| DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA | |
|
+25ĐEKO brabus Gigo Tic_Bal. munjeni frickočak ivica.milanovic13 happy Jandrek lord189 DOMENICO F I N K O KOBAC arboret Moćun vrca Škuri tić PSIHO Grga Zlatoper kain CIBO YOGI frzelin GRANDE PESTI 29 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto svi 06, 2014 1:48 am | |
| Živio Monstrumo.
Nešto sam izostavio di imaš pravo a i ja ti dajem podršku. Što se tiče uništavanja prirode u večem razmijeru neopravdavam nipošto( nikada), recimo da je bilo i takih otiči na poziciju i pokupit sve,otiči na mladce i nikad dosta da ne govorim pozicije istribit očaka, biznis itd. Poštivam donekle čujo si ga, uzmi ga( i dosta),ostalo rad prema mladcima,nikad nisam opravdava pokupi što više, samo ciljano jedan koji ti valja i gotovo.Govorim o( periodu godišnjem) kad nije red dirat neodmijereno tiče.Što se tiče nekada želandre tu ako bi se i probralo lipi tiča za isprovat nikad nebi štetilo populaciji ugroženosti reprodukcije u prirodi.
BOG. | |
|
| |
munjeni
Broj postova : 59 Points : 61 Join date : 16.04.2014 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto svi 06, 2014 8:38 am | |
| Va bene, gremo sad ponovo nazad na temu. Mislin da se svi moremo složit oko tega da je najcjenjenija čista kristalna tzv. caklena dzija, pristojne dužine, velike amplitude kolombara, sa svim slogovima (početkom, sredinom i krajem). Bez obzira bila ona tenorska ili baritonska. Samo ča takovu ne moremo imat, pa moramo pristat na nike (male) kompromise.
E to je ono ča me zanima, baš ti kompromisi, jer koliko vidin tu se ne moremo složit, ali bi se morda mogli baren približit u stavovima. Pa bi volija kad bi svaki napisa koju rič o tome na koji bi kompromis prista, a na koji ne.
Recimo da uzgojimo nikoliko tića koji svi imaju ista pletiva i dobre dzije sa svim potribnim elementima (slogovima), ali različitih stvari ovi dole navedeni:
1. čistoća 2. dužina 3. amplituda kolombara 4. snaga 5. zvonkost
Znači po tih pet stvari tići se razlikuju.
Pitanje glasi: Koje ili kojega bi ostavili i zašto?
Eto, nemorate pisat velike elaborate (a i morete ako oćete, ne branin), ali par promišljenih riči pro et contra bi bilo poželjno. | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto svi 06, 2014 4:28 pm | |
| Živio Munjeni.
Ajde nek se piše štogo.
Spuštam letvicu kad moram. Mogu bez velike snage, mogu i bez idealne dužine.
Što se tiče snage glasa nije sve u sili eksplozivnosti komodno može tič i lažernije zijadu ispivat,netriba se derat.
Što se tiče dužine mogu se sa nekom vrste zadovoljstva prihvatit i srednji tipovi dužine kolumbara uredni,pa taman da grabimo luk kolumbara od trice ocijene.
BOG.
| |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto svi 06, 2014 10:58 pm | |
| munjeni, Gigo ,spuštali , nespuštali letvicu trebate nešto nabavit. Posudit ,nabavit, kupit ,gadoce, kako god nabavljajte i onda imate svoju ljestvicu. Komandante i ti si došao do nečega od nečega , nisi sigurno od govneta stvorio BATUDU Htijeo sam reći da od nečega se mora poćet i onda se moze nećemu i nadat. ps Nemojte štagod da mi zamjerite ali niko nije od govneta pitu napravio. | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto lip 03, 2014 2:38 am | |
| Evo skoro je prošla i cijela godina a nitko sokratesu nije vode donija(pogotovo od onih ne glatkih).Ja cijelo vrime ćekam ali nema ništa a koliko slušam okolo sve ŠLJAMINE šta bi rekli moji sinjani.Sjećate li se da sam reka da ću se naguzit na srid rive kad bude gej prajd ,ako ga netko pobjedi hi hi hi hi ima bit da će mi guza ostat čitava.AJDE MOJI TIĆARĆIĆI STOJTE MI DOBRO. | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto lip 03, 2014 2:42 am | |
| | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto lip 03, 2014 2:47 am | |
| A monstrumo da mi je znat u balun ka u tiće prognozirat ,brzo bi se obogatija.Inače nisam reka da se tek poćelo širit glatkiće jer nije vrime valjalo.I za sad krunini mladi odskaču po zijadi,tu je Vele a i josip je jako blizu.Vidit ćemo ali ja tipujem na krunu. | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto lip 03, 2014 5:29 am | |
| | |
|
| |
munjeni
Broj postova : 59 Points : 61 Join date : 16.04.2014 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pet lip 06, 2014 6:47 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- munjeni, Gigo ,spuštali , nespuštali letvicu trebate nešto nabavit.
Ne znači da čovik koji trenutno ne uzgaja grdelina ne zna ništa o njemu Znan puno ornitologa koji ne drže grdeline u krletkama, a znaju jako puno o njima, niki se od njih bave grdelinima priko 50-60 godin, praktično cili život i nema većeg gušta nego ćakulat s njima i kupit njihovo znanje, iako ne drže tiće. Niki su i držali nekad ali su odustali, a niki baš nikad nisu imali zatočenu ticu. Niti je volu (moredu) vidit zatočenu. Ne znan zašto bi jedni bili vridniji od drugih. Ja cinin ljude koji uzgajaju tiće i znaju puno o njima, ali isto tako cinin i one koji ih volu vidit u prirodi, ne drže ih i ne uzgajaju a isto tako puno znaju o njima. Pitanje je bilo konkretno o selekcioniranju tića sa akcenton na dziju, pa bi se valjalo držat tega pitanja i napisat nešto o njemu a ne se bavit ki drži tića a ki ne. | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto lip 24, 2014 6:26 am | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto lip 24, 2014 7:15 am | |
| |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA sri srp 02, 2014 8:22 am | |
| Pozdrav tićari .Di ste ,nema nikog kada je sve pomrlo.Evo da se malo javim i pozdravim vas sve skupa.Ja sam i ove godine uporan i širim skoro svaki dan.Na žalost rano sam osta bez učitelja ali sam opet uspija 2 izgurat .Nisam zadovoljan jer nisu ni blizu sokratesa ali iman s čim učit pa se nadam izvuč bolje dogodine.Zanimljivo je da su ubacili još jedno lipo štekato pletivo i sad znaju plest jako dugo.Uhvati me smjeh kad se sjetim kako su ih naši "prijatelji" nazivali prije malo vremena.Sjeli su na batudu ali zijada nije ka u sokratesa.Eto da ne duljim nisam zadovoljan ali to iman i neman bolje.Ali skitam malo po pozicijama di se inače šire tići i nema nigdi nikoga,ima bit da gledaju prvenstvo.koji sam ja tukac pa utakmise su skoro sve navećer tu je nešta drugo u pitanju hi hi hi.Pozdrav i bosni i hercegovini čujem da su ove godine jaki s glatkima da su i split prešišali.pozz | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pon srp 07, 2014 8:11 am | |
| Yogi napokon mogu reći da imam grdelina. Uvijek je bilo neko krpljenje ali izasao je jedan napokon. Još veče zadovoljstvo je što tić mogu slobodno reći nema samo jednu batudu.
Živili!
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pon srp 07, 2014 8:33 am | |
| Odlicno Balta,cujem da je i Igor prizadovoljan,
ništa nema lipše za grdelinaša nego kad je zadovoljan onim šta mu piva doma.
Živili. |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pet srp 18, 2014 7:28 am | |
| Prezadovoljan ! Može još bolje ! DOGODINE | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pon srp 21, 2014 6:36 am | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pon srp 21, 2014 8:14 am | |
| Interesantno Balta,
neznam kako ,ali je pokupija sve vrste javljanja i kombinacija koja se pojavljuju kod ovog pivanja.
Bravisimo |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pon srp 21, 2014 8:39 am | |
| Šta da kažem . Mi to u Bosni zovemo PIRLUTANJE ( kada se tić oglašava za vrijeme parenja ) . Ovaj moj tić je jednostavno PIRLUTANJE ukonponovao u batudu gdje zna više puta da spoji. Ovaj sam snimak naparavio iz razloga da napravim CD koji bi povremeno puštao tićima . Mislim da bi mi mogao snimak MONSTRUMO urediti | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pon srp 21, 2014 9:58 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- Evo malo na drugi naćin https://www.youtube.com/watch?v=-6W0z04az3c
Pored normalne batude koju spoji više u nizu zna i ovako spajat .
Živili! --A koje spajanje molimte mi reci..1 batuda i cini mi se dva+dva pletica..neznam ja za tebe sto ti znaci ovo gore sto si napiso ---SPAJAT---- Poz zenicki mestre | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA pon srp 21, 2014 5:23 pm | |
| To ti je meštre đeko naše interno raspravljanje, teško je tebi povezat jer ne poznaš pivanje. Ukratko, prvi grdelin prije 7-8 godina od kojeg je počelo, je piva dva - tri takta maksimalno na batudi. Sad se to nešto pojačalo,poneki takt je dodan,išlo je malo naprid,pa se veselimo jer smo skromni |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto srp 22, 2014 2:16 am | |
| nije više dva takta i mišu na rep.bravo balta ide se naprid | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto srp 22, 2014 2:46 am | |
| - ĐEKO je napisao/la:
- Tic_Bal. je napisao/la:
- Evo malo na drugi naćin https://www.youtube.com/watch?v=-6W0z04az3c
Pored normalne batude koju spoji više u nizu zna i ovako spajat .
Živili! --A koje spajanje molimte mi reci..1 batuda i cini mi se dva+dva pletica..neznam ja za tebe sto ti znaci ovo gore sto si napiso ---SPAJAT----
Poz zenicki mestre Pa dobro nisam ja sada htjeo sa ovim snimkom pokazat kako tić spaja batude. Jednostavno sam htjeo pokazat kako tić na malo drugaćiji naćin zna kombinirat. Znam da su mnogi govorili kako je 2-3 takta dosadno ,ali eto ja sam uvijek govorio da je pitanje kada če neki tić da nešto ubaci u batudu. Mišljenja sam da se to jednostavno moralo desit jer kao što kaže koce ovo su sve javljanja od ovoga pijevanja a svi znamo kako grdelin zna nešto iskonbinovat na svoj naćin i to da prihvati . Naj draže mi je kada neki tić od ovoga pijevanja zapijeva batudu na onaj cvrkut što slići skavolinima. Kada bi mi neki tić to prihvatio i spajao ja ne trazio ljepšu batudu. Poz! | |
|
| |
prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto srp 22, 2014 6:59 am | |
| pozitivan pomak g.tic bal vidi se dobar rad s tićima | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto srp 22, 2014 12:05 pm | |
| Neznan kako strila u batudi more bit pomak unaprid? Sicas se Balta onoga moga tica sta si reka da ima strilu u batudi, jel tebi ovo slično ili? | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA uto srp 22, 2014 5:57 pm | |
| MONSTRUMO nemoj iza pola noći da pišeš postove jer mogu te poslat još dublje na dno grdelinaskog svijeta PIRLUTANjE -javljanje ,oglasavanje tica za vrijeme parenja i danas dan se čuje to oglašavanje u prirodi ali doduše sve manje. MONSTRUMO kod tebe je bio slučaj kada tic pravi grrrr kvin kvin sto je slučaj koji mnogi tici imaju u versi. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA | |
| |
|
| |
| DALMATINSKA TRADICIJA PJEVA | |
|