Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše

Go down 
+46
bevanda
DjordjeVet
kolombar
myki
portulata
Škuri tić
mijo
tomislav
lorena1990
pele
hipy
roko
gare
Markan
KOBAC
JAMES BOND
nicaze
F I N K O
brabus
domo
novavarosbl
mig29
probiotik
PESTI
bošket
Galeb
lubinko
PSIHO
lord189
Baketina
enver
angjello
prava zijada
pujdo
Tic_Bal.
vrca
frzelin
ĐEKO
ivica
YOGI
euzebio
ivica.milanovic13
MONSTRUMO
Gigo
Moćun
CIBO
50 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 16 ... 28  Next
Autor/icaPoruka
Gigo

Gigo

Broj postova : 965

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptypet sij 04, 2013 6:59 am

Dobra večer Galebu.
Istina je da postoj neispravna i ispravna
zijada.Ali pod ispravne zijade ja sam svrstao
tip ravne duge ispijevane skroz bez sasičenosti
i tip kolumbar zijadi recimo srednjeg i večeg luka
parabole ispijevane.Dali su tebi poznate zijade rašpane,
mislim zijade blagi rašpica jako dobra kolumbara.

Što se tiče Komina odavno dugo tamo nisam bio,
a nekad dosta davno bio je pokoji grdelin sa vrlo
dobrom caklenom zijadom na batudi.Inače Ploče sam
jako dobro poznavao i njihov pijev grdelina.

POZDRAV
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptypet sij 04, 2013 7:54 am

U Plocama je bilo odlicnih grdelina i mladi su ucili zijade.

Zadnji šta ja znam i šta sam ga sluša je bija tocno kod policije.Odlicna zijada.
[Vrh] Go down
bošket

bošket

Broj postova : 348

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptypet sij 04, 2013 8:13 am

Hmmm....Ploče....hmmm....odlične....hmmmm
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 1:01 am

Dobar dan

Dragi kolega Bošket neznam kolko ste po dubini
i širini poznavali tiče iz Ploča,pijev grdelina,ali
ja ču dvi riči.Okrenuo bi šestarom krug od centra
četri kilometra i rekao bi ovako.S obzirom da su
prevladavale dvi do tri vrst zijadi a misleči na onu
naj ispravniju jako pristojne dužine,ispivana glasom
drugog tenora,jako izražajna u boji zvonkavosti i lirike,
dominantna nad pletivom svakako da je bila zaslužna
jake pažnje i vrednovanja u potrazi za njom.Oču reči
veoma teško je takvu zijadu više čuti ispravnu i bogatu
kroz svoj ispijev,stoga nisu bile za sumlju.Da me se krivo
neshvati nikad nisam uhvatio tamo očaka a bilo jih je
tada par za naježit se misleči na zijadu caklenu.

Ovo je bila samo mala čakula.

POZDRAV.
[Vrh] Go down
bošket

bošket

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 5:29 am

Poštovanje šjor Gigo!
Može li jedno malo pitanjce?
A odnosi se na Vaš post malo pud gore di navodite,po Vama, ispravne dzije.
Onaj prvi opis ispravnih dali se odnosi na Pločanske dzije?
Mislim da se sa Vama može normalno polemizirati,bez ljutnje i vrijeđanja ,pa se zato i upuštam u ovo.
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 6:03 am

Dakako Gosp. Bošket,pa tu smo se
upoznali da pričamo i uvijek nadopunimo
jedni druge u čakuli tičarstva , zasigurno
da i nemamo isto mišljenje nečemo se (mašit)
u grube riči jedan drugom.Još mi nije jasno kako
ste se uspili riješit tiča iz dijetinstva,pa bar za radom
u potrazi kvalitete pisme.U vezi onog pitanja i neznam
više točno šta sam pisa dajte mi precizno na riči o čemu
se radi,odgovoriču vam rado kao mala čakula.

POZDRAV
[Vrh] Go down
bošket

bošket

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 6:07 am

Gigo je napisao/la:
Dobra večer Galebu.
Istina je da postoj neispravna i ispravna
zijada.Ali pod ispravne zijade ja sam svrstao
tip ravne duge ispijevane skroz bez sasičenosti
i tip kolumbar zijadi recimo srednjeg i večeg luka
parabole ispijevane.Dali su tebi poznate zijade rašpane,
mislim zijade blagi rašpica jako dobra kolumbara.

Što se tiče Komina odavno dugo tamo nisam bio,
a nekad dosta davno bio je pokoji grdelin sa vrlo
dobrom caklenom zijadom na batudi.Inače Ploče sam
jako dobro poznavao i njihov pijev grdelina.

POZDRAV

Evo na ovo mislim
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

Broj postova : 731

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 6:11 am

Gigo je napisao/la:

.Još mi nije jasno kako
ste se uspili riješit tiča iz dijetinstva,p.

POZDRAV

Iznjavam se duboko sto ulazim u vasu cakulju doktore GIGO..
a kako da se nerijesi svojih ptica KAD JE CUO NASE king king king i normalno se svak rijesi svojih kad cuje bolje od svojih Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy ..NEMOJ SE STOGOT NALJUTIT GOSPODINE MARINE...

TAKAV JE OVAJ PROLKETI SPORT
[Vrh] Go down
bošket

bošket

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 6:18 am

Đeko jeli ti to ozbiljno?
Nadam se da je šala. Very Happy
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 7:04 am

Da Gosp. Bošket.

Naveo sam pa več i prije da imamo dva tipa
ispivani zijadi (kolumbar i ravne poduže zijade),
ako su uredno ispivane prihvačene su obe dvije
vrste u kategoriju pozitivnih,svaka u svojoj vrijednosti
ispijeva ( detalja) koji je sačinjavaju,a opet naglašavam
a to se i zna kolumbar zijade su broj jedan.A tako sam
več i prije rekao da su ČISTE,caklene broj jedan zijade
naspram tipovima zijadi blagi rašpica.Ako ste slučajno
mislili na Ploče boljih zijadi,na koje ja mislim bile su
u srednoj paraboli luka kolumbara ispivane ,bistre ka more.

POZDRAV
[Vrh] Go down
bošket

bošket

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 7:16 am

Evo na to sam mislio.Ravne ,poduže dzijade,znači bez kolombara.Tu se razmimoilazimo.Za mene to nikako ne može bit ispravna dzija.Koliko pamtim najbolje od pločanskih koje sam čuja bile su upravo takve.Znači natprosječno duge,lipe boje,ali ravne i završavale su ušpic bez utapanja,spuštanja.Dopuštam mogućnost da mi je neka takva,ali u kolombaru i promakla.Ali vrlo malu,malu mogućnost.
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 8:25 am

Dakako imate pravo na svoj stav prema zijadama.
Neznam dali ste čuli zijade uz kasarnu i poneku od tih naj
bolji na kolodvoru, ali tamo su se lomila koplja jakih
mačaka iz drugih mista u koga če sletit,jer kad bi zašla
pijevom u 7 misec zvonila je svojom obojanosti i dužinom,
glasom i do dvista metara.Neču nabrajat registracije stizanja
sve zbog njene dominacije koja je parala svojim ispijevom.
U da mi je čut takvu zijadu u Splitu u kajbi.pa da mi još
neko reče neispravna,skinio bi mu kapu.

POZDRAV
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 8:26 am

bošket je napisao/la:
Evo na to sam mislio.Ravne ,poduže dzijade,znači bez kolombara.Tu se razmimoilazimo.Za mene to nikako ne može bit ispravna dzija.Koliko pamtim najbolje od pločanskih koje sam čuja bile su upravo takve.Znači natprosječno duge,lipe boje,ali ravne i završavale su ušpic bez utapanja,spuštanja.Dopuštam mogućnost da mi je neka takva,ali u kolombaru i promakla.Ali vrlo malu,malu mogućnost.

Ja bi te podnosija i te kako,

natprosjecno duge lipe boje cheers
[Vrh] Go down
euzebio

Broj postova : 352

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 8:36 am

Evo i ja nešto, dok mi se da pisati jer sve ovo polako gubi kompas. Slažem se Bošket, zijada koja se ne spušta, bez pravog kraja nije dobra zijada. Proći može samo zijada koja ima oblik, luk, on mora biti izražen, jer ravno na iii nikada nije dobro. to je samo korak do sičene zijade a ona je najgora zijada.
Još nešto g. Gigo. Ne postoje neispravna pletiva. Škuri tić je stavio grdelina brzih pletiva, prevrtanja, slaganja, i sva su ta pletiva ispravna. Ne može se reći kako je ispravno pletivo sporo vizli vizli ili cicibli cicibli, a ona koja se ne mogu oponašat riječima kao što je slučaj sa grdelinima škurog, onda nisu ispravna. Ona su pletiva krasna. Kod onakvih grdelina mogu se čuti varijacije u pletivima, napr. da ih ne ponavlja uvijek na isti način nego ih miješa, bućka a to je onda, bar za mene, posebna draž. Neispravna pjevanja su različite vrste falšeta i grubih zvanja, cvrljaških i prostih pjevanja.
Verš grdelina može biti prekrasan. On obuhvaća i glasove kao što su krrr ili ćin ćin. Sve je to dio pjesme grdelina iz majke prirode. Verš ima u sebi različite varijacije i krasnih glasova poput cvrkuta, potpivavanja, naravno sve nižeg tonaliteta. Tendencija je modernih i mladih grdelinaša sve to izbaciti jer je tobože šporko, loše. Nije to ni šporko ni loše, to je jednostavno grdelin u veršu.
I još nešto, iako sam to davno napisao: nije batuda pletivo i zijada veće je batuda ono glavno pjevanje kojim grdelin zove kada je u formi. Kada se to napokon shvati onda će biti lako analizirati grdeline kao što je bio onaj Albanac jer je ono tipičan primjer grdelina koji zove batudom a u kojoj je zijada zamijenjena sa špondom, šporkicom i grdelin ne valja jer mu je glavno pjevanje, dakle batuda falšet. Svako dobro.
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 8:43 am

Ja bi uvik voljia ucit sa takvim grdelinom, jer mladom grdelinu koji je talenat

duga ravna zijada na iii daje mogucnost da ide još naprid sa krajem.

Mislim da bi takav grdelin izbaciva puno bolje mlade nego šta je on sam.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

Broj postova : 859

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 9:00 am

Ovo sto je profa napisao u vezi fals pletiva to sam primjetio u giginom tekstu koji je pisao scratch

Nije mi jasno kako mogu biti fals pletiva i jos ako su u batudi ,ako je pletivo samim tim nije greska vec je nesto plemenito. study

[Vrh] Go down
bošket

bošket

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 9:19 am

Gigo je napisao/la:
Dakako imate pravo na svoj stav prema zijadama.
Neznam dali ste čuli zijade uz kasarnu i poneku od tih naj
bolji na kolodvoru, ali tamo su se lomila koplja jakih
mačaka iz drugih mista u koga če sletit,jer kad bi zašla
pijevom u 7 misec zvonila je svojom obojanosti i dužinom,
glasom i do dvista metara.Neču nabrajat registracije stizanja
sve zbog njene dominacije koja je parala svojim ispijevom.
U da mi je čut takvu zijadu u Splitu u kajbi.pa da mi još
neko reče neispravna,skinio bi mu kapu.

POZDRAV

Tamo negdi 90.te 91.čeka sam vlak u pločama.I dok sam čeka prošeta sam parkom.i onda sam ga čuja,A samnom je bija i moj prijatelj Luki.Sičam se komentara ka da je sad bilo.Šteta što je malo ne podigne i zavrne na kraju.Bija bi pravi.A nakon toga obaša sam sve unaokolo .Boljega nije bilo.A što se tiče" mačaka"bilo ih je uvik i bit će.Zato i jesmo tu di jesmo.
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 9:22 am

Dobra večer Euzebio.

O pismi tiča kod Škurog ja nisam iznosio
svoj stav.A što se tiče mog pogleda na neispravna
pletiva u opisu i mom mišljenju,misao( moja) je usmijerena
na nezadovoljstvo pletiva ispivano u falšetu brzinski jako
neukusno,recimo nepročitano nikako.Dakako češče takvo vrst
pletiva ZALUTA i u troduploj batudi bogatoj pravom zijadom,zasigurno
batudu ne odbacujemo,ali češče spomenemo da su dvapletiva krasna
štekatna a jedno neukusno falso brzinsko.Inače da je batuda kojim
slučajem injula od recimo7 taktova falsi neprepoznatljivi,brzinski
nebi je ni spominjali.

Čakula bez nadmudrivanja.

POZDRAV
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 9:30 am

Gigo samo mi je nekako ruzno vidjeti kada napisete flsa pletiva iako su brza neukusna ona nisu falsa.

Mozda se to negdje drugacije zove neukusna ili brza ali nikako ne mogu biti fals pletiva.

ps Moje misljenje scratch
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 9:44 am

Dakako Tič Bal imate pravo na
svoje mišljenje.Provat ču malo približi
svoju pisanu misao ,falsa pletiva.
Puno puta smo čuli pletiva iz taktova
ispivana sporijim pojedinačnim taktovima,jako
prepoznatljiva,lako ih pročitati,bogata večim brojem
slova u taktu,obojana u svakom pogledu cijenjena.
I sad se zna čuti ista priča KONTRA OVE obrnuta
u lošem smislu skroz jakom brzinom ispivana,pa
eto ja sam ih svrstao u pletivo od neukusnosti,
nezadovoljstva zvano FALSO.

POZDRAV
[Vrh] Go down
bošket

bošket

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 9:52 am

haha opet ta terminologija.
Većina nesporazuma tu proizlazi iz različite terminologije za iste stvari.
npr.falsa u Makarskoj,Splitu i Sinju znači sasvim drugo.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 9:54 am

Meni je samo neukusno da NPR. imam 3-4 takta brza i prolaznu zijadu u batudi.
Onda mi neko dodje i kaze fals pletiva su ti u batudi Sad
[Vrh] Go down
Galeb

Broj postova : 40

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 10:07 am

koce je napisao/la:
Ja bi uvik voljia ucit sa takvim grdelinom, jer mladom grdelinu koji je talenat

duga ravna zijada na iii daje mogucnost da ide još naprid sa krajem.

Mislim da bi takav grdelin izbaciva puno bolje mlade nego šta je on sam.
Pozdrav
Jako teško mladi može smotat ziju jer ga ući tič sa špicanom.
Imam tri stara tiča sa takvom zijadom i mladac talentiran samo je malo produži
nikako da smota.
Pozzz
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 10:14 am

Ok ,

naravno da teško ide,

ali tu se svakako mladi moraju odvajat od starih u neka doba,

jer inace budu ka i oni.

Ali ovde nisam mislija na klasicnu špicanu zijadu,jer je ona kratka.

Bila je ric o zijadi na iiiii sa odlicnom dužinom a to je vec nešto drugo.

Znaci zijada kojoj slovo iii mjenja slovo uuu.

Nije ispravna ali je meni draga,pogotovo ako to iiii polako nestaje.
[Vrh] Go down
bošket

bošket

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Emptysub sij 05, 2013 11:03 am

Hmmm glatki Koce!
Nije rič o tome jeli dzija na iii ili juuu.Niti je to čini ispravnom ili neispravnom.Stvar je u .kolombaru.Dali je diže i spušta?Vrti.Ukoliko je ravna od početka do kraja onda je neispravna.I teško da će je neki mladac skrivit.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše
[Vrh] 
Stranica 4 / 28.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 16 ... 28  Next
 Similar topics
-
» Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše.
»  Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše