| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+43prava zijada Baketina domo DjordjeVet portulata pujdo miro katic supergirl Markan MI 2 F I N K O sole gare JAMES BOND Škuri tić Gigo lord189 Tic_Bal. MONSTRUMO probiotik ĐEKO ivica.milanovic13 faraon VELE1 frickočak PESTI eumox arboret ivica angjello enver vrca GRANDE pele frzelin DOMENICO Jandrek Moćun rico YOGI euzebio kain CIBO 47 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
probiotik
Broj postova : 272 Points : 272 Join date : 22.01.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet srp 19, 2012 2:36 am | |
| ujme od danas se zovem Pletivo,zija,točka ujme | |
|
| |
arboret
Broj postova : 299 Points : 303 Join date : 02.05.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet srp 20, 2012 7:31 pm | |
| - probiotik je napisao/la:
- ujme od danas se zovem Pletivo,zija,točka ujme
nemoj te mjenjati ime dobro vam stoji ovaj nadimak ujme. kada vec mjenjate ime citiram vas pletivo,zija,tocka pazite da ne bude poslje dodatak ujme. | |
|
| |
probiotik
Broj postova : 272 Points : 272 Join date : 22.01.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub srp 21, 2012 12:31 am | |
| neke ljubomora izjeda iznutra,ujme | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub srp 21, 2012 5:22 am | |
| Dobar dan poštovanje svima.Evo napisat ču jednu malu pričicu kao i sve ostale istinitu. Bilo je vrime od želandre kad smo svi mi ljubitelji sa guštom dočekavali zoru. Rasvanilo se ja sve postavio po tradiciji a moji pijevci nabrijani do daske pismom. Dan više nego uspiješan non stop si na nogama nemoreš ni sist ka čovik. Ajde doša mi jedan prijatelj svratio pa če me malo rasteretiti da i ja sidnem. Evo Gosp Močune vi ga poznate spomenuli ste ga bili večinom je bio u Benkovcu. Ajde iman uzase dva odvojena boksa u jednoj strani večina a u drugoj probrani lipotani škuri. Kad odijednom k nama čujem auto okrenem se i imam šta vidit noge ti se pokose obojici. Šta polako silazi jer je loš put kombi ka polic. nisan ni zna tada bio je kombi zaštitara. O Ja odma naprvu bez razmišljanja otvorim pretinac dije veča masa sve unebo se rasprši. Opče se ja ne okrečem taman da ču i ove probrane kolega kaže oni se vračaju nazad. Neznaš šta je sad jer za volanom čovijek obučen ka oni. Ništa skupili se mi i biž doma. Ka kasnije saznajem precizno šta je u biti bilo od kolege koji je isto sidio do njih dvoje. On isto drži ka i mi pa tio svratit do mene jer mi je pripozna auto. Pa kad je vidio da sve leti u nebo od smija i moje muke naredi njima brzo nazad. Bilo je i njemu neugodno spram mene ali on se bar nasmija pa kasnije i u pričama Dok mi sve nije pomalo reka drža me u vatri napetoj. Oču reči u pričici bilo je i neugodnih trenutaka.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub srp 21, 2012 8:13 am | |
|
Gospon Gigo hvala na odgovoru i ako more
još koja priča ( ptičarskih zgoda nikad dosta) !!!!!
Salu2
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned srp 22, 2012 1:20 am | |
| Dobar dan svima.Evo pričice zvane PEGULA pa stoga je i spominjem.Bilo je to mislim 85 god u lito.Kod nas rijetko je bilo gnjizda od grdelina u mistu (mladaca)a tribalo nam je imali smo učitelja.Nekako saznavši ja i barba Ivo di ima par mladih od prijatelja koji je u blizini radio.Uputili se cestom po mraku ima oko 2 km.da nas ne uvati sunce bar u jednom pravcu a i manje smo viđeni(uvijek je postojao strah).Stigli mi tamo suša ka i svugdje ali tu od jedne tvornice ima odvod slivnik čiste vode spojen na oborinski uziđani potok.Voda iz tvornice po malo završava u potoku di mladci grd.piju.Odmah u blizini je i glavna cesta gdje ispod nje produžava potok.Stavili mi par grana i na njih koromačiće pa zatim ražnjiće utiskane u pod i bočne zidove od kamena.Ajde oni če se pomalo kalavat na vodu priko grana i bit če ih.Spasili se bar od vručine i stali ispod ceste,niko nas i nevidi a mi vidimo što tribamo.Nemoreš stat na noge nema visine ali more se lipo sist na pod.Počelo se na Biokovu naoblačit i sve bliže i bliže stiže lembac ljetni odgovor na puste vručine.Ka evoti ubrzo kiša počela pa sve jača i jača pljusak.Sve dobro dok nije potok proradio a kad je krenula voda nemaš di.Vanka ako izađemo pljusak a ispod noge,patike mokre i priko njih drži boše pogrbljeni od poda,odnilo sve grane namištene i nigdje ničeg.Beštimamo obo dvoje a neznam što nismo od ida moraš ispuvat ventil.Ajde sve stalo za po sata i mi lipo kuči praznih ruku ŽBUČ,ŽBUČ patike ka žabe,čuje se u obuči izbijajuči i zadnju kap iz patika do kuče.I sad ti reče e daj mi jednog mladca.Izašlo nam je sve na nos.
Pozdrav od GIGE.
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned srp 22, 2012 7:59 pm | |
| Dobro jutro svima . Ako vam neidem na živce. Jeste li za još koju pričicu Sigurno (istinitu)lovačku.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned srp 22, 2012 8:58 pm | |
| Naravno Gigo,
nama se nikome ne piše na ovu sparinu,
draže nam samo citat,
a puno ih ni nemože pisat o tim vrimenima jer je to privilegija starijih. |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned srp 22, 2012 8:59 pm | |
|
Ajde Gigo samo deri !!!
Možda se tko osokoli i koju svoju napisat !!!
Salu2
| |
|
| |
enver
Broj postova : 96 Points : 96 Join date : 12.04.2011 Age : 57 Lokacija : kaštila
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned srp 22, 2012 10:19 pm | |
| Pozdrav ekipi, evo od mene jedna friška, od jutros. Prenija san se oko šest uri jutros, ćujem cibaju mladi grdelini, povirin kroz škure na suncokret ali nevidim nijednog. Brže bolje izletim u mudantama vanka, izvadim tiće , i iskreno priznajem potražin ispod skal trapule ali ih za pegulu nema , kada su u more upale, u prvi mah sam pomislija da mi je neko ukrea trapule. Čujem mlaci i dalje cibaju i idem pogledat u susjedov voćnjak a ono na trišnji u čibi tri mlada, izležena, prstenovana . Odma sam po čibi pozna čiji su i sve mi je bilo jasno. Evo jedva sam se tek sad riješija dragi gostiju sa poklonom. Platila je litra ladne orahovice a zamezili smo malo pršuta i sira uz koju litru opola. PS. Evo ih već u školi sa njima je i jedna mlada baštardica ka asistent a ućitelj je na žalost CD. | |
|
| |
Markan
Broj postova : 93 Points : 93 Join date : 12.06.2012 Age : 30 Lokacija : Solin
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned srp 22, 2012 11:11 pm | |
| - enver je napisao/la:
- Pozdrav ekipi, evo od mene jedna friška, od jutros.
Prenija san se oko šest uri jutros, ćujem cibaju mladi grdelini, povirin kroz škure na suncokret ali nevidim nijednog. Brže bolje izletim u mudantama vanka, izvadim tiće , i iskreno priznajem potražin ispod skal trapule ali ih za pegulu nema , kada su u more upale, u prvi mah sam pomislija da mi je neko ukrea trapule. Čujem mlaci i dalje cibaju i idem pogledat u susjedov voćnjak a ono na trišnji u čibi tri mlada, izležena, prstenovana . Odma sam po čibi pozna čiji su i sve mi je bilo jasno. Evo jedva sam se tek sad riješija dragi gostiju sa poklonom. Platila je litra ladne orahovice a zamezili smo malo pršuta i sira uz koju litru opola. PS. Evo ih već u školi sa njima je i jedna mlada baštardica ka asistent a ućitelj je na žalost CD. Envere na sreću CD, a ne neka ramina od očaka | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon srp 23, 2012 12:49 am | |
| Dobar dan idemo zasad dalje sad mi se vrti desetak temica manji veči. Evo jedna di se ja sad zovem SRIČA a nepegula. Imao sam 13 god i več imao svoje tiče. Zbog škole hranio sam ih kod barbe Ive s druge strane dvojne kuče. Odma do njega još je živ tičar stari mačak(ukratko) Dolazili su češče kod njega sa svih strana tičari. Splita,Mostara,Zagreba,otoka višei dosta drugih gradova. Zaslužio je spominjanja bar ove dvije riječi. Čudo debele godine i još se neda tiči ga i drže na životu. Mog barbu i njega dijelio je zid i grmlje visoko zvano pitospora. Vrime godišnje je bilo več blizu lova. Sa strane barbine na zidiču ima sam tri svoja tiča malo udaljena, Bili su po redu grd. ,lugar,grd.,kad odijednom grd. iza lugar.na minjaroli (škafetinu). Vidi se odma veliki elegantni grd.priličito miran. Vidim i stari mačak naoruža oko svojih tiča vrste prevara. Ja polako k njemu voltam da ide na grd.spremna zasjeda,a on ne več poleti u pitosporu. Odma ja pribacim zasjedu uz lugarinov škavetin di je on uočio hranu. I sad svi gledamo kod staroga jeli tamo otiša i gotov je. Ja slučajno se okrenem prema lugar. kad on razapet uhvačen stoji mirno. Ma divota od lipote tiča lipo napravljen,sve na svom mistu tič pjaula. Ništa prvih misec dana baš ništa od pisme. A kad je počeo niko sretniji od nas(SRIČA). Ima si šta čut 6 vrsta batudi sve na taktove solidne zijade. Tič živi batuder iz godine u godinu. Nije ni starome bilo lako kad je sve čujo. Barba ga je čuva ka dite svoje reklo bi se ni mlika mu nije falilo. Naučio je on par tiča mladaca domačih iz Tučepi Jedan je naučio od njega i tuka je 4 vrste batudi. Doša je od staroga tič. brat iz Rijeke isto tičar koji je bio dobar sa mojim barbom. Pita nas imamo li mu štogo dat da valja. Dali mi toga od 4 batude i on oša za Rijeku. Nažalost krepa mu u autobusu doli u boksu među još nekim tićima. Inakon toga on nama kaže da prije nego je krenio autobusom iznio ga je bio čut i kad je čujo (BAR ISKREN) brzo vratio da nebi mi čuli. Nije moga virovat da smo mu to dali. Bio je ubijeđen u sebe da smo falili (ŠUTI)i biž za Rijeku. Uvik ka bi doša vamo to bi pripovida.
Pozdrav od GIGE.
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 1:08 am | |
| Dobar dan evo jedna pričica u kojoj je glavni lik tica po meni zvana (izdajica). Prije kad bi bili u lovu a glavni alat nam je bila paučina uvijek bi nam neko napravio galamu skriku toliku da bi svu pažnju usmijerio na nas. Tako bi nas odao danas drugi vidu pa je zbog toga i zovem izdajica ijako je pravo ime Sijenica (sinac).Također spada u naj težu ticu po komplikaciji upada(zamršenosti) u paučini.Sve skupi nogama nase i samo skuplja prste kričeči nedajuči paučinu odmrsiti,početnik na paučini nema šanse da je odmrsi nikako(igra smirenosti živaca strpljenja.)
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 4:27 am | |
| Dobar dan idemo sa jednom pričicom zvanom pegula. Bilo je to u 80 tim god. moj prijevoz je jedini bio autobus pa čak i više puta presijedanje iz jednog u drugog za doč do mista određenog. I stigoh ja na poziciju postavio sve po zanatu na buštine i svoje pijevce. Vrime je god. bilo od pisme vani a tu je zna bit i koji dobar mačak od kvalitete. Evo jedan doša sa strane mene pa i vidi se po vrsti pisme započete od prave je sorte i poleti prema mojim pijevcima. Moji raspale i on pade di triba ali malo sam tvrđe postavio jer je bilo lagane bave povijetarca.On uzme u noge i ponese ja pratim pogledom odnese šezdeset met. na trske od mene udaljen. Ja brže bolje u tom pravcu potrčah kroz trske a nisam zna da je sve močvarno i upadnem do struka ka u kaljužu moćvarnog gnjilastog mirisa(smrada). Nisam ga ni pokuša tražit više več nervoza briga kako kuči. Suši se ja kolko moreš da te bar mogu primit u autobus i biž kuči. Ni to se nemore zaboravit lipo sam vonja u autob. ka lešan upola.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 7:19 am | |
| Dobra večer svima.
Dragi prijatelji dobri dajte i vi koju pričicu.
Ispada da sam ja proguca forum.
Ajde zezam se malo
Dajte štogo da se i ja nasmijem.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 7:27 am | |
| Evo jedna pricica zenicka o kojoj se i dan danas prica sa osmijehom Ima jedan kod nas ticar zvani Dundo i on ako bi cuo dobrog grdelina sa blicerom (zija) davo bi televizor,namjestaj,pare uglavnom sve bi dao a nekoliko puta je i ostao bez namjestaja Imao je jednog grdelina pijevao je na balkonu mislim 8-9 sprat najvjerovatnije je dao i televizor i para mozda i regal . Jednog dana neki ribar je se popeo na terasu i sa ribarskim stapom spusti nevidljivu strunu i zakaci cibu i podje je dizat u zrak prema terasi. Njegov sin bio je tada mali kad je to ugledao zavikao je BABO,BABO ODNESE TICA KAFEZ | |
|
| |
DjordjeVet
Broj postova : 172 Points : 197 Join date : 17.01.2011 Age : 44
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 8:20 am | |
| evo i ja da napisem jednu pricicu...neki su je vec culi... prije par godina odem u lov na jedno meni blisko mjesto, moj uobicajeni teren u to vrijeme...jul je mjesec, mladih jos nema mnogo, ali ocaka ko u prici...tu se i legu blizu, sve prsti od pjesme...al' ja se izmakao na livadu, postavio grane i baketine, na svakoj je grani po finta, mamci dobri, prase sve u 16, ne moze ih se lako proci... i ide ocak, stane na zicu od struje, otpjeva onako solidno i polece prema grani...mamci, profesionalci u poslu, dugo lovim sa njima, znaju zanat, nema prolaska...puna forma, batudaju za njim...ja, naravno, ocekujem da sjedne na baketinu, zategao vec da ustanem sa stolice....nije mi prvi put, uhvatio sam dosta ocaka, znam kako ide.... kad ono...umjesto na baketinu, ovaj ravno na fintu, ne pored nje, vec na nju sjede, pa se pusti na nju i poce da je cupa...perje sa one jadne finte sve frca, a on plete li plete na njoj.....desavalo mi se da sleti na mamca, pa da se pustaju jedan na drugog, vise puta, ali OVO......ja ne disem, usta su otvorena, jezik je do zemlje....u sebi govorim (iako ocake redovno pustam, koliko god da su dobri, ipak hrane mlade) 'samo preleti na baketinu, i nema sanse da te pustim..."....i ocima ga tjeram na baketinu..ima ih dosta, tri su grane, na svakoj je bar desetak komada....On nista....ispjeva se, okruzi oko onih grana i odeeeee | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 6:45 pm | |
| Ja sam mislio da će se prićat priće kad dođe zima a kad ono priće se prićaju u srcu sezone pjeva grdelina.Ostavite priće za zimu a sad dajte nešto konkretno ako ima neko nešto kao što je to napravio Balta.Šta će tek bit kad tići odu u modu onda će odmah izronit oni pravi koji su nas bombardirali i ovu prošlu zimu bit će opet ona Matina SPAŠAVAJ SE KO MOŽE | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 7:25 pm | |
| A ko bombardira vise od tebe i tvoje ekipe????? Hihihihi | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 8:21 pm | |
|
Samo ribajte --- dosad jedna od boljih inovacija na forumu !!! Gigo svaka čast !!
ps. ove priče se bar ne ponavljaju svaku večer po 10000000000-ti put!!!
Salu2
| |
|
| |
Markan
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri srp 25, 2012 9:39 pm | |
| U Kalaharija je zato uvik ista priča, još je pojedincima tabu koju hranu grdelinu davati | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet srp 26, 2012 12:14 am | |
| Vidit će te vi kad ja donesem u polje 8 grdelina s 8 pletiva i zijada prava hi hi hi hi. | |
|
| |
Markan
| |
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet srp 26, 2012 3:19 am | |
| Poštovanje svima dobre su i vaše istinite pričice TIC BAL,DjordjeVet sa ovom vašom pričicom i mene je pratila u želandri 5 do 6 puta u karijeri. Gosp yogi slažem se i sa vama ako neko sad ima šta stavit nek stavi ima mjesta na forumu za svakoga dobre namijere.
Ajde POZDRAV SVIMA od Gige. | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet srp 26, 2012 3:59 am | |
| Ja bi ga stavio ali neman di!!!! Hihihihi | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|