Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u

Go down 
+60
Sina BL
bevanda
macak
Nemam nista!
kukuljas
novavarosbl
hipy
patrik
Ante
lubinko
Markan
pujdo
Galeb
lorena1990
lord189
ivica.milanovic13
Gigo
prava zijada
CIBO
frzelin
cicibli
tlonk tlonk
Grga Zlatoper
gare
PSIHO
sole
Altum
Škuri tić
Vedran
ĐEKO
MONSTRUMO
bošket
miro katic
brabus
faraon
KOBAC
DARKO-M
DjordjeVet
ivica
portulata
F I N K O
eumox
Tic_Bal.
angjello
nicaze
probiotik
frickočak
domo
PESTI
arboret
pele
DOMENICO
vrca
kain
Jandrek
enver
YOGI
VELE1
Moćun
euzebio
64 posters
Go to page : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 31 ... 43  Next
Autor/icaPoruka
Moćun

Moćun

Broj postova : 977

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Empty
PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyčet oľu 15, 2012 9:03 pm

RUKAVICA je bačena !!!!!!! Ajmo prozvani ,akcija!!

Salu2
[Vrh] Go down
ivica

ivica

Broj postova : 198

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypet oľu 16, 2012 12:04 am

HAHA na sudu se ovo zove rekla kazala .Da bi se neko takmičija sa menom , mora proć kvalifikacije , nemoš u ring sa klasom a da nisi proša bar lokalne kvalifikacije , na lokalnoj razini , moj prika neću mu ime spominjat more vam prvo održat predavanja , u praksi , a onda u ticama .Tako kad prođete kvalifikacije lokalne razine , a to je nikad , onda morete samnom iznit . DOsta će bit da prika lovce iznese , nisi proša prvi krug kvalifikacija , a kakoš onda utvrdo , , pozzzz bada nešpiritaj se biće svega , kako vidim suzija si krug prijatelja dobro , hahaha polako kod tebe imaju ljudi i tići rok trajanja , jednu sezonu .
[Vrh] Go down
faraon

faraon

Broj postova : 58

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypet oľu 16, 2012 7:10 am

Jel ti to mene Zadro pripadaš sa Kokoši iticama tvoga mentora kojega ja još uvik nazivam VRLIČKO KOLO,koji nemože predavanja držat ni Medi sa Radošića ,Anćiju Mariću i takvima a kamoli nekom koje STOTINU godina isprid njega!!!!To šta držite ti i on mene bi osobno bilo sram iznit bilo komu ko se išta razumi u tice!!!Šta se tiče koliko meni traju prijatelji to nije tvoj problem ineće mi takvi određivat ko ćemi bit prijatelji i koliko će trajat!!!Ovo je forum o pticama i moje privatne stvari te ne tribaju interesirat!!!Osobno mi je ža šta sam i jedan dan života proveo sa tim ljudima na koje misliš!!!!Asad skupite bar malo hrabrosti i pojavite se na HELIODROMU!!E daje imat m...
[Vrh] Go down
gare

Broj postova : 60

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypet oľu 16, 2012 8:56 am

Kako se sada lipo šuti a nikidan je bilo po vola i stolitar vina ako se ne varam,di su sada te batude ta pletiva te zijade...? E moj Bada ,ne misliš valjda da će doć neko od prozvanih!
[Vrh] Go down
DjordjeVet

DjordjeVet

Broj postova : 172

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypet oľu 16, 2012 9:34 am

ivica je napisao/la:
HAHA na sudu se ovo zove rekla kazala .Da bi se neko takmičija sa menom , mora proć kvalifikacije , nemoš u ring sa klasom a da nisi proša bar lokalne kvalifikacije , na lokalnoj razini , moj prika neću mu ime spominjat more vam prvo održat predavanja , u praksi , a onda u ticama .Tako kad prođete kvalifikacije lokalne razine , a to je nikad , onda morete samnom iznit . DOsta će bit da prika lovce iznese , nisi proša prvi krug kvalifikacija , a kakoš onda utvrdo , , pozzzz bada nešpiritaj se biće svega , kako vidim suzija si krug prijatelja dobro , hahaha polako kod tebe imaju ljudi i tići rok trajanja , jednu sezonu .

Slozio bih se sa Faraonom...Ako su tici prozvanih osoba tako dobri kako se tvrdi, onda ce pobijediti bez problema

zasto su potrebne kvalifikacije? Question
[Vrh] Go down
faraon

faraon

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypet oľu 16, 2012 9:44 am

Samo jedan od njih Đorđe ima muda i dobre tiće ali te tiće sam ja odgojio i nije mi drago takmičit se protiv sebe(iako ću zgazit i njega )a ovi ostali su za mene početnici i satra bi ih ko Majmune.Nitko od njih ni lovca nema a kamoli nešto vrijedno!!!!POZZ posebno GARI
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptysub oľu 17, 2012 5:21 am

Moram napisat post, ne kao odgovor nekom,vec da se zaštitim od osoba koje ne

mogu prepoznati nepoželjnost.

Misecima vec ne odgovaram,priskacem,ignoriram određene osobe i njihove postove

Ocito je da to nije došlo do mozga upucenima jer me se i dalje spominje i to u više manje svakom postu.

Pa evo sad cisto i jasno upucujem apel tim osobama;

Ne interesirate me ni vi ni vaši grdelini,

ne komentiram,

ne gledam,

ne slušam,

ne spominjen vas,

i ne odgovaram na vaše postove.

Bio bi jako zahvalan da primjenite i vi ovo sa vaše strane,zaboravite me,

izbrišite me i NE SPOMINJITE ME.
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

Broj postova : 731

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptysub oľu 17, 2012 5:39 am

poz koce

Što se tiče mene ja ču te spominjati stalno a zašto nebi.....kad ste trenutno ti i tvoi kumovi-- BR1-- sa vašim grdelinima,DOKAZALI STE TO ŠTO IMATE ,a ne ko poneko samo na tipkovnici

svako dobro meštri
[Vrh] Go down
faraon

faraon

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptysri oľu 21, 2012 9:59 pm

Zar ti smatraš da si nekom zanivljiv,samo te želim postavit di tije misto u grdelinskom pjevu Budi muško i dođi u Subotu na Heliodrom iako si ti od onih koje rado izbjegavam u životu.
[Vrh] Go down
Grga Zlatoper

Grga Zlatoper

Broj postova : 120

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 6:55 am

puka balun,raspala se ekipa... Laughing

kakvi su dojmovi s heliodroma Question

ko je numero uno Question

[Vrh] Go down
tlonk tlonk

Broj postova : 4

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 8:14 am

Može li mi netko reći što točno znači BATUDA etimološki? Susrećem inače češljugare uglavnom zimi. Čak im ostavljam grmove čičaka iza kuće (u Gornjem Vrapču) neposjećene (na užas moje žene). No tada ih mogu "špijunirati" u hladnim mjesecima dalekozorom, a to je divan prizor.
[Vrh] Go down
tlonk tlonk

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 8:24 am

Lipo je da se dičite svojim tićima, a i tići se biće bore za svoja gnjezda, udvaraju i označuju se kao glavni među sličnima Sad vidim da to prelazi i na uzgajivače. To mi je...ka malo čudno. U ljepoti pjeva može se samo uživati, bili čiji bili! Pardon kaj se mešam!
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

Broj postova : 855

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 8:50 am

pozzz tlonk tlonk, sva dalmatinska terminologija oko grdelina dolazi iz talijanskog jezika jer su oni tu tradiciju donili kod nas. BATUDA dolazi od rječi batit-udarat, grdelin kad uđe u top formu udara, glas mu zvoni dok ponavlja glavne djelove svoje pjesme. obicno grdelin odabere pjev kojim oznacava svoj teritorij i uzastopno ga ponavlja.
koliko vidim po tvome pisanju i ti si dalmatinac??? triba bi znat sta je batuda Smile Smile Smile
[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 7:04 pm

Grga Zlatoper je napisao/la:

Grga koliko ja znam niko nije ima muda da dođe na takmićenje g.badi .
[Vrh] Go down
tlonk tlonk

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 7:46 pm

@monstrumo, Fala lipa Montrumo, sad si me prosvitli! Zaboravil sam puno tega ća sam zna ranije pa mi se mišaju štigleci i grdelini. Tu ispod Sljemena za toplijeg zimskog dana zapivaju neki grdelini, oli bastardi, crvendaći oli crnkape... već pomislim da je nenadano došlo proljeće. Kad ono sused otvoril svoju hižu a tići se raspivali u krletkama - pun bude zrak divne zvučne arome!
[Vrh] Go down
Grga Zlatoper

Grga Zlatoper

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 8:46 pm

YOGI je napisao/la:
Grga Zlatoper je napisao/la:

Grga koliko ja znam niko nije ima muda da dođe na takmićenje g.badi .

yogi,ma ja san više onako,pomalo sarkastično da osvrt,na ovo njihovo prepucavanje,a smeta mi kad neko zalipi filmić,onda ga toliko omalovaže i izvriđaju,a to su baš ti,koji ne "vole" megdane.
zar baš svaki tić mora bit po STP-u???ako se želi prilipit na forum?
a i onda se nađe milijun primjedbi...
zato više niko i ne lipi svoje,nego,španjolce,talijane šta nađu na youtube....
malo je učenih tići,koji ostanu na istoj pismi dvi-tri i više godina...
ja san za ono šta priroda da,a na čoviku je da izabere ono šta se njemu sviđa.
scratch
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

Broj postova : 977

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 9:23 pm

Bogami je priroda nadavala , čak i prenadavala

ali nekima nikad dosta !!!!!Zato danas očaci vrđolama

ženke dozivaju !!!!!

Salu2
[Vrh] Go down
arboret

arboret

Broj postova : 299

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptypon tra 09, 2012 11:21 pm

gospodine mocune ovo se slažem sa vama i imate moju potpunu podršku.
[Vrh] Go down
Grga Zlatoper

Grga Zlatoper

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyuto tra 10, 2012 2:40 am

Moćun je napisao/la:
Bogami je priroda nadavala , čak i prenadavala

ali nekima nikad dosta !!!!!Zato danas očaci vrđolama

ženke dozivaju !!!!!

Salu2

ako san dobro razumija šta si tija reć,a mislin da jesan,onda ti mogu samo dat jedan odgovor,a to je;oni su barba,nisan ja!
Wink
[Vrh] Go down
cicibli

Broj postova : 20

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyčet stu 01, 2012 4:43 am

BADA POZDRAV IZ LIVNA JA SAM MIŠIN SIN IVAN SVAKA CAST NA TVOJIM KOMENTARIMA U OVOM FORUMU. DRAGO MI JE STO PODRZAVAS SELAKOV STANDARD MISLIM DA JE COVIK STVARNO ULOZIO PUNO TRUDA DA TO NAPRAVI. CESTITAM JOS JEDNOM NA TVOM IZAZOVU GDJE SI IH6-7 POZVO NA ZICU NISAM SKONTO JELI IKO DOSO? NE MOGU TI SPLICANI IMAT DOBRE ZIJE KAD UCE GRDELINE MIKSANIM CD-EOVIMA. POZZZ OD MENE I STAROG
IVAN BILIĆ-BILKE
[Vrh] Go down
brabus

brabus

Broj postova : 50

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyčet stu 01, 2012 11:03 am

"Cicibli"
Moj Ivane jabuko sa grane
[Vrh] Go down
brabus

brabus

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyčet stu 01, 2012 11:04 am

"Cicibli"
Moj Ivane jabuko sa grane
[Vrh] Go down
brabus

brabus

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyčet stu 01, 2012 11:32 am

cicibli je napisao/la:
BADA POZDRAV IZ LIVNA JA SAM MIŠIN SIN IVAN SVAKA CAST NA TVOJIM KOMENTARIMA U OVOM FORUMU. DRAGO MI JE STO PODRZAVAS SELAKOV STANDARD MISLIM DA JE COVIK STVARNO ULOZIO PUNO TRUDA DA TO NAPRAVI. CESTITAM JOS JEDNOM NA TVOM IZAZOVU GDJE SI IH6-7 POZVO NA ZICU NISAM SKONTO JELI IKO DOSO? NE MOGU TI SPLICANI IMAT DOBRE ZIJE KAD UCE GRDELINE MIKSANIM CD-EOVIMA. POZZZ OD MENE I STAROG
IVAN BILIĆ-BILKE

"Moj Ivane jabuko sa grane"
[Vrh] Go down
brabus

brabus

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyčet stu 01, 2012 11:49 am

"Moj Ivane jabuko sa grane" Smile vidim da si novi na ovom forumu pa da ne ispadne da si doslovno pao sa grane, evo ti jedan savjet od tvog Livnjaka;-)
Kao prvo nemoj govoriti kako Splićani uče preko miksani cd-ova i kako neće nikad imati zijadu...mislim da ce ti tribati dosta vrimena da udjes u taj mentalni sklop ljudi,pa onda mozda i nebi pisao ovako nesto...
Kao drugo triba da znaš da jedino dobro što je ostalo od te zijade ostalo je u Splitu, pored svih onih grdelina iz Livna i okolice, zbog kojih su dalmatinci prevalili kilometre i kilometre da bi ih imali... Iznenadio bi se kada ti bi ti rekao što sve ljudi rade preko audio opreme da bi naučili grdelina-štiglića pjesmi, a kako vrijeme odmiče dolaze do sve boljih rezultata!
A kao trece, ne piši dok ne provjeriš i ne sramoti mi mjesto, a pogotovo kada spominješ Sinjane, tribat će ti dosta vrimena da shvatiš da Sinj i Split ne možeš uspoređivati i da su to totalno dva različita svijeta i pogleda na pjesmu grdelina-štiglića...
P.s. svi bi mi volili da se usvoji standard pijeva grdelina,spomenuo si Selaka koji je pokusao to svesti na neki pravilnik,pa nebi bilo tenzija na relaciji Sinj/Split,ali....ne ide , hebaji ga Very Happy

Pozzz
[Vrh] Go down
frzelin

frzelin

Broj postova : 583

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Emptyčet stu 01, 2012 6:54 pm

brabus je napisao/la:
"Moj Ivane jabuko sa grane" Smile vidim da si novi na ovom forumu pa da ne ispadne da si doslovno pao sa grane, evo ti jedan savjet od tvog Livnjaka;-)
Kao prvo nemoj govoriti kako Splićani uče preko miksani cd-ova i kako neće nikad imati zijadu...mislim da ce ti tribati dosta vrimena da udjes u taj mentalni sklop ljudi,pa onda mozda i nebi pisao ovako nesto...
Kao drugo triba da znaš da jedino dobro što je ostalo od te zijade ostalo je u Splitu, pored svih onih grdelina iz Livna i okolice, zbog kojih su dalmatinci prevalili kilometre i kilometre da bi ih imali... Iznenadio bi se kada ti bi ti rekao što sve ljudi rade preko audio opreme da bi naučili grdelina-štiglića pjesmi, a kako vrijeme odmiče dolaze do sve boljih rezultata!
A kao trece, ne piši dok ne provjeriš i ne sramoti mi mjesto, a pogotovo kada spominješ Sinjane, tribat će ti dosta vrimena da shvatiš da Sinj i Split ne možeš uspoređivati i da su to totalno dva različita svijeta i pogleda na pjesmu grdelina-štiglića...
P.s. svi bi mi volili da se usvoji standard pijeva grdelina,spomenuo si Selaka koji je pokusao to svesti na neki pravilnik,pa nebi bilo tenzija na relaciji Sinj/Split,ali....ne ide , hebaji ga Very Happy

Pozzz
Bravo Božo sve sam se mislija kako ču ga ispljucat ali si ti to učinija na kulturan način.
cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u   STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u - Page 20 Empty

[Vrh] Go down

STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u
[Vrh] 
Stranica 20 / 43.Go to page : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 31 ... 43  Next
 Similar topics
-
» STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u
» Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva
» Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva
» PRAVI GRDELIN
» puštanje pjeva sa cd-a