Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub lis 27, 2012 7:01 am
pa na video klipovima
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub lis 27, 2012 8:52 pm
Dobar ---hahahahahha
Salu2
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub vel 23, 2013 7:36 pm
Evo vrime učinilo trebalo bi masline ić uredit.....
lord189
Broj postova : 433 Points : 451 Join date : 21.02.2011 Age : 31 Lokacija : solin
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub vel 23, 2013 9:12 pm
mig29
Broj postova : 20 Points : 20 Join date : 23.08.2012
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub vel 23, 2013 11:20 pm
lord189 je napisao/la:
aaiiiiiiiiiiiii odi se vršna grana baca a kod zumbulića se masno plaća hihihihiihihihi
lubinko
Broj postova : 74 Points : 74 Join date : 26.12.2012 Lokacija : BRAČ
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 24, 2013 11:34 pm
lord189 je napisao/la:
Lipo je vidit masline bložene bile.Čuvojte maslinu jer je maslina naša mati a lipo je vidit i grdelina u maslinu ma ne bilo kojega .Zno se koji grdelini zaslužuju maslinu
JAMES BOND
Broj postova : 17 Points : 17 Join date : 21.02.2012 Lokacija : Sinj
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pon vel 25, 2013 6:09 am
lubinko je napisao/la:
lord189 je napisao/la:
Lipo je vidit masline bložene bile.Čuvojte maslinu jer je maslina naša mati a lipo je vidit i grdelina u maslinu ma ne bilo kojega .Zno se koji grdelini zaslužuju maslinu U Splitu obolile masline napala ih guba hihihi
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pon vel 25, 2013 7:11 am
Dobra večer. Živila maslina,kolegu na slici jako dobro poznam, slučajem okolnosti rata smo se na terenu upoznali a inače je iz Makarske.Izašao mi je u susret po pitanju maslina kao u svojoj profesiji,gdje sam preko njega posla na analizu grančicu masline sa plodovima.I dobio odgovor iz instituta labaratorija sve što me interesiralo o poslanoj grančici.Inače odavno tu sortu navrčem na mladice od oblice masline,jako veliki postotak svake godine daje u plodu,reklo bi se više maslina nego lišča,raste u vidu kišobrana slikovitim opisom,odma sa kičem blizu poda,tako da je držim do visine svega 2 ipo metra i obavezno je triba ridit na nožice svaku god. Veče rane rezanja recimo grane obavezno mazat voskom za vočke nanosom do 2 milimetra debeljine voska.Maslina se sad stručno zove PIŠOLINO MAROKINO iz Maroka,što je naj važnije uljarica je sa pristojnim postotkom ulja a kad je u fazi ne zrelosti služi i za konzerviranje ponuđena za degustaciju u prehrani.
POZDRAV.
lubinko
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pon vel 25, 2013 6:21 pm
Gigo je napisao/la:
Dobra večer. Živila maslina,kolegu na slici jako dobro poznam, slučajem okolnosti rata smo se na terenu upoznali a inače je iz Makarske.Izašao mi je u susret po pitanju maslina kao u svojoj profesiji,gdje sam preko njega posla na analizu grančicu masline sa plodovima.I dobio odgovor iz instituta labaratorija sve što me interesiralo o poslanoj grančici.Inače odavno tu sortu navrčem na mladice od oblice masline,jako veliki postotak svake godine daje u plodu,reklo bi se više maslina nego lišča,raste u vidu kišobrana slikovitim opisom,odma sa kičem blizu poda,tako da je držim do visine svega 2 ipo metra i obavezno je triba ridit na nožice svaku god. Veče rane rezanja recimo grane obavezno mazat voskom za vočke nanosom do 2 milimetra debeljine voska.Maslina se sad stručno zove PIŠOLINO MAROKINO iz Maroka,što je naj važnije uljarica je sa pristojnim postotkom ulja a kad je u fazi ne zrelosti služi i za konzerviranje ponuđena za degustaciju u prehrani.
POZDRAV.
Ni ništa slaje vidit od masline i u njoj grdelina koji lipo pivo
mig29
Broj postova : 20 Points : 20 Join date : 23.08.2012
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo uto vel 26, 2013 5:33 am
lubinko je napisao/la:
lord189 je napisao/la:
Lipo je vidit masline bložene bile.Čuvojte maslinu jer je maslina naša mati a lipo je vidit i grdelina u maslinu ma ne bilo kojega .Zno se koji grdelini zaslužuju maslinu
dećko ,neki ljudi malo govore a puno kažu,neki puno govore a malo kažu .ti malo govoriš ali puno pokakiš.mogu li pogađati da si i ti dobija kojeg pravog da navijaš
lubinko
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo uto vel 26, 2013 8:03 am
Ala moj naaaaaa migonjo .De javle šo tovor .Migonjooooo na moj naaaaaa...prrrrrrrr
F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo uto vel 26, 2013 8:58 am
lubinko je napisao/la:
Ala moj naaaaaa migonjo .De javle šo tovor .Migonjooooo na moj naaaaaa...prrrrrrrr
Tako je Finko Šo mazga reko bi Žan Jakopač frontman grupe a po mami Postirani
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub oľu 09, 2013 9:02 am
Evo tićari moji priroda se lagano poćela budit,tići to osjećaju i poćeli su se žestit jedni na druge.Sad je naj gore vrime za njih,sad u ovih mjesec dana naj više njih skrene s pisme i zaborave i ono šta su naučili ili poćmu zajebavat s zijadom.Sad je gazda pred iskušenjima dali i kad poćet s širenjem tića.Ja dok sam bija mlađi nisam moga odolit i ruka bi mi uvik u ovo doba letila u stalažu i nosija bi tiće u polje.Moram priznat da sam ima loša iskustva s tim ranim širenjem,tići nisu bili zreli za pivanje i većinom bi poćeli zajebavat zijadu a znalo bi se dogodit da se i razboli od vitra ili ko zna ćega.Sad sam smireniji i iskusniji i ne nosim tiće u prirodu dok mi god on sam ne kaže evo me ja sam zril i spreman za pivanje ,a to je znak kad oni u stalaži počmu spajat batude .Znam da svak ima svoj sistem ali meni se ovaj sistem pokaza dobar.Eto tija bi čut i vas ostale kad vi počimate širit i kakva su vaša iskustva s ranim širenjem.
enver
Broj postova : 96 Points : 96 Join date : 12.04.2011 Age : 57 Lokacija : kaštila
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned oľu 10, 2013 1:52 am
Ja sam radija još veću glupost, širija sam očeve tiće koji su bili u škuro po garaži kad su poćeli versat po noći. Zbog toga me jedini put izbubeta u životu. Od muke i srama šta su mi se vidile masnice materi nije reka da me istuka zbog tići nego da me uvatija da pušim, bija sam tada u šestom razredu osnovne.
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned oľu 10, 2013 2:12 am
Živio Yogi.
Evo par riči i ja na ovu temicu.Vidim da ima više načina u pračenju i radu sa tičima,točno je nije dobro ih puno raspaljivat mladce.Ali sve zavisi šta,kada i zašto bi mu bili namjenjeni tiči. Doli bi kod nas bilo dovoljno uočiti da su mladci naučili djelič interesantne pisme zvani batuda grdelina i čim počme se vani buditi pisma finaka a i topliji dani tiči idu u škuro.Otvaranje kreče 15 . 8. pred noč i to svaki dan,nesmiu se praviti stanke kad jih se počme vaditi jer se dešavalo kod pojedinaca da im prospu perije.Tiči kako se dižu pismom u naprijed dolazi se do bolje spoznaje dali če vridit ili ne i u slučaju da mladi svoju pismu opravdava, naginje na batude sa lipom zijadom može mu se i pokoji mladac prikloniti,a i može ućiti kojeg iz treče kovade mladca iz žel.Vidim kod vas je drugačiji ritam kod otvaranja i radi se u lito.Yogi imali li štogo kod tebe zadovoljavajuče.
POZDRAV.
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned oľu 10, 2013 7:33 am
Ima gigo nešto,ja bi reka za sad jako pristojno ali još je rano za bilo šta govorit.Ostalo mi je još sedam mladih grdelina i dva stara.Tri mlada za sad malo odskaču po pitanju zijade ,ali i ovi drugi su tu negdi tako da ih nisam još škarta.Ćekat ću još mjesec dana pa ću vidit šta će ostat,a ko zna možda me koji i iznenadi od ovih lošijih(u šta ćisto sumljam).Ako bude bar jedan po mom guštu ja pre zadovoljan.
prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo uto oľu 12, 2013 7:50 am
Ista stvar je i kod mene g.Yogi jer je rano za bilo što prognozirati a za mjesc dana ću sigurno biti pametniji.Sve koji su u verši identičnoj učitelju su tu pa što bude.U škart su išli samo oni koji su ostavili dio svog prirodnog pjeva.
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sri oľu 13, 2013 8:06 am
Ja sam osta na cetiri grdelina ,otac ,dva sina i jedan pridruženi clan
a od ženki mater i dvi cere.
Dva para idu u racu,a dva cu širit po cvjetnim livadama splitskog polja.
Još koji put u masline ,a onda ide pravo širenje.
Taman za misec dana je svecano otvaranje širenja i onda krecemo punom parom.
Širitelji,reka bi bošket hi hi hi
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 06, 2013 6:16 pm
Evo dana ko iz bajke..........
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned tra 07, 2013 12:22 am
Tako je frigo,
i grdelina u maslinama ka u prici,
ni manje ni više nego 16 ,
u dvi ture ,
moji,domini ,špicini i jogijevi.
Na metar daljine zbijeni ,
još par puta tako i onda sve šire ,
taman do 20.04.fešte otvaranja širenja,
a onda pravo širenje.
Ko ovo more platit.
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 13, 2013 5:26 pm
Opet lipa subota i lipi vikend,
triba iskoristit polje i sunce,
idemo grdelinaši ....
frzelin
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned tra 14, 2013 5:27 pm
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pet tra 19, 2013 7:20 am
Najvece iznenađenje dosadašnjeg širenja je Josip,
donija je mladog grdelina koji je po kvaliteti zijade među tri najbolja grdelina od ovog pivanja.
Meni možda i najbolja izvedba zijade.
Pohvale Josipu u prvom redu jer je izbacija boljeg mladog od ucitelja.
Još je daleko do konacne ocjene,ali ako se po jutru poznaje dan........
Bravo Josipe
frzelin
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 20, 2013 5:54 pm
Evo krenilo se od ranoga jutra šta se mora nije teško pozdrav ekipi.....
Sponsored content
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo