| Pjev Vrduna | |
|
+29brabus mig29 prava zijada CIBO pujdo euzebio DjordjeVet angjello Markan enver Tic_Bal. omiška stina gare DARKO-M sole Gigo F I N K O KOBAC ĐEKO MONSTRUMO arboret YOGI bošket Moćun lord189 PSIHO Škuri tić vrca frzelin 33 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Pjev Vrduna pet srp 20, 2012 8:40 pm | |
|
Prava lovačka ---samo naprid !!!!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub srp 21, 2012 4:30 am | |
| E kad se sitim Jadretovca,pokojnoga Galame,njegovoga fice sa talijanskom getribom i mladih vrduna ---- uvati me nostalgija. Lipa tiha jutra na vodi u Jadrtovcu, a vrduni odlicni.Malo bliđi fisci ali zato strile u nedogled,pa minjaju dvi tri strile,a svaka lipa i duga. Pokojni Galama je bija pravi vrdunaš i uvik je ima odlicne vrdune i to po 4-5 isto pivanje, ne zna covik koji je bolji od boljega. Baš mi fale ti stari ticari,nijhove finte,cakule,zajebancije,želande,širenja i karanja. Lipa vrimena koja su prošla nepovratnoooooooooo. |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub srp 21, 2012 4:42 am | |
| Dobar dan Gosp. Močune nije bit pisanja bio broj. Več slučajnost (žive istine)poklopjenog istog broja. Tako da bi ja reka kolko sam razumio. Nikako prava (lovačka)priča.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub srp 21, 2012 8:18 am | |
|
Bez zle namjere gsn.Gigo . nazva san lovačkom a moga
san i ptičarskom pričom !!!!! Samo naprid -
Salu2
| |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub srp 21, 2012 8:24 am | |
|
evo kad smo već kod lovačkih ::sitin se onih satrih dobrih ali siromašnih
vrimena kad nije bilo ćiba i kaveza ka i danas !!!
Pa se znalo tiće okrićat na leđa i prikrižit ima noge --- pa ti pazi na njih
i trči na moćun ,a na moćunu jato palo --- lipih li vrimena !!!!!
Salu2
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub srp 21, 2012 7:02 pm | |
| Dobro jutro evala svima.Evo ja sam rano nabra spize friške u vrtima moje vikendice. Za danas sam miran a sutra čemo naprijed.Evo jedna za mene pričica reklobise pegula. Bio je stađun želandre osamdesetih god.ja sam imao petnaest god.veliki nagon za u lov. Sve postavio puna gra.od žive drače.dosta velika i sve na nju postavljeno kako ide. Moji iz škurice nabrijani žestinom nemogu ni dočekat zoru raspalili več u kuferima. Tada je bilo leta reklobise nebo se nevidi od oblaka leta. Ja sam ka i više puta nema disanja sričom štogo i klizne. Kad jednom zasulo žutaci pa se potiskali ka da nema više sidala nabili se ka pun autobus. E sad trče zvani pegula ja odma iz starta u četvrtu pa u petu brzinu nema kočnice. Veliki zanos žestine a ja pun snage i kondicije i negledam u pod samo u koprcanje. Bio sam več blizu i onda prosuo se u svih šesnaest ništa nevidim. Na podu na sve četri razapet ka lisičina koža za sušenje. Šikja krv sa dlanova,kolina ajde oči su nameni ali nedam se gledam dije grana. Prdecaju se oni i dalje a ja sam još zaljuljan kupim snagu i gledam kako ih pokupit. Neiđe nikako tuče bol u rukama krvavim ali nedam se ni ja. Poćinjem ih skidat više nisu žuti od mojih ruku krvavih paru ka grdelini. Fala đavlu reklobise proša i taj dan.
Pozdrav od GIGE.
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned srp 22, 2012 12:36 am | |
| Dobar dan.Gosp. Koce kažete lipi trenuci nezaborava,druženja,prijateljstva,čakule itd.
Dakako zato i pišem ove spomenute istinite pričice.
A evo ja bi rekao kad bi se ikad moglo vrime vratit u ona vrimena
želio bih samo zbog tih lipih nezaboravnih uspomena sa prijateljima,
doživljajima koji više unaprid nikad,nikad neče ni postojat takog pogleda.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned srp 22, 2012 9:15 am | |
| - Moćun je napisao/la:
evo kad smo već kod lovačkih ::sitin se onih satrih dobrih ali siromašnih
vrimena kad nije bilo ćiba i kaveza ka i danas !!!
Pa se znalo tiće okrićat na leđa i prikrižit ima noge --- pa ti pazi na njih
i trči na moćun ,a na moćunu jato palo --- lipih li vrimena !!!!!
Salu2
E ovo je prava lovačka. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned srp 22, 2012 6:41 pm | |
| Dobro jutro ,danas sam ka i svaki dan nabra zelenja i opet ih iđem nahraniti. Taman prije dolaska ranog jutra čujem starog piva lažerno sam nasebe ali za mene dobro. Čujem ponavlja jedan zov (batudu ili finesu) dužine7 do 8 taktova pristojne dužine. Ova bi bila u prevodu šta je piva,žju,žju,žju,žju,žju,žju,žju,žju. Žurilo mi se pa sam ga prekinuo moram mlade nahranit friškim vrstama zelenja. Također sam ispuca na mobitelu nešto slika na mlade iz4 kov i u drugoj sobi mlade muške iz prve tri kov.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned srp 22, 2012 9:00 pm | |
| Ajde pribaci slike na forum da ih vidimo. |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned srp 22, 2012 11:49 pm | |
| Dobar dan Gosp. Koce morat ču malo pričekat. Nerazumim se ni mrve u ovo za pribacit (slike). Moran čekat maloga od sestre on je tu mačak. A i sve dosad slika on mi je stavio. Biče nadam se lipo za vidit malo strpljenja.
Pozdrav od GIGE.
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 12:49 am | |
| Dobar dan evo danas vidim verdunuša napravila gnjizdo za petu kovadu a tičima iz četvrte je tek devet dana. Uskoro če ih ostaviti mužjaku samome unaprid na hranjenju. Evo dvi male pričice zvane pegula. U lovu sam bruma na podu paučina postavljena oni se koprcaju u njoj a ja čekam još da bude. Sidim iz daljega samo kroz masline vidim pravac postavljene zasjede. U jednom trenu nemogu virovat pas u mriži ja šprint tamo da ne iskida sve, a on sa verdunušom u zubima,pas tičar. Odakle je nanjušio nisam ga uopče uočio ali dobro je prošlo i za verd. i za paučinu s manjom štetom. Druga pričica branje imele Šestanovac,Cista prova. Stigli mi na poziciju ja i prijat.,ja na dubu kidam grmlja bogata imelom a on doli kupi u maže. Kad evo ti jake naoblake sa grmljavinom ka iz neba iznenada. U sekundi pljusak paraju gromovi ,sivaju munje ja još na dubu več cili mokar. Lako što sam mokar več ubit če nas grom dok siđem dobro sam se bio popeo. Siša nekako u strahu gromova i biž do prve pojate živi smo. I onda na autobus MOKRI ali imela je u rukama.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 1:09 am | |
| Čestitam Gigo i potrudi se sa slikama. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 1:11 am | |
| I ja sam Gigo bra imelu ka dite ali u misto Gata,
ali mi nikad nije dobro ispalo hahahaha. |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 2:48 am | |
| Gosp. Koce mi smo imelu brali god.od 80 do poćetka rata. Nismo uvijek uspijevali napraviti kvalitetno ali iz više različiti pokusa načina najbolje se pokazalo. Ubacit je u vrelu vodu 7 minuta nakon toga u moru pličaku izbivat korice ljuskice od bobice. Kasnije riješavat se mokrine i vlage u njoj. Bila bi dosta dobra ijako bi u nju išlo mješanje i malo peg. iz italije. A ja sam uživa u njezinu vonju mirisu.
Pozdrav od GIGE.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 3:39 am | |
| Da tako nekako,
ali šta se tice vonja ,
neprikosnoven je bija talijanski gumani kako smo ga mi zvali.
Još ga imam nešto doma,nije za upotrebu jer je iša u "marmeladu",izdušija,
ali vonj je osta,
odma se sitin davnih zora i prohladnih jutra desetog miseca kad ga pomirišen.
Jo koji gušti,koji doživljaji. |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 4:29 am | |
| Dobar dan evo mala pričica reklobise za i ne povirovat. Ako bi digo i došli do štogod peg. iz Itali.bile bi meke ,rijeđe. E moj barba Ivo uvik je ima svoje neke vizije (IZUMA). Tako da bi u rijeđe višč.ili peg.dodava po malo cimenta. Iza nevirovat bilo je donekle uspiješno več je bilo tvrđe. A ako bi korila peg.ili viš.doda bi koju kap ulja. Evo i jednog njegovog jačeg izuma. Bio je pun reklo bi se fiks ideja. Pa je jednom kupio masu žvakači guma. Žvakali smo i da nismo tili par min.nema bacanja. Tako skupljali masu ižvakane žvake a zatim na končanje sa mrvu bolje peg.i bio je odličan višč. To su bila vrimena nadarenih inovatora(SNALAZI SE).
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 6:21 am | |
| A ta žvakača guma se zvala bazoka kolko se ja sjećam,i ja sam ponekad na to hvato kad je bila nestašica imele.
Samo zajebancija sa uljem,svako malo.Spremiš u kući i sve ok,kako izadješ vani stvrdne se ko govno da izvinete.
pozz svima
Zadnja promjena: pujdo; uto srp 24, 2012 7:19 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Pjev Vrduna uto srp 24, 2012 6:53 am | |
|
evo jedna lovačka !!!
Bilo je to negdi 84 godine prošlog stoljeća .. taman se drop peka u vinariji i pored
na pošti od verduna pojavi se čovik iz Istre (čitaj ptičar) mili bože kad je on počeja
to vadit iz portapaka, vadi kavez po kavez a unutra tići ka olovke ,dna čista
ka suza ,a na svakom kavezu na makini otkucano misto i datum porijekla
ptice (kavezi za kanarince stasa-izložbeni).Mi dica stali pa gledamo ,
štapi ka prst debeli a i dugački , na komorač nabijeni a višće , iz važa
ka marmelda ,na coca colu miriše , ništa ajmo za poslon , potiraj tamo
natiraj ovamo i na kraju jedan dobar komad štapa čovik uzme i zagrabi
iz važa dobru baklju " lipila i evo van dica ,a ljudi moji sriće od nas -
to se ne zaboravlja nikad !!!!
Salu2
| |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna čet srp 26, 2012 12:45 am | |
| Dobar dan evo jedna pričica koju još nemogu shvatit da sam to uspio izvest. Imao sam 17 god.i bio je stađun od lova po Splitskom želandre. To su bila vrimena išlo se u ponoč uvatit misto bolje pozicije preleta. Ovaj put ka i u večini slučajeva u momentima sam dok netko nesvrati. Sasulo veliko jato verd. puna grana i ja gledam pokupit muške. Isad kad se sitim sve očistit sa grane muške ženske i vratit se na misto sidenja sa 8 muških u dvi ruke a da ni jedan nije škican,veoma je teško izvest a ruke ti nisu velike,uvik se toga sijetim.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna čet srp 26, 2012 1:18 am | |
| Dobar dan evo male pričice zvana STRAH koja nam je ostala u siječanju. Bili smo mulci sa 14 god puni naboja i žestine dabi osvanuli zoru u lovu. Bižali smo iz kuča materama po noči samo da bi bili u lovu. Jednom prigodom smo ja i prijatelj krenuli u ponoč sa barbom mojim u lov. Stigli mi tamo bolja pozicija več zauzeta mi naprijed da bi zauzeli drugu. I ajde tamo ka slobodno mrak je jak ali triba doč točno na bak grane. Barba oša malo dalje od nas u potragu za granom donijeti a mi čemo kao oko grane malo očistiti više da ubijemo vrime prema zori. Utim vrimenima postojale su priče o biču zvanom ORKO. Navodno niskog rasta veliki ušiju kratkih noga sa dva prednja velika zuba. Sad ja i prijatelj i nevidimo barbu mračina velika držimo se na udaljenosti da se bar čujemo blizu,kad on zgazio na fazana pa kad je zakukurika ajmeti ga namaod straha i mi povikali pa još poplašili jedan drugog. A u glavi na prvi mah pomisao da je ORKO. Noge u tom momentu su mi bile u skoku uvis od straha ka da sam klokan biž priko ledine zarasle velikom travurinom. Uvijek bi nam stariji tič. pričali priču o orku več sam je i zaboravio bar bi ovako počinjala. Ja nase on travu pase Ja bliže on glavu diže itd
Pozdrav od GIGE..
| |
|
| |
CIBO
Broj postova : 227 Points : 245 Join date : 08.01.2011 Age : 62 Lokacija : SINJ
| Naslov: Re: Pjev Vrduna čet srp 26, 2012 2:27 am | |
| ......HA HA HA .......odlična GIGA.... | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna čet srp 26, 2012 9:59 pm | |
| Dobar dan evo nabaca sam im zelenja ovi u kof. iz 4 kov. odlično napreduju.
Verdunuša je danas snila prvo jaje sad u 5 kov.
Ako bude sve u redu tribaju se leči na10 ili 11 datum u 8 misecu.
Valda ču o ove zadnje kov. biti bolje sriče 4 i 5 jer dosad 70 posto ženki u prve tri kovade.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna sub srp 28, 2012 2:35 am | |
| Dobar dan svima.Evo sad ču još koju pričicu i završavam sa njima,ispričavam vam se ako sam vas pila možda mojim dosadnim istinitim pričicama. Još ka mulčić kad bi se god sprema u lov bio bi uzbuđen i napet tako da tu noč nebi oka sklopio,več napetosti nespavanjem samo čekao uru za krenuti. Pa mi se i desilo da popodne u školi umoran ne naspavan zaspem na satu više puta,pa stoga me pošalju kuči.S obzirom da su vrata škripila pri otvaranju ponoči za u lov a mogli me čuti moji ,obavezno bi podmaziva bravu i britvele da se nečuje dok bi se ja iskrada iz kuče da bi ostao neprimjetan.A evo spomenut ču kako sam jednim iskradanjem iz kuče kroz prozorčić VC ispa pegula. Ajde ja se obuka i idem kroz prozorčić u vc. izači vani bilo je to nevjerojatno za izvest. Popeo se iz nutra preko školjke u po prozorčića i sad se triba nekako iskoprcat jedino uhvatit rukama gore za teracu i izači na nju,pa se tek na drugoj strani spustit siči. Reklo bi se neostvarivo pa ni u filmovima veliki je rizik pri izlasku za past slomit se. I proša ja sve prepreke stižem do tiča ka nema ključa u žepu,za popizdit valda ispa u vc. Zamisli sad vrati se istim putem mukom zvana pegula nač ključ pa opet sve isto odigrat. Naj manje dvi ure vremena i živaca izgubio da bi se uputio neispavan u željeni lov.
Pozdrav od GIGE. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Pjev Vrduna ned srp 29, 2012 6:37 pm | |
| Dobro jutro evo me na hranjenju kao i svako jutro puste zelenji donesene.
Jaka rana (raznovrsna) mladcima omogučava brži razvoj napredak.
Roditeljima je reklo bi se sve na pijatu pa je i lakše podizati brže mlade.
Več su po granama izašli iz gnjizda 4 kov. ijako im je tek 15 dan.
Vidim čim sam donio novu spizu i ženka se diže sa jaja 5 kov.navalom na
zelenje da odradi dio majčinstva u hranjenju mladaca.
Sve u svemu ove vrste branih zelenja su dominacija jače hrane u ishrani.
Za nevirovat iduči dan je reklo bi se sve satrano izideno od obilate zelenji.
Toliko zasad pozdrav od GIGE.
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pjev Vrduna | |
| |
|
| |
| Pjev Vrduna | |
|