| Free Forum BATUDA Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj |
|
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+43prava zijada Baketina domo DjordjeVet portulata pujdo miro katic supergirl Markan MI 2 F I N K O sole gare JAMES BOND Škuri tić Gigo lord189 Tic_Bal. MONSTRUMO probiotik ĐEKO ivica.milanovic13 faraon VELE1 frickočak PESTI eumox arboret ivica angjello enver vrca GRANDE pele frzelin DOMENICO Jandrek Moćun rico YOGI euzebio kain CIBO 47 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub lis 27, 2012 10:37 pm | |
| Ovo jugo i promina vrimena mi je prvi put ove godine dala osjecaj želande.Nema više onoga šušura,nema starih ticara,nema tici iz škura.Oni malobrojni koji to još njeguju,sakrivaju se jer su ni manje ni više nego "kriminalci"i to velikog formata.I ja cu ostat ti kriminalac bar u duši i to cili život jer me ovo doba uvik vrati u mladost i vrati mi lipe slike starih ticara sa paketima, cakule isprid Holcera i Automata.Prepricavanja,batudi,zajebancije,flocavanja nikad nije nedostajalo i uvik se znalo ko ima najbolje tice i recame.Ali najbolje od svega je bilo to druženje i okupljanje tih starih ticara.Doma uvik imam škatulu gumanoga visca staroga dvadeset godina koji je iša u "marmeladu",ali mu je osta oni lipi vonj želande,zore,mraza,koromaca i prvoga leta. |
| | | MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned lis 28, 2012 1:09 am | |
| Bravo koce, ti si triba bit pjesnik a ne trgovac | |
| | | Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 7:01 am | |
| Dobra večer. Evo kako je to većinom kod tiča. Jedan dan te zgadi totalno si neraspoložen, a evo mene večeras donekle oraspoložio moj batuderčić.Palo je petnestak batudica u dva navrata sad več pozitivnih prihvatljivih zijada solidna kolumbara.Samo je varirala blaža rašpica jedva primjetna,i bar sam mrvu zadovoljan večeras.Bili su još dvoje kolega i dakako zadovoljni sa zijadom (ovaka) kad bi uvik bila stvara dobro zadovoljstvo za rad sa mladima.Eto i niži tič pozitivni može pružit lipo zadovoljstvo (samo da je tako češče). Da sam slučajno ima neki istrument za snimit rado bi vam pokazao da čujete kako se i manja kvaliteta može sa srcom držati.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 8:53 am | |
| Gigo moram priznat da ti zavidim na takvom stavu! A zavidim i svima onima koji misle da nešto imaju i u tome guštaju. | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 9:13 am | |
| Dobra večer Meštre Bošket. Žao mi je nisam precizno razumio vašu prvu rečenicu upučenu meni, u kojem smijeru je upučena.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 9:19 am | |
| Mislio sam na stav da se i u nižoj "kvaliteti" može guštat. Ja jednostavno ne mogu.Znam da je neimaština ,ali opet ne mogu. | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 9:32 am | |
| Dobra večer mislim da je bio strog pogled sa vaše strane Gosp. Bošket.Nije se moje pisanje strogo odnosilo na mog tiča,kojeg sam nekidan spomenuo negativno,več na ostale tiče nešto niže kvalitete pozitivne,koji nisu na velikim visinama a jako su interesantni.A o mom se nema šta pričat pre kratak nosi ga mrvu ova zijada,koju mi je većeras otpiva i da bar nešto zadovoljstva.
Pozdrav. od GIGE. | |
| | | Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 9:43 am | |
| Samo cu se nadovezat jer imam iskustvo u snimanju grdelina Kad snimim zijadu koja uzivo se cini nelosa i onda kad poslusam snimak mnogo losije zvuci . Hocu reci da snimak krade naj vise pocetak zijade a onda cijela duzina se istopi. ps. Sve to uzivo lijepse zvuci | |
| | | bošket
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 9:47 am | |
| G. Gigo! Da budem još jasniji.Nije mi ni na kraj pameti omalovažavati niti Vas niti vaše tiće.Niti bilo koga.Ali sam ljubomoran na sve koji mogu uživati u svojim tičima.Mislim na ove danas.Jer ja to jednostavno ne mogu.Spustija sam kriterije koliko god sam moga,pa opet ništa.Ispod toga jednostavno nema pravog zadovoljstva. A što je po meni minimum ispod kojeg se ne može.To je npr.tić od tri takta visli visli visli i vrlodobra dzija.A TO NITKO NEMA!A kad nitko nema znači da ne postoji.I zato sam skoro diga ruke od svega. | |
| | | Sina BL
Broj postova : 70 Points : 70 Join date : 11.02.2011 Age : 45 Lokacija : Dublin-BL
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 10:15 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- Samo cu se nadovezat jer imam iskustvo u snimanju grdelina
Kad snimim zijadu koja uzivo se cini nelosa i onda kad poslusam snimak mnogo losije zvuci .
Hocu reci da snimak krade naj vise pocetak zijade a onda cijela duzina se istopi.
ps. Sve to uzivo lijepse zvuci Pozdrav Balta! E sad da tebe tvoj bosanac nesto nauci Nadovezacu se i ja jer imam iskustvo u snimanju (malo vece od tebe, da budem neskroman)... Kad snimis zijadu koja se uzivo cini "nelosa", pa onda poslusas snimak na kojem mnogo losije zvuci, sad da ti ja kazem drugarski, to ti je zato jer ne cujes dobro i jer si gluv Snimak NIKAD ne laze, upamti to! Laze uho, laze zelja da cujemo i ono sto nema, laze manjak koncetracije, laze nedostatak sluha... Ali snimak nikad! A evo i objasnjenja : Snimak preslusas nekoliko puta, pa vratis, pa se koncentrises, pa napnes uho i trazis gresku, slusas detalje... A uzivo, on je otrese i proso voz, ko je cuo-cuo je... Da uporedim to sa fudbalom, gledao si juce Chelsea-Man.United. Uho ti je ono sto sudija vidi na prvu (ili sto zeli da vidi) a sposljnih uticaja je milion, a snimak je ono kad cijeli dan vracas iz 20 uglova usporeno i gledas, hladne glave, nakon tri dana... Evo ti jos jedan primjer, deset godina sam u studiju (zato kazem malo vece iskustvo od tebe), snimam u svjetskim uslovima, slusalice na glavi od par hiljada eura, nema da udje vanjski uticaj ni u snu... Dodju svjetske face, snimamo... Odradi pjevac svoje, ili gitarista svoje (isto imaju slusalice na glavi i slusaju se dok pjevaju/snimaju), zavrsi, ja kazem : Aj ponovo, fulo si... A joj uvrede, vece neg ovdje kad kazes da nekom ne valja grdelin Ja fulo, eeej, nikad, znas ti ko sam ja, 20 albuma, bla, bla... (To je zato jer on u glavi cuje onako kako treba i kako bi htio da zvuci dok svira il pjeva) Ja kazem OK, izvini, do mene je, aj vamo u reziju da preslusamo, da vidimo sta ce kompjuter pokazati bla, bla... Snimak NIKAD ne laze! Imam jos jedan super primjer, gdje ja fulam redovno, nakon godina i godina, recu ti i to ako bude bilo potrebe al vjeruj svom zemljaku Raspisah se, a nisam mislio... Svako dobro! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 10:30 am | |
| Sina BL..........slažem se s tobom u potpunosti. Ovo si dobro opisao. Svaka čast majstore. |
| | | Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto lis 30, 2012 8:32 pm | |
| Sina imas pravo misliti tako ja mislim da je drugacije ja ti kazem da snimak krade djelice zijade "pocetak" naj vise. Pitaj svoga jarana PESTIJA gdje smo ja i on o tome pricali naj manje 20 % se gubi . Sina nije isto snimati zijadu i neke tamo turbo follk pijevace Kad budes snimao zijade onda poslusaj ko je gluavas vidjeces kako se slovo V gubi na tvom snimku Sina drugo su snimci sa telefonom a drugo snimci u studiu tako da ...... | |
| | | ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 12:13 am | |
| | |
| | | Sina BL
Broj postova : 70 Points : 70 Join date : 11.02.2011 Age : 45 Lokacija : Dublin-BL
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 1:13 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- Sina imas pravo misliti tako ja mislim da je drugacije ja ti kazem da snimak krade djelice zijade "pocetak" naj vise.
Pitaj svoga jarana PESTIJA gdje smo ja i on o tome pricali naj manje 20 % se gubi .
Sina nije isto snimati zijadu i neke tamo turbo follk pijevace
Kad budes snimao zijade onda poslusaj ko je gluavas vidjeces kako se slovo V gubi na tvom snimku
Sina drugo su snimci sa telefonom a drugo snimci u studiu tako da ...... 1.Hehe, gubi, gubi... Al u rikverc Isto i kad snimis prcanje, pogledas, a on bar 5 centi manji... I kraci i uzi... 2.Turbo folk, haha. Nema to u Irskoj 3.(Ja nisam rekao da si gluvas, i odmah ti se izvinjavam ako sam te uvrijedio kad sam rekao da si gluv. Nisam mislio tako, bilo je uopsteno, ko da ti kazes da je Seve ruzna a ja kazem da si corav Kazes : Kad budem snimao zijade, hehe, snimio sam ih more. Problem je uvijek isti, ili ga nema. Ako valja zijada uzivo, valja i na snimku. Problem nastaje kad ne valja... Snimio sam ptica i ptica, svih vrsta, frekventno mnogo zahtjevnijeg pjeva od ovih forumskih majstora. i broj : 4.Nagledao sam se snimaka sa telefona (muzike, cak i filmova) koji su vrhunski, a isto tako i studijiskih koji fulaju, samo je pitanje treniranog uha da drugacije slusa studijski i telefonski snimak... Jer ima ona : koliko para-toliko muzike... Ali, da ne palamudim... Ne vodi to nicemu. Svako svoje zna. p.s.Djeko, gdje su snimci, da jedemo kaveze i ptice? Svako dobro svima! | |
| | | ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 1:26 am | |
| | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 2:02 am | |
| Sina sve je uredu ne moras se izvinjavat ubuduce kad kazes da sam gluh znacu na sta si mislio Potvrdicu to da je Seve zgodna to sam joj jednom prilikom i rekao znaci nisam corav kod svoji ociju Nego sina imali neki snimak u toj tvom studiu sa zijadom koja valja da vidimo kako se cuje profesjonalni snimak. Sina ovo da se malo izgubi pocetak to sam primjetio jer uzivo je naglasak pocetka zijade jasan a na snimci jedva da se moze uloviti.(naravno ne mislim na pro........ snimke u studiu ) | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 2:28 am | |
| Dobar dan,dragi moj kolega bar sa foruma Gosp. Bošket ima pojedinaca koji imaju i čak blizu dobre četvorke tiča,da sigurno je da se misli na manji broj tičara,ali ipak imaju neki. Slažem se sa vama da donji minimum tiča u kvaliteti je tri lipa takta i zijada bolje opravdana. Evo da se nebi mislilo da navlačim sebi na mlin, moj tič nije za priče jače a da ne govorim viših pogleda.Ja ga samo držim jer ima tu neku (mrvu), koju kad bi piva večinom niko nikad nebi bacio iz kuče.Več sam rekao da zna varirat sa zijadom pa i zato nije tič,ali bude koji dan ko sinoč di bar u određenom momentu malo napuni dušu. Znam da je danas teško doči do tiča ali nevalja posustat,a za mene (nikako)čekati pa kupiti tuđeg tiča i biti zadovoljan.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 2:40 am | |
| Dobar dan. Gosp. Sina BL. ja ipak kolko imam iskustva a mogu reči radio sam dosta snimaka prema svojim prijašnim tičima,nikad mi snimak nije bio dočaran ni 60 posto živa tiča,a imao sam žive caklene jako dobre zijade.Uvijek kad bi snimio opet bi primjetio da to nema veze sa tičom koji ispred tebe piva.Kod vas to nemora biti tako jer imate pravi uređaj kvalitetniji za snimanje,a večina tič. nema prave kamere za kvalitetne snimke.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | Galeb
Broj postova : 40 Points : 42 Join date : 29.09.2012 Lokacija : Igrane
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 4:37 am | |
| Za dobar snimak osim prave tehnike bitno je da se snimač razumi u ono šta snima tj. da nije gluvaš. Pozzz | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 4:53 am | |
| Dobra večer. Slažem se Galebu ali da bi se nekog smatralo gluvašem treba ga bolje upoznat kako piza sa znanjem,ne naprvu,opčeniti pogled za svakog tičara.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 5:49 am | |
| A neš ti velikoga znanja, zna se šta se u Dalmaciji traži po STP, pletivo + zijada i beskonacno ponavljanje istoga! | |
| | | Galeb
Broj postova : 40 Points : 42 Join date : 29.09.2012 Lokacija : Igrane
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 6:45 am | |
| | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 8:34 am | |
| Dobra večer. Dakako da se traži po cijeloj Dalmaciji pa i širem području pletivo + zijada gdje nastaje riječ batuda.Ali ono pisanje prije u vezi riječi gluvaš,nije bilo upučeno u širem pojmu samo na batudu,več na njene sitnije detalje ili segmente koji su jako pipljivi kad se radi o ispravnosti. Jer tu ko nije ispeka pogaču na kvalitetan način dobiva ružan naziv gluvaš,a pogotovo ako se želi uvlačit u rasprave za koje nije sazrio.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | bošket
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 8:52 am | |
| - MONSTRUMO je napisao/la:
- A neš ti velikoga znanja, zna se šta se u Dalmaciji traži po STP, pletivo + zijada i beskonacno ponavljanje istoga!
Upravo tako Monstrumo. Batuda od tri lipa takta i vrlodobra dzija mislim da bi svakoga stpeovca itekako zadovoljila i dala mu force za dalje.Izgleda toliko jednostavno i neprivlačno,lako ostvarivo ali nikako nije.1.tić mora klepat batude,ponavljat ,"bit dosadan" 2.mora bit glasan,mora slavit,a dzija se mora čut makar na 200 metara daljine3.ne smije imat šponde,dodatke,nastavke.Jer tića treba cijenit i zbog onog što nema(šporkicu),a ne samo zbog onog što ima.Lakše ga je nešto naučit nego mu izbrisat ono što već ima(nemoguće).Zato je sve ovo skupa pomalo "nemoguća misija"iako izgleda sasvim jednostavno. | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 31, 2012 11:14 am | |
| Nekuzim ja vas ništa, to sta vi ocete to van ima vas sumjestanin koce i još neki njegovi prijatelji. Mislim da bi vam on to vrlo rado i dao. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
| | | | Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|