Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše

Go down 
+43
prava zijada
Baketina
domo
DjordjeVet
portulata
pujdo
miro katic
supergirl
Markan
MI 2
F I N K O
sole
gare
JAMES BOND
Škuri tić
Gigo
lord189
Tic_Bal.
MONSTRUMO
probiotik
ĐEKO
ivica.milanovic13
faraon
VELE1
frickočak
PESTI
eumox
arboret
ivica
angjello
enver
vrca
GRANDE
pele
frzelin
DOMENICO
Jandrek
Moćun
rico
YOGI
euzebio
kain
CIBO
47 posters
Go to page : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 32 ... 39  Next
Autor/icaPoruka
Markan

Markan

Broj postova : 93

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto srp 31, 2012 11:13 pm

A štoš, samo priče ostale---hahahaaa... lol!
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

Broj postova : 977

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysri kol 01, 2012 9:09 am

Barem imamo što za ispričat (kakvu dogodovštinu ) Razz

jer ima ih dosta što im cili tičarski staž stane i jednu haiku pismicu --hahahaha!!!

Pošto ?? Oću ,Neću ??

Salu2
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

Broj postova : 977

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysri kol 01, 2012 8:00 pm

Evo još jedna lovačka :::

Bilo je to 80-ih godina prošlog stoljeća , Ćane brico je važija

za velikog tičara ,obavezno je pravija lipilo od imele , ima je jednu lipu

poštu ispod bora na kaštelu .........

nastavak slijedi !!

Salu2
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysub kol 04, 2012 8:22 am

Mora bit da nam je Balta posla potres,

evo taman prije pet minuti zatreslo,

prenuli se grdelini,ali nema štete ,jako svitlo na balkonu pa se umirili.

Srica se ženka nije digla sa gnjizda.
[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyned kol 05, 2012 12:32 am

sranje meni su se svi uzgojeni razbili a a ovi iz prirode ni jedan .kakvo je stanje u ostalih koliko ćujem od svojih prijatelja ima krvi do kolina a perja i za jastuke.
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

Broj postova : 965

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptypon kol 06, 2012 1:43 am

Dobar dan svima,vidim dodirnula se interesantna temica STAROST TIČA.

Ja ču se malo nadovezat iz svog pogleda a obzirom da zasad parim verd. dat ču opis na njima.
Jako interesantna temica (pogleda) u kojoj je teško odvagat kad je u pitanju starost (za mene) od 6 god.pa naprijed u duboku starost.Isto tako bez obzira da su pojedinci prošli priko ruke bezbroj tič. nitko u pričama nikad nije spominjao kako uočit (opisom)duboku starost tiča vani u prirodi.Što se tiče prepoznavanja tiča do 5-6 god.a sad govorim o verdunu,ja ču iznijeti par detalja opisa u tom pravcu.Dakako ja nisam završna (knjiga).Idem u opis.Kod mlađeg verduna do 2-3 god.starosti boja je perija(ramenica)vajskih perušina na krilu i dalje jako žarko žuta (ŽIVA) , a več prema 4-5-6 god ta žarko žuta boja izbliđuje u svijetliju blijeđu žutinu.Dakako i nokti,čampre u tiča su dosta veči duži.Rupice pri korjenu kljuna su također veče.Ali jedan od boljih pokazatelja je (oblina)pera na (repu).Tu se na pogledu oka gledajuči smotanost luka (vrha)pera kako je smotan,može dosta precizno odvagati starost do 6-7 god.Ovo važi za sve tiče koje spominjemo u ovom hobiju.Evo bez zapovijedi ajmo meštri nadopunite me malo i vi svojim znanjem kroz iskustvo,a pogotovo za tiče duboki starosti.

Pozdrav od GIGE.
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptypon kol 06, 2012 7:07 am

Eto,

kad je profesor Jogi ovo govorija onda su mu se smijali,

A šta sad Exclamation Exclamation Exclamation

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Dsc0001ba

[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto kol 07, 2012 8:18 am

a šta sam vam ja reka ma koji sinjani bračanin oko sokolovo i junačka desnica hi hi hi hi
[Vrh] Go down
euzebio

Broj postova : 352

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto kol 07, 2012 7:33 pm

Ako se dobro sjećam, Nikola Cerinić je sa navršene tri godine života doselio u Sinj. Kažu da je obitelj zbog gladi preselila u bogatu Cetinsku krajinu.(hi hi)Kada se dijete najelo i napilo vidjelo je da postoji životinja slična magarcu ali puno veće i ljepša a zove se konj. Bio je to presudni događaj u njegovu životu, a još kada je shvatio kako se na konju može jahati i brzo trčati po ravnici i polju kojeg do tada nije imao prilike vidjeti, nije silazio sa konja. Alku je zavolio iznad svega. Zlobnici kažu da je pobjeđivao iz straha da ga ne vrate na rodni Brač, jer slavodobitnik iduće godine otvara trku za novu alku. Iz straha od povratka na Brač pobijedio je čak 12 puta.
Svaka čast Ceriniću, sinjskom bračaninu.Tri Alke je dobio sa po tri pogotka u sridu, devet punata. To nikad više nije nikom pošlo za rukom. Pozdrav prijatelju Yogiju, neće on meni zamjeriti. Very Happy
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

Broj postova : 855

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto kol 07, 2012 8:08 pm

Šta nije pravilo alke da moraš bit rođeni sinjanin da bi moga sudjelovat?
[Vrh] Go down
Markan

Markan

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto kol 07, 2012 8:20 pm

MONSTRUMO je napisao/la:
Šta nije pravilo alke da moraš bit rođeni sinjanin da bi moga sudjelovat?

Ako nisi sinjanin,onda moraš živit 20 godina u cetinskoj krajini da bi moga trčat alku.
[Vrh] Go down
euzebio

Broj postova : 352

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto kol 07, 2012 10:39 pm

Početkom 20 stoljeća donesena su neka nova pravila u trčanju Alke, a jedno od temeljnih je da Alku mogu trčati isključivo ljudi rođeni u Sinju. To pravilo i danas važi i neće se mijenjati. Nedavno se pojavio problem rodilišta u Sinju kojeg je ukinuo ministar Milinović, ali na svu sreću ta je glupost ispravljena jer samo rođeni sinjani imaju pravo trčati Alku. Eto malo pojašnjenja za zainteresirane.Inače, Sinj je zakrčen gostima, puno sve ko šipak, neka se ljudi komodaju i uživaju u sinjskoj spizi i tradiciji. Ostaje i proslava blagdana Velike Gospe kada u Sinju bude oko 100 000 ljudi. To ko nije vidio treba vidjeti. Veću gužvu i zgodnije ženske teško da će te negdi vidjeti. Pozdrav
[Vrh] Go down
lord189

lord189

Broj postova : 433

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto kol 07, 2012 10:50 pm

euzebio je napisao/la:
Veću gužvu i zgodnije ženske teško da će te negdi vidjeti.

cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyuto kol 07, 2012 11:25 pm

euzebio je napisao/la:
Početkom 20 stoljeća donesena su neka nova pravila u trčanju Alke, a jedno od temeljnih je da Alku mogu trčati isključivo ljudi rođeni u Sinju. To pravilo i danas važi i neće se mijenjati. Nedavno se pojavio problem rodilišta u Sinju kojeg je ukinuo ministar Milinović, ali na svu sreću ta je glupost ispravljena jer samo rođeni sinjani imaju pravo trčati Alku. Eto malo pojašnjenja za zainteresirane.Inače, Sinj je zakrčen gostima, puno sve ko šipak, neka se ljudi komodaju i uživaju u sinjskoj spizi i tradiciji. Ostaje i proslava blagdana Velike Gospe kada u Sinju bude oko 100 000 ljudi. To ko nije vidio treba vidjeti. Veću gužvu i zgodnije ženske teško da će te negdi vidjeti. Pozdrav

Kako je onda ovi braćanin trca alku??? A gužve i ženskih ima na moru svaki dan od 1.5 -1.10. I to na lopate hihihi!!!!
[Vrh] Go down
lord189

lord189

Broj postova : 433

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysri kol 08, 2012 1:35 am

MONSTRUMO je napisao/la:
euzebio je napisao/la:

Kako je onda ovi braćanin trca alku??? A gužve i ženskih ima na moru svaki dan od 1.5 -1.10. I to na lopate hihihi!!!!

monstrumo te na moru se peru a ove po selu još vonjaju među butinama po starinski Razz
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysri kol 08, 2012 3:35 am

Hahahhaah lordinjo to care!
[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysri kol 08, 2012 8:12 am

euzebio je napisao/la:
Ako se dobro sjećam, Nikola Cerinić je sa navršene tri godine života doselio u Sinj. Kažu da je obitelj zbog gladi preselila u bogatu Cetinsku krajinu.(hi hi)Kada se dijete najelo i napilo vidjelo je da postoji životinja slična magarcu ali puno veće i ljepša a zove se konj. Bio je to presudni događaj u njegovu životu, a još kada je shvatio kako se na konju može jahati i brzo trčati po ravnici i polju kojeg do tada nije imao prilike vidjeti, nije silazio sa konja. Alku je zavolio iznad svega. Zlobnici kažu da je pobjeđivao iz straha da ga ne vrate na rodni Brač, jer slavodobitnik iduće godine otvara trku za novu alku. Iz straha od povratka na Brač pobijedio je čak 12 puta.
Svaka čast Ceriniću, sinjskom bračaninu.Tri Alke je dobio sa po tri pogotka u sridu, devet punata. To nikad više nije nikom pošlo za rukom. Pozdrav prijatelju Yogiju, neće on meni zamjeriti. Very Happy
Ha ha ha samo se ti pravdaj i izmotavaj činjenica je takva da je bračanin naj bolji alkar svih vremena i teško će ga ko skinit da ne kažem bez čut znam da niko neće skinit njegov rezultat.Oko sokolovo i junačka desnica a bračanin hi hi hi hi
[Vrh] Go down
Markan

Markan

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysri kol 08, 2012 8:15 pm

Ljevica da al desnica nikako hahahahaah Razz
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysri kol 15, 2012 1:05 am

Dobar dan poštovanje tič.Nemam ništa.Dakako nije mi cilj pisanjem drugom držati predavanje
več prikazat kriterij i pogled naš da se uvidi kakva ko ima pravila po pitanju grdelinove pisme.
Pa evo da me se neshvati krivo male tičarske čakule prijateljske uvijek od mene.
Što se tiče zijade DA dakako uvijek ista na kraju a ja bi još rekao za zijadu da je ista
ali(pozitivna)ispravna.A u vezi pogleda nastavka pletiva iza zijade to mi je malo i nejasno.
Ijako sam proša na (uši)slušanja grdelina sa batudama bezbroj pa i u drugih ,nastavak tiča kad sazori ,legne na batude (ponavljanja)nisam primjetio (pletivo iza).Po meni to se jedino
dešava dok grde.kroz veraš ispijeva batudu u (miksu)svoje pisme,pa zatim iza nje batude
odma ide sa pletivom.Inače kad grdel.sazrije zadnji misec ipo a ako je od batudi čisti piva samo ponavljanje tura čistih batudi,bez nastavka vezanih iza zijade sa drugom pismom.
Eto samo malo moga pogleda ,čakule tičarske.

Pozdrav od GIGE.
[Vrh] Go down
frzelin

frzelin

Broj postova : 583

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptypet kol 17, 2012 3:26 am

Evo sam se ponovo vratija forumu sve mi je crveno a koliko sam uspija vidit ništa niste rekli šta nije već rećeno.....Pozdrav svima znanima i ne znanima............ cheers cheers Razz
[Vrh] Go down
GRANDE

GRANDE

Broj postova : 533

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptysub kol 18, 2012 6:58 am

frzelin je napisao/la:
Evo sam se ponovo vratija forumu sve mi je crveno a koliko sam uspija vidit ništa niste rekli šta nije već rećeno.....Pozdrav svima znanima i ne znanima............ cheers cheers Razz

[Vrh] Go down
ivica.milanovic13

Broj postova : 122

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyned kol 19, 2012 4:10 am

Mjenjam pero iz krila od učitelja za jednog glatkog mladca ako nije problem nek mi se jave uzgajivači Very Happy
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyned kol 19, 2012 7:11 am

ivica.milanovic13 je napisao/la:
Mjenjam pero iz krila od učitelja za jednog glatkog mladca ako nije problem nek mi se jave uzgajivači Very Happy

Ali se opet istuka Question Question Question
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyned kol 19, 2012 7:32 am

Dobra večer svima.Evo ja bi jedan mali upit postavio.
S obzirom da su mi mladi tiči u velikoj prostoriji htio bi
im dati u vodu jabučni ocat i malo češnjaka za jačanje
imuniteta i prevencije protiv bolesti.
Ako može dati odgovor netko tko več radi sa jab.octom i češnj.
Interesira me kolko bi stavio octa u dva litra vode iz gustirne
i kolko češnjaka malih glavica.
Tiči nisu svi iste starosti jer su iz 4 kovade a ubrzo im dolaze
muški iz 5 kovade.
Nebi volio napravit grešku,ja imam o tom neka saznanja ali
volio bi nekog kompetentnog u znanju o ovom da mi odgovori.

Pozdrav od GIGE.
[Vrh] Go down
frzelin

frzelin

Broj postova : 583

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Emptyned kol 19, 2012 8:33 am

ivica.milanovic13 je napisao/la:

Jedino od ovoga uziman ako ti je učitelj... cheers cheers cheers cheers  Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Hreljic640
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 26 Empty

[Vrh] Go down

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše
[Vrh] 
Stranica 26 / 39.Go to page : Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 32 ... 39  Next
 Similar topics
-
» Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše.
» Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše