| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+43prava zijada Baketina domo DjordjeVet portulata pujdo miro katic supergirl Markan MI 2 F I N K O sole gare JAMES BOND Škuri tić Gigo lord189 Tic_Bal. MONSTRUMO probiotik ĐEKO ivica.milanovic13 faraon VELE1 frickočak PESTI eumox arboret ivica angjello enver vrca GRANDE pele frzelin DOMENICO Jandrek Moćun rico YOGI euzebio kain CIBO 47 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 3:01 am | |
| Zato i jeste tesko imati ZIJADU u kojoj se cuju sva slova VI_C_IJU. Ako ima manjka ili viska slova drugacije to zvucu. ..............................................................................................DS ili ...............................................................................................Z ili A nikako ...............................................................................RĐŽ Ako rizi moze imati malo vise............................................... ZZZZ Ne moze imati RĐŽ i biti rizeca . Moje misljenje | |
|
| |
Galeb
Broj postova : 40 Points : 42 Join date : 29.09.2012 Lokacija : Igrane
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 3:34 am | |
| Pozdrav moje mišljenje ta tri slova ima vrďola gigo imaš moju pdršku pozzzzz | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 4:52 am | |
| zovite vi grezu zijadu kako ocete, ali svaki tićar pa i onaj najbenastiji bi se uvik mašijo radije za lipu čistu zijadu iz porodice caklenih. | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 5:37 am | |
| Dobra večer Monstrumo. Nikad i nije bilo dvojbe a i neče nikad biti koja je bolja jer ipak daleko su jedna od druge.Nego hoču kazat nemečimo jih u isti lonac,a zatim prihvatimo i drugu za vrednovanje na batudi.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Škuri tić
Broj postova : 203 Points : 204 Join date : 03.03.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 7:15 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- Zato i jeste tesko imati ZIJADU u kojoj se cuju sva slova VI_C_IJU. Ako ima manjka ili viska slova drugacije to zvucu.
..............................................................................................DS ili ...............................................................................................Z ili A nikako ...............................................................................RĐŽ Ako rizi moze imati malo vise............................................... ZZZZ Ne moze imati RĐŽ i biti rizeca . Moje misljenje
Zasto ti slovo Z ide pod rizece zijade ili kako mi kazemo raspane kao negativno slovo????? | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 7:53 am | |
- Zato i jeste tesko imati ZIJADU u kojoj se cuju sva slova VI_C_IJU. Ako ima manjka ili viska slova drugacije to zvucu.
..............................................................................................DS ili ...............................................................................................Z ili A nikako ...............................................................................RĐŽ Ako rizi moze imati malo vise............................................... ZZZZ Ne moze imati RĐŽ i biti rizeca . Moje misljenje
Bravo balta ti isto kada si se rodija i živiš u splitu.evo kad smo se već uhvatili slova neka mi neko od znalaca odgovori ako nisu ona moja slova u nategnutoj zijadi kao šta sam ja reka,koja su po vama slova u nategnutoj zijadi. | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:00 am | |
| | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:00 am | |
| - Škuri tić je napisao/la:
- Tic_Bal. je napisao/la:
Zasto ti slovo Z ide pod rizece zijade ili kako mi kazemo raspane kao negativno slovo????? Škuri nisam ja rekao da je to negativno slovo. Npr. VIZZZZIIJUU vidis li da se pojhavljuje 4 slova ZZZZ i zbog toga rizi. Ove zije sto ima RRR ĐĐĐ ŽŽŽ one grebi struzu neugodo je za uho . | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:13 am | |
- Škuri tić je napisao/la:
Zasto ti slovo Z ide pod rizece zijade ili kako mi kazemo raspane kao negativno slovo?????
Škuri nisam ja rekao da je to negativno slovo.
Npr. VIZZZZIIJUU vidis li da se pojhavljuje 4 slova ZZZZ i zbog toga rizi.
Ove zije sto ima RRR ĐĐĐ ŽŽŽ one grebi struzu neugodo je za uho .
Meni se cini da mi non stop zamjenjujemo rijeci.Najprije jeli kod vas rizeca zijada isto kao raspana? | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:25 am | |
| Meni nije jasno jer sam vidio da se greze zijade stavljaju kao raspaste .Onda meni to lijepse zvuci kad kazem raspasta jer greza mi je nekako grublje . | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:40 am | |
| - YOGI je napisao/la:
Bravo balta ti isto kada si se rodija i živiš u splitu.evo kad smo se već uhvatili slova neka mi neko od znalaca odgovori ako nisu ona moja slova u nategnutoj zijadi kao šta sam ja reka,koja su po vama slova u nategnutoj zijadi. Ako ste se zdogovorili ti i Gigo da zijada koja ima slova RĐŠ kod vas se zove nategnuta kod nas se zove raspana ili greza zijada onda je sve rijeseno.Samo se ja ne bih slozio da nategnuta zijada zvuci zbog slova RĐŠ nategnuto jer je sve to od tica do tica.Neki tici izvodu nategnute ili raspane zijade bez imalo muke u smislu da ne zvucu zbog slova RĐŠ da se natezu ili muce.Mislin da je tu problem od tica do tica. | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:43 am | |
- Meni nije jasno jer sam vidio da se greze zijade stavljaju kao raspaste .Onda meni to lijepse zvuci kad kazem raspasta jer greza mi je nekako grublje .
Ali sta vam je rizeca zijada?Jel to raspana zijada g.Balta? | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:44 am | |
| Dobra večer,živio Yogi. Vidim da me opet nisi valda razumio.Za moj pogled ove diskusije nije stvar u SLOVIMA za opis NATEGNUTE zijade jer i CAKLENA zijada koja ima sva slova fina,uredna obojana glasom za mene može biti nategnuta zijada slušajuči je,ako je tič nije prirodnim ispijevom lakoče izbacio na pletivu, več mukom u zadnjem dijelu polovice zijade,jer ona i postaje nategnuta (kad je)od polovine zadnjeg dijela zijade ispijevana mukom,patnjom.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:46 am | |
| zijada ispjevana mukom, ko da je iz šupka izvlaći, to je nategnuto, a sada vi poslusajte doma sta imate pa cete vidit jesu li nategnuti. | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:52 am | |
- Meni nije jasno jer sam vidio da se greze zijade stavljaju kao raspaste .Onda meni to lijepse zvuci kad kazem raspasta jer greza mi je nekako grublje .
Ali sta vam je rizeca zijada?Jel to raspana zijada g.Balta? Sad mi je jasno znaci raspasta znaci greza . Rizeca je ja mislim kada zijada jednostavno u izvedbi ima malo vise slova ZZZZZ npr. ViZZZZiijuuu i ona malo zarizi a ona nikako nije greza . | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:54 am | |
| jebo vas pa nisu stari ljudi dzijadu nazvali bezveze tako. da je kojim slucajem u igri bilo slovo C onda bi se zvala cijada, hihihiih, a one bez pocetka ijada. | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:56 am | |
| daco moze i DSijada pa ti dobro slusaj sta sam ja rekao DS ILi Z | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 8:58 am | |
| - MONSTRUMO je napisao/la:
- jebo vas pa nisu stari ljudi dzijadu nazvali bezveze tako. da je kojim slucajem u igri bilo slovo C onda bi se zvala cijada, hihihiih, a one bez pocetka ijada.
A evo Monstrumo kad vec upadas ima li slovo C u zijadi? | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 9:08 am | |
- Škuri tić je napisao/la:
Ali sta vam je rizeca zijada?Jel to raspana zijada g.Balta? Sad mi je jasno znaci raspasta znaci greza .
Rizeca je ja mislim kada zijada jednostavno u izvedbi ima malo vise slova ZZZZZ npr. ViZZZZiijuuu i ona malo zarizi a ona nikako nije greza . G.Balta mislin da ste malo i vi polupali loncice to vam nema smisla sta govorite to ja nikad nisan cuo.Rizeca zijada je u biti raspana zijada.Slovo Z nema veze s raspanim zijadama. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 9:09 am | |
| Balta,krivo govoris,
nema tu velike filozofije,sve je jasno ko dan.
Cim rizi ,ima slovo R u izvedbi ,vise ili manje izrazeno,
sto manje to bolje,sto vise to gore.
Ako je slovo R dominatno ,onda je greza,
a ako je sitno,ujednaceno,onda je blaga raspa kako kaze gigo.
Glupo je ovako pricat bez zivih primjera.
Za mene je grdelin Pesti greza zijada sa dominatnim slovom R,
A vinkov mladac sasvim blago rizeca zija sa sitnim izjednacenim slovo R u izvedbi.
Pa nisu Gmo ovci ludi sto uce sa totalno čistim zijadama.
Samo kombinacija koju mi trazimo ,prirodnost,duzina,izveba,liricnost,čistoća zijade,
pomalo spada u domenu bajke.
Jebiga,da je lako svi bi imali,nije li tako. |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 9:23 am | |
| Neznam kako da objasnim uglavnom gdje slovo Z tu dolazi do nekog prizvuka meni se znalo ucinit da se pojavljuje vise slova zzzzz ali uglavnom cuje se neki prizvuk kod blagi rizzeci .
| |
|
| |
bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 9:36 am | |
| Ajme meni,napisa sam po stranice teksta a onda mi se negdi izgubija u slanju.Pa ću ukratko.Slažem se sa Yogijem o nepoželjnim slovima rđš.I sa Kocom o naglašenom ili manje naglašenom rrr koji dziju čini grezom ili rizećom.Jer splitska pravila su sasvim jasna.međutim ne slažem se sa Baltom u vezi slova z ili bolje rečeno dz.Zato uvik i pišem dzija a ne zija.Jer kad bi (po Balti)ispravna dzija bila viciiju onda bi se zvala cijada ili cija.Di je tu ono slovo z ili dz u samom imenu.To nije ni d ni z nego dz.Probajte ta dva slova skupa izgovorit.To je upravo ono što dziji daje zvonkost,snagu i da se čuje nadaleko.I ako tić ti izvodi kako treba nema tu nikakvog riza. | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 9:37 am | |
| Bitno je da mi to cujemo kod zijade ako mi to cujemo onda mozemo i pricati ali valjda se cjene zijade koje nemaju te prizvuke, grebanja struganja.
poz. laku noc | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 9:55 am | |
- Neznam kako da objasnim uglavnom gdje slovo Z tu dolazi do nekog prizvuka meni se znalo ucinit da se pojavljuje vise slova zzzzz ali uglavnom cuje se neki prizvuk kod blagi rizzeci .
To je nemoguce slova Z ima najmanje u zijadi.U zijadi su najvise zastupljena slova I i U.To ko vam je reka za ZZZZ taj nema pojma i to nema veze s nicim.Evo ovako bi to nekako tribalo bit DZIIIIIIJJUUUUU s time da mi izgovaramo slova DZ skupa ako me shvacate.Znaci DZ je pocetak,penje na IIIIII na JJ lomi i polako pada na UUUUUU to je u kolumbaru a moze bit i ravna pa to opet sve drugacije zvuci tj nema vise onoga osjeta kad padu na uuuuu nego jednostavno ostaje u ravnini sa manje osjeta slova uuuu i manje slova.A ovo sta ste rekli vise slova ZZZZZZZ to ne postoji u uhu.Pozz g.Balta. | |
|
| |
Markan
Broj postova : 93 Points : 93 Join date : 12.06.2012 Age : 30 Lokacija : Solin
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 27, 2012 10:00 am | |
- Neznam kako da objasnim uglavnom gdje slovo Z tu dolazi do nekog prizvuka meni se znalo ucinit da se pojavljuje vise slova zzzzz ali uglavnom cuje se neki prizvuk kod blagi rizzeci .
To je nemoguce slova Z ima najmanje u zijadi.U zijadi su najvise zastupljena slova I i U.To ko vam je reka za ZZZZ taj nema pojma i to nema veze s nicim.Evo ovako bi to nekako tribalo bit DZIIIIIIJJUUUUU s time da mi izgovaramo slova DZ skupa ako me shvacate.Znaci DZ je pocetak,penje na IIIIII na JJ lomi i polako pada na UUUUUU to je u kolumbaru a moze bit i ravna pa to opet sve drugacije zvuci tj nema vise onoga osjeta kad padu na uuuuu nego jednostavno ostaje u ravnini sa manje osjeta slova uuuu i manje slova.A ovo sta ste rekli vise slova ZZZZZZZ to ne postoji u uhu.Pozz g.Balta. Naime,mi svi ovde ziju interpretiramo sa prvim slovom V, što bi izgledalo VIIDZIIIIJUUU. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|