| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+43prava zijada Baketina domo DjordjeVet portulata pujdo miro katic supergirl Markan MI 2 F I N K O sole gare JAMES BOND Škuri tić Gigo lord189 Tic_Bal. MONSTRUMO probiotik ĐEKO ivica.milanovic13 faraon VELE1 frickočak PESTI eumox arboret ivica angjello enver vrca GRANDE pele frzelin DOMENICO Jandrek Moćun rico YOGI euzebio kain CIBO 47 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned lip 03, 2012 4:02 pm | |
| Gospodine Lorde ja ne samo kažem da sam se susretao sa takvim načinom pijeva zijade.Oču reči ponovo di tič počinje sa naglaskom VIC a zatim ta sitna stanka pa (kolumbar)pišem zija sa Z a na usta umjesto z upotrebljavam slovo koje nemamo u abecedi. Ovako VIC ziiijuuuu.Provajte sa onim slovom ispivat ovu zijadu kojeg nemamo u abecedi .Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
probiotik
Broj postova : 272 Points : 272 Join date : 22.01.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned lip 03, 2012 7:38 pm | |
| ujme pricate opet o proslosti i nepostojecim pjevovima jer ste povatali sve i sjebali a sad mastajte ujme i drzite spicaste ujme | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned lip 03, 2012 8:09 pm | |
| Griješite gospodo zijada ne ide Viiidddzzzzzziiiiiiiiijjjjuuuuuuuuuuuu nego ide uuuujjjjjiiiiiiiizzzzzddiiiiV tj obrnuto od onog šta vi mislite da ide. | |
|
| |
lord189
Broj postova : 433 Points : 451 Join date : 21.02.2011 Age : 31 Lokacija : solin
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned lip 03, 2012 10:32 pm | |
| - YOGI je napisao/la:
- Griješite gospodo zijada ne ide Viiidddzzzzzziiiiiiiiijjjjuuuuuuuuuuuu nego ide uuuujjjjjiiiiiiiizzzzzddiiiiV tj obrnuto od onog šta vi mislite da ide.
Ahahahahahhaha kolko ti je tribalo da smisliš to misaono djelo profesore? | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned lip 03, 2012 10:55 pm | |
| Gosp. Probiotik kolko sam razumio gosp. KOCU špicasta je kod nas sasičena,ako ste mislili na mene,otvaraju se vrata kajbici kod nas ODMA.Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
ivica.milanovic13
Broj postova : 122 Points : 125 Join date : 01.02.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon lip 04, 2012 7:42 am | |
| Mogu vam reć da sam se usra od glatkih i nesmin iznit biži to ubiva ha ha ha Evo ovako iznit ćemo ja i ko god oće od glatkih znači samo ja i on i zvat ćemo ljude s onog spiska OSNIVAČI STP-a naravno ima ih još dosta živih tamo nabrojanih Pa ćemo vidit di je ko i šta u koga piva! Ponavljam samo pod tim uvjetima da ne sude neki gluvaši nego stari meštri šta su imali i koji znaju kako to triba pivat | |
|
| |
arboret
Broj postova : 299 Points : 303 Join date : 02.05.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon lip 04, 2012 7:15 pm | |
| | |
|
| |
lord189
Broj postova : 433 Points : 451 Join date : 21.02.2011 Age : 31 Lokacija : solin
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon lip 04, 2012 8:51 pm | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon lip 04, 2012 9:07 pm | |
| |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon lip 04, 2012 9:44 pm | |
| odličan Staford !!!!
Salu2 | |
|
| |
MI 2
Broj postova : 30 Points : 38 Join date : 09.06.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon lip 04, 2012 9:54 pm | |
| da da odlican,i meni su dragi ali ipak su mi drazi cane corso,a sad imam i 7 mladih od mjesec dana starosti pa je uzivancija. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lip 05, 2012 2:19 am | |
| Dobar dan svima ,ja sam uvijek za čakulu tičarsku,prijateljstvo,nevolim zajebancije s drugima koje nikad nisam vidio.Znam da moja tema o zijadi je podigla žustrinu jer nekad je i teško čitat što drugi toćno misli.Ali evo bio sam lani pozvan na marendu u DUGI RAT i tamo sam čakula s tičarem od osamdesetak god. priznat znalac imao je pravih tiča a i sad ima nešto.Itako u čakuli kroz marendu tičarsku smo čakulali o pogledu na tipove zijadi.Pa on meni kaže dragi moj prijatelju gigo pusti to sve na stranu meni ti je važno(SAMO)da se ZIJADA zalipi na uho.Tio sam reči imamo mi iste poglede(MEŠTRI)kad piva živi tič brzo dajemo odgovor u istom pogledu.Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lip 05, 2012 7:23 am | |
| Dobra večer svima!Gos.KOCE napisao bi nešto istinito kao tičarska čakula a ne prepucavanje pa morete i vi štogo reći na tekst.Evo kako se u našim malim mistima gledala i jos gleda riječ (MALA ZIJADA).Provajte me razumit čitat a pojedinci nemojte izlećat.Nekad odavno prije 25-30 god.,bile su batude samo većinom od taktova tiči bi se zvali batuderi.Pokoji veći znalac bi pratio snagu zijade a ostali neka samo tuče batude sa zijom.Evo primjer ovog pogleda na malu ziju,koju izgovaram sa slovom kojeg nemamo u abecedi a mi ga ustima izgovaramo.Zvao me jedan prijatelj izBrela doći ćuti tiča.Eto mene on kaže tič ima malu zijadu.Tič tuče batude ok ali za mene riječ zijada uvijek kod nas tičara iz naših krajeva pa i južnije malih mista mislila se na RASTEGNUTOST( izvlačenje) pa može biti i manja srednja i veća.Jer sama riječ zijada daje pomisao na dužinu izvučenu.A ovo što ja čujem u tičara koji me pozvao mi tičari iz mog kraja i niže smo to zvali uvijek pa i sad običan ziju.Da nabude zabune ovaj mali ziju nije prekinut ima početak i kraj.Jer takvih je godinama bilo puno batudera prije i mi to nikad nismo nazvali mala zijada.Slušajući tiče odmah smo na uho određivali i prepoznavali gdje spada ili u običan ziju ili u domete zijade (male srednje i veće).Danas se sa malim običnim zijom mi veči meštri nezadovoljavamo nikako.I nama nije drago da taj mali ZIJU (ZOVEMO MALA ZIJADA).Jer za nas mala zijada ima svoju dužinu koja se može prihvatit donekle.Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lip 05, 2012 7:49 am | |
| Pozdrav Gigo,
sve ja tebe razumin,ali to je samo igra rijeci.
Vi zovete malu zijadu "zija" ,a zijadu,ajmo kazat priko ocjene dobar (3) pa dalje zovete
"zijada".
Mi to gledamo otprilike ovako :
Srednja zijada ili je nazovimo ocjenom (3) dobar,je donja granica ,odnosno sve ispod toga
je mala zija kako ti kažeš ,i nije za ocjenjivanje,znaci škart.
Ta srednja zijada (3) je minimum,odnosno nekakav prag vrijednosti iz razloga što zijada
jednostavno ne može biti izvedena (pocetak - sredina- kraj),ispod ocjene (3)dobar .
Tako nekako mi gledamo : srednja zijada (3) :vrlo dobra zijada (4) :odlična zijada (5)
Sve ispod srednje zijade je zija koja fizicki ne može biti izvedena,jednostavno nema je
kad izvest jer je prekratka,znaci mala zija,škart.
Kako ko zove i nije toliko bitno,
bitno je kako ko cuje. |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lip 05, 2012 8:30 am | |
| Još bi malo pojednostavnio.Iako se u glavnini razumimo super u pogledu ocijena i tu smo isti .Kad bi se u nekoga nešto ćulo kod provavanja odma bi ga pitali kakav je.Kod dosta tičara iz ovih krajeva bi glasilo ovako.Rekao bi ma dobro pletivo ali običan ziju na kraju,nema zijade a tu se misli ni male ni srednje ni velike.Šta oću reči možda netko od tamo ovaj naš ziju zove mala zijada,mi ne za nas je ziju dosta mal iako ima početak i kraj,on nema priču o zijadi.Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet lip 07, 2012 6:06 am | |
| Evo me Gosp. KOCE najpreciznije,sad smo sve odgonetnuli,dva različita pogleda krajeva u završetku isti smisao imamo u vezi ocijene.Još jednom mala zijada kod nas 3, srednja 4, velika 5. I maloj bi se katkad mogli priklonit mladi tiči na ućenje.Akod običnog malog zija,koji ne upada u zijade jer kod ispijevanosti na uhu tičara nema raspon dužine otegnutosti,ne dolazi u obzir za ocijenu.Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 7:58 am | |
| Dobra večer svima Gosp. KOCE nešto bi vas pitao u vezi grdelina MILIN LIRSKI dali se taj pijev pijev može otvoriti (čuti).Čiji je to grdelin pario mi je očak ili marčulinac,bez obzira što mu je drugi dio pisme težak sa negativnostima.Zijada mi je ostala u siječanju odličan dugi,baš dugi srednji kolumbar ,činimise u izvedbi sa nešto rašpice.Pletivo je ostalo mi u siječanju iz pretumbavanja melodije pristojne dužine.To sam čujo prije par mijeseci u prijateljamožda dva puta na uho,volio bi sad ja to čuti kod sebe doma ima li ikakve šanse.Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 8:03 am | |
| JAMES mislim da bi trebao na hladjenje jer vrijedjas NACIJU | |
|
| |
lord189
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 8:19 am | |
| - Gigo je napisao/la:
- Dobra večer svima Gosp. KOCE nešto bi vas pitao u vezi grdelina MILIN LIRSKI dali se taj pijev pijev može otvoriti (čuti).Čiji je to grdelin pario mi je očak ili marčulinac,bez obzira što mu je drugi dio pisme težak sa negativnostima.Zijada mi je ostala u siječanju odličan dugi,baš dugi srednji kolumbar ,činimise u izvedbi sa nešto rašpice.Pletivo je ostalo mi u siječanju iz pretumbavanja melodije pristojne dužine.To sam čujo prije par mijeseci u prijateljamožda dva puta na uho,volio bi sad ja to čuti kod sebe doma ima li ikakve šanse.Pozdrav od Gige DOKTORA.
Ima u mene kaseta 90 minuta Lirskoga, gazda ga je snima a sada poriču. al nema veze bitno da je reka istinu kad je tribalo. Nastavak stopostotni, 6 mali zijada, katastrofalne strile u verši. Zijada na snimku izgleda totalno nategnuta a šta nemora značit da uživo nevalja. Ali u kompletu sve skupa- SMEĆE Ako te zanima kad budeš blizu Solina navrati slobodno bit će mi drago. | |
|
| |
euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 8:55 am | |
| | |
|
| |
euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 8:56 am | |
| https://2img.net/r/ihimg/g/254/img0041yx.jpg/U pomoć vi koji znate, zalijepite slike ove fešte. zahvaljujem u ime svih prijatelja našim splitskim kolegama i prijateljima jogiju i koci na posjetu. Dečki pobrali ste nepodijeljene simpatije ekipe. Druženje za pamćenje. Iako se u sitnim detaljima ipak ne slažemo, guštli smo cijelo popodne. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 9:06 am | |
| Dobra večer LORDE.Tiču nisam dao ocijenu jer kad mu gledamo cijelu pismu nemože iči prema učenju mladih.Veraš je pun svih vrsta negativnosti čovik je pustio sve bio je pošten,drugi bi to i prikrli.Tić je takvi kakav je ništa nas to ne iznenađuje(šporkica).Htio sam samo malo ozbilnije poslušat zijadu da je mogu preciznije odvagat koja po meni je onda ostala dosta duga a mogu zamisliti kakva je i uživo.Pozdrav od Gige DOKTORA. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 9:39 am | |
| |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 9:55 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- JAMES mislim da bi trebao na hladjenje jer vrijedjas NACIJU
I JASAM SA TOBOM ŠTO SE TIČE NACIJE ... NEMA VEZE NASCIJA SA PJEVOM | |
|
| |
Škuri tić
Broj postova : 203 Points : 204 Join date : 03.03.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 08, 2012 10:12 am | |
| - lord189 je napisao/la:
- Gigo je napisao/la:
- Dobra večer svima Gosp. KOCE nešto bi vas pitao u vezi grdelina MILIN LIRSKI dali se taj pijev pijev može otvoriti (čuti).Čiji je to grdelin pario mi je očak ili marčulinac,bez obzira što mu je drugi dio pisme težak sa negativnostima.Zijada mi je ostala u siječanju odličan dugi,baš dugi srednji kolumbar ,činimise u izvedbi sa nešto rašpice.Pletivo je ostalo mi u siječanju iz pretumbavanja melodije pristojne dužine.To sam čujo prije par mijeseci u prijateljamožda dva puta na uho,volio bi sad ja to čuti kod sebe doma ima li ikakve šanse.Pozdrav od Gige DOKTORA.
Ima u mene kaseta 90 minuta Lirskoga, gazda ga je snima a sada poriču. al nema veze bitno da je reka istinu kad je tribalo. Nastavak stopostotni, 6 mali zijada, katastrofalne strile u verši. Zijada na snimku izgleda totalno nategnuta a šta nemora značit da uživo nevalja. Ali u kompletu sve skupa- SMEĆE
Ako te zanima kad budeš blizu Solina navrati slobodno bit će mi drago. Lorde pa i nije bas 6 malih zijada i nije nategnuta zijada vjerojatno si ti nesto pobrka ja san tu zijadu ocijenio kao kolumbarsku zijadu pristojne duzine da netriba trazit priko toga ali u snimku pari malo greza.A usput versa je versa pitanje je sta tic piva posljednjih misec dana.Ako moze nek se ponovo otvori tema Milin lirski i video ako je moguce da se malo prokomentira.Molim moderatore ili koga vec...hvala unaprijed. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|