| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+46bevanda DjordjeVet kolombar myki portulata Škuri tić mijo tomislav lorena1990 pele hipy roko gare Markan KOBAC JAMES BOND nicaze F I N K O brabus domo novavarosbl mig29 probiotik PESTI bošket Galeb lubinko PSIHO lord189 Baketina enver angjello prava zijada pujdo Tic_Bal. vrca frzelin ĐEKO ivica YOGI euzebio ivica.milanovic13 MONSTRUMO Gigo Moćun CIBO 50 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
lubinko
Broj postova : 74 Points : 74 Join date : 26.12.2012 Lokacija : BRAČ
| |
| |
mig29
Broj postova : 20 Points : 20 Join date : 23.08.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 19, 2013 8:44 am | |
| | |
|
| |
lubinko
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 19, 2013 9:44 am | |
| | |
|
| |
mig29
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 19, 2013 11:30 pm | |
| a onda niš pustićemo ove đeke i pujdane da nas malo naučidu o tićima i zijadama | |
|
| |
pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub sij 19, 2013 11:47 pm | |
| - mig29 je napisao/la:
- a onda niš pustićemo ove đeke i pujdane da nas malo naučidu o tićima i zijadama
Džaba se trudiš,nećeš uspjet da me isprovociraš ! Nego,de Ti lutko nešto postavi,barem sliku,pa ćemo onda razgovarat ! Pozz | |
|
| |
mig29
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 20, 2013 12:00 am | |
| ala ovoga pujdana ovi pujdan bi se tuka Pujdane od koje si godine u inostanjstvu
| |
|
| |
pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 20, 2013 12:29 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 9:12 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 20, 2013 12:52 am | |
| | |
|
| |
lubinko
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned sij 20, 2013 1:48 am | |
| Na svakome forumu se pojavi niki migonja koji misli da više zno i da je pametniji od drugih | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri sij 30, 2013 12:46 am | |
| [17:59:11 28/01/13] euzebio : neka đeko sudi on je nautralan i razumi se u ziju ujme | |
|
| |
novavarosbl
Broj postova : 12 Points : 12 Join date : 28.01.2013 Age : 54
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri sij 30, 2013 1:07 am | |
| Maestro, Ti si najveći ikada! Ovi još moraju da bi mogli . | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri sij 30, 2013 4:11 am | |
| | |
|
| |
novavarosbl
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri sij 30, 2013 4:14 am | |
| Ne više. Bio sam nekad, sad nisam ni blizu. | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri sij 30, 2013 4:17 am | |
| | |
|
| |
novavarosbl
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri sij 30, 2013 4:21 am | |
| Ni ptice, ni brige, a ni pameti... | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše ned vel 03, 2013 11:05 pm | |
| Dobar dan. Napisaču mali tekst o zijadi zbog nesporazuma. Uočio sam više puta da u pričama kod poneki pojedinaca dolazi do krivog tumačenja i pogleda na( detalj )vezan u raspravi o zijadi.Ovaki nesporazum ili nejasnoča večinom obuhvača nešto mlađe i novije kolege koji i nisu imali prilika u dužemu stažu sa tičima susreti se preslušavajuči tiče.Pa inače u mom kraju a i u manjim mistima oko mene kod svih tičara zijada na ispijevu batude nikad se nije na ustima ispijevom prikazala kazivši vidziiju.Ja sam prvi put to čujo od Šibenčana jednog kolege di on svaku završava batudu izgovoreči zijadu samo sa vidziiju.Za nas u ovim mistima manjim je to bilo i nepoznato ali evo zbog čega ,večinom tiči batuderi a bilo jih je skoro u svakoga su tukli injule krače ili poduže batude di bi kraj završava sa zijadom izgovorenom (dz)iiiju ,oću reči da ova dva slova u zagradi (dz) se čitaju slovom i izgovaraju sa slovom kojeg nemamo u abecedi. Te zijade nisu se nikad ispivale na usta sa ziiju ni sa vidziiju več sa prvim slovom kojeg nemamo a valda me razumite.Zašto to sad pišem, evo zbog čega jer neke zijade jako pristojne dužine i ne počinju sa( vi ) dziiju več sa tim slovom nepostoječim pišem (dz)iiju neki tičari prevodu naj bliže slovu (C) ciiiijuu.E sad da ne dolazi do nesporazuma može se desit da neki tič. koji zijadu prevode sa ciiijuu,jer se ne čuje u poćetku nje (VI)dziju smatraju da je neispravna.Po meni nikako jer i dan danas ima dosta zijadi skroz ispivanih bez početka VI dziju a jako su uredno ispivane do kraja.Tio sam u svemu ovom pisanju reči da ta zjada poduža di je pojedinci čuju sa ciiijuu jer jim je to slovo naj bliže za izgovorit a mi ostali neki je izgovaramo slovom kojeg nema u abecedi je ispravna zijada.To znači da ona nema veze sa ispijevom koji se zna čuti (ciju) ali u rijetkosti na batudi koji je negativ.Pisanje sam iznio samo da se nebrkaju pojmovi normalne zijade di je neki izgovaraju sa slovom kojeg nema u abecedi a neki drugi sa ciiijuu , dok opet riječ sama koja se zna rijeđe baš čut kao (ciju) je negativ.
POZDRAV GIGO. | |
|
| |
ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon vel 04, 2013 1:00 am | |
| Nemojte me krivo razumit meštri moji , ali postoje dvi vrste zijadi , jedna se zove ISPRAVNA , a druga NEISPRAVNA , nema tu ćići mići , možda ja čujem ti nečuješ i tako dalje , zijada mora imat početak , sredinu , tj visinu , i kraj , da bi bila ispravna , a onda dolazi sve ostalo dužine , boje , umjetnički dojmovi i sve ostalo ,,,,,, pozzzz iz zadra evo pretjera sam opet . | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon vel 04, 2013 2:01 am | |
| Poz IVICA MESTRE
Lijepo si naveo za ZIJU pocetak sredinu i kraj , e sad za tebe koja je najispravnija ZIJA 1koce 2.vinko veruj nije provokacija nego onako te pitam
ostani mu u dobru IVICA MESTRE | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon vel 04, 2013 2:43 am | |
| Dobar dan
Dragi kolega Ivica točno i ispravno je što ste i rekli zijada mora imat poćetak, sridu i kraj ,bila ona manja srednja ili naj veča. Toćno ste rekli postoje ispravne i neispravne. Ove male obične zije ili tipovi ispijevani zijadi znaju biti ispivani u pristojnim srednjim i puno večim dužinama sa završetkom (ravne zije ili zijade na I ) i zijade kolumbar na JU u završetku,ali jedan dio tih zijadi i nemaju poćetak sa VI ,več počinju sa slovom kojeg( poznamo u izgovoru) a nema ga u abecedi.Budi te sigurni da nas je dosta i čulo takvih zija ili zijadi jako dobro ispijevanih ali ne ulazi se u čakulu prvog njenog slova u ispijevu kojim počinje več se gleda kako če završiti,siči u kraj. Stoga i ovake zijade srednje i odlične di imaju dobar raspon luka kolumbara ili ravan tip dugi zijade a caklene su prihvačaju se budite sigurni. Ovo o čemu ja pričam malo dublje se i nepriča kod velike večine tičara.
POZDRAV GIGO. | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon vel 04, 2013 3:02 am | |
| - Gigo je napisao/la:
Ovo o čemu ja pričam malo dublje se i nepriča kod velike večine tičara.
POZDRAV GIGO. Upravu si DOKTORE GIGO al kako da se prica kad ima pticara i koi misle da znaju SVE i nedaju se EDUCIRAT nekazem za sebe da sam ja neki ZNALAC al bogami za netkog COCA COLA | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 13, 2013 12:53 am | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri oľu 13, 2013 3:37 am | |
| Ha Ha Đeko, ja sam goli k.....od komandanta, a ti si komandant svih komandanata |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet oľu 15, 2013 8:22 pm | |
| Evo jos jedan ispravan od profesora YOGI [22:04:07 13/03/13] YOGI : to sam ti da primjer da je zijada naj važnija ali ne uvik e to mi se dopada kad si sam napisa da ZIJADA nije vaznija uvik | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto oľu 26, 2013 8:32 am | |
| Dobra večer.
Gosp. Koce nešto bih vas upitao dali se može onaj moj pisani tekst sažeti po pogledu batude grdelina ubaciti tamo gdje je uvijek dostupno otvoriti vidjeti pijev grdelina a u ovom mom slučaju pročitati moj kraći zapis pisani o manama i vrlinama pisme grdelina.Eto palo mi je na um kad je več bilo spomenuto da ne ostane samo u dubini unazad napisano.
POZDRAV. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto oľu 26, 2013 5:42 pm | |
| Dobro jutro.
U slučaju ako je meni pisan ovaj tekst poviše,odgovoriču kolko i mogu.Nemam nikakve potvrde ni odličja,osta sam bez prostora za parenja,skučen u tisno,parit nebi jer nemam kvalitetu grd. kakvu želim,uzest tiča u kolege ja nemam rado gušt,kupit ja ne,a to sve neznači da recimo onaj mali tekst nemože biti na forumu.Hvala na poduci uvijek učim ono što me interesira.
POZDRAV. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|