| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+43prava zijada Baketina domo DjordjeVet portulata pujdo miro katic supergirl Markan MI 2 F I N K O sole gare JAMES BOND Škuri tić Gigo lord189 Tic_Bal. MONSTRUMO probiotik ĐEKO ivica.milanovic13 faraon VELE1 frickočak PESTI eumox arboret ivica angjello enver vrca GRANDE pele frzelin DOMENICO Jandrek Moćun rico YOGI euzebio kain CIBO 47 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto pro 27, 2011 7:03 am | |
|
Bog !!!!!!
[b]Hahahaha --- ljubav ne poznaje granice !!!!!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto pro 27, 2011 10:44 am | |
| močune močue močune močne
i ti se pridružuješ nama profi igračima ..... mislim na GMO organizaciji
dobro je što nas ima istih pristalica
|
|
| |
GRANDE
Broj postova : 533 Points : 559 Join date : 09.01.2011 Age : 55 Lokacija : SPLIT-STP VAŠA ODLIČNA ZA MENE SRENJA.....
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto pro 27, 2011 8:43 pm | |
| - rico je napisao/la:
- skopski maestro je napisao/la:
- treba mnogo kruha pojest u pekaru ko što je i RICO redovan i stalni mušterija u pekaru
Maki umrićeš u toj pekari , a pameti se nećeš dozvat.Da je meni tvoju glavu da se malo odmorim.Pozdravi šefa i reci grandeu da meni ne treba rezerva za tu vašu simboličnu inteligenciju. HAHA DA NEKO KO JE INTELIGENTAN MOŽE SE OVAKO PONAŠAT I PISAT...IPAK SI SAMO TI NEČIJA MALA REZERVA...... | |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto pro 27, 2011 9:51 pm | |
|
Bog !!!
Ideeeeeemo daaalje --- što je život nego ... šaka ..... vrića smija ..
što je živo nego tičarija ---
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto pro 27, 2011 11:22 pm | |
| Moćune vjerojatno je kriv raženi kruv udara u glavu ima bit |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto pro 27, 2011 11:30 pm | |
|
Bog !!
Nemojte nikome spominjat familiju" --- nije to to !!!
Pišite o pticama kanite se tih pizdarija !!!!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 1:12 am | |
| - ssarava1 je napisao/la:
- Skopski... Pozdrav iz Mostara od svih ptičara iz Mostara a i šire..
da nebu de ti mnogo ako kazem da ti žele isto tako ovi naši iz cijeloga skoplja. |
|
| |
CIBO
Broj postova : 227 Points : 245 Join date : 08.01.2011 Age : 62 Lokacija : SINJ
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 1:18 am | |
| pozdrav prikani moji..........jel se počelo nosat grdeline na ova lipa vrimena | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 2:58 am | |
| - CIBO je napisao/la:
- pozdrav prikani moji..........jel se počelo nosat grdeline na ova lipa vrimena
Cibo sad si me razočara,pa ko u ovo vrime nosi tiće vani samo neznalice .Jedino ako je od želande pa se nosi provat.Sad se samo sluša u stalaži. | |
|
| |
euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 3:15 am | |
| Cibo nosalo se popodne. Zimske mama huanite. | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 3:21 am | |
| Nisam ni sumlja da se u sinju neće širit pa makar uz šporet,mogu zamislit kakve su bile mame huanite ubila ih bura pa su malo žerbaste | |
|
| |
euzebio
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 3:43 am | |
| Takve su kakve su naše su i ne sramimo ih se. Imate bolje? Aj donesite
| |
|
| |
vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 3:51 am | |
| He,he da je imat muda sta bi u nasem zaobalju rekli......Najjaći su al na tipkovnici.... | |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 4:13 am | |
| Kolega kolega pa di ćemo mi to nosit,već sam reka da je Split centar svita u tićima pa di da mi nosimo svoje tiće.I još u ovo vrime da ne bi možda kod šporeta širili,ili ga stavili u pećicu.Ima i po Splitu sinjskih zijadi pa se takmićite slobodno ako oćete i odmah sutra ili još bolje za staru godinu. | |
|
| |
enver
Broj postova : 96 Points : 96 Join date : 12.04.2011 Age : 57 Lokacija : kaštila
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 4:14 am | |
| Ma samo se kontraštajete i podbadate. Zašto argumentirano ne čakulate o tićima. Iskreno skroz sam se razoćara u ovi forum. Sa svojim malim rođakom od 14 god vodin kvalitetnije razgovore o tićima nego vi ovde. Gojim tiće ravno 40 god, ne smatram se gluvašem, ali isto tako javno priznajem da se smatram totalni neznalica i volim poslušat svako iskustvo u vezi tići. Volija bi čut argumente napr. o ovom zimskom širenju, koje su prednosti, šta se dobiva , jeli se špiritaju ili samo malo vade na sunce itd. Učen san po ortodoksnoj staroj školi ali ne smatram je vjećnom i najboljom jer se svaku godinu izbacije sve manje iole dobri tići. Podilite svoja iskustva i zapažanja sa svima nama a ja van javno izjavljujem , ako van to šta znaći, da ste bolji tićari od mene i da van mogu samo nosit fagote. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 4:20 am | |
| yogi profesore jesil htio reč da imate po lepoti tiče u splitu ili za nešto drugo šalim se prika zam da si i ti GMO
Zadnja promjena: skopski maestro; sri pro 28, 2011 4:38 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 4:23 am | |
| pa prijatelju envere ..ako hočeš se bolje izjasni za to što te zanima u vezi tiča u ovo doba godine
poz prikane |
|
| |
angjello
Broj postova : 191 Points : 199 Join date : 11.02.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 5:12 am | |
| - enver je napisao/la:
- Ma samo se kontraštajete i podbadate. Zašto argumentirano ne čakulate o tićima. Iskreno skroz sam se razoćara u ovi forum. Sa svojim malim rođakom od 14 god vodin kvalitetnije razgovore o tićima nego vi ovde. Gojim tiće ravno 40 god, ne smatram se gluvašem, ali isto tako javno priznajem da se smatram totalni neznalica i volim poslušat svako iskustvo u vezi tići. Volija bi čut argumente napr. o ovom zimskom širenju, koje su prednosti, šta se dobiva , jeli se špiritaju ili samo malo vade na sunce itd.
Učen san po ortodoksnoj staroj školi ali ne smatram je vjećnom i najboljom jer se svaku godinu izbacije sve manje iole dobri tići. Podilite svoja iskustva i zapažanja sa svima nama a ja van javno izjavljujem , ako van to šta znaći, da ste bolji tićari od mene i da van mogu samo nosit fagote. Evala ti envere,svaka ti dala....samo ...ne nosit tuđi fagot...nosi ti sam - svoj,pa šta god da je u njemu ...tvoje je... Pitanje za Yogija(naravno,ako mi se udostoji odgovorit): Više san puta pročita da si napisa da si u svom tičarskom stažu ima pravu zijadu...a da nikada nisi ima ...tića. Oćeš li nam to malo podrobnije obrazložit,iako meni objašnjenje i ne triba,ali volija bi da nam svima skupa objasniš šta ..kad i kako su ti tvoji tići pivali... A maestru..hahhaha... pa čovik je lipo pita ,koje su prednosti i mane(ako ih uopće ima) širenja tića u ovo doba....ajde raspiši se malo o tome.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 6:04 am | |
| [quote="angjello"] - enver je napisao/la:
- Ma samo se kontraštajete i podbadate. Zašto argumentirano ne čakulate o tićima. Iskreno skroz sam se razoćara.
A maestru..hahhaha... pa čovik je lipo pita ,koje su prednosti i mane(ako ih uopće ima) širenja tića u ovo doba....ajde raspiši se malo o tome.... angjelo prikane veruj da vam poneke reči ne razumem mislim kad nešto na dalmatinski pišete...a za te poneke prednosti pa ima ih dosta .reko sam da pita i ili pitaj konkretno to što tebe i njega zanima u vezi čega...pa ako znam kazaču .ali mislim da znam ponešto oko tih prokletih štigliča...ali prikane moraš da znaš da svako ima poneku tajnu i nije to tako jednostavno kazati..... ali za dobre ljude neče imati problema |
|
| |
angjello
Broj postova : 191 Points : 199 Join date : 11.02.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 6:17 am | |
| A jebiga sad...malo ne razumiš...malo tajne...a prvi si se čoviku ponudija...
Pa eto sam si sad reka da ima dosta prednosti širenja sada,u ovo doba...pa ajde otkrij nam neke...samo me nemoj opet pitat ... "pitaj konkretno"...hahhaha...
| |
|
| |
euzebio
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 6:40 am | |
| Envere smatram da sam prozvan i evo odgovora. Već sam jednom pisao o nošenju ptica vani u ovo godišnje doba. A što je to loše u sunčanju ptica u ovo doba godine? Napominjem da nosimo stare ptice, one koje danima stoje u podrumima i ne vide sunca. Te se ptice ne mogu ni razvaliti ni pokvariti, malo sunčanja im dobro dođe. Pjevati će relativno malo, dosta veršati i sastaviti sa vremena na vrijeme batudu i zijadu. Jedino što im je problem je orao ili sokol (nije isto, ali je smrt za pticu)i treba ih dobro paziti. Te se ptice ne mogu digniti u formu jer su to stare ptice i znaju da do ljeta treba dosta vremena. Osim toga one se rijetko sada nose jer će več sutradan biti ružno vrijeme. Mlade i kvalitetne ptice, ako ih imam, ja sada ne nosam vani iz niza razloga, a osnovni je da ih ne dižem prije vremena. Njih treba paziti jer ako se ušpiritaju prije vremana to može biti problem. Mlade ptice se mogu izvaditi vani kako bi se saznalo koliko vrijede, znači poslušati i spremiti. Ajde još nešto pa kvragu. U čemu je fora sa učenjem mladih grdelina? Treba ih dignuti gotovo do forme prije pokrivanja. Kada ih držite u škanciji i ne širite (kao moj prijatelj i kolega Yogi)znate li jesu li savladali pjesmu koju su učili? Ako pokrijete grdelina koji je zelen i nije u potpunosti savladao pjesmu velika je šansa da se vrati na pjevanje svoga oca, ukoliko nije leženi grdelin.Ako ga u drugom mjesecu čujete da glasom pjeva i da se ne boji zijade koja ni ne mora biti nešto ekstra u tom periodu, ne bojte se za tog grdelina, taj izlazi.Pustite slobodno mlade ptice da pjevaju ako sa njima pjevaju i njihovi učitelji. Neka potpuno očiste pjesmu i dignu glas. Onda znate što imate.Tek onda pokrijte par mjeseci ne predugo. Envere, nikada ne bi prihvatio ni tebe ni bilo koga da mi nosi torbu. Onaj tko se tako postavlja za mene ne vrijedi previše, makar imao najbolje grdeline na svijetu. Ne cijenim previše ni one koji sa visine gledaju na sve ostale, kojima je sve guba, koji znaju gdje je centar tičarskog svijeta i koji smatraju da se treba doći i njima pokloniti, njima donijeti grdeline koji će oni ocijeniti i naravno proglasiti gubom. Cijenim ljude koji su jednostavno ljudi, imaju i odgajaju svoje ptice, ili bez prepotencije pozajme od prijatelja pa pokušavaju napraviti svoje jato ptica. A sve nikada niko ne zna, čovjek su u tićima uči dok je živ. To i je draž ovoga sporta. Pozdrav Envere i puno uspjeha u pticama.
| |
|
| |
enver
Broj postova : 96 Points : 96 Join date : 12.04.2011 Age : 57 Lokacija : kaštila
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 7:10 am | |
| Fala na iscrpnom objašnjenju, nema ama baš nikakve razlike i sa mojim naćinom gojenja. Jedini je moj problem ako ćujem mladca u stalaži sa dobrim naznakama odolit izazovu da ga stavim malo na brokvu. Ali to radim obavezno uz nadzor i pratnju njegova učitelja koji je na susjednoj brokvi odvojen pregradom. Smatram da je veliki grij , na vremenske prilike kakve su bile danas , lipi sunćani dan , ne stavit cili kompletni razred koju uru na sunčanje zajedno sa ućiteljima. To je za mene pravi novogodišnji koncert iz Beća, naravno i ovde u Kaštilima triba pazit na publiku bez ulaznice ; sokole i mačke. | |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 7:34 am | |
| Ma kako nebi tebi odgovorija dobri moj angelo.Ali opet si po ko zna koji put slabo proćita,ja nikad nisam reka da nikad nisam ima pravog grdelina nego da sam ima puno pravih zijadi a malo pravih tića.Tu ti podvlačim riječ MALO a to nije NIKAD.A šta se tiće tvog pitanja mislim da i tićar koji je tek poćeja gojit tiće mora znat razliku i mislim da se tu nema šta objašnjavat.Šta to znači ako tić ima pravu zijadu a nezna spojit par batuda ili ako spoji par batuda i nastavi izad svake zijade.Jeli ti misliš da su to pravi tići? | |
|
| |
ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 7:37 am | |
| LJudi moji nebojte se dat tici pivat , prava tica neće skrenit , skrenit ćče ono šta ionako sam od sebe sakrivaš da mu nečuješ ono šta neželiš čut , a znaš da to ima . mladom grdelinu uz pratnju učitelja , ali ne preblizo da mladac bude u sjeni starog , nego mu dat da i on pokaže da je muškarac , kad takav pokaže da piva , ONDA IMATE ŠANSU TEK ODGOJIT TIĆA , KASNIJE JE U PITANJU ..: raca , znanje gazde , i veliku ulogu ima faktor sriće , jer sve ovo bez sriće može otić u kkkkkkkk | |
|
| |
arboret
Broj postova : 299 Points : 303 Join date : 02.05.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri pro 28, 2011 7:44 am | |
| moje skromno mišljenje je da sve potjece od uzgajivaca jer on upravlja pticom. dosta tu utjece i ishrana kod ptice,strpljenje i da vam ne punim glavu još o cemu šta mislim da i vi svi to znate. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|