| Pjev Vrduna | |
|
+29brabus mig29 prava zijada CIBO pujdo euzebio DjordjeVet angjello Markan enver Tic_Bal. omiška stina gare DARKO-M sole Gigo F I N K O KOBAC ĐEKO MONSTRUMO arboret YOGI bošket Moćun lord189 PSIHO Škuri tić vrca frzelin 33 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub sij 12, 2013 9:03 pm | |
|
Verdun za pohvalu ---svaka čast gsn. Gigo !!!
Salu2
| |
|
| |
Markan
Broj postova : 93 Points : 93 Join date : 12.06.2012 Age : 30 Lokacija : Solin
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub sij 12, 2013 11:35 pm | |
| - kyty je napisao/la:
- Markane u cemu je problem
Ljudi drze ka pravi ticari i grdeline i verdune i guštaju u njima.
Koliko me pamcenje služi ima jedno 25 godin kad san vidija u jednog starog ticara u MA drža je vrdune i grdeline u škuro šoto skale.
Škuri bez ljutnje možda me nisi razumija? U istoj prostoriji san mislija. Meni su isto dragi al nebi nikad miša kruške i jabuke... | |
|
| |
Škuri tić
Broj postova : 203 Points : 204 Join date : 03.03.2011
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned sij 13, 2013 12:13 am | |
|
Zadnja promjena: Škuri tić; pet stu 29, 2013 8:43 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Markan
Broj postova : 93 Points : 93 Join date : 12.06.2012 Age : 30 Lokacija : Solin
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned sij 13, 2013 3:06 am | |
| | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned sij 13, 2013 4:13 am | |
| Dobra večer
Aquila živio danas je starac dopuza do mene Krešo malo smo čakulali ,spomenuo sam da ste vi spomenuli njegovo ime i one skale sa tičima.Bilo bi mu drago ako možete reči svoje ime ovako ili na PP,inače on vas pozdravlja priko mene.
POZDRAV | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned sij 13, 2013 8:19 am | |
| Dobra večer
Za mene je bila dobra večer puna raspoloženja. Da kucnem udrvo prije pisanja. Od lani verdun moj izleženi iz 4 kovade taman se lipo prominio a i za vidit je pijaula od tiča ka sviča, lipotan po stavu.Evo sad uša u drugu god. i ja ga donesem iz sobe di nespavam sređenoga do ovih sadašnjih mladaca, i iznenadio me lipo.Nakon desetak minuta uputio se u pismu mijenjanjem lipih čurijadi boljih od čače valda gen materin, pa zatim pokazuje tri do četri vrst zovova zasad na 4 takta ali svaku voli napose ponavljat finesu.I šta mene naj više dojmilo u uru vrimena nije ispustio gvi,neman šta tražit više za prvi dan njegove pisme jer perije nije reklo bi se dobro ni sijelo na svoje misto lipotana.Nastavi li ka večeras u pismi priče čaču,ajde više je vrime pomislim s obzirom koji je trud ostavljen iza sebe.
POZDRAV | |
|
| |
vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned sij 13, 2013 8:35 am | |
| Bravo Gigo,uzivaj jer to je ipak najbitnije u ovom nama dragom hobiju.Zelin ti puno srice! | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned sij 13, 2013 9:32 am | |
| Živio Vrca
Ovo su čakule tičarske kad te i manji detalji dirnu u srce i daju veselja u pismi,a ne nikako nije ti bolji od mog uz prepucavanje ka da smo na takmičenju. Zato triba uživat u pojedinim čarima pisme koja nas ponese u zanos veselja i opet kažem nikakvo gonjanje ovi je bolji, to ti nije to,poslušaj snimak španj. itd.sama zavist koja ne spada u tičarske čakule i družena sa kolegama.
POZDRAV. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned sij 13, 2013 7:51 pm | |
| Dobro jutro
Gosp. Ivane D. ,znamo mi svi šta bi bilo dobro da još ima u pismi i ja i vi ali nije lako sve posložit u jednu cijelinu.Njega ne krase čurijade jer jih i nema u dupliranju pa i više,njegova mala dominacija čari pisme su finese a šta je naj važnije voli jih pivat napose pojedinačno u okviru pristojni dužina.Štaje tu je,i ja bi sad jednu mlađu očito bar u mislima.Živio.
POZDRAV. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 21, 2013 6:14 am | |
| Dobra večer
Ima li neko tko hrani verdune isključivo za pismu volje popričat,šta ima kako napreduje na čemu je zasnovana pisma kakvih detalja ispivani i može li se čuti kod koga pokoji tič da ga stavi na forum. Ajde neču biti strog osim prema svojim tičima.
POZDRAV | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sri sij 23, 2013 8:35 am | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sri sij 23, 2013 8:41 am | |
| |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sri sij 23, 2013 8:44 pm | |
|
Svaka čast gsn. Gigo -- perspektiva je tu !!!!
Salu2
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna čet sij 24, 2013 4:25 am | |
| Dobra večer,slažem se Moćune perspektiva je tu ili recimo kamen temeljac ALI. Ali sve zavisi kolkoga smo apetita za biti zadovoljni,ja tu( za sebe) imam nešto tvrđi pogled na zadovoljstvo pisme pa i več prije su me tiči veslali.Oču reči prođeš masu prepreka zacrtanih u smijernici tražene pisme i u samome kraju sve se prevrne u nezadovoljstvo.Zavisi kolke si stavio predase doze kriterija.Puno toga triba proči pozitivna (vrste i načina ispivane pisme), da bi veoma malo negativne pisme sve to pomelo u negativ raspoloženja.
POZDRAV GIGO. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 28, 2013 2:52 am | |
| Dobar dan.
Može li mi neko reči sa iskustvom zašto baš ovi moji leženi mladi verd. su špirit,jako nabrijani. Nemam veliko iskustvo sa leženim ali ovo je barut, ijako jih neširim užgali se pogotovo kad stari piva. Jučer me starac razveselio i priko očekivanog primječujem što go stariji uvijek trunku kvalitetniji,šala čekat ču ga još 10 god. Mladi se ponašaju ka da su izašli iz škurice sazrili za raspalit, inače tako nije sa mladcima iz prirode učenim.
POZDRAV GIGO. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 28, 2013 2:58 am | |
| Oces li ih stavljat uškuro |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 28, 2013 5:19 am | |
| Dobra večer Koce.
Ja ču po starovinskoj tradiciji iz više razloga. U kuči di živim su još dvoje gazda a kad dođe lito nemaš mista ni za auta a da ne govorim komodno stavit i slušat tiča.Ne samo što su vručine več gosti ka roj osa odma bi prpali rukama tiče.Mi smo ovde navikli da nam je naj lipši gušt slušat tiče kad odu gosti i nestanu pasije vručine od 9 miseca pa sve unaprijed do opadanja perija.Tiče mlade znamo tek počet učit od 15. 8 pa do kraja 11 miseca.Tad i otako dolaze gluva vrimena i taman kad se vratiš iz maslina umoran staviš poslušat tiča i on ako sastavi dobru pismu napuni ti baterije raspoloženja,tada nam je naj veči gušt.A šta se tiče želandre ja to zaboravljam a i ne vuče me više kad nemoreš opušteno napravit marendu sa društvom i zapivat. Tako cili se gušt svodi na saslušavanju doma kad ti tič zapiva ono što od njega očekuješ,jer za tičara je to ka dobitak na lotu.
POZDRAV GIGO. | |
|
| |
vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 28, 2013 6:06 am | |
| Gigo pozdrav,
ako moze jedno malo pitanje bi ti postavio.Zanima me drzis li vrdune i grdeline u istoj prostoriji i jesi li se ikad susreo s slucajem da ti grdelini uvate vrdunovu pismu?Neki tvrde da to nema veze,a meni se cini da ima,pa napisi par rici na tu temu iz svog iskustva.... | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 28, 2013 7:45 am | |
| barba gigi, cime hranis verdune ako nije tajna? | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 28, 2013 8:30 am | |
| Dobra večer.
Evo kolega Vrca malo o tome.Masu tičara je proganjalo to pitanje uvijek kroz čakulu.Naj veči problem jih je snašao što sami i nepoznaju dublju pismu VERŠE grdelina.To bi iz mog saznanja i spoznaje bilo ovako, grdelin nosi u svojoj zbirci raznolike verše masu različiti vrsti šporkica koje znaju biti ispivane i strilavanjem.Tako imamo indetične strile i u grdelina ka i u verduna u nešto tanjim i debljim ispijevima,tipična strila koja je osobina pisme i verd. i grde. je črrrrrrrr .Dok kod verd.je to pozitivan dio pisme a u grde. teški negativ.Inače nikad nisam uočio ili precizno čujo da je grd. uvatio od verd tu strilu. Stvar je u tome što masa mladaca to donosi u sebi iz prirode od svog oca. Dakako ako imaš odvojene prostorije a pogotovo kad je učenje mladaca grdelina i ja bi rada odvojio,pogotovo ako je grdelin učitelj čist i odličnih batudi komplet. Stari tičar do mene je cili život drža skupa pa i učio mlade grde. blizu verduna raspivani i nije bilo spoznaje u smislu negativnom za grdeline.A što se tiče samog mene ubrzo broj če mi se sviju tiča svest mogu reč i na jednu ruku.Nevolim ranit broj a grdelin može samo mi ostat ako je spreman proša kriterije za učenje mladaca ,znači samo jedan ostaje za lov više ne držim tiče.
Monstrumo čista mišancija sa nešto borovine,a ona je jedan od baruta koja jih zapali u žestinu.
POZDRAV GIGO.
| |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pon sij 28, 2013 8:58 am | |
| eto vidis da si nasa jedan od razloga spiritu! sta god je u hrani vise E vitamina a to ti je razno masno sjemenje, to ce ti se tić prije uspiritat, znaci izbjegavaj to a davaj skrobna sjemenja! | |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| |
| |
vrca
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto sij 29, 2013 9:05 am | |
| Osobno mislim da je snimka montirana,al nema veze....Gust je cut... Sta se mene tice prva liga vrdun ili vrduni, E da je ovaki meni tuka bi se nogon u guzicu..... | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto sij 29, 2013 9:15 am | |
| Dobra večer Frzelinu.
Da ti kažem pravo veliku masu snimaka na CD eima sam se nasluša,razne vrste kombiniranja čurijadi i raznih batudi,finesa i do 15 taktova.Negovorim da toga nije bilo ali rijetko kod pokojeg verdunaša i svaka čast.Moj tič nije stavljen na streljanu za takmičenje, jer ja tako negledam ,več da se stavi štogo žive pisme a kodmene sadašnje a isto tako bi volio vidit čuti još kod koga sadašnjeg verduna na snimku di piva.Ajde pa može li kogo stavit da se vidi verdun di piva na snimku.
POZDRAV GIGO. | |
|
| |
Škuri tić
| Naslov: Re: Pjev Vrduna čet sij 31, 2013 10:33 pm | |
| Mogu stavit kako da ne nemaju ni V od verduna.Mogu samo montaze itd...ali ove godine sve te montaze i legndarni verduni sa cd-a itd...sve ce ostat u sjeni i proslosti!!!Samo cu rec da je mladi verdun zovovi su priko 16 taktova mozda cak iman i snimku ode od prije dva dana .Moze potvrdit Gigo!Mozda stavin i danas to mi je dalo veliko zadovoljstvo i rezultat u dugogodisnjem teskom radu.Pozdrav | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pjev Vrduna | |
| |
|
| |
| Pjev Vrduna | |
|