| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+46bevanda DjordjeVet kolombar myki portulata Škuri tić mijo tomislav lorena1990 pele hipy roko gare Markan KOBAC JAMES BOND nicaze F I N K O brabus domo novavarosbl mig29 probiotik PESTI bošket Galeb lubinko PSIHO lord189 Baketina enver angjello prava zijada pujdo Tic_Bal. vrca frzelin ĐEKO ivica YOGI euzebio ivica.milanovic13 MONSTRUMO Gigo Moćun CIBO 50 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 05, 2013 11:55 am | |
| | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 05, 2013 6:22 pm | |
| Dobro jutro
Po kriteriju gledanja da samo tipovi zijadi iz jakih zavrnuti kolumbara prolaze,masa tičara bi mogla otvorit vrata čibama.Dozvolimo da i drugi tip zijadi koji je pristojno ispivan čistinom ,bojom i jako pristojne dužine laganog silaska u kraju zaživi u pozitivne zijade. A onda čemo lako na brokvi ocijeniti koja je bolja. Jer moje je mišljenje nek u bubanj rasprave uđu i ravne zijade duži dometa ispivanosti,gdje ih večina tičara po mojoj spoznaji prihvača.Ja neču biti mjerilo več mislim držimo se večine tičara(koji znaju) da i druge zijade su pozitivne bez obzira što nisu kolumbarske.
POZDRAV | |
|
| |
Galeb
Broj postova : 40 Points : 42 Join date : 29.09.2012 Lokacija : Igrane
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 05, 2013 9:31 pm | |
| - bošket je napisao/la:
- Hmmm glatki Koce!
Nije rič o tome jeli dzija na iii ili juuu.Niti je to čini ispravnom ili neispravnom.Stvar je u .kolombaru.Dali je diže i spušta?Vrti.Ukoliko je ravna od početka do kraja onda je neispravna.I teško da će je neki mladac skrivit. Amen :c heers: | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 05, 2013 10:03 pm | |
| Slažem se ja s vama ali,
koja to zijada postoji a da je baš ravna,ja je još nisam cuja.
Svaka,pa i one na iiiii imaju pad na kraju,
samo je pitanje je li ta parabola (kolombar ,iako ta ric ne odgovara istini)više ili manje
izražena.
Potpuno ravne su jedino špicane zijade koje završavaju prije sredine,
jer je nema kad podignit zbog kratke dužine.
|
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 05, 2013 11:08 pm | |
| Dobar dan.
Slažem se sa Kocom zadiranjem u dublji pogled zijadi ispivanih,jer istina je da( veči dio ravni zijadi) lovi u ispijevu blagu parabolicu vučuči sa sobom više slova (i) u završetak zijade,davajuči joj spoznaju jake pristojnosti i urednosti u ispijevu.Tako bi ja oprilike o zijadama boljim u Pločama bar prije 90 godina rekao,nisu bile tipova naglašenih jakih kolumbara, več blaži parabola luka di u kraju su zvučile lomeči blažu parabolu vučuči za sobom više slova( i ) u kraj gašenja zijadi , a ne nikako tip strogo ispivane ravne zijade.
POZDRAV | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 05, 2013 11:09 pm | |
| Ko misli da su zijade koje završavaju na i neispravne neka ih slobodno donesu meni ,ja ih odmah kupujem.ALI!!! Zijada mora imat bar vrlo dobru dužinu i šta je naj važnije lipu boju.Zijada koja ima odličnu ili pravu dužinu lipe boje je isto prava zijada jer kao šta je koce reka ona s tom dužinom isto mora padat,sidurno ne kao ona s izraženim kolombarom ali obe dvi su pravei uvik su i bile prave.Ja sam siguran da ih sad trenutno niko nema ali ako neko ima a da smatra da su neispravne slobodno neka me kontaktira i ja ih kupujem. | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 12:38 am | |
| Hehehe, ljudi moji imate zijometar, lipo dajte snimak tih vaših zijadi, stavicemo ih u zijometar i odma vidit kaki je kolumbar, jema li ga oli nima, jeli ravna ki autostrada ili je diže u nebo!!!! nekima je dovoljno uho ali mi gluvasi volimo i uz pomoć tehnike dokazat svoje tvrdnje! | |
|
| |
prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 1:57 am | |
| Tema je odlična a zije priznajem i u izrazitom kolombaru i blago zavrnute samo neka je u izvođenju ista od pocetka do kraja.Dosta zija ima koje su grišpave na početku ili na kraju ili u sredini a ostali dio bude finog izvođenja.To mi je največa mana kod zija.Kad je ujednačena i ista od početka do kraja puno je bolja za uho. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 2:02 am | |
| Dobar dan
Drago mi je da se i mene donekle prepoznalo,pročitalo shvatilo,pa evo ja i Yogi prvi put istog mišljenja bar sad kad je riječ bila o zijadama sa završetkom podužim,blagog spuštanja u slovu (i) vučuči jih u kraj ispijeva više sa sobom u završetak. Ajde Yogi tu smo realno složni na vrednovanje takvih zijadi
POZDRAV | |
|
| |
bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 5:12 am | |
| Nemojmo mišat kruške i jabuke. Ma ko to nebi poželija dziju lipe boje dobre dužine i da utapa iiii na kraju?Samo lud čovik,pogotovo danas.
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 6:14 am | |
| Dobra večer,živio Bošket
Mislim da se ništa nije miješalo ni izmiješalo več smo ipak napokon dali zijadama u Pločama smisao u prevodu i zatim zijadu prigrlili u vrednovanje. Sad smo u ovim lipim čakulama tičarskim ušli malo u realnost i reklo bi se spustili balun na zemlju i oživili i dali krila i drugačijim ispijevanim zijadama ijako nisu jakih kolumbara i ne završavaju baš uvijek na (JU) več na (i).
POZDRAV | |
|
| |
euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 6:56 am | |
| Na jednoj livadi pasao konj. Crn, krupan, sjajne dlake i u dobroj fizičkoj kondiciji. U hladu, sjedilo društvo seoskih mudraca. Promatrali konja i počela raspravu o tome koliko konj ima zubi kada onako dobro pase travu. Rasprava bila vrlo žestoka: jedni naglašavali kako više naginje glavu na desnu stranu što bi značilo da su mu tamo brojniji zubi; drugi pak to odmah osporili tvrdeći da naginje glavu jer mu nedostaje prvi zub sjekutić treći pak osporavali oboje, kažu konj ima sve zube a to što malo naginje glavu dok pase je normalno kod konja jer tako bolje vide oko sebe Raprava potrajala i bivala sve žešća: polako se pretvarala u svađu, nije popuštao nitko.
Stajao sa strane ubogi seljak i slušao raspravu. Kada je rasprava zaprijetila i fizičkim obračunom među mudracima, jer eto što oni drugi znaju o tome koliko konj ima zubi i kako treba držati glavu dok pase, ustane seljak i ode do konja.
Podigne konju gubicu, prebroji zube i kaže mudracima koliko ih ima. Mudraci poludjeli: ma odakle njemu, seljaku, pravo i hrabrost njima reći koliko konj ima zubi. Kao da oni to ne znaju
| |
|
| |
PESTI
Broj postova : 251 Points : 259 Join date : 09.01.2011 Age : 54 Lokacija : ZADAR
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 7:19 am | |
| Pozdrav učesnicima ove duhovne rasprave o ljepoti i čarima neke dzijade koje su grdelini znali otpjevati ili pjevaju jer osječam se tako siromašno čitajući sve te tekstove . Pitam se tko od Vas ima grdelina takve dzije o kojoj pišete? Posljednji video iz Makarske pokaziva čistu VRĐOLU (ono što piva tić u ćibi)pa mi nikako nije jasno kod koga sviraju te krasne ,tople,i umiljate dzije o kojima pišete. Slično se događalo i oko glatkih koje su na kraju ispale ne onako odličnima kako se o njima pisalo. Bez ljutnje i nervoze jer nisam pitanje postavio da provociram već da dobijem odgovor.Spominjete REALNOST dok pišete o tome a tolika nervoza vlada po forumima da nisam siguran smije li se pitati bilo što. Živili!
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 8:20 am | |
| Dobra večer.
ŽIVIO PESTI Drago mi je da si tu u prisutnosti. Istina je da nema ovde na forumu tih zijadi,još je jedino ima u čibi jedan jaki kolega iz Mak.ali on se ne želi navuči na forum.Inače cila bit pisanja između mene i kolega je bila da sam ja pravdao te zijade u smislu kvalitetni (kroz pisane opise) i na kraju su ih i drugi tako prihvatili i spoznali detalje njena opisa kao zadovoljavajuče, i vrednovane vrsti ispivani zijadi.
POZDRAV | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 8:28 am | |
| Dobra večer
Živili prof. Eusebio M. ,dali vi imate štogo da bi se moglo čuti ili nemora čuti dovoljno je reči istinu i pisanu.
POZDRAV | |
|
| |
bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 10:31 am | |
| Ostajem pri svom što se tiče pločanskih dzija.Nisam ih htio vatat i to sve govori.Doduše to je bilo prija više od 20 godina.Danas bi možda drukčije postupija. I ne vidim zašto ne bismo mogli na ovaj način razgovarat ,bez tenzija,makar sa moje strane.I što je bitno što neko ima u čibi?To je stvar osobnog izbora.Svi smo različiti i imamo različite gušte.A vjerovatno i čujemo drugačije.Što nekoga veseli meni ne mora značit ništa.Nisam nikog vriđa ni omalovažava.Malo više tolerancije molim. | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 06, 2013 7:59 pm | |
| Ja bi se ovaj put složija s bošketom šta se tiće ploćanskih grdelina.Bija sam u ploćama dosta puta i to prije 20 godina.Ne samo šta sam išao tražit oćake nego sam i poslom dolazija u ploće a kad bi radija u ploćama onda bi radija i po cijelo proljeće a i ljeto.Ja nisam ćuja grdelina u to doba da bi ga vata.Zijadu nisam nikad čuja bolju od srednje dužine i to grezu ,nikad skroz čistu uvik je bilo neke ruzine u njoj.Znam da su neki lovili u to doba i vatali PRAVE ali kad bi ih stavili na žicu ti pravi su bili onakvi kakve sam ja čuja u prirodi.Moguće da mi je koji i promakao ali vrlo teško jer naglašavam da sam lutao po ploćama po 3,4 mjeseca. | |
|
| |
ivica.milanovic13
Broj postova : 122 Points : 125 Join date : 01.02.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 12:54 am | |
| Jesu ovi glatki zajebani svaki dan se bave maslinarstvom a uvik su govorili pa ko sad siri tice samo neznalice a njihovi vise po granama ko masline ma koga oni jebu | |
|
| |
ivica.milanovic13
Broj postova : 122 Points : 125 Join date : 01.02.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 12:58 am | |
| Dobro je meni jedan moj zemljak govorija pomalo oni dolaze na to | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 1:32 am | |
| [quote="koce"]MASLINE - SVI SLUŠAJU GLATKE I GMO-i i neGLATKI i glatki i roleri ,sve puno balta,dome,debo,josip,karan,stole,strava,kruno,milan masleša,špica..... |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 2:01 am | |
| Yogi živio. Eto ti si čuo grezu. Očito sam ja u godinama od86 do 9o na sreču suprotno od tebe nailazio na čistu zijadu koju je i naj više krasila( dominacija sijaja i bistrine),tipična bistra kristalna zijada,očito nismo slušali iste tiče, inače sam več prije spominjao tamo su varirale tri vrst zijadi.Ali naj bolja vrst i naj duža su bile glatke,caklene.
POZDRAV | |
|
| |
pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 2:53 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 9:14 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 5:47 am | |
| E moj strava , još samo da mi je bilo uvatiti jogija kako sluša , onda bi bija zadovoljan , prije nekog vrimena kad bi reka da si malo iznija tice poslušat u zimskom periodu , u najmanju ruku bi bija NEZNALICA , TIČAR OD TRI PETKA , ITD , EVO FALA BOGU MOGU I JA OTVORENO REĆ DA SAM I JA SLUŠA TIĆE DANAS , bez da dobijem tiket gluvaša i neznalice , dobro si reka polako oni nadolaze........... | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 6:13 am | |
| Dobra večer
Dobro si me razumio,imam fleksibilnost razumijevanja i drugih tipova zijadi koje prihvačam pozitivno u ispivanoj batudi. A dakako isto tako se i zna koje su naj više cijenjene vrednovane,opčenito moj pogled o zijadama.
POZDRAV | |
|
| |
pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon sij 07, 2013 6:34 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 9:14 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|