Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u

Go down 
+60
Sina BL
bevanda
macak
Nemam nista!
kukuljas
novavarosbl
hipy
patrik
Ante
lubinko
Markan
pujdo
Galeb
lorena1990
lord189
ivica.milanovic13
Gigo
prava zijada
CIBO
frzelin
cicibli
tlonk tlonk
Grga Zlatoper
gare
PSIHO
sole
Altum
Škuri tić
Vedran
ĐEKO
MONSTRUMO
bošket
miro katic
brabus
faraon
KOBAC
DARKO-M
DjordjeVet
ivica
portulata
F I N K O
eumox
Tic_Bal.
angjello
nicaze
probiotik
frickočak
domo
PESTI
arboret
pele
DOMENICO
vrca
kain
Jandrek
enver
YOGI
VELE1
Moćun
euzebio
64 posters
Go to page : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 43  Next
Autor/icaPoruka
macak

Broj postova : 13

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Empty
PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 4:16 am

Oprostite Yogi u kojoj ste bransi PROFESOR
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

Broj postova : 859

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 4:25 am

YOGI je napisao/la:
Tic_Bal. je napisao/la:
Lijepo je pricati o nekim kriterijima  i zamišljenim grdelinima kako bi trebali pijevat.
macak vidim da imate neke kriterije visoke kada vec neke dobre tice smatrate neispravnim. Predpostavljam da imate onda dosta bolje tice od ovoga neisparvnog .
Predhodni događaja bi se dalo uspostavit da ticari kao sto si ti nastupio sa svojim prvim postom i odma si svrstao neke tice u neisparvne i neke kao mrvicu bolji od neispavni.
Ako bi ti macak stavio neki primjer ili video klip ili zovnu nekoga da ti poslusa tiće onda bi ovo što ti prićaš pilo vode i imalo bi smisla .
Ovako ostaje ovo sto si rekao naj bolji od neispravni a onda mozemo samo pomislit kakvi su ostali Smile
Živio macak ali trebao bi okacit neki primjer pa piši i o kriterijima i isparvnosti i komentiraj do mile volje. Forumasi bi imali sliku sta drzis i čemu teziš a ja bi sam stvorio sliku o tebi kao starom macku Smilestudy 

ps. Ponovo ti stavljam  da prokomentarises tica https://www.youtube.com/watch?v=pYEKUP5MuS0 .
Nadam se da nece opet biti opis tica "MRVICU BOLJI" od naj boljeg neispravnog  Smile Smile
pozz balta mislim da smo dobro pročitali ovog mačka ,i dobro si primjetija da na pitanje on odgovara pitanjem.mislim da ne treba puno trošit vremena na takve individue,a ja više neću trošit vremena dok se ne predstavi ili neka stavi neki snimak kao šta si ti reka.a ja unaprid kažem da ću otkinit sam sebi k... ako on ima blizu sokratesa.uostalom ja sam ovo lito zvao sve one s pravim pletivima i boljim zijama od mog sokratesa pa znaš ko je došao NIKO(nije kranjćar)i dalje stoji poziv svim koji misle da imaju neka donesu ja i sokrates čekamo

Ajde YOGI treba pustit covjeka da se ispuca. Nije prvi sto je se istreso a mozda i je vec jednom pa sada ponovo Smile

ps Macak trebao si se bar prestavit da znamo o kojem macku se radi dali si pravi macak ili macak u čizma Smile
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 4:35 am

Oprostite bal vi ste ogranak to sam sad uocio molim vas da mi kazete dije sjediste da se tamo obratim.
[Vrh] Go down
pujdo

Broj postova : 368

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 5:05 am

Doppio nick Laughing 
La commedia Laughing 
La noia è un miracolo Laughing 

Živili
[Vrh] Go down
Grga Zlatoper

Grga Zlatoper

Broj postova : 120

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 5:18 am

pari mi se pošto pomno pratin ovi forum da se najmanje od svega ocjenjuje tić,ocjene se daju gazdi,klanovima i simpatijama...

a "(pravi)" STP još moje uši nisu čule...

scratch 
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

Broj postova : 855

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 5:24 am

Kako nisi čuo pravi STP? Nemoj tako, ipak imamo prvaka svita među nama!
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 5:36 am

Dobro kazete gosp ZLATOPER
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

Broj postova : 731

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 6:32 pm

Monstrumo care svih careva evo jedan post sa drugog foruma .kad sam procito jasam se iznenadio .cak sto vise i radi ovog pticara su me banirali sto je ovo napisa hehehehehe ..kad sam mu reka PAZI DA NEPROCITAJU OSTALI SPLITSKI TICARI sto im menjas tradiciju i covjek se uplasi i poceo da menja misljenje Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy a jasam u reka da ga nemenja jer ja dobro stoim sa splitskim mestrima i da cu ga odbranit cheers cheers cheers . aj sto je on ovo naspisa nego se ukljucijo jedan PILISTARAC:afro:  u njegovu odbranu A STO JE NAJTRAGICNIJE on zna samo kako izgleda GRDELIN i nista vise ------sad monsi care svih careva procitaj dobro te mi napisi tvoje misljenje

Pozdrav , novi sam na forumu i zovem se Ivan. Grdeline držim od svoje 13-te godine. Po mojoj procjeni trebala bi se gledati cjelokupna pisma grdelina i načini na koje tica piva. 1. ZOV 2. JAVLJANJE 3. PLETIVA 3.1. obično 3.2. ubrzano 3.3. unjulo 3.4. dupla pletiva 4. ZIJADA 5. DUŽA ZIJADA 6. BATUDA 7. ZASEBAN TON VERŠE 8. DIO BATUDE + TON VERŠE 9. IZ BATUDE VRAĆA NA VERŠU 10. VERŠA 11. NEGATIVNE TURE 12. UKUPNI DOJAM O zovu, javljanju i batudi iako nisam čita sve, već se dosta toga reklo. Problem vidim u tome šta na forumu ima nedostatka kada grdelin piva tonove verše. 1.) PIVA TON VERŠE ZASEBNO ( sli-li-li-li ) izlizano. Često taj ton tićari mišaju sa tonom ubrzanog pletiva koji je isti ka i ovaj predhodni po slogovima samo šta kad piva ubrzano pletivo ide ( sli-li-li ) prema gore i često završava zijadom i to u dosta slučajeva dužom nego od one kod ostalih pletiva zato sam i stavio gore da imamo dvije zijade jednu kraću i jednu dužu. 2. )DIO BATUDE + TON VERŠE (dva puta pletivo + si-si-si-si ) taj ton piva tako da imate osjećaj da ga stalno produžuje 3.) IZ BATUDE VRAĆA U VERŠU - (dva puta pletivo + prelaz + trrr + vi-vi + prelaz + si-si-si-si). Dakle ovde nastaju najveći problemi kod grdelina i u ovom se slučaju dešavaju strile. Znači točno mora otpivat glasno dva puta pletivo,pa prelaz( to je prelaz kada ptica odvaja batudu od verše i kaže se da iz batude vraća na veršu, odnosno visoki ton odvaja prelazom da bi pivala idući ton trr( da ne bi bilo zabune nije to onaj ton negativne ture o kojem svi pričaju) tiho postepeno ga ubrzavajući, nakon toga ide (vi-vi) pivajući ga na skaline prema uzlaznoj putanji i to veoma glasno,tica zatim opet prelazom smanjiva visoki ton i odvaja ga,da bi nakon toga iz svega glasa zapivala (si-si-si-si). Šta se točno dešava kod prelaza: nakon visokog tona tica ispušta zrak ,puni pluća i piva idući ton. 4.) POZITIVNE TURE - su svi oni tonovi koji imaju u prefiksu suglasnik "S" i kažemo da su srodne pletivu 5.) ton ( vi-vi ) se može u pismi ponovit u dva slučaja, jednom kada iz batude grdelin vraćana veršu (kada podiže ton na skaline) i drugi put u samoj batudi poslje pletiva kada završava zijadom. Tada tica piva vi-vi naglasak na samoglasnik "I" odnosno suče zrak ili ako vam je lakše puni pluća zrakom da bi otpivala u dosta više slučajeva dužu zijadu 6.) jedino u batudi ( iza pletiva) dozvoljena zijada, iza zijadene smije biti ništa. Znači ne smije se dogodit da nastavlja ( najveća greška u pjevu ). Nije dozvoljeno iza tonova od verše zijada ,makar se nekima to sviđalo 7.) Grdelin ne bi smija upadat u veršu kod ocjenjivanja,znači tica mora biti stalno u pletivu
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 7:38 pm

Nerazumin niti se trudim razumit!!!
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

Broj postova : 977

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 7:40 pm

A di su nestale tice ????

Salu2
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptypet lis 18, 2013 11:38 pm

MONSTRUMO je napisao/la:
Nerazumin niti se trudim razumit!!!
Isto I ja nisam razumia USTVARI  BILO CUDNO netko iz splita da pise ili gleda ovako na pjev grdelina kako bi trebalo izgledat prema mene bas ISPRAVNO sa njegove strane ....
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptysub lis 19, 2013 12:57 am

Ljudi moji, Đeko, svaki Grdelin kad se upali odabire neku od svojih dionica za glavno pivanje ( batuda). On to onda ponavlja, označava teritorij. Najljepše je kad odabere pletiva i zijadu i to je to. A kako se ptica ocjenjuje u top formi (naravno) svako želi da piva ono najbolje šta ima i da to forsira. Neznam šta od toga nije jasno?
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptysub lis 19, 2013 1:23 am

Sta mi nije jasno pitas mene ??? jesil zaboravio kad si mi TI i skoro svi na ovom forumu napisali da ovde u HR ili split svejedno da se samo BATUDA cijeni i nista vise ....hocu da se nadovezem SA onim gore navedenog posta od splitskog ticara sto je on napisao KAko on gleda na celokupni pjev kako bi trebalo se cijenit i ostalo a na samo batuda ,neznam jesil me razumijo sa ovim....

jesil procitao sto je taj splitski ticar napisao

[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptysub lis 19, 2013 2:12 am

ĐEKO je napisao/la:
Sta mi nije jasno pitas mene ??? jesil zaboravio kad si mi TI i skoro svi na ovom forumu  napisali da ovde u HR ili split svejedno da se samo BATUDA cijeni i nista vise ....hocu da se nadovezem SA  onim gore navedenog posta od splitskog ticara sto je on napisao KAko on gleda na celokupni pjev kako bi trebalo se cijenit i ostalo a na samo batuda ,neznam jesil me razumijo sa ovim....

Đeko pusti te TKZV PTIĆARE oni su sritni kad mogu pisat tu na ovom forumu jer kad se nađemo licem u lice e tu se odmah razotkriju.Iako ja po samom pisanju odmah znam ko je zaluta u ovaj hobi.a ima ih puno jako puno.
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptysub lis 19, 2013 6:39 am

ĐEKO je napisao/la:
Sta mi nije jasno pitas mene ??? jesil zaboravio kad si mi TI i skoro svi na ovom forumu  napisali da ovde u HR ili split svejedno da se samo BATUDA cijeni i nista vise ....hocu da se nadovezem SA  onim gore navedenog posta od splitskog ticara sto je on napisao KAko on gleda na celokupni pjev kako bi trebalo se cijenit i ostalo a na samo batuda ,neznam jesil me razumijo sa ovim....

Naravno da se sve sluša i ocjenjuje na kraju krajeva, ali...to se radi kad je ptica u top formi. U Dalmaciji su pojedinci imali ptice kvalitetnih pletiva koja su završavala sa dobrim zijadama i šta je najbitnije ptice su u formi pjevale bas to, najbolje šta znaju. A pogledaj đeko 99,9999% grdelina na Youtubeu, u Makedoniji, ili bilo di na svitu, imaju pletiva nelosa ali fali im da na ta pletiva pivaju ispravnu zijadu. Zaključak izvuci sam.
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptysub lis 19, 2013 9:42 am

Izgleda da se nerazumimo DACO  ,ili jasam nekao gluh iliiiiii ..nekako mi bjezis DIREKTNO ODGOVORIT nije rec o top formi niti o zijadama  niti o cistoci pjeva  prikane monsrtrumo,E to sto kazes opet nije po STP pises da se sve slusa i ocjenuje a ustvari nije TO sto ti kazes opet mi preokreces  ,,imalo je pjevova sa prekrasnim pletivima i to CISTI ko SUZA al nazalost bez ZIJADE i onda sta se desava NEVALJA TI GRDELIN znaci ako nema zijade TO nije grdelin a zasto ZATO sto nema zijadu.. eto i ti sam kazes da se sve slusa i ocjenuje na kraju krajeva A kazes da ako nema zijadu FALI nevalja ,  a poneko iz HR {TICARI}pisu nesto drugo oko tradicije sta se cijeni AL ja ko sto mogu primetit da nisi u pravu MOZDA da gresim OPROSTI

hocu da kazem da ticari{GRDELINASI} iz HR pa i sire nisu jednoglasni oko standrada svak tera kako mu pase OPET kazem mozda da gresim ....

najblize na moj pitanje  za sada je odgovorio profesor YOGI oko standarda u HR sta se ocjenuje  daj boze da grijesim ,,,,,,,,,

Ostavise tradicije DACO nego ti meni reci sta bi sa onim tvojim mladcem koi si mi poslo pjev na moj EMAIL da ga cujem ,,, kako pjeva sad ????,,inace tad kad si mi poslo snimak MOGU TI RECI da kompletnijeg grdelina nisam cuo jos CIST KO SUZA aj sto je CIST nego i ZIJADA nu je TIP TOP

Poz univerzalini mestre
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptysub lis 19, 2013 9:50 am

YOGI je napisao/la:

Đeko pusti te TKZV PTIĆARE[/quote]
E sad neznam kom da vjerujem profesore YOGI,,,,znas o cemu je problem ,,sad ce bit od ponekih forumasa --Đeko kako to da jos nisi svatijo sta se trazi i ocjenuje u HR ,,,,

Samo da nebude ono moje JEBO LUD ZBUNJENOG
[Vrh] Go down
pujdo

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptysub lis 19, 2013 11:06 pm

Šta je tić,koji u top formi odabere pletivo kao glavni pjev,ponavlja ga a nestavlja zijadu???
Batuder ???

Jest,al u kurcu!!!Bez zijade nema Batude!!!Drugačije nazvat ponavljanje određene
dionice(napr. Botanje),to bi donekle i shvatio,ali svako ponavljanje
nazivati batudom po meni je pogrešno.Svjedoci smo bili,a  još uvijek smo,da
ima i takvih razmišljanja.Poštujem,ali ja nemoram da dijelim takvo mišljenje.
Naravno,nikome neosporavam da ima svoje i da se toga drži.

Lijep pozdrav svima i svako dobro !!!
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptyned lis 20, 2013 1:59 am

pujdo je napisao/la:
Šta je tić,koji u top formi odabere pletivo kao glavni pjev,ponavlja ga a nestavlja zijadu???
Batuder ???

Jest,al u kurcu!!!Bez zijade nema Batude!!!Drugačije nazvat ponavljanje određene
Tako je pujdo Smile Jest batuda bez zijade al mudo Marjanovo Smile
Možda bude batuda i bez zijade ali kada u laste guzica zaraste SmileRazz 
Kad na vrbi rodi grožđe tongue 
Mozda ima jos koja izreka ali ne moze batuda biti bez zijade  ni tada  i nikada bez nje u njoj  tongue 
Jest da ima budala pa da mi kazeš  ima batudu a nema zijadu Basketball 
Možda bi tic mogao batudati bez zijade u limburgu mjesecu jer tada bi trebao da pokaže šta zna Smile
[Vrh] Go down
pujdo

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptyned lis 20, 2013 6:56 am

Tic_Bal. je napisao/la:
pujdo je napisao/la:
Batuder ???

Tako je pujdo Smile Jest batuda bez zijade al mudo Marjanovo Smile
Možda bude batuda i bez zijade ali kada u laste guzica zaraste SmileRazz 
Kad na vrbi rodi grožđe tongue 
Mozda ima jos koja izreka ali ne moze batuda biti bez zijade  ni tada  i nikada bez nje u njoj  tongue 
Jest da ima budala pa da mi kazeš  ima batudu a nema zijadu Basketball 
Možda bi tic mogao batudati bez zijade u limburgu mjesecu jer tada bi trebao da pokaže šta zna Smile
Baltaaaa cheers king cheers king cheers king 
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptyned lis 20, 2013 6:59 am

Ja neznam šta je vama, jeste li vi neka djeca ili šta??? Uopće nije bitno šta ko kako zove, Španjolci zovu batida, Talijani batuta, dalmatinci batuda, Makedonci krma ili kako već nije bitno. Bitna je kvalieta, sve ostalo su nijanse.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptyned lis 20, 2013 7:10 am

Daco jel tebi jasno da samo u batudi ima zija . U batidi,batuta,krma nema zijade vec mi to kod njih zovemo vrđolos.

Znaci trebali bi ovako stvari gledati ako tic ide u 2-3 pletiva i to ponavlja u top formi onda to mozemo nazvati KRMA ili BATUTANJE ali BATUDA  mora imati zijadu .

Etoga stvar riješene Wink
[Vrh] Go down
pujdo

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptyned lis 20, 2013 7:20 am

I Žakovi papagajevi BATUTAJU Laughing 
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptyned lis 20, 2013 7:26 am

Imaš i ti Balta cijuk pa opet kažeš da ti tic batuda!? Znaci po tebi da bi nesto zvao batuda zijada mora bit ispravna a mnogi misle da glatka nije, znaci da po tebi onda nemaju batudu? Po tebi tzv skavolinske zije nisu ispravne, dakle ti grdelini nemaju batudu? Čudno
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Emptyned lis 20, 2013 7:32 am

Imaju daco te tice sto si nabrojao zijadu nego je samo stvar ukusa ko kakvu voli.

Taj ciuk  kako ti zoveš mi to u našoj tradiciji zovemo fina zijada Smile
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 38 Empty

[Vrh] Go down

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u
[Vrh] 
Stranica 38 / 43.Go to page : Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 43  Next
 Similar topics
-
» STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u
» Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva
» Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva
» PRAVI GRDELIN
» puštanje pjeva sa cd-a