Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše

Go down 
+43
prava zijada
Baketina
domo
DjordjeVet
portulata
pujdo
miro katic
supergirl
Markan
MI 2
F I N K O
sole
gare
JAMES BOND
Škuri tić
Gigo
lord189
Tic_Bal.
MONSTRUMO
probiotik
ĐEKO
ivica.milanovic13
faraon
VELE1
frickočak
PESTI
eumox
arboret
ivica
angjello
enver
vrca
GRANDE
pele
frzelin
DOMENICO
Jandrek
Moćun
rico
YOGI
euzebio
kain
CIBO
47 posters
Go to page : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Next
Autor/icaPoruka
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 7:31 am

Bravo kolega svaka ti je na mistu
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

Broj postova : 855

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 7:44 am

bravo profesore svaka ti je na mistu!
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 7:54 am

. Međutim, ako nemaš zijadu nemaš se čemu nadati. Nikada grdelin loše zijade nije odgojio grdelina prolazne zijade.

Ova recenica profe eusebia skriva tajnu grdelinastva na ovim prostorima.

Zijada je prva i zadnja stavka,ako je ona prošla,onda se gleda sve drugo kod grdelina,

a ako zijada nije prošla,idemo dalje,o tom grdelini više price nema.
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 7:57 am

tako je mestre, svaka ti je na mistu!
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

Broj postova : 965

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 8:18 am

Dobra večer svima.
Svaka čast Euzebio na sažetom opisu.
Mogli ste primjetit da i ja u nekim pisanjima
tražim samo realan pijev prirodni batudera.
Drago mi je da ste iznijeli ovaj tekst,u potpunosti
do u svaku riječ se slažem sa vama,jer to je
realan opis grdelina i od batudi.Da sam ja tako štogo
iznio neki bi mi zaskočili,možda im nisam simpatičan
ili idem na živce.Sve u svemu podržavam vaše
pisanje realno sagledano kroz vaš opis.

Pozdrav od GIGE.
[Vrh] Go down
ivica

ivica

Broj postova : 198

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 8:19 am

Sviđa mi se teza da neki imaju problema u sredini glave , a ne u ušima , i da jedva čekaju doć na svoje , pozzzzzz profaaaa , kažu puno puno stariji od mene , NIKAD GA NIJE BILO BEZ MANE , a u to virujem ,..........

[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 9:10 am

hoće li ljudi u 21. stoljeću napustit moderne tehnologije i vratiti se životu u pećini?
ja mislin da neće jer to bi bilo suludo, e tako van je mestri moji dragi i u tičarstvu. ljudi od kad znaju za sebe teže savršenstvu i nečemu izvanrednom, nesvakidašnjem.
ima li neki razlog zasto mi pojednici nebi učili naše gardeline pomocu Cd-a, mobitela i raznoraznih modernih cuda tehnike??? ko ste vi da nam to branite ili da nas savjetujete da to nevalja??? NAMA TO VALJA!!!! MI VOLIMO XXXXXL ZIJADE I 8 PLETIVA!!! a vi držite to sta drzite i amen.
i jos da vam kazem, da, moguce je naucit sa CD-om mladoga grdelina i to ne jedno pletivo i srednju zijadu, nego nekoliko pravih stekatih pletiva i zijadu u koju stane 5-8 tih srednjih. samo treba peškat, triba imat mota, posvetit se ticima a ne ih prepustit sudbini.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

Broj postova : 859

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 9:30 am

jaro king
[Vrh] Go down
euzebio

Broj postova : 352

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 6:11 pm

Monstrumo.
Cilj svih grdelinaša je doći do dobrog, pristojnog grdelina. To znači da je grdelin relativno čist i da ima solidnu batudu i zijadu, Kako ostvariti taj cilj, to je svakomu na izbor. Mislim da je najmanje bolno kupiti nekog grdelinčića koji te relativno zadovoljava pa krenuti u zabavu. U 21. stoljeću teško je pronaći u prirodi ono što bi čovjeka zadovoljilo, nije nemoguće ali nije ni daleko od toga. Ideja okretanja prema alternativnom učenju putem tehnike je starija od mene. Još dok sam bio mali imao sam snimke dobrih grdelina na kasetama, neke od tih snimaka imam i dan danas. Već tada su ljudi pokušavali naučiti "trakom" grdeline. I ja sa m to radio. Upališ kasetofon, grdelin uopće ne raegira na ono što čuje. Mi to što on čuje ne možemo čuti. Stavio bi živog grdelina i mladi bi se odmah javili, reagirali. Koliko god ga držali u izolaciji prije ili poslije će čuti nešto iz prirode i krenuti prema tome što je čuo. Čak i ako ne čuje ništa može složiti pjesmu koja nema veze ni sa učiteljem ni sa spravom kojom ga učite.Dokaz tomu su leženi grdelini. Bilo ih je koji iako nikad nisu čuli neku drugu pjesmu pjevali su potpuno različito od učitelja. Zašto se to događa, mi o tome pojma nemamo. Tehnika je napredovala i puno je prirodniji zvuk na CD -eima. Tu bi i moglo biti nekog napretka. Međutim, ideje vas mladih grdelinaša su nevjerojatne. Mislim da je jedina vaša preokupacija izbaciti ekstra tića, kako bi se o njemu pričalo. Grdelin sa osam pletiva i pet XL zijada? Bilo bi mi drago to čuti. Ali u formi, na livadi kada izlete prvi mladi grdelini, a on zove za njima. Ma i sa baštardom te vrste bio bi prezadovoljan. Onog tko donese tića bilo koje vrste koji zove sa osam pletiva i pravom zijadom častim spizom po izboru.Ali da to udara i ponavlja par desetaka puta. Uz javnu ispriku zbog ovog što sam sad napisao. Vi kada čujete da mladi grdelin ili baštard slaže pletiva i zijadu mislite da je stvar gotova. To je za smijati se. Dačo, ti onda kažeš da je bolje da to pjeva par mjeseci nego ovo što ostali grdelinaši drže. Ti kao da ne razumiš da će on pjevati godinama. Kada odradi prvu formu, oko toga će se vrtiti njegova pjesma. Kad jednom skrene sa pjesme ništa ga više neće vratiti. Mislim da vi niste ni svjesni kako postoji limit mogućnosti u batudi grdelina. Puno se puta o tome raspravljalo. Jedno pletivo i dobra zijada je već dobar grdelin. Dva pletiva i zijada, to je već "osmjeh od uva do uva"Tri pletiva i zijada je već ludilo, to je ekstra. Čula su se četiri pletiva i zijada. Uglavnom se strepilo hoće li moći zijadu staviti na taj materijal,jer je to iznimno teško. Imao sam u kući tu kombinaciju, preko zime još nekako na ljeto nema više zije. Bio je u Mladena Čove takav i prvu godinu je to mogao. Drugu godinu više to nije mogao. U James Bonda je bio sa četiri pletiva, u Stipe Gugića je znao složiti četiri pletiva ali je bila kraća zijada.I to je vrhunac što je dala priroda. Najbolji skavolinski i vizlaški očaci išli su u tri pletiva. Možeš još uvijek čuti ta pjevanja u par sinjana, sačuvali su to, iako ima i mana. E sad, onih osam o kojima ti pričaš i xxxxxxl zijada po meni spadaju u pizdarije. Mislim da to daleko nadmašuje ono što grdelin može. Priroda postavlja i svoje limite. Ajme onome ko ih nije svjestan. Pozdrav Monstrumo.I svako dobro, puno uspjeha naravno. Kada dobro zagrije pokaži da sam pisa pizdarije, okaći toga sa osam pletiva i zijom od pet sekundi. Very Happy
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 8:27 pm

Profa, ljudi su skuzili da nemogu letit, ali to in nije smetalo da naprave avion! Ko je moga virovat da će covik hodat po misecu? Malo njih, ali i to se dogodilo. Znaš li zašto? Zato šta ima ljudi koji ne odustaju, koji grizu i idu glavon kroz zid. Za mene je bolje izgubit 50 godina pokušavajući napravit nešto ekstremno nego sidit skrstenih ruku i rec kako se to nemoze i drzat nešto šta je ispod nekih kriterija. Ja san svjestan da je pojedincima vrlo teško progucat nečiji uspjeh po pitanju pisme grdelina. Ljudi takve vrste mene ne zanimaju.
Ti si se uvatijo "8" pletiva, to je karikirano naravno, bar zasad, ali osobno znam jednog ticara koji je totalni anonimac, nezna skoro ni mobitel ukljucit. Slusa san puno puta uživo njegova grdelina ucenog sa bastardom, koji piva nekoliko batudi razliciih, ima ih i po 3-4 pletiva sa vise nego solidnom zijadom. I gle čuda, taj gardelin ima 4 godine i uvik je isti, piva po cile dane u vrtu, jedino sta zna i je to šta vi zovete "batuda", pletivo + zijada. Ima ptica i pokoju manu, naravno, ima i glas od bastarde, ali ona pjeva ono sta je ucila. Da sada vise ne spominjem još primjera a najbolji je u jednom od ticarskih centara, i vi znate o kome rjec. Jednostavno nemores ostat hladnokrvan na takvu zijadu, to je spejs šatl zija, i tic je piva u svojoj drugoj godini, batuda kako bi vi rekli.
Poanta svega ovog sta san nasrao ovde je to da se može, samo nemogu oni koji čekaju da in pravi gardelin uleti sam u čibu!
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

Broj postova : 977

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 10:04 pm

ova je dobra --Nema nijedan bez mane !!!

Pa čemu onda ova sva halabuka kad je to jedina istina !!!

Salu2
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptysub stu 17, 2012 11:07 pm

Ja podrzavam svaki moguci nacin za doci do dobrog grdelina.Jedan od tih nacina je i

tzv.GMO,kad se odvaja mladi grdelin,dohranjuje na spricu i uci sa snimljenom pismom

grdelina ili bastardom.Zasto ne.Oduvik se to radilo ali zadnjih desetak godina,sa napretkom

tehnike,i pojavom cude i inoxa,intezivno.Ne treba cuditi,jer je to u ljudima da zele doci

do neceg grandioznog,a u ovom slucaju XXXL grdelina,kako rece netko.Velika je stvar

sto kod takvog nacina ucenja nema problema sa uciteljem jer ga sam kreiras u studio

ili za kompjuterom.Sam određuješ vrstu,duzinu,taktove pletiva i zijade.Mladog ucenika

isto tako sam kreiras,od par dana zivota kad ga preuzme sprica ,pa zatim ulaska u

kemijske preparate zbog ostanka u zivotu,pa do ulaska u razne zvucne izolacijske

kutije ucenja XXXL pisme.

Opet cu ponoviti da podrzavam svaki nacin za doci do grdelina pa tako i ovaj.

Ja sam ipak odgojen sa starim ticarima tako da sam jos u proslom stoljecu, tako

ce i ostati,a razlog je taj,sto mi je draze provesti sa njima pet minuti u cakuli o

ticima, nego sa novim valom GMO i XXXL ticara, pet godina.

[Vrh] Go down
lord189

lord189

Broj postova : 433

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 12:42 am

euzebio je napisao/la:

Istovremeno su kriteriji dignuti do neba. Poslušao sam onog baštarda od Lorda. Baštard je pokazao kakve su tendencije današnjeg grdelinaštva. Složena su tri pletiva i nevjerojatno rastegnuta zijada. Ne bi sada raspravljao o toj zijadi. Svakome na volju. Međutim, uvjerenja sam da je ta zijada gotova već kroz mjesec dva, jer ovako zelen može se zabavljati takvom dužinom zijade. Volio bi da nisam u pravu, radi ovih mladića koji se trude. Moja preporuka, ako na to imam pravo. Pokušajte sa malo manjom zijom i sa par pletiva manje. Nešto što sliči na prirodu, onako lagano okrenutu srednju ziju i jedno dobro pletivo. I malo čistog jednostavnog verša, jer zamislite ptica mora i veršati. Pozdrav svima

profesore prvo zahvaljujem na vremenu koje ste odvoili da poslušate snimak i date komentar koji ja svakako uvažavam,no na kraju krajeva zato sam i stavio snimak da se komentira no vidim da mnogi ne raspolažu vokabularom da ga opišu što je tužno bounce

dakle evo jedan mali osvrt na ovaj vaš post bit ću kratak ,dakle kažete "kraća zijada i kraća pletiva" no zar ne vridi ona što duža pletiva i zijada(po svim karakteristikama) to tica bolja,zar nije tako??? confused ...kad bih učio pticu sa kraćim verzijama pletiva i zijade bilo bi vam pre kratko ali bi nalikovalo na prirodu (govorim za sve tičare općenito) ...cijenjene gospođe (možda ima koja Very Happy ) i gospodo dajte mi STANDARD ,STANDARD nakon kojega niko neće imat primjedbu kako šta triba bit ,dajte mi to ja ću napravit ticu po tome,dajte mi standard od zijade i od pletiva tako da posli nekog snimka u budućnosti samo triba reć "svaka čast po standardu je" ,dajte mi primjere kako šta triba bit ,naučite me Smile ..malad sam želin naučit ,pokušat napravit i ako je volja dragoga Boga imat zato vas molin vas starije,daleko mudrije,pametnije i imućnije po pitanju grdelina da pokažete,opišete,prezentirate to šta TRIBA BIT ,jer očito je da me ništa nije zadovoljilo što sam do sada čuo kod nekih jer da je nebi učio na ove duge zijade( affraid ) i duga pletiva
[Vrh] Go down
lord189

lord189

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 1:00 am

koce je napisao/la:
Ja podrzavam svaki moguci nacin za doci do dobrog grdelina.Jedan od tih nacina je i

tzv.GMO,kad se odvaja mladi grdelin,dohranjuje na spricu i uci sa snimljenom pismom

grdelina ili bastardom.Zasto ne.Oduvik se to radilo ali zadnjih desetak godina,sa napretkom

tehnike,i pojavom cude i inoxa,intezivno.Ne treba cuditi,jer je to u ljudima da zele doci

do neceg grandioznog,a u ovom slucaju XXXL grdelina,kako rece netko.Velika je stvar

sto kod takvog nacina ucenja nema problema sa uciteljem jer ga sam kreiras u studio

ili za kompjuterom.Sam određuješ vrstu,duzinu,taktove pletiva i zijade.Mladog ucenika

isto tako sam kreiras,od par dana zivota kad ga preuzme sprica ,pa zatim ulaska u

kemijske preparate zbog ostanka u zivotu,pa do ulaska u razne zvucne izolacijske

kutije ucenja XXXL pisme.

Opet cu ponoviti da podrzavam svaki nacin za doci do grdelina pa tako i ovaj.

Ja sam ipak odgojen sa starim ticarima tako da sam jos u proslom stoljecu, tako

ce i ostati,a razlog je taj,sto mi je draze provesti sa njima pet minuti u cakuli o

ticima, nego sa novim valom GMO i XXXL ticara, pet godina.

kolega Koceić nismo u 2083 godini,nebojte se grdelini nisu prispojeni na kompjutere niti su poluroboti sa zvučnicima u grlu ,ne ležemo ih u svemirskom brodu niti van orbite,ne žive na galofagu iz kesica a to je ono šta vi zovete kemije ...to kako opisujete izgleda ka da se to sve održava u laboratoriju pod budnim okom stručnjaka u kontroliranim uvjetima,nije ovo Pikova uzgaivačnica peradi ,jedino šta se razlikuje od "tradicionalnog" načina je šprica i malo modernija multimediska aparatura ....tradicionalan način je nepouzdan dakle i smai ste svjedoci kad van propadne godina pa kažete "ko će više znat kako triba s njima" "to je sve ako oće oće" "to je sve srića" i tako dalje da sad ne nabrajam puste činjenice iz već kako sam rekao svima poznatih situacija,ono šta mi tražimo je pouzdaniji i "sigurniji" način u neku ruku savršeniji i određeniji u nekim djelovima koji se primjenjivaju u tehnici učenja ptica eto tu je isto razlika zašto smo na ovom kako vi kažete GMO (što je kriva predođba o ovome načinu rada) načinu...smatram da je previše primitivno sa svih strana dalje se svađat i pripirat o ticama jer ljudi to uzimaju previše osobno a rezultat toga svega pripiranja i sranja sami znate
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 1:18 am

Evo da dovrsim svoju pricu o tzv.GMO u.

Zasto to tako tesko ide,

zasto na prolice zamre prica o GMO u,

a cilo lito se niti ne spomene,

a u ovo doba opet procvate GMO.

Zato jer cili zimski rad GMOa nestane sa prvim zrakama malo jaceg sunca.

Nikad u povjesti nije postoja ocak sa tako slozenom batudom.Pazite,ocak

je kralj pivanja,a svaki vrhunski ocak bi se zasramija kad bi cuja duzinu zijade

koju pokusavaju nametnut GMO grdelinasi kako bi zadovoljili svoje potribe.

Svaki vrhunski ocak bi se sigurno zasramija cistocom pisme koju nudi GMO.

A zasramija bi se sigurno i taktovima pletiva koje mali grdelincic mora naucit.

Gospodo pretjerali ste u svemu,

i to je razlog sto ne mozete naprid.
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 1:44 am

Dobar dan,poštovanje svima.
Još jedan jako dobar tekst od profesora,realnog
opisa,drago mi je da ima tičara u sredini razmišljanja
prema pismi grdelina razlićiti POZITIVNI batudi.Eto
neznamo se ali imamo slićne iste poglede na opis
pisme grdelina.Još jednom svaka čast na vašem tekstu.
Nemam ništa protiv da drugi uče kako mogu i žele,
važno je da postignu kvalitetu( pozitivna) tiča.
Uvijek pa i sad u normalnoj čakuli spominjem da
tič mora biti POZITIVAN,a svi (manje,više) znamo
koji segmenti u batudi na koji način moraju biti
ispijevani,a isto tako na što se odnosi negativan
segment(dijelič batude).Neki kažu daj napišite kakva
mora izgledat zijada.Ja bi ovako rekao nepostoji jedna
vrst pozitivne zijade,velika ih masa zijada ispravnih se
rado prihvačaju ,jer dočoravaju ispravnost batude.
Tako sam več prije spominjao da sve POZITIVNE zijade
bih ja svrstao u ocijenu od 3 do 5,a tu ih ima( masa) različita
ispravna,di jih u ocijeni djele razlike dužine kolumbara,
dužine ispravnih ravnih,boja,melodičnost,zvonkavost,
različitosti u završetku u nijansama glasa itd.
Molim vas još jednom nemam namjeru nikome
držat predavanja samo dajem moj pogled na pijev
grdelina,a tu smo da pristojno čakulamo.

Pozdrav od GIGE.
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 1:56 am

Molim sve "mestre" da mi kažu koliko su grdelina u životu pokušali naucit metodom "GEMO" Smile , pa da vidimo o čemu tko od vas laprda! Kako ja mogu pricat o uzgoju i drzanju papagaja ako nikad u životu nisan ima nijednog???????? Presmijesni ste vi pojedinci, balite o nečemu šta nikad niste radili.
[Vrh] Go down
Sina BL

Sina BL

Broj postova : 70

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 2:07 am

koce je napisao/la:

Pozdrav Koce.

Ako sam dobro shvatio ovo, grdelin znaci TREBA (mora) biti prljav u pjesmi, mora imati gresaka, mora biti sporak, da bi po tebi bio dobar?

Da se osvrnem i na Lordov post, sjecam se kad sam s Baltom pricao na Ramskom jezeru, a on to moze potvrditi (ima od toga 2-3 godine, i Balta je tad pustao CD i snimao grdelina kako pjeva iza zavjese, pa ste ga svi zaskocili kako laze i vara da je njegov), i povede se razgovor o skolovanju preko snimka. Pita mene Balta : Sina moze li to? Ja kazem naravno da moze! Onda kazu drugi : ALi ne cuje grdelin kako mi cujemo, i ne cuje zijadu sa snimka, pa se pocnu frljakati frekvencijama (a pojma o tom nemaju) itd, da ne duzim, a mogao bih studije o tom napisati, kad bi neko htio slusati... Samo cu reci ovo, poznajem vise spanskih i marokanskih grdelinasa, nego nasih (svih skupa sa prostora ex YU), a znao sam ih i tad kad sam pricao na Rami s Baltom, i kad ljudi stave 10 komada na ucenje, izadje 9 naucenih (da ne kazem svih 10)... Sad ce neki mudrac reci : Ali njihovi nemaju zijadu ko nasi. Da treba da ima, izaslo bi 9 takvih, GARANTUJEM!

Zasto?

Zato jer je to dignuto na jedan "malo" veci nivo, od selektovanog uzgoja (decenijama unazad), pa selektovanog ucenja, metoda, a prije svega standarda, pa nema mudraca sa dugim sijedim bradama da kazu da grdelin ne valja.

Vratio bih se razgovoru s Kocom, ti si prije godinu-dvije poceo uzgajati grdeline (uz pomoc prijatelja, kako sam kazes), dobio si to sto si dobio, jedan kvalitet zenki, imao si Messija za oca (da ne ulazim kako je on nastao i od cijeg pjevanja, da ne kazem slucajno, da ne kazem da potpuno drugu genetiku nosi od pjevanja koje pjeva itd... da opet ne mudrujem...), TEK SI POCEO UZGAJATI (vec si dosao do zakljucka kako je to lako i kako su te strasili), i ne smijem ni pomisliti koju titulu bi dobio farao da je kojim slucajem prvu godinu izasao jedan vrhunski... ALI, ali ti u jednom postu kazes : Hmm scratch dva brata, jedan pjeva ovo, drugi ono, isti otac, jedan ima, drugi nema... Tad sam to procitao, i uzdrzao se komentarisanja, a znao sam............ (a da ce se to desiti znao je i dvanaestogodisnji unuk jednog spanskog uzgajivaca, a ovi stariji su sto kaze Yogi to vec i zaboravili...) Tad sam se uzdrzao, a sad evo pisem... STVARNO NE KONTAM SAM SEBE, ZASTO JA OVO PISEM Very Happy

Odoh u sirinu, da ne smaram, da skratim :

Ono sto sam rekao Balti onda, i danas to kazem. Naravno da moze! Lord je u pravu kad kaze daj mi standart, napravicu takvog...

Sto bi Gigo rekao, prijateljska cakula, nista licno, samo razgovaramo.

Pozdrav i svako dobro! cheers
[Vrh] Go down
lord189

lord189

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 2:24 am

koce je napisao/la:
Evo da dovrsim svoju pricu o tzv.GMO u.

Zasto to tako tesko ide,

zasto na prolice zamre prica o GMO u,

a cilo lito se niti ne spomene,

a u ovo doba opet procvate GMO.

Zato jer cili zimski rad GMOa nestane sa prvim zrakama malo jaceg sunca.

Nikad u povjesti nije postoja ocak sa tako slozenom batudom.Pazite,ocak

je kralj pivanja,a svaki vrhunski ocak bi se zasramija kad bi cuja duzinu zijade

koju pokusavaju nametnut GMO grdelinasi kako bi zadovoljili svoje potribe.

A zasramija bi se sigurno i taktovima pletiva koje mali grdelincic mora naucit.

Gospodo pretjerali ste u svemu,

i to je razlog sto ne mozete naprid.

koliko je ljudi pitalo možda mene ili neke druge tičare koji se bave i koriste ovom metodom da su voljni i željni poslušat rezultate od x godine,zašto bi ja pisa po forumu u proliće ili lito kad je vrime od rađe sa pticama,ja se vama čudin gledan kako pišete postove preko cijelog dana dok su prljetni i ljetni dani umisto da se svaki dan radi sa ticama,jednostavno ja osobno neman vrimena okolo mavat prston ka neki i busat se u prsa i pričat okolo,a otpitat 10 tica nije lako ,svako dva sata otkako sunce izađe pa dok ne zađe davat jist i ne maknit se od kuće 20 pa dikod i više dana nije jednostavno ,prominite pogled iz te neke primitivne perspektive ništa se ne može iznit na gotovo triba oko toga radit no opet ponavljam i vidim nitko se nije osvrnuo na tekst koji sam napisa profesoru a to je onaj da mi date primjer koji bi vas zadovoljija po pitanju dužine pletiva i zijade

i ne zaboravite "CILJ NE BIRA SREDSTVO" naravno mislim u pozitivnom smislu vezano za ptice i dok to ne kažete sami sebi i počmete poštovat druge koji dijele isti hobi niko neće imati ništa jer izgleda naučili smo cijenit samo svoje a drugo kako je da je nikad nevalja
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 2:36 am

Sina BL pogodijo si u SRIDU!!!
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 2:43 am

Dobar dan poštovanje Sina BL.

Evo ja bi dvije riječi na Kocin tekst kako
bi se očak ka posramio( CD vrhunskog
dometa) batudi.Ja sam ga ipak drugačije
shvatio on je tio reči da triba i sa takvim
očakom koji nosi dobru batudu i zijadu u
njoj vodit borbu prema mladcima jer svaki
tič u VEČINI nosi veraš sa šporkicama,
negativnim vrstama i tu se triba radom
izborit da mladac bude čišči od učitelja.
A opet kažemo za takvog tiča pravi je tič
jer zna ispalit do dvadesetak batudi odlični.
A sigurno na snimku CD tu nema verša
negativna,pa bi se triba svaki tič iz prirode
sakriti iza CD.Neka ljudi uče kako žele ali
moralo bi se shvatiti i tiča iz prirode koji
nosi batudu pravu a i u verši mane šporkica.

Pozdrav od GIGE.
[Vrh] Go down
lord189

lord189

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 2:46 am

Sina BL je napisao/la:
Odoh u sirinu, da ne smaram, da skratim :

Ono sto sam rekao Balti onda, i danas to kazem. Naravno da moze! Lord je u pravu kad kaze daj mi standart, napravicu takvog...

Sto bi Gigo rekao, prijateljska cakula, nista licno, samo razgovaramo.

Pozdrav i svako dobro! cheers

moram nadodat kad sam rekao "dajte mi standard napravit ću takvoga" nisam sebe smatrao vrsnim meštrom a od toga san daleko ja i mnogi ode no to sad nije bitno,nebih želio da shvatite to na način na koji aj to nisan napisao,tija san reć dajte mi smjer,zvijezdu vodilju,pravac,put po kojem moram gazit a početak toga puta bi bija taj standard i kad se već priča duga kratka zijada i pletivo dugo i kratko to sve dajte u detalje i ko sritniji od nas cheers

ovo nije obraćanje samo Kalahariju niti ikome pojedinačno ovo je glas mene kao pojedinca koji smatra da bi se nešto tribalo napravit po ovom pitanju i odnosi se na sve
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 2:46 am

koce je napisao/la:

Pozdrav Koce.

Ako sam dobro shvatio ovo, grdelin znaci TREBA (mora) biti prljav u pjesmi, mora imati gresaka, mora biti sporak, da bi po tebi bio dobar?

Nisi dobro shvatio,jer i ne mozes dobro shvatit obzirom da sa tim ocacima nisi ima dodira.

Naravno da je svaki ocak bija vise ili manje sporak u versi.

Sad ovo dalje ima veze i sa GMO. i njihovim greskama.

Svaki grdelin ,pa tako i ti ocaci su se morali izversati da bi dosli na cistu batudu.

Tu se krije vecina gresaka GMO .

Ucenje GMO grdelina samom batudom bez ubacene verse samo pokazuje elementarno

neznanje i nepoznavanje ciklusa pisme grdelina.Grdelin trazi versu,ako mu se ne nudi

izmislit ce je na stetu batude.

Od 12 miseci u godini svaki misec trazi dugaciji pristup prema grdelinu pisme,da bi

se na kraju doslo do finala odnosno batude.

Sina BL,mladi GMO grdelin koji u ova doba rola u pola glasa same batude nema

nikakve sanse da na tome ostane jer jedanesti misec je misec verse od pamtivjeka.

I jos nesto sina BL,

kompletna versa grdelina skupa sa pletivom na jednu stranu,a zijada na drugu stranu.

Jer su versa i pletiva pizdarija za naucit a zijada je problem broj 1.

Kad sina ja kazem da mi jedan mladi nauci a drugi ne,tada mislim iskljucivo na ZIJADU

Ovo slobodno prenesi tom spanjolcu i njegovom unuku a mozes i njegovom ocu jer je

sigurno da zijadu nikad u zivotu nisu culi.

Da se ljudi u Dalmaciji bave spanjolskim pivanjem bez zijade bili bi prvaci svemira,

jer ako NEVALJA ZIJADA NEVALJA GRDELIN.

Zato mi molim te vise ne usporeduj nikakva pivanja grdelina na svitu sa pivanjem

grdelina na ovim prostorima.

Zadnja promjena: koce; ned stu 18, 2012 6:52 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
lord189

lord189

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 2:57 am

pa kad već pričate o tin oćacima zašto mi niste sačuvali nešto za primjer,zašto mi to ne pokažete ja neznan o čemu vi pričate oćake ne poznajem ,prezentirajte mi to ....Alibaba i 40 hajduka je priča koja se može usporediti sa vašom o oćacima gledajući iz moje perspektive ,zašto?? eto zato ,a šta bi ja sad triba virovat da se u kozijaku otvara pećina sa zlaton nad joj kažeš da se otvori,a di je ta pećina,ima li još zlata,jeli ko sačuva kartu kako doć do nje?? isto tako di su ti oćaci,koliko ih ima,kako su pvali,jeli ko šta sačuva??

pokažite mi i vaše je kraljevstvo nebesko...
[Vrh] Go down
enver

Broj postova : 96

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Emptyned stu 18, 2012 3:38 am

Poz ekipa, guštan pratit ove naše mlace , Lorda i Markana, njihovu volju i entuzijazam. Nemojte ih sputavat , pružite im svu moguću podršku na njima ostaje naše tičarstvo.
Lorde ne triba te zabrinjavat standard on je vrlo jednostavan u ovom našem hobiju;
pravi tić treba u šestom ili u devetom misecu ovisno o tempiranju , kad se stavi na livadu di letu tići udrit šta više pravilnijih batuda uz ostale tolerantne greške u pivanju.
I ko to ima taj je došao u vrh tičarstva. Daklem imat pet šest tići u topu sa solidnim batudama.
I to je to. Sve ostalo ekstra i vrhunsko u pismi grdelina je rezultat puke sriće i dosadašnjim metodama nemože se postić puno bolje.
Pokušaj sa nekonvencionalnim metodama postić nešto bolje, imaš volje i znanja samo naprid.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše    Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 35 Empty

[Vrh] Go down

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše
[Vrh] 
Stranica 35 / 39.Go to page : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39  Next
 Similar topics
-
» Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše.
» Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše