| Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva | |
|
+41ĐEKO MONSTRUMO sole VELE1 Grga Zlatoper angjello CIBO gare Jandrek frickočak ivica.p MI 2 Vedran enver euzebio žižula ivica pele rico domo YOGI DOMENICO ivica.milanovic13 arboret F I N K O lord189 Dva Grdelina Tic_Bal. DjordjeVet Moćun vrca bošket kain KOBAC ziko PSIHO bizar ATOMIC frzelin GRANDE PESTI 45 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sub srp 02, 2011 3:09 am | |
| Da ,ljudi veliki pozdrav svim uzgajivacima grdelina zbog pjeva,jer nije lako,ne toliko sami uzgoj,koliko sebe psihicki pripremiti na to. Sve nas je više,i kako vidim ima uspjeha,a posebno priznanje mladim nadama. Svatko ima svoje nacine pripreme i uzgoja.Neke stvari su standardne,a neke se najbolje nauce iz vlastitih grešaka. Ja sam tu potpuno nov,zato sam zahvalan svim starim uzgajivacima na informacijama. Jedino šta se tvrdoglavo držim je ne davanje nikakve kemije.Ništa još ne mogu kazati sa sigurnošcu,jer su mi mladi premladi za konacni sud.Ima ih 9 ukupno, i za sada je sve u redu.Nije lako, jer svaki drugi dan idem u polje i naberem im svega i svacega,odnosno onoga što sad jedu u prirodi.Vidim da ne griješim, jer jedva docekaju to šta im donesem.Kod nekih starijih uzgajivaca grdelina sam se uvjerio da se može bez kemije,jer im grdelini žive i pivaju godinama. Vidit ce mo |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 03, 2011 12:28 am | |
| Jedna stvar kod ovakvog uzgoja me muci.Imao sam prilike vidjeti kod ovakve vrste
uzgoja kako postoje mladi grdelini koji kad pocmu pivat neartikulirano krice,
odnosno pivaju ko da nikad nisu razvili glas,ili bar imaju takve dionice u pivanju.
Dok recimo brat iz istog gnjizda piva odlicno.
Meni su tate ujedno i ucitelji,tako da sam nestrpljiv da vidim razvoj situacije.
Više iskusnijih uzgajatelja pisme grdelina mi je reklo da ima puno takvih
slucajeva kad mladi grdelin piva nešto nerazumljivo ,isto ko da ne piva grdelin.
Što je razlog tome? |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 06, 2011 8:23 am | |
| Eto sad kada sam te naućija o parenju i šta treba davat tićima sad držiš predavanja o uzgoju grdelina.Ajme nama ovu zimu još ako štagod i nauče bit češ gori o jedne individue. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 06, 2011 8:27 am | |
| - frzelin je napisao/la:
- Eto sad kada sam te naućija o parenju i šta treba davat tićima sad držiš predavanja o uzgoju grdelina.Ajme nama ovu zimu još ako štagod i nauče bit češ gori o jedne individue.
A šta si mislija,brzo ucim i još brže provodim u djelo. |
|
| |
lord189
Broj postova : 433 Points : 451 Join date : 21.02.2011 Age : 31 Lokacija : solin
| |
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 13, 2011 8:07 am | |
| Pesti vjeruj mi sto su glasnije sve su grezije . Poneke sto rize kad pjevaju punim glaom to rizanje pretvara se u grezu . Sto glasnija vise para usi . | |
|
| |
PESTI
Broj postova : 251 Points : 259 Join date : 09.01.2011 Age : 54 Lokacija : ZADAR
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 13, 2011 8:14 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- Pesti vjeruj mi sto su glasnije sve su grezije . Poneke sto rize kad pjevaju punim glaom to rizanje pretvara e u grezu .
Sto glasnija vise para usi . Balta, ko te to učija? Fula si temu i spizdija mlade od koce sa lošom dzijadom koju ne čuješ na 10 metara a pogotovo 100. Grdelin se treba tresti od siline kad piva dzijadu i tek tad se vidi što imaš ,a koliko daleko se ona čuje to nemožeš naučiti u školi koju pohadjaš. Koce to dobro zna ,ali izgleda tebi nije rekao. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 13, 2011 8:24 am | |
| Pesti čovik je izlega 9 mladih spremi se dogodine na predavanja |
|
| |
PESTI
Broj postova : 251 Points : 259 Join date : 09.01.2011 Age : 54 Lokacija : ZADAR
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 13, 2011 8:40 am | |
| Još jednog i cifra je u dvije znamenke! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 13, 2011 4:07 pm | |
| - PESTI je napisao/la:
- Još jednog i cifra je u dvije znamenke!
Da,to bi tribalo bit u nedilju |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 20, 2011 6:41 am | |
| Moram da pohvalim Refu kako je veoma odgovoran i vrijedan momak. Bez obzira sto radi po cjeli dan, imao je vremena da mi obidje i nahrani ptice. Prsten stavi mladom ticu za 4-5 sekundi i to 2,7mm. https://www.youtube.com/watch?v=CT3nZEPO61wps.Priznao mi je da hoce intezivno da se bavi uzgojom i pjevom grdelina . Bravo Refa | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 20, 2011 7:18 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- Moram da pohvalim Refu kako je veoma odgovoran i vrijedan momak.
Bez obzira sto radi po cjeli dan, imao je vremena da mi obidje i nahrani ptice. Prsten stavi mladom ticu za 4-5 sekundi i to 2,7mm.
https://www.youtube.com/watch?v=CT3nZEPO61w
ps.Priznao mi je da hoce intezivno da se bavi uzgojom i pjevom grdelina .
Bravo Refa
Cestitam od srca,neka glatkih. Kontroliraj da ih mama ne izbaci. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri srp 20, 2011 7:28 am | |
| Evo i moji su izašli,taman Balta kad ste otišli ti i Dome.
Donili ste mi sricu,ne znam koliko ih je vanka jer je gnjizdo ovi put u kantunu.
Koliko mogu vidit ,dva su izašla,valjda cu ujutro još kojega nac. |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 24, 2011 2:28 am | |
| Danas nevrime donilo mi je dva sranja grdelinuša izbacila jedno jaje plodno.
Na ova druga četri leži i čini mi se da je sve u redu.
A drugo sranje krupa mi stukla malo auto ali to mi je manje bitno od ovoga prvog. | |
|
| |
GRANDE
Broj postova : 533 Points : 559 Join date : 09.01.2011 Age : 55 Lokacija : SPLIT-STP VAŠA ODLIČNA ZA MENE SRENJA.....
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva pon srp 25, 2011 4:45 am | |
|
slika kaže sve...... | |
|
| |
frzelin
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva čet srp 28, 2011 3:57 am | |
| Znaš šta slika govori nema nikoga u ruci.hahahahaha | |
|
| |
domo
Broj postova : 66 Points : 66 Join date : 19.01.2011 Age : 48 Lokacija : KAŠTELA
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 1:25 am | |
| pozdrav,evo da se pofalim zenka mi legla na petu kovadu, izvuka sam samo od nje za sada 11 mladi i vidičemo štače u petoj bit.Nego čuja sam da je jedan čovik sa jednom zenkom izbacija 30 mladi,svaka mu čast,njemu je svako gnjizdo po 6 mladi radila.Bravo meštre samo kako..., | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 1:46 am | |
| Tajne domo, tajne. Ne zaslužuje svak sve znat |
|
| |
DOMENICO
Broj postova : 338 Points : 348 Join date : 01.02.2011 Age : 47
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 1:51 am | |
| To dome! A ja san čujo da je to science fiction! Hahahah
| |
|
| |
frzelin
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 2:33 am | |
| Evo u mene neko svijetsko čudo.
Prvo jaje grdelinuša(SEVERINA)snila mi je 20.7 i tako sve do 25.7 pet jaja jedno razbila kad je bila nevera.Ja sam izračuna negdi 1.8,2.8 su trebali izać ali danas su se dva izlegla ništa mi nije jasno.Legla je na drugo jaje.Možda je neko svjetsko čudo. | |
|
| |
DOMENICO
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 3:01 am | |
| Cekaj neka počnu bacat zijade sa 20 dana, pa ćeš vidit čuda! | |
|
| |
domo
Broj postova : 66 Points : 66 Join date : 19.01.2011 Age : 48 Lokacija : KAŠTELA
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 4:52 am | |
| E a pazi sad ovo,danas mi kaze čovik da je stavija tri mlada u zemlju i na njih cd i lagano pušta.Pametan čovik izolira je tiče dobro nemogu ništ čut drugo osim cd, | |
|
| |
DOMENICO
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 5:32 am | |
| Rugaj se ti Tom coviku ali kad ih on iskopa vanka cut ćeš! zvuk izlazi a ne ulazi, to je dobitna kombinacija! Ki u grebu! | |
|
| |
ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned srp 31, 2011 9:18 am | |
| moga je i jesenski kumpir s njima zatrpat | |
|
| |
GRANDE
Broj postova : 533 Points : 559 Join date : 09.01.2011 Age : 55 Lokacija : SPLIT-STP VAŠA ODLIČNA ZA MENE SRENJA.....
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto kol 02, 2011 11:04 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva | |
| |
|
| |
| Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva | |
|