Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u

Go down 
+60
Sina BL
bevanda
macak
Nemam nista!
kukuljas
novavarosbl
hipy
patrik
Ante
lubinko
Markan
pujdo
Galeb
lorena1990
lord189
ivica.milanovic13
Gigo
prava zijada
CIBO
frzelin
cicibli
tlonk tlonk
Grga Zlatoper
gare
PSIHO
sole
Altum
Škuri tić
Vedran
ĐEKO
MONSTRUMO
bošket
miro katic
brabus
faraon
KOBAC
DARKO-M
DjordjeVet
ivica
portulata
F I N K O
eumox
Tic_Bal.
angjello
nicaze
probiotik
frickočak
domo
PESTI
arboret
pele
DOMENICO
vrca
kain
Jandrek
enver
YOGI
VELE1
Moćun
euzebio
64 posters
Go to page : Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43  Next
Autor/icaPoruka
Grga Zlatoper

Grga Zlatoper

Broj postova : 120

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Empty
PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyuto lip 25, 2013 12:01 am

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Tk3shxakqhzoxo5popd

nekad davno se ovako ocijenjivalo tiće...
[Vrh] Go down
frzelin

frzelin

Broj postova : 583

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyuto lip 25, 2013 12:41 am

Takvo ocjenjivanje tića je jedino u Španjolskoj.

Kod nas je brokva i ledina tu tić mora pivat i normalno dva do tri člana stroge komisije koji znaju svoj posal.....cheerscheerscheerscheers
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyned srp 07, 2013 3:50 am

Da se ne zaboravi,

nakon 28 batuda bez nastavka koje je Profin grdelin zapiva meni i Jogiju.cheers cheers cheers 

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Jogiprofa
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

Broj postova : 731

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyuto kol 20, 2013 7:38 am

Poz svim tradicionalistima

Imam jedno pitanje koje me mucu duze vremena O zavrsnici kod grdelina A toje dal najtacnije se kaze zijada dzijada ili dzija nebitno...ako more doktor gigo da mi napise koje je od ovih najispravnii izgovor za zavrsnicu

hvala svima na odgovor ..ka sto bi rekli UNAPRED
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

Broj postova : 965

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyuto kol 20, 2013 9:08 pm

Živio Đeko.

Rado ču ti odgovorit pa i( ostalim kolegama ali ne na pitanja koja
vode u svađu.)

Ovdje treba priči opreznije u odgovor sa više tumačenja.

U mom kraju i večini ovih krajeva manji oko mene gdje je
bilo dosta ljubitelja ovog hobija ovaj pojam o kojem pričamo
smo mi uvik zvali sa početnim slovom kojeg nema u abecedi.
Ja ču to slovo provat pišuči umetnuti DZ a čita se u jedno slovo
i ide dalje DZ( IIJUU.)
S obzirom da dosta( pisaču zijada) i počinju iz ovog slova a uvečini
pogotovo mali dometi obične zije mi smo tako od starina nazvali
DZIJADA,to znači da na usta izgovaramo sa slovom prvim kojeg
nemamo u abecedi( DZ je jedno slovo) i ide do kraja iiiiijuuuu.
Sad pošto imamo dosta vrsti kolumbarski zijadi di se u početku
nje čuje dominacija( VI) DZIJUU ,dosta kolega zijadu izgovara VIDZIJU.
Ovake zijade samo proizlaze u večini iz kolumbara zijadi,dok male obične zijade
pa i dometi malih običnih zija ne nose u početku ispijeva slova VI več mala zija
dziju ili manja zijada dziijuuu,izgovoreči u početku sa slovom kojeg nema u abecedi.
Nikad se ne izgovara na ispijev batude na usta zijuuu več dziju ili vidziijuuu.
Ovo je sve posve lako pojasniti uživo u komunikaciji sa kolegom opisom
priko usta posve jednostavno.

POZDRAV.

[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

Broj postova : 965

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptysri kol 21, 2013 12:40 am

Živio Đeko.

Još bi se malo nadoveza u produžetku pisanog posta poviše.

Prije kad su večinom batude u dosta kolega tičara bile a nema tko
jih nije ima iz stare generacije jer bilo jih je lako nači u prirodi u večini
proizilazile su it taktova,koraka ,štekatna pletiva batudi.Tada je bilo dosta
injuli batudi iz jedne vrste pletiva koraka i na kraju nije bilo pišem zijadi sa
ispijevom VI DZIJU, slovo vi se nije čulo kod takvih batudi ,one bi u večini
završavale sa malom pozitivnom DZIJOM ILI SREDNJOM DZIJADOM di u poćetku
dvaju prvih slova DZ ispivava se slovo koje nema u abecedi a naj više asocira
za prikazat ga dva spojena slova DZ.
U onom mom prijašnom velikom cijelokupnom pisanju di sam dosta tema opisiva
jako se dobro može uvidit di sam opisiva vrste ispivani zijadi,koliki dometa,pozitivne,
negativne,kolumbarske,ravne ,čiste,rašpane,presičene negativne,false itd.
Ukratko ja obe dvi vrste zijadi prihvačam u pozitivne zijade i one sa vidziju i one sa dziju.
Svi se u večini bar sad vačaju slova VI dziju ali masa zijadi manji i malih zija pozitivni
počinje iz slova kojeg nemamo u abecedi.Sve je ovo malo zamršeno za one koji nisu se
bavili dubljom analizom pračenja i saslušavanja tiča.

POZDRAV.
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

Broj postova : 731

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptysri kol 21, 2013 9:34 pm

Hvala na odgovoru doktore GUGO
[Vrh] Go down
macak

Broj postova : 13

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 4:52 am

Bok grdelinaši,

ja sam malo stariji grdelinaš iz Trogira te me je zaintrigirala rasprava o pjevu i standardu pjeva grdelina. U moje vrijeme gledala se batuda kod grdelina tj. pletivo i zijada u kompletu = batuda. Slušao sam grdelina portoriko sokrates tj. prvaka bijelog dima što znači najbolji grdelin u svijetu i okolici. Molim vas može li mi neko objasniti koje su kvalitete tog grdelina jer nema ništa od batude tj, nema ni pletivo ni ispravnu zijadu. Nadam se da nikoga nisam uvrijedio. Ako sam nešto krivo napisao molim vas da mi objasnite što sam u krivu.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

Broj postova : 859

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 5:23 am

Nadam se da nisi neki stari forumas pa se nadovezujem onako malo.... Wink
macak taj dan je SOCRATES grdelin naj bolje zapijevao a mozda je bilo i bolji grdelina na tom takmicenju koji nisu zapijevali. Navodno na zlatnoj brokvi je isto pobjedio osrednji grdelin a bolji nisu zapijevali...

Evo macak da ja tebe sada pitam evo jedan snimak od istog pijevanja pa ako mozes malo da prokomentarises. https://www.youtube.com/watch?v=pYEKUP5MuS0

[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 5:37 am

Postovanje ovaj je nesto bolji
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 5:41 am

Iskreno mene zabrinjavaju komentari pojedinih forumaša o standardu pjeva jer svaka ptica ima dobre i loše strane te kada to sve skupa sabereš treba izabrati najbolju pticu jer ne postoji ptica koja ce pjevati samo batudu. Gdje je tu verša itd... Treba ocjeniti pticu u kompletu
[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 6:57 am

macak je napisao/la:
Bok grdelinaši,

ja sam malo stariji grdelinaš iz Trogira te me je zaintrigirala rasprava o pjevu i standardu pjeva grdelina. U moje vrijeme gledala se batuda kod grdelina tj. pletivo i zijada u kompletu = batuda. Slušao sam grdelina portoriko sokrates tj. prvaka bijelog dima što znači najbolji grdelin u svijetu i okolici. Molim vas može li mi neko objasniti koje su kvalitete tog grdelina jer nema ništa od batude tj, nema ni pletivo ni ispravnu zijadu. Nadam se da nikoga nisam uvrijedio. Ako sam nešto krivo napisao molim vas da mi objasnite što sam u krivu.
ja iman dvojbu jesi li prekriveni provokator ili ne znaš ništa o tićima.Volija bi da je ovo prvo a ako nije volija bi se nać malo u trogiru pa da malo poprićamo i da čujem malo tvoje koji imaju i pletivo i ispravnu zijadu.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 7:04 am

macak je napisao/la:
Iskreno mene zabrinjavaju komentari pojedinih forumaša o standardu pjeva jer svaka ptica ima dobre i loše strane te kada to sve skupa sabereš treba izabrati najbolju pticu jer ne postoji ptica koja ce pjevati samo batudu. Gdje je tu verša itd... Treba ocjeniti pticu u kompletu
Kolega macak ovdje gdje je socrates pobjedio je stvar u tome sto je taj grdelin spajao 40-50 batudi. mozda je neki grdelin kao ovaj sto sam ja postavio imao ljepse izvedenu batudu ali taj grdelin je mozda spojio samo  10-tak batudi i onda je otisao malo versat pa malo zvao i onda  jos koju batudu ...
Stvar je u tome ja mislim da je tako na ovom takmicenju da pobjeđuje grdelin sa svojom sprmnošču gdje zna spojit što više batudi sa prolaznom zijadom.
Noramalno da ima razlićiti kriteija kod ljudi sto drze razlicito pijevanje.
Evo tebi macak ovaj grdelin se ne sviđa a ja bi ga rado volio imat pa neka mi govore svi da nevalja Smile

pozz Wink
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 7:48 am

Gospodine Yogi nemojte se jidit.Recite mi molim vas sta vridi kod grdelina sokrates.Ako je on naj bolji kakvi su onda ostali.POZDRAV
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 7:57 am

Gosp bal kriterij je uvjek isti onda treba rec ipriznat sokrates nije ispravan ali je trenutno naj bolji.
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

Broj postova : 855

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 8:50 am

Hahahahah, počelo je......sokrates prvak svita.....a nije ispravan??!!! Hihihi, yogi daj ga maškama da ga marendaju. Kolko je 1000 x 0 = ??????
Pozdrav svim prvacima!!!
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptyčet lis 17, 2013 10:54 pm

Gosp Mostrumo nijedan tic nije zasluzio da ga se da macki koliko on los bio. POZDRAV
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

Broj postova : 855

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 12:28 am

To je samo figura riječi, normalno da ga nećemo bacit mackima, moremo ga pustit šta dalje od kuće da nebi slučajno se vraća Smile
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 12:38 am

Lijepo je pricati o nekim kriterijima  i zamišljenim grdelinima kako bi trebali pijevat.
macak vidim da imate neke kriterije visoke kada vec neke dobre tice smatrate neispravnim. Predpostavljam da imate onda dosta bolje tice od ovoga neisparvnog .
Predhodni događaja bi se dalo uspostavit da ticari kao sto si ti nastupio sa svojim prvim postom i odma si svrstao neke tice u neisparvne i neke kao mrvicu bolji od neispavni.
Ako bi ti macak stavio neki primjer ili video klip ili zovnu nekoga da ti poslusa tiće onda bi ovo što ti prićaš pilo vode i imalo bi smisla .
Ovako ostaje ovo sto si rekao naj bolji od neispravni a onda mozemo samo pomislit kakvi su ostali Smile
Živio macak ali trebao bi okacit neki primjer pa piši i o kriterijima i isparvnosti i komentiraj do mile volje. Forumasi bi imali sliku sta drzis i čemu teziš a ja bi sam stvorio sliku o tebi kao starom macku Smilestudy 

ps. Ponovo ti stavljam  da prokomentarises tica https://www.youtube.com/watch?v=pYEKUP5MuS0 .
Nadam se da nece opet biti opis tica "MRVICU BOLJI" od naj boljeg neispravnog Smile Smile
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 12:45 am

bal reci mi molim te reci mi koja sve slova ima sokratesova zijada i ima li potrebnu duzinu.Pozdrav
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 12:53 am

Također mi reci jesi li ti odgoio ovog tica sto si mi rekao da poslusam ili si ga dobio, kupio .....
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 1:29 am

macak vidim da na moje postavljeno pitanje ne odgovaraš a zauzvrat postavljas meni nekoliko pitanja??

Zivio macak nastavi kako si krenuo Smile
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 2:02 am

Gosp bal krivo ste me shvatili vasa ptica nije losa ali ga treba ocjenit u kompletu ali nemojte mi molim vas rec da je od sokratesa ispravna zijada,uostalom zasto ga branite sta imate od toga.
[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 3:19 am

Tic_Bal. je napisao/la:
Lijepo je pricati o nekim kriterijima  i zamišljenim grdelinima kako bi trebali pijevat.
macak vidim da imate neke kriterije visoke kada vec neke dobre tice smatrate neispravnim. Predpostavljam da imate onda dosta bolje tice od ovoga neisparvnog .
Predhodni događaja bi se dalo uspostavit da ticari kao sto si ti nastupio sa svojim prvim postom i odma si svrstao neke tice u neisparvne i neke kao mrvicu bolji od neispavni.
Ako bi ti macak stavio neki primjer ili video klip ili zovnu nekoga da ti poslusa tiće onda bi ovo što ti prićaš pilo vode i imalo bi smisla .
Ovako ostaje ovo sto si rekao naj bolji od neispravni a onda mozemo samo pomislit kakvi su ostali Smile
Živio macak ali trebao bi okacit neki primjer pa piši i o kriterijima i isparvnosti i komentiraj do mile volje. Forumasi bi imali sliku sta drzis i čemu teziš a ja bi sam stvorio sliku o tebi kao starom macku Smilestudy 

ps. Ponovo ti stavljam  da prokomentarises tica https://www.youtube.com/watch?v=pYEKUP5MuS0 .
Nadam se da nece opet biti opis tica "MRVICU BOLJI" od naj boljeg neispravnog  Smile Smile
pozz balta mislim da smo dobro pročitali ovog mačka ,i dobro si primjetija da na pitanje on odgovara pitanjem.mislim da ne treba puno trošit vremena na takve individue,a ja više neću trošit vremena dok se ne predstavi ili neka stavi neki snimak kao šta si ti reka.a ja unaprid kažem da ću otkinit sam sebi k... ako on ima blizu sokratesa.uostalom ja sam ovo lito zvao sve one s pravim pletivima i boljim zijama od mog sokratesa pa znaš ko je došao NIKO(nije kranjćar)i dalje stoji poziv svim koji misle da imaju neka donesu ja i sokrates čekamo
[Vrh] Go down
macak

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Emptypet lis 18, 2013 4:11 am

Gosp Yogi molim vas nemozete od g.... napravit pitu kao ni od vasega Sokratesa pravog tica,itko ce vam donit tica ako je Sokrates mjerilo.U zivotu nista ne ide na silu.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 37 Empty

[Vrh] Go down

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u
[Vrh] 
Stranica 37 / 43.Go to page : Previous  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43  Next
 Similar topics
-
» STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u
» Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva
» Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva
» PRAVI GRDELIN
» puštanje pjeva sa cd-a