Broj postova : 59 Points : 61 Join date : 16.04.2014 Lokacija : Dalmacija
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 12:52 am
MONSTRUMO je napisao/la:
Zaključak je da netko od nas necuje dobro
To si ti zaključija, ja san mišljenja da tebi nevaljaju slušalice (ili komp zvučnici, štoveć imaš) ili zvučna kartica.
Ajde stavi niki drugi primjer da vidimo kako čujemo i ča čujemo na njemu, pa da imamo niku osnovu za usporedbu.
adebisi
Broj postova : 32 Points : 32 Join date : 27.06.2013
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 12:53 am
ViiRCii i ViiCZii (velika slova su naglasak-kolumbar dakle postoji)-tako ja čujem ove zijade. Kraj i "fadeing u" definitivno ne postoje,o caklenosti i ne-grezosti nema uopće govora-slovo "r" je definitivno prisutno.
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 12:58 am
Evo ga na, i adebisi ima slabu zvučnu karticu! Hihihihihi
dino22
Broj postova : 9 Points : 9 Join date : 02.05.2014
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:06 am
Ja se nisam naslušao baš previše zijadi ili vizjadi ka što reče Gigo ali na ovom snimku i ja čujem vrciii. Gigo hvala vam na odgovoru i na trudu na pisanju ali ovaj post zadnji mi niste bili najjasniji.
adebisi
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:12 am
Da se razumijemo,da ima kraj,ova bi zijada bila jako,jako dobra po onom što mi preferiramo u Hercegovini. I ovakvu bi ju rado imao,kao i većina. Dakle,nije mi bila namjera popljuvati zijadu,već samo reći ono što čujem.
munjeni
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:21 am
Evo sad san iša na ženin stari laptop i tamo ni ja ne čujen dobro taj kraj. Tek kad pojačan jako na laptopu nazire se ka ništo. Ali na svom i5 sa ASUS Sonar STX zvučnon karticon i na Sennheiser PXC-250 slušalicama, to u na kraju čujen jako dobro. Po sekundama, na 24 sekundi se čuje nešto slabije ali na 30 i 36 sekundi odlično, zatim izvrsno i na 56 sekundi, pa na 1.03 isto tako a i na 1.12 i na 1.16 Dobra zvučna kartica i sluške ponekad vride zlata.
Ajde stavite dečki još koji primjer da imamo s čin usporedit.
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:23 am
Mislim da bi trebao munjeni staviti na grfoskop da vidimo imali potrebnu dužinu?
adebisi
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:28 am
Šta ASUS Sonar STX zvučna kartica i Sennheiser PXC-250 slušalice ne samo da dodaju nastavak,nego i brišu grezost???
MONSTRUMO
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:30 am
Munjeni, ja imam vrhunski laptop, odličnu zvučnu i vrhunske zvučnike. Sumnjam da s njima nesto nije u redu, jedino sta moze bit u neredu je moje uho.
MONSTRUMO
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:32 am
Daj Balta stavi malo onaj svoj zadnji snimak
munjeni
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:33 am
adebisi je napisao/la:
Šta ASUS Sonar STX zvučna kartica i Sennheiser PXC-250 slušalice ne samo da dodaju nastavak,nego i brišu grezost???
Ne dodaju ništa, ali ni ne oduzimaju Grezost se čuje, ono r i ja čujen, i napisa san to. Doduše u maloj mjeri, od svih ča san vidija na YouTubeu morda i među manjim primjesama. Ali da su tu, jesu.
munjeni
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:35 am
MONSTRUMO je napisao/la:
Munjeni, ja imam vrhunski laptop, odličnu zvučnu i vrhunske zvučnike. Sumnjam da s njima nesto nije u redu, jedino sta moze bit u neredu je moje uho.
aaa imaš laptop, ok tako san i mislija...laptopi imaju katastrofu od zvučnika
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:38 am
MONSTRUMO je napisao/la:
Monstrumo uvijek se vraćamo na istu temu ZIJADA i vrte se uvijek isti tići
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:55 am
Tic_Bal. je napisao/la:
MONSTRUMO je napisao/la:
Monstrumo uvijek se vraćamo na istu temu ZIJADA i vrte se uvijek isti tići
Imali nešto novo ??
Evo neka munjeni usporedi
loš snimak, puno jeke sa bočnih zidova i stropa, ali se na kraju dzije bolje čuje ono u nego na onon snimku iz prirode ča san ga ja stavija. Teško je uspoređivat snimak iz prirode sa razdaljine od, bar koliko se vidi na videu, 6-7 metara i snimak izbliza iz kantuna sobe. Zvučni tlak, tzv. SPL pada sa kvadraton udaljenosti, a svaki bočni zid ga pojačava za cca 3dB, tako da recimo onog tića iz prirode smistiš u kantun sobe blizu stropa i snimiš ga izbliza, dobija bi taj čudan ječni efekt. Ali ovaj tić obećava, iako i on ima mrvu grezoće, koju opet doduše pojačava jeka. Ako ga vlasnik bude snimija u prirodi biće zanimljivo ga čut.
Zadnja promjena: munjeni; ned svi 04, 2014 1:59 am; ukupno mijenjano 1 put.
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 1:58 am
Živio Dino22.
Evo pojasnit ču naj krače imamo naj bolju izvedbu kako se i čuje vidziiiijuuu. Zatim zijadu bez prvog slova u abecedi (dz)iiijuuu. I nešto rijeđu vr(dz)iiijuuu. Sama riječ zijada se koristi u komunikaciji najviše kod pisanja tekstova dok uživo tiča opisujemo iz slova prvi koji i ispivava kod zijadi.Slova( dz )zajedno tvore slovo koje izgovaramo lako a nemamo ga u abecedi.
BOG.
Tic_Bal.
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 2:02 am
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 2:03 am
živili.
Što se tiče snimka sokola ja čujem di zijada završava na slovo I.
MONSTRUMO
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 2:04 am
munjeni je napisao/la:
MONSTRUMO je napisao/la:
aaa imaš laptop, ok tako san i mislija...laptopi imaju katastrofu od zvučnika
Nisi procita ovo gore sta piše da imam odlične zvučnike? Naravno da laptop ima loše, zato sam i kupio druge odlične.
munjeni
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 2:14 am
Tic_Bal. je napisao/la:
Munjeni evo sa 10-tak metara sa livade
Ovo je puno bolji snimak, malo vitar smeta ali dobar tić, na moment pari mi ka da je iz prirode
adebisi
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 2:15 am
Munjeni,oprosti,ali ja mislim da ti čuješ ono što želiš čuti. Čista logika: kažeš da mi ne čujemo završetak zijade jer su nam loši zvučnici i zvučne kartice. Ok,kod nas nema završetka i ima malo grezosti. Kod tebe,pak,nastavak se jako dobro čuje jer tvoja tehnologija dovodi do izražaja detalje koji su nama nečujni ili pak jedva čujni. Pitanje je zašto onda i grezost nije došla do izražaja? Zašto je tebi ova zijada skoro pa caklena? Ako mi,sa lošom tehnologijom,čujemo ViRCii,onda bi ti trebao to "R" čuti bar 10 puta bolje.
munjeni
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 2:22 am
adebisi je napisao/la:
Munjeni,oprosti,ali ja mislim da ti čuješ ono što želiš čuti. Čista logika: kažeš da mi ne čujemo završetak zijade jer su nam loši zvučnici i zvučne kartice. Ok,kod nas nema završetka i ima malo grezosti. Kod tebe,pak,nastavak se jako dobro čuje jer tvoja tehnologija dovodi do izražaja detalje koji su nama nečujni ili pak jedva čujni. Pitanje je zašto onda i grezost nije došla do izražaja? Zašto je tebi ova zijada skoro pa caklena? Ako mi,sa lošom tehnologijom,čujemo ViRCii,onda bi ti trebao to "R" čuti bar 10 puta bolje.
Svaki čovik čuje ono ča želi čut. Od tega niki nikad ni pobiga, ni ja ni ti, ni niki drugi. Napisa san da nije caklena ali je blizu i da ima primjesa. I da čujen ono r. Nije jako izraženo, nego mrvu, zeru, ali se ipak čuje.
adebisi
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 2:45 am
Istina da svi čujemo ono što želimo čuti,ali protiv toga se treba boriti,pogotovo ako se bavimo uzgojem. Ako nismo iskreni prema sebi,bolje da ništa ni ne držimo. To je moje mišljenje.
Gigo
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 5:04 am
Živio Adebisi.
Upravu si žalosno je da večina čuje ono što želi a nije uvijek tako. Kako kažeš realnost i istina na prvom mistu pa ako triba i manja kritika prema svom tiču kad nosi manu, lakše je za uspostavit čakulu među kolegama.
BOG.
dino22
Broj postova : 9 Points : 9 Join date : 02.05.2014
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 5:26 am
Gigo je napisao/la:
Živio Dino22.
Evo pojasnit ču naj krače imamo naj bolju izvedbu kako se i čuje vidziiiijuuu. Zatim zijadu bez prvog slova u abecedi (dz)iiijuuu. I nešto rijeđu vr(dz)iiijuuu. Sama riječ zijada se koristi u komunikaciji najviše kod pisanja tekstova dok uživo tiča opisujemo iz slova prvi koji i ispivava kod zijadi.Slova( dz )zajedno tvore slovo koje izgovaramo lako a nemamo ga u abecedi.
BOG.
Barba Gigo,nadan se da se ne ljutite šta vas zoven barba mislin da ste puno stariji od mene,ali sad ste me skroz zbunili.Pišete da fali prvo slovo u abecedi.Prvo slovo u abecedi je slovo a , Di ono fal? Zbunili ste me.Spominjete slovo dz to slovo ne postoji u abecedi .Jeli to prvo slovo abecede sa tim slovom dz tvori nešto ili se radi o nečemu drugom.Tek sad ste me skroz zbunili barba Gigo Ako imate malo volje i vrimena da mi objasnite ka ditetu šta tek počinje učit. Fala vam unaprid
Gigo
Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA ned svi 04, 2014 6:06 am
Živio Dino22
Ova druga moja rečenica koju sam neprecizno izrekao malo je napravila smutnju, je u pravu si.Pa ovako mislio sam da ova druga vrsta zijade počinje iz slova koje ne postoji u abecedi a neki ga pišu najbliže spojenom slovu DZ dziiijuuu.Sigurno da ne postoji slovo dz več to naj bliže asocira na slovo kojeg ispivavamo na usta a nemamo ga u abecedi. Šta se tiče tipova zijadi iz ispivanosti vidziiijuuu one točno tako na sluh i vuču slova za sobom vidziiijuu.Znači govorio sam o vrsti zije koja ne kreče slovom VI vidziijuu več slovom (nepostoječim )ali ipak lako spoznatim kod saslušanja zije i veoma lako za izreči na usta.