| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+46bevanda DjordjeVet kolombar myki portulata Škuri tić mijo tomislav lorena1990 pele hipy roko gare Markan KOBAC JAMES BOND nicaze F I N K O brabus domo novavarosbl mig29 probiotik PESTI bošket Galeb lubinko PSIHO lord189 Baketina enver angjello prava zijada pujdo Tic_Bal. vrca frzelin ĐEKO ivica YOGI euzebio ivica.milanovic13 MONSTRUMO Gigo Moćun CIBO 50 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto oľu 26, 2013 8:14 pm | |
| Bravo Žako, svaka čast na klamidiji! | |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 7:43 am | |
| - žako je napisao/la:
- Danas sam dobio svoju potvrdu za klamidiju, a gdje ste vi u toj priči?
Po ovom pitanju se najviše razžestio frzelin. Eto meštre, ako te što zanima, ovaj put i ja tebe mogu nešto naučiti. Pozdrav od malog ptičara. Neznam šta si tija reć za tu svoju potvrdu samo eto već kada si me prozva onda tu KLAMIDIJU po mome možeš obisit mačku o rep i ostaješ i dalje PTIĆAR.... Samo me nemoj ništa učit mislim da mi je ovo dovoljno šta sad znam a ako ti je stalo da na nekog preneseš svoje znanje o grdelinima probaj širit po Osjeku i okolici... POZDRAV PTIČARU ŽAKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
domo
Broj postova : 66 Points : 66 Join date : 19.01.2011 Age : 48 Lokacija : KAŠTELA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 7:57 am | |
| [quote="frzelin"] - žako je napisao/la:
- Danas sam dobio svoju potvrdu za klamidiju, a gdje ste vi u toj priči?
Po ovom pitanju se najviše razžestio frzelin. Eto meštre, ako te što zanima, ovaj put i ja tebe mogu nešto naučiti. Pozdrav od malog ptičara. Neznam šta si tija reć za tu svoju potvrdu samo eto već kada si me prozva onda tu KLAMIDIJU po mome možeš obisit mačku o rep i ostaješ i dalje PTIĆAR.... Samo me nemoj ništa učit mislim da mi je ovo dovoljno šta sad znam a ako ti je stalo da na nekog preneseš svoje znanje o grdelinima probaj širit po Osjeku i okolici... POZDRAV PTIČARU ŽAKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quo te] | |
|
| |
brabus
Broj postova : 50 Points : 54 Join date : 15.01.2011 Age : 48 Lokacija : Split-Livno
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 8:53 am | |
| Klamidija...pa ljudi moji naravno da coviku triba ta potvrda, da uzgaja grdeline mozda mu i nebi tribala, takve potvrde se uzimaju za perad i ostala kokodakala | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 9:13 am | |
|
Zadnja promjena: žako; ned lip 23, 2013 6:47 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| |
prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 9:19 am | |
| Klamidijska potvrda ja zakon | |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 9:21 am | |
| Drži se tog tvog cetifikata i ne boj se nikoga ni klamidije. Koliko ti je ostalo ono mladih od prošle godine zaboravija sam...... | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 9:27 am | |
| a s kime se ti raspravljas moj Renato?????????? | |
|
| |
lubinko
Broj postova : 74 Points : 74 Join date : 26.12.2012 Lokacija : BRAČ
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 27, 2013 5:33 pm | |
| Ako se pošalje grdelin sa svim potrebnim papirima iz Splita za Broč je i onda potriba izvadit tu potvrdu | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 2:07 am | |
| Taj pregled je potrebno imati na granici jer tu potvrdu traze na granici. Ja mislim da zako hoce da se takmici van granica | |
|
| |
frzelin
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 4:26 am | |
| - žako je napisao/la:
- Ne vrijedi s ovim tičarčićem frzolinom.
Sada nema što reći na ono što sam ga naučio i umjesto da to znanje cijeni, on opet tepe nešto dalje........ Imao sam tri mlada i svi su mi uginuli. Jesi li sada zadovoljan?
KLAMIDIJA TI JE BILA PRIJEKO POTREBNA I SA NJOM SI TREBA NARUČIT KAPSILE ZA TIĆE...... | |
|
| |
prava zijada
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 4:56 am | |
| Ne vodi ovo na dobro.Klamidije.Kapsili. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 7:48 am | |
| Evo, koga interesira malo o famoznoj klamidiji
Epidemiologija i patogeneza
U ptica reda Psittaciformes klamidija je prisutna u oko 1% populacije koja živi u divljini, pa se smatra endemičnom vrstom. Dugo se vjerovalo da je bolest učestala samo u papiga, no 1940. godine opisana je i u golubova, a 1950-ih godina počela se pridavati važnost i inficiranim patkama i puranima koji su bili izvor infekcije za čovjeka. Do sada je zabilježeno da je iz ptica reda Psittaciformes, koji broji 342 poznate vrste, klamidija izdvojena iz 153 vrste (45 %). U porodica ptica koje većinom žive na moru, obalama ili drugim vodama (galebovi, patke, pingvini i guske), klamidije su izdvojene iz oko 20 % vrsta, a u vrlo često pregledavanih ptica reda Galliformes (kokoši, fazani i prepelice) izdvojene su iz svega 5 % (u 14 od 259 vrsta). Zanimljivo je da lista vrsta pozitivnih na klamidiju sadržava samo 89 vrsta vrabaca što iznosi svega 2 %. Razlikujemo jako virulentne serovarove bakterije C. psittaci, koji su najčešće izdvojeni iz papiga i purana, te slabo virulentne serovarove koji se pojavljuju u golubova, pataka i drugih ptica. Jako virulentni sojevi nazivaju se i toksogeni, jer uzrokuju naglu pojavu bolesti s mortalitetom od 5 do 30%, za razliku od slabo virulentnih sojeva koji uzrokuju mortalitet manji od 5%. Česte su u ptica latentne infekcije, a prisutnost zaraze primjećuje se tek potvrđenim prijenosom uzročnika sa životinje na životinju ili na čovjeka te naglim uginućem mladih ptića – potomaka naoko zdravih roditelja. Osim o virulentnosti, daljnji razvoj bolesti ovisi i o broju infektivnih ET-a. Izvor zaraze su najčešće ptice s nesimptomatskim oblikom bolesti, bolesne ptice s klinički izraženim simptomima te lešine zaraženih ptica. Bakterija C. psittaci izlučuje se izmetom, mlijekom iz voljke goluba te oralnim, ždrijelnim i nazalnim iscjetkom. Prilikom čišćenja perja ptice prenose klamidije iz ždrijela na perje. Posredno se bakterije prenose i prašinom s perja uprljanog kontaminiranim izmetom, a prašinom od sasušenog izmeta ili drugih izlučevina dospijevaju i u okoliš, osobito u vodu i hranu. Izlučivanje klamidija izmetom u pravilu započinje deset dana prije očitovanja kliničkih znakova bolesti. Međutim, infekcije mogu perzistirati u subkliničkom obliku s povremenim izlučivanjem bakterije tijekom duljeg razdoblja. Izlučivanje izmetom učestalo se aktivira stresnim čimbenicima kao što su prijevoz, pretrpana nastamba, hlađenje, razmnožavanje, čak i liječenje. Prijenos klamidija jajima opisan je u kokoši, purana, pataka, papiga, morskih galebova i snježnih gusaka, ali smatra se da je takav put prijenosa uzročnika izuzetno rijedak. Utvrđeno je da ektoparaziti prenose klamidije u purana, ali smatra se da više djeluju kao mehanički nego kao biološki vektori. Pretpostavlja se da je promjena iz stanja infekcije u klinički očitovanu bolest posljedica egzogenih i endogenih čimbenika. Od egzogenih su čimbenika važni loši uzgojni ili klimatski uvjeti, dok su od endogenih početak spolnog sazrijevanja i istodobne infekcije s različitim drugim uzročnicima zaraze. Negativan utjecaj klimatskih čimbenika primijećen je u mnogo vrsta tropskih ptica koje se danas drže u zatočeništvu u zemljama sjeverne hemisfere, gdje posljedično češće obolijevaju nego ptice koje su se tijekom filogeneze prilagodile toj klimi. |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 8:30 am | |
| Treba reci inspektorima za grdeline koji imaju zijadu nije porebna ta potvrda jer da ima bilo sta od bolesti ZIJADU nebi mogao ispijevati uredno ps.Jedino zna biti debel pa i zijada je malo losija | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 10:22 am | |
|
Zadnja promjena: žako; ned lip 23, 2013 4:40 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 10:30 am | |
| Nema Žako, ti si tajni agent, sve znaš i radiš sve po propisima! Svaka čast na tome. Reka san ti ja, ti si tako temeljit da ćeš i grdelina od pisme napravit a ako ne makar ćeš zakoa naucit zijadu ! | |
|
| |
lubinko
Broj postova : 74 Points : 74 Join date : 26.12.2012 Lokacija : BRAČ
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet oľu 28, 2013 11:00 pm | |
| Ni ni bitna prova zijada kad znomo sve o klamidiji | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub oľu 30, 2013 6:26 am | |
| Dobra večer.
Mala molba. I sam sam več rekao da neznam pisati privatne poruke,a nekad bi i tio štogo upitat pa bi zamolio da mi neko redosljedom napiše kako krenuti,šta po redu kliknuti,pisati.Nek bude ka za prvašiča jer ne leži mi snalazenje na forumu ,skoro i nikako.
POZDRAV
HVALA. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub oľu 30, 2013 7:29 am | |
| Gigo,
gore na vrhu gdje se odjavljuješ piše "Nemate novih privatnih poruka".
Klikni na to,pa kad se otvori, u ljevom kantunu piše "New post",
klikni na to i piši.
Dodaj gore ime kome šalješ (mora bit točno) i nekakav naslon poruke (ispod imena). |
|
| |
F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub oľu 30, 2013 9:53 am | |
| A moreš i ovako: vidiš di Koci na dnu svakog njegovog teksta piše "Nima Splita do Splita. Ispod Splita piše pm i dvi glave nacrtane,e tu klikni i piši poruku kako je reka Koce. A za provjerit je ti došla nova poruka,onda ovo šta piše Koce. A i kad se ulogiraš odma će ti pisat "imate novu poruku"u gornji desni kantun. | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub oľu 30, 2013 5:17 pm | |
| Živio Finko.
Reci mi kad napišem tekst,valda onda stisnem Send,ali kako ču ja znati da je poslana oču reči da je drugi kome sam pisa primio.
POZDRAV. | |
|
| |
nicaze
Broj postova : 84 Points : 82 Join date : 02.01.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub oľu 30, 2013 6:15 pm | |
| Pozz >Gigo
Pa kad završiš text koi si napisao i kliknes SEND Pisace ti poruka uspjesno poslana | |
|
| |
F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub oľu 30, 2013 6:24 pm | |
| Pritisneš znači send i onda ti on reče da je poslano. Vidičeš 4 kruga di piše primljeno,poslano,odlazno,spremljeno. Pritisneš "odlazno"i vidičeš tu svoju poruku koju si napisa i posla. Ta poruka će ti tu bit sve dok je ovaj kome si je posla ne pročita. Znači kad drugi put ideš na forum pritisneš u gornji desni kantun ono "Nemate novih privatnih poruka",onda "Odlazno"i ako je tvoja poruka tu znači da je ovaj još nije pročita,a ako je pročita neće je bit,nego je moreš nać u "Poslano". Ja san ti posla poruku pa mi provaj odgovorit. | |
|
| |
prava zijada
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub oľu 30, 2013 9:44 pm | |
| - lubinko je napisao/la:
- Ako se pošalje grdelin sa svim potrebnim papirima iz Splita za Broč je i onda potriba izvadit tu potvrdu
Ne treba. | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|