| Free Forum BATUDA Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj |
|
| Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|
+53roko prč kukuljas emirgrdelin13 Grga Zlatoper Oćak hipy nicaze grizli mig29 Ante kajzer portulata kyty Baketina bošket Zeka_BL myki pujdo lubinko PESTI cicibli ivica.milanovic13 Půjdou faraon domo euzebio arboret probiotik F I N K O sole Škuri tić Tic_Bal. frzelin gare YOGI lord189 brabus ivica keyser soze Moćun enver ĐEKO grk Galeb PSIHO Sina BL Markan vrca angjello prava zijada MONSTRUMO Gigo CIBO 57 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 4:57 am | |
| BALTA Gladtki Prinic je zauzet evo ja Pocinjem prvi Sto se tice Vidzijade kod SOLINOG grdelina ona nije losa ima i pocetak i kraj...E sad za ove mestre iz SPLITA nije prolazna jel GREBE ili struze nije CISTA A sto se tice mene za moj ukus ona je PROLAZNA jer u nju ima PARABOLA ... A pjev kod tog grdelina necu komentirati da nebi doslo do nesporazuma .. GALEB nisi u pravu kad kazes NEBITNE SITNICE nekih frulica,strilica,kanarina i nebitnih sitnica jer i to je sastavni dio kod grdelina ,, | |
| | | Markan
Broj postova : 93 Points : 93 Join date : 12.06.2012 Age : 30 Lokacija : Solin
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 5:30 am | |
| - ĐEKO je napisao/la:
- BALTA Gladtki Prinic je zauzet evo ja Pocinjem prvi
Sto se tice Vidzijade kod SOLINOG grdelina ona nije losa ima i pocetak i kraj...E sad za ove mestre iz SPLITA nije prolazna jel GREBE ili struze nije CISTA A sto se tice mene za moj ukus ona je PROLAZNA jer u nju ima PARABOLA ...
A pjev kod tog grdelina necu komentirati da nebi doslo do nesporazuma ..
GALEB nisi u pravu kad kazes NEBITNE SITNICE nekih frulica,strilica,kanarina i nebitnih sitnica jer i to je sastavni dio kod grdelina ,, Ma di zija nije čista,snimak je ekstra loš,to jest nije orginal snimak loš nego san ga ja stavija u moviemaker zato je ovakav. Tić ima 4 miseca, točnije sada 5, o kojeme vi grebanju pričate? Đeko ovi pjev je plemenit,bar kod nas,a kod vas je nešto drugo.ali onaj ko kaže da zija nema početka i da nema kraja i nešto slično tome, i onaj ko samo grdelinu broji batude a sve drugo smeće bolje da se uvati kanarinaca o kojima toliko intenzivno pričate. A uopće se neću vatat ovoga šta se priča da tić od Sole ima kanarinsku turu, to je samo za nasmijat se koliko ljudi šturo shvaćaju pjev grdelina i ograničavaju ga. kad se sitin priča prije eh da mi je dva takta i prava zijada i to cili dan da piva... Svit se smije koliko je taj "STP" od par pojedinaca zaosta A za baltu nije ni čudo da ovoliko nečuje,pa njegovo pivanje je na vrhuncu kad tić uvati 5 miseci,netriba se puno mučit,njemu samo i kreštu,hahaha neka posluša svoju veršu... P.s balta,prošle godine ili kad već si stavlja sto snimaka baštarda, šta ti je bija sve stariji to ti je imala zija više pandura u sebi, zato ne pričaj litanije o hibridima jer si jedini ti taj koji neznaš o njima ništa.bolje ti je nauči rizat masline da idu na rod i nastavi nosit fagote,to ti bolje ide | |
| | | Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 5:56 am | |
| Ok marakne nisam znao da je ovo tvoj tic ja sam mislio da je od lordica .
Svejedno ako je i tvoj nista ne menja moje misljenje da zija nema kraja.
Evo snimak traje nekoliko minuta ja bi volio da mi ti kazes jednu ziju na tom snimu koja je ispjevana uredno.
Sto se tice boje zijade tvog grdelina tesko ju je ocjeniti jer je snimak los i nije mi jasno zasto orginalne snimke preuređujete u tim programima kada jedan obicni telefon sve lijepo moze snimiti.
| |
| | | Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 6:34 am | |
| | |
| | | MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 6:57 am | |
| | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 7:05 am | |
| Nista ja MONSTRUMO nisam rekao za to da je nesto grezo samo sam rekao da slici kanarinu ali ne mislim jedini tako . Samo pojedini nece to da priznaju misle da je to grdelinska frulica izvorna Sto se tice samsunga meni je to bilo bas simpaticno jer kada se tic javi kao telefon ljudi se fataju za đepove | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 8:05 am | |
| znaci ti si preslusa sve grdeline na svitu i znas sigurno koji svako pivanje jeli? nemoj vise ispadas neznalica jos veci | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 8:31 am | |
| Daco ima i drugi forumasa sto su ti rekli da to nije grdelinsko javljanje pa se nastavi sa njima raspravljat . Osim toga sta te toliko to tangira kada kazes da nije tvoj tic i grdelin to spominje na par mijesta koja su nebitna u pjesmi | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 8:37 am | |
| Ma nije to jarane da mene smeta nego nervira kad čitam pizdarije, a ja te opet pitam posto ti tvrdis da je kanarinska tura od timbradosa, kazi mi koja je to tura, kako se zove? | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 8:56 am | |
| DACO pa ja cijelo vrijeme hocu da to lordic kaze od kojeg je kanarina jer se on razumije. Evo sad su ga banovali zbog nekulturnog ponasanja i omalovažavanja pa izgleda ti ces nam morati to odgonetnuti ili jos uvjek nam hoces reci da je to grdelionsko | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 9:30 am | |
| e tako te ja volim, kad priznas da neznas, a ne kad se pravite doktori a neznate. nema nikakve potrebe da se pravite pametni, budite to sto jeste, to je cjela bit. nema razloga aroganciji, pričanju o bajkama brače Grimm, krhko je znanje reka je jedan. pozdrav Balta jarane i budes li pristojan sve ces naucit. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 10:44 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
ps. Mozda nam moze reci lordic o kojoj vrsti kanarina je rijec Pošto je ona tema zaključana, moram se javiti ovdje........ CIBO, nije pošteno, zašto nisi malo banirao i Tic_Bal-a, zbog ovog "lordić" i ovih rogova na kraju, zar to nije omalovažavanje?Što dalje, sve manje mi se sviđa ovaj forum. Nema razloga g.Žako da se itko zadržava na ovom forumu, ako mu to ne odgovara. |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 11:21 am | |
| Hahahahaha, ajde Zako, pa šta je tebi da glatki baniraju svoje igrače? Ti si stvarno otisa na kvasinu! | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 12:10 pm | |
| žako prvo da te pozdravim i onda da ti ovo saopstim.
1.Znas li ti sada da kršiš pravila foruma jer govoriš moderatorima sta da rade i koga da banuju.
2.Ako sam ja nekome rekao lordicu ili tebi žakicu dali je to omalozavanje?
3.Vidis li ti da ti rogovi sto ti spominjes stoje pod smijeska i ima ih raznoliki.
4 Dali si mogao primjetiti da ja samo spominjem njihove snimke tica a oni neznajuci raspravljat omalovažavaju i vrijeđaju.
žako nemoj se naci uvrijeđen ali ako imas sta da kazes u vezi ove rasprave o ticima slobodno se ukljuci sa ovim svojim javljanjem bi prilicilo kada postanes moderator.
poz.
| |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 8:07 pm | |
| Hihihihihi, Balta daj reci svome priki i komadantu nek postavi Žaka na misto moderatora! Ajdeeeee Baltiću povuci vezu! PS: nemozes vjerovat da hoće banirat čovjeka koji tepa svojim neistomisljenicima | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 8:30 pm | |
| - MONSTRUMO je napisao/la:
- e tako te ja volim, kad priznas da neznas, a ne kad se pravite doktori a neznate. nema nikakve potrebe da se pravite pametni, budite to sto jeste, to je cjela bit.
nema razloga aroganciji, pričanju o bajkama brače Grimm, krhko je znanje reka je jedan. pozdrav Balta jarane i budes li pristojan sve ces naucit. Daco gdje ti vidis da sam ja priznao i rekao da neznam ? Cijelo vrijeme branis neku kanarinsku strilu i trazis strucan naziv kako se zove ta strila. Prava zijada ti je rekao koji kanarinac pijeva tu strilu i strucan naziv za istu zasto njega nisi dematovao. Ako imas sta pametno da napises u vezi te strile napisi kako ti je uletila u pjesmu grdelina ako nemas onda ne idi istim stopama kao ovi tvoji mlađi prijatelji ,pisajuci kako neko nema pojma ,kako je neko mlad pa ce naucit,kako mentori me nisu naucili kanarinskim strilama, kako nekome se nose fagoti ,kako treba trcat do bošketa po tice, kako je neko jadan, kako je neko bijedan itd. Monstrumicu poz. | |
| | | ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 10:17 pm | |
| AJMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MAMA | |
| | | Markan
Broj postova : 93 Points : 93 Join date : 12.06.2012 Age : 30 Lokacija : Solin
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 11:04 pm | |
| Balta sa 40 godina si se uvatija tića,koliko si izlega timbradosa i grdelina? | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet oľu 15, 2013 11:32 pm | |
| Dragi markice ja drzim grdeline od svoje 8-9 godine od tada se nikada nisam ni ostavio tica i to ti je otprilike onoliko koliko ti i lordic imate zajedno godina. Cak kada sam zivio u Švicarskoj imao sam grdeline koje sam donjeo sa sobom u BiH
Otac pokojni mi je drzao kanarine i do rata u svako doba godine smo imali naj manje 100 tica u sred dnevnog boravka.
Znaci ovo sto ti sada pisem to zna svaki ticar u Zenici neznam uopste sta hoces reci sa ovim svoim pitanjem.
Nije mi jasno samo gdje vi hocete da svrstate mene sa vasim pitanjima i podpitanjima ako vam je cilj da me isprovocirate vrlo lako mogu i ja poceti vrijeđati pa onda neka i mene banuju.
| |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub oľu 16, 2013 12:30 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- MONSTRUMO je napisao/la:
- e tako te ja volim, kad priznas da neznas, a ne kad se pravite doktori a neznate. nema nikakve potrebe da se pravite pametni, budite to sto jeste, to je cjela bit.
nema razloga aroganciji, pričanju o bajkama brače Grimm, krhko je znanje reka je jedan. pozdrav Balta jarane i budes li pristojan sve ces naucit.
Daco gdje ti vidis da sam ja priznao i rekao da neznam ?
Cijelo vrijeme branis neku kanarinsku strilu i trazis strucan naziv kako se zove ta strila.
Prava zijada ti je rekao koji kanarinac pijeva tu strilu i strucan naziv za istu zasto njega nisi dematovao.
Ako imas sta pametno da napises u vezi te strile napisi kako ti je uletila u pjesmu grdelina ako nemas onda ne idi istim stopama kao ovi tvoji mlađi prijatelji ,pisajuci kako neko nema pojma ,kako je neko mlad pa ce naucit,kako mentori me nisu naucili kanarinskim strilama, kako nekome se nose fagoti ,kako treba trcat do bošketa po tice, kako je neko jadan, kako je neko bijedan itd.
Monstrumicu poz.
Hahahaha, uljepsas mi svaki dan, tanak si Balta i ti i tvoji vlastelini! Ja te nisam vrijeđao niti ti pišem ruzne stvari, jedino ako smatras da si ipak mestar onda me demantiraj. Evo opet te pitam, koja je to tura od timbrado kanarinca koju pjeva soletov Grdelin? | |
| | | Sina BL
Broj postova : 70 Points : 70 Join date : 11.02.2011 Age : 45 Lokacija : Dublin-BL
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub oľu 16, 2013 1:01 am | |
| Evo i mene da kazem pokoju mudru Uhvatili se ljudi frule-strile-kanarinske ture, pa nikako odapeti... Da se i ja malo vratim u proslost, kao Balta, on je malo stariji po godinama i stazu, al tu je to 2-3 godine, jer i ja drzim grdeline (stiglice) od svoje seste, tad sam na poklon dobio prvog... Od tad do danas, uhvatio sam ih more (banirajte ako morate, al tako je jednostavno bilo!), i kao i svako dijete davao im imena (naravno samo onima koji su se duze zadrzali kod mene) i to uglavnom po karakteristikama koje su imali u pjevu... Da naglasim, u tim ranim pricarskim danima lovio sam samo "obojene" ptice, oktobar-novembar pa do pocetka marta, ostavljao sta mi je lijepo na oko itd... Imena nekoh mojih stiglica : Sjenica - u versi je znao imati turu koja je bila identicna Velikoj Sjenici u proljece, pokusacu naci na netu pa okaciti... Ja ga nazvao sjenica, mislio sam da je unikat na svijetu... ALi nakon 2 godine, opet u lovu, ostavim lijepog spicastog zimskog stiglica, odmah sa snijega u ugrijanu kucu, za mjesec dana pjeva ko blesav i ISTA TURA KAO SJENICA ... Sta cu sad, ne mogu i njega isto nazvati, nazovem ga Ciciban Ovakvih "kanarinskih" tura sam ulovio i ostavio bar desetak u prvih 5-6 godina svog lova i staza... Zvonce - uhvacen ko ocak, imao turu ko da neko zvoni na zvono, koristio to i kao pletivo u batudi... I da ne nabrajam... Poslije sam (jos kao dijete) snimao sjenice i pokusavao uciti mlade grdeline da nauce to pletivo, nisam uspio nikad, a kao sto rekoh uhvatio sam par u zivotu (vec formiranih ptica) u migraciji (ko zna odakle su) i imali su skoro identicno to ciciban-ciciban-ciciban, ali samo u debeloj versi... Kad se dignu, nikad ni spomenuti... Pjesma stiglica/grdelina je siroka, narocito vers, ko god je slusao mogao je cuti svega i svacega, i u ocjenskim listama nekih standarda svaka ta tura ima svoj naziv i objasnjenje (standarda pjeva stiglica, ne mislim na kanarince)... E sad, moze neko reci to meni lici na kanarinca (a sta tek divlji kanarinci ispjevaju i na sta to lici), meni na ovo, njemu na ono, ali ja mislim da bi Sole bio lud da je to pustao grdelinu da nauci (izolovao ga je kao tifusara i samo je cuo CD), a on je tu turu (strilu, frulu, gajde, kako god) odpjevao onako kako ju je nosio u sebi, a nije je imao od koga bolje cuti (od drugog grdelina, a na CD-u je nema), pa je ispala tako kako je ispala... A po meni je ispala ljepsa i blaza za uho, nego da ju je kojim slucajem ucio od ziva tica... A sto je najbitnjije, to je debela versa, a da se naslutiti sta ce mu biti glavna batuda... Jos ako bude sklon batudanju, rodjeni batudas (a tu ima i do vlasnika i njegovog rada), tek tada je sva ova rasprava besmislena... Gustam citati svacije misljenje, pa se nadam da ce se se jos neko nadovezati... Pozdrav svima i svako dobro! ps. (za moderatore) : Ako me bas morate banirati zbog pominjanja lova, nemojte duze od mjesec dana, toliko dugo mogu izdrzati, taman tako cesto i navratim na forum | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub oľu 16, 2013 1:28 am | |
| SinaBL drago mi je sto si se ukljucio na komentar ovoga tica od MONSTRUMA Mislim da znam na koju turu grdelinsku mislis koja ima slicnosti sa ovom kanarinskom. Ta je tura dosta piskavija i ne lici kanarinu kao sto je ova kod ovoga DACINOG tica. SinaBL moje misljenje je da ovaj tic uopste nije ucen na CD nego je ucen od 2-3 razlicita ucitelja. Moguce kad je vec tic nesto naucio da je usmjeravan na CD | |
| | | Sina BL
Broj postova : 70 Points : 70 Join date : 11.02.2011 Age : 45 Lokacija : Dublin-BL
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub oľu 16, 2013 1:59 am | |
| - sole je napisao/la:
- Sina BL je napisao/la:
- sole je napisao/la:
-
Da pomogli su mi i neki kolege pticari .prvenstveno mislim na MUZIKU. hahaha, lakse je za svadbu naci maldu neg muziku
Pozdrav majko!
Cestitam na stiglicu
Nego, ocistio sam onaj drugi, avion ateriro (ako se sjecas)... Treba li ti to??? Po mom misljenju, ovaj snimak je bolji od onog, sad kad je ociscen, al nijanse su... mnogo vaznije je bilo odakle je mladac ,,sa kojeg podneblja ili kolonije. Slazem se Sole
pozzzzzzzz
Pozz Sina.Adresu imas ,samo posalji,vrijedi mi sve sto valja.I onaj uradak je bio dobar pa vjerujem da je ovaj jos bolji. Hvala. Poslao! Jooooj ova je bomba tempirana, bice za taj proizvod zaintresovan Ceh, Svabo i Engez... Mirikl! A dobro je i kad se "natakare na tebe" https://www.youtube.com/watch?v=EfI_jeYwtrMZivio! | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub oľu 16, 2013 2:02 am | |
| ma bravo Balta bas si simpa kako se izvlačiš čist iz blata, baš si pravi glatki, nista se ne prima da bi se uopće vodila neka rasprava, potrebno je imat barem neko elementarno znanje, u ovom slučaju je to pjev grdelina i ptica općenito. onaj tko se posvetio proucavanju pjeva bilo koje ptice moze uociti veliku sličnost između pjeva različitih vrsta ptica koje nikakvo blize srodstvo nemaju. grdelin je na svoj način vrlo specifican po tome sto on osim sta ima svoje nasljeđe sto se pjeva tiče, uspjesno imitira pripadnike svoje vrste ali i drugih ptica koje zive u njegovom okruzenju. ako vec tako različite vrste ptica imaju veliku sličnost u odabiru repertoara pjesme u čemu je onda razlika između tih pjevova? razlika je u načinu ispjevavanja, dikciji te matrici koju svaka pojedina vrsta ima već genetski, od svojih praroditelja. npr, za kanarince (divlje) je karakteristično dugo razvlačenje pojedinih *tura* i vezivanje jednu na drugu tako da se ponekad cini da nece nikad zavrsit. tu *manu* susrecemo kod bastarda koji iako učen na pjev grdelina ima svoje genetsko nasljeđe od 50 posto kanarinca i zbog toga vrlo često ako ne i uvjek produži *pletiva* što nije karakteristika grdelina, jer grdelin u većini slučajeva i podvrsta (koje se razlikuju po repertoaru i nacinu pjeva) ima tendenciju skracivanja (batuda) pjesme kako ulazi u formu. tu grdelin uglavnom odabire svoj najjkvalitetniji zov (batudu) s kojim označava svoj teritorij. dakle, ako ste ikad pozorno slušali slavuja, mogli ste čut mnogobrojne ture koje pjeva i sam grdelin samo razlika je u vec navedenom načinu na koji to radi, u boji glasa, snazi glasa, dikciji itd. dosta za danas | |
| | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub oľu 16, 2013 2:33 am | |
| Ma bravo daco tekst je odlican . Ima razni tekstova po forumima ali ovaj tvoj je poseban. Evo daco da nisi ovaj tekst napisao ja nebi znao o kojoj kanarinskoj turi je rijec. Daco radi se o turi kanarinovoj od čimbradosa koju je slusao ovaj tvoj grdelin,ali posto grdelin izvodi tu turu na svoj nacin ona vise ne lici čimbradosu vec nekoj 3 vrsti kanarina mozda Perzijskom | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
| |
| | | | Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|