Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 1:04 am
Dobar dan. Dao bi mali opis na pogled cijelokupne pisme grdelina opčenito.Ovde na forumu uočujem da neki samo cijene čista tiča bez imalo verše šporke.Točno je da( mi svi tome težimo) i to je veoma teško,tijo sam reči da moramo razumit i tiče iz PRIRODE koji su šporki u verši a imaju pristojnu,pozitivnu batudu več za prihvatit.Ovakav moj pogled dolazi iz velikog rada i iskustva i zbog toga ne odbacujem tiča ako ima neku prihvatljivu čistu batudu.Dalje se zna šta sljedi terapija rada,pokušati dovest tiča u špiritu na serije batudi,kalit ga da je( zavoli pivat) a onda provat teškim radom naučiti kojeg mladoga na batudu.Zatim iduču god. opet terapija pračenja obo dvaju tiča i ako ode malo za rukom skačemo stepenicu više sa mladcem jer njegov adut je što on može iz godine u godinu zakalit se na ispijev večeg broja batudi. Tako bi to teklo sa tičem iz prirode koji ima neku kvalitetnu batudu, a i takvog je više teško nači.Svaka čast Koci tič je ćist jer teško da se iz prirode donese čisti tič od sami batudi. Evo pošto je Angello tražijo da dam neki komentar na onaj drugi snimak,a ja sam iznio pogled kao što sam več prije spomenuo. Sad bi ja molio Angella da i on iznese neki stav opisom na taj drugi snimak.Što se tiče snimka nekog da nađem poslušam tamo di su i oni,pošteno ja ti više tamo neznam doči,ne leži mi snalaženje na forumu, bar pošteno od mene.
Pozdrav od GIGE.
lord189
Broj postova : 433 Points : 451 Join date : 21.02.2011 Age : 31 Lokacija : solin
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 2:36 am
ja vas sve volin (ali ne na glatki način nego onako čisto prijateljski)
angjello
Broj postova : 191 Points : 199 Join date : 11.02.2011
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 3:35 am
Gigo je napisao/la:
Dobar dan. Dao bi mali opis na pogled cijelokupne pisme grdelina opčenito.Ovde na forumu uočujem da neki samo cijene čista tiča bez imalo verše šporke.Točno je da( mi svi tome težimo) i to je veoma teško,tijo sam reči da moramo razumit i tiče iz PRIRODE koji su šporki u verši a imaju pristojnu,pozitivnu batudu več za prihvatit.Ovakav moj pogled dolazi iz velikog rada i iskustva i zbog toga ne odbacujem tiča ako ima neku prihvatljivu čistu batudu.Dalje se zna šta sljedi terapija rada,pokušati dovest tiča u špiritu na serije batudi,kalit ga da je( zavoli pivat) a onda provat teškim radom naučiti kojeg mladoga na batudu.Zatim iduču god. opet terapija pračenja obo dvaju tiča i ako ode malo za rukom skačemo stepenicu više sa mladcem jer njegov adut je što on može iz godine u godinu zakalit se na ispijev večeg broja batudi. Tako bi to teklo sa tičem iz prirode koji ima neku kvalitetnu batudu, a i takvog je više teško nači.Svaka čast Koci tič je ćist jer teško da se iz prirode donese čisti tič od sami batudi. Evo pošto je Angello tražijo da dam neki komentar na onaj drugi snimak,a ja sam iznio pogled kao što sam več prije spomenuo. Sad bi ja molio Angella da i on iznese neki stav opisom na taj drugi snimak.Što se tiče snimka nekog da nađem poslušam tamo di su i oni,pošteno ja ti više tamo neznam doči,ne leži mi snalaženje na forumu, bar pošteno od mene.
Pozdrav od GIGE.
hahahha Gigo....ti me bar pošteno nasmiješ...pošteno ,ne more poštenije od tebe..... Iako san ja "zakuva",kako je reka balta,pa ću sada odgovorit i tebi i njemu.Unatrag godinu,dvije dana ne komentiram tuđe tiće javno...samo u četiri oka... A šta ću,doveja si me "prid zid"....kad san već ja tebe uspija "natirat" da iskomentiraš taj snimak,moran ti odgovorit.. Šta se tiče tog "drugog snimka" Gigo.... tu smo se mi kontreštavali, u vezi tih tića,davno prije nego šta si ti doša na forum(kad je njihov vlasnik govorija da su "samo vrlo dobri",sa čim se ja nikako nisan moga složit)...pa ne bi tija otvarat stare rane.... Samo ću reći slijedeće u vezi tih tića...a to je da ih ja ne bi drža...to je moj stav i prije a i sada...ko voli nek izvoli.. Meni grdelin ipak triba PIVAT...otvarat kljun....mora imat neka pletiva,udarat,klapat,"tuć batude" kad je vrime forme...i da ima šta bolju,ispravniju zijadu(naravno kad je u formi,a poželjno i u verši)...a nikako lošu...To je moje nekakvo poimanje pjeva grdelina... Eto Gigo ,nadam se da si me razumija... pozzz
Gigo
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 4:08 am
Dobra večer. Hvala na odgovoru,to je Fer Plej,ako uzmeš moraš i dat.
Pozdrav od GIGE za Angella.
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 5:50 am
Vinko dobro si rekao sta treba grdelin pijevat i ja volim takvog grdelina .
Samo ko to ima ta pletiva sve ovo sto je se moglo cuti na you tube sve je to 3-4 takta a zna se djegod pokoji zajebat pa zapijevat i 5 taktova .
Sve zavisi kome je sta uslo u uho i kome sta paše . Evo ja kada bi mogao birati prije bi uzeo opet ove kocine nego tvoje Vinko .
Razlog sto bi se opredjelio za kocine je zijada .
pozz.
prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 6:02 am
Dobro kaže angjell svatko ima svoje standarde i svoje gušte pa se tu nevaja mišat.Vrste zija kao ovog gornjeg grddelina ili Pesti grdelin su istog izvođenja grezaste rízeče loše potpuno za mene.A nekome su odlične.zbog toga se nevaja svađati jer nema koristi
Gigo
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 6:35 am
Dobra večer. E vo dvije riječi čakule sa Pravom zijadom. Ja sam več prije spominja da bi dopustio u prihvačene kriterije standarda da uđu i zijade blažih rašpi,ne ubitačno greze.A dakako nikako ne dvojbim koja vrst je naj ispravnija a zna se opet ponavljam( caklena,bistra,kristalna,čista ili glatka) i tu je debela točka.Sigurno je da ova zijada na batudi iz verša tiča je od kategorije rašpasti zijadi, ali ovi tič se nemore(kad ispiva čistu batudu)mečat u usporedbu sa Pestinim tičem batadurem.Tu nalazim drastičnu razliku jer taj batadur Pestijev je ima rašpicu ali je naj veči problem šta su od tog tiča zijade presičene ne završene uredno,to je naj veći kiks čistog tiča kad siče zijadu,nezavršava je uredno bez obzira koliki je raspon( ravne ili kolumbar zijade).Stoga ne da ih veže isti recimo problem rašpe več tič od Pestia gdje ga spominjete ispivava non stop sasičene zijade,valda ih u Splitu nazivaju špicaste.
Pozdrav od GIGE.
prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 6:57 am
Slažem se Gigo ali meni to nije važno jer ako je rašpasta meni ne odgovara ni špicana ni kolombar zija
angjello
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 7:24 am
Tic_Bal. je napisao/la:
Vinko dobro si rekao sta treba grdelin pijevat i ja volim takvog grdelina .
Samo ko to ima ta pletiva sve ovo sto je se moglo cuti na you tube sve je to 3-4 takta a zna se djegod pokoji zajebat pa zapijevat i 5 taktova .
Sve zavisi kome je sta uslo u uho i kome sta paše . Evo ja kada bi mogao birati prije bi uzeo opet ove kocine nego tvoje Vinko .
Razlog sto bi se opredjelio za kocine je zijada .
pozz.
Znači ako nisi čuja na youtube ,da nema...ma daj balta molin te pričaš pizdarije... Vidiš balta kako si lipo reka...tvoje Vinko...je balta to su moji....niko mi ih nije da nit proda...sve šta iman i šta sam ikada ima sam sam stvorija...a tako će i u budoćnosti ostat...meni je gušt kad ja nešto sam stvorin...To je razlika između mene i tebe...A oće li se to tebi sviđat, znaš li koliko mi je to bitno...bolje da ne govorim... A di su tvoji? Vidimo se dogodine u šesti misec sa ovogodišnjim mladcima....
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 7:43 am
Nema potrebe Vinko da se uzrujavas !
Vinko sve sto i ja imam sam stvorio svojim rukama ako sam i kupio tica ja sam te pare zaradio svojim rukama .
Vec sam rekao meni je bitno doci do tica koji mi se svidja i nemam kompleks da ga i kupum.
Ja i govorim o ticima sto se mogu cuti na you tube i to je sve u 3-4 takta u batudi.
Nisam ja rekao da se meni tvoji tici ne svidjaju ja sam rekao kad bi mogao birati izabrao bi ove druge.
Neznam vinko kako da se vidimo sa mladcima ove godine ja ne mislim vise snimat i stavljat a ako ces mi vjerovat na rijec imam 3 mlada koji ne pokazuju neke kvalitete bar za sada.
Pozz.
angjello
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 8:06 am
Tic_Bal. je napisao/la:
Vinko sve sto i ja imam sam stvorio svojim rukama ako sam i kupio tica ja sam te pare zaradio svojim rukama .
Vec sam rekao meni je bitno doci do tica koji mi se svidja i nemam kompleks da ga i kupum.
Ja i govorim o ticima sto se mogu cuti na you tube i to je sve u 3-4 takta u batudi.
Nisam ja rekao da se meni tvoji tici ne svidjaju ja sam rekao kad bi mogao birati izabrao bi ove druge.
Neznam vinko kako da se vidimo sa mladcima ove godine ja ne mislim vise snimat i stavljat a ako ces mi vjerovat na rijec imam 3 mlada koji ne pokazuju neke kvalitete bar za sada.
Pozz.
Pa nisi se valjda već prida...a sezona učenja mladaca se tek zakuktava,a ti se već prida...Znači opet ništa... Možemo pričat tek kad ti nešto sam izbaciš sa tim kupljenim tićem....a dotle balta stoj mi dobro
Gigo
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 8:17 am
Dobra večer,živila Prava zijada. Evo moj kolega sa foruma ne natežem ovu priču u korist svoju nikako,več radi pojedinaca koji imaju pokojeg grdelina od batudi sa pristojnom dužinom zijade pa i veči dužina a na njima se čuje rašpica.Stoga kažem da bi i kod takvih tičara prihvatio takve batude sa rašpanim zijadama.Znači ne vodim na svoj mlin nipošto jer ja sam zasad na nuli sa grdelinima, a težim caklenoj zijadi uvijek.
Pozdrav od GIGE.
Tic_Bal.
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 8:29 am
angjello je napisao/la:
Tic_Bal. je napisao/la:
Pozz.
Pa nisi se valjda već prida...a sezona učenja mladaca se tek zakuktava,a ti se već prida...Znači opet ništa... Možemo pričat tek kad ti nešto sam izbaciš sa tim kupljenim tićem....a dotle balta stoj mi dobro
Ok Vinkec !
Bitno mi je da sam ja dosao do ucitelja koji me zadovoljava a bice sigurno koji mladac slican
Uvijek ih je i bilo sto izadju samo ,mene nisu zadovoljavali jer sam htjeo puno boljeg od ucitelja
Gigo
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 7:45 pm
Dobro jutro svima. Evo sad čemo iči na slušanje mladih tiča kod jednog kolege,pa ču kasnije iznijeti kakav je dojam kvalitete.
Htio sam otvoriti jedno pitanje bez namečanja svog, (ako bi i druge kolege) ljubitelji BATUDI imali sluha i volje prihvatiti čakulu na razmatranje prijedloga.
Ukratko bi glasilo dali bi tičari imali volje da se predloži na glasanje na forumu dali smo da u standard vrjednovanja prođu i zijade blagih rašpi.
Kad bi se prihvatio prijedlog od večine ja bi stao na( stranu večine) tičara,gdje bi se vidilo po rezultatima dali je prošla zijada od rašpe blaže u pogled vrednovanja. Jer ovako nema smisla jedni je prihvačaju donekle a drugi nikako,a moram obavezno reči kad bi prošlo da je prihvatimo ona rašpana zijada uvijek bi dolazila u drugi plan vrednovanja iza( prave zijade caklene).Nemora biti ništa što sam iznio u opisu prijedloga,ako se ne želi uopće diskutirati o mom pisanju. Samo čakula bez namečanja pravila od mene.
Pozdrav od GIGE.
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 8:18 pm
Gigo svaka čast svakome ali rašpe ili blage rašpice kod mene ne mogu proč niti da mi se radi o životu.Kod zijada ljudi ne razumiju da se vrednuju samo dvi vrste zijadi,a takve zijade su baritonska lipa zijada i lirska ili kako je ti zoveš caklena.Ovo šta spominju glatka nikada se nije spominjalo u riječniku starih Splitskih tičara.Osobno sam ima baritonsku zijadu da mi je sada vratit mislim da bi dosta vas uvidilo di griješite.
Gost Gost
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned stu 25, 2012 10:30 pm
Ja podrzavam Gigu,neka se da na glasanje,
da li moze blaga raspa uci u pogled vrednovanja zijadi, ali u drugi plan ispod caklene,
ili prevedeno,
moze li blago nategnuta zijada uci u ocjenjivanje zijadi ,ali sa manje bodova od fine zijade.
Evo Gigo je poceja sa standardom,
bravo Gigo majstore,ja te podrzavam.
Gigo
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pon stu 26, 2012 4:23 am
Dobra večer evo me iz maslina,gotovo je. Bili smo jutros ja i dvoje kolega u Omišu kod starog tičara poslušati tiče.U biti triba sam doč s jednim prijateljem slušat u osmi misec ali nas je jedan kolega svojom pričom odvratio da nemamo šta čut navodno nepiva.Neka mu je na njegov( brk ljubomore.)Tič je piva tada odlično a sad se pomalo počejo minjat,ali čovik ga ima na kameri snimjena cilog komplet i sa veršom.Mogu reči tič i u verši non stop izbacuje injulu,duplu i troduplu batudu uvijek sa istom zijadom od kolumbara jako dobrog. A zna nanizat do desetak batudi dupli a ima i trodupli sa tom zijadom.Veraš je blago šporak ali kažem u njemu non stop padaju čiste batude sa istom zijadom.Šta se tiče zijade ima nešto u kraju rašpice ali kažem jako zahvalna dosta dobra kolumbara.Pivali su tu i mladci čuju se i trodupla pletiva ima i zijade naučene jako dobro zasad.Eto učitelju je tek prva god. i več je naučio bar zasad par mladaca,a neki jači mačci su govorili da tič od prve god. nemože učit mlade. Kod starog tičara bijo je jedan od priznati poznati tičar iz Splita i rekao mu da to niko nema u Splitu.Došao je kasnije još jedan kolega i pokazao kako je naučio tiče mlade sa CD i mogu reči skoro pa u sami kraj uspijeha.Tiči su mu uhvatili trodupla pletiva čuje se i zijada digo i cila ali zna i škripiti u ispijevu,ipak je dosta postiga ijako nije zadovoljan.A onda smo na ipfonu njegovom otvorili Kocina grd. i ja sam se iznenadio,več puno bolja dočaranost zijade nego na forumu,zato sam i reka da ču dati pravu ocijenu kad ga čujem uživo.Kažem drugačije čuti na Čud. ipfonu nego na forumu.Sve u svemu bio sam zadovoljan sa poslušanim tičem sa kamere i mladaca uživo.
Pozdrav od GIGE.
Gigo
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pon stu 26, 2012 6:17 am
Dobra večer. Evo dvije riječi na riječ LIRSKA ZIJADA. Ja bi ovu rječ usporedio sa niježnom,tankom,finom vrstom zijadi A te zijade mogu biti i caklene i rašpane. Oču reči da po mom mišljenju riječ lirska se nebi trebala odnosit samo na caklenu zijadu. Jer lirska zijada dočarava tanjinu finoče ispijeva, a ne nikako tip zijade bilo caklene ili rašpane blaže. Molim bez ljutnje samo moj pogled na riječ lirska zijada.
Pozdrav od GIGE.
Tic_Bal.
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pon stu 26, 2012 6:25 am
Gigo ti kao da imas tu rašpanu iz 4-5 koraka u domeniu kolubara pa bi je svrstao u lirske
Ima rašpase i blago rašpaste jel obe mogu proci
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pon stu 26, 2012 6:36 am
Pozzz barba Gigi, šta se lirske zijade tiče, šta to znaci lirska? Šta "lirska" označava kod zijade? Lirska u prijevodu znaci "tugaljiva", znaci ako je ona raspasta ona sigurno nemore bit takva. Dakle, ona mora bit fina, nemora bit "tanka", nego ona mora u svojoj boji zvucat placljivo, njezno, obojano, nikako šuplje. Da bi ona tako zvucala mora imat i dužinu i ispravni kolumbar, mora bit dignuta kako triba. Nije svaka caklena ili glatka zijada lirska budi siguran u to. Ali barba moj dragi ko to ima???? Ko to more dat???
Gigo
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pon stu 26, 2012 7:06 am
Dobra večer Tič Bal Valda ste mogli primjetit da ne vučem na svoj mlin ,ja sam se riješio onog tiča što spominjete.Več tio sam reči da riječ lirska zijada je profinjena visinom volumena ka terca prvom tenoru. A onda ima takvih koje imaju i rašpicu u svojoj izvedbi.Na ništa drugo nisam mislio a pogotovo na moje tiče jer krečem iz nule a to sam več rekao. A isto tako sam rekao da od mojih nekih prijašnih batudera,s manje ili više batudi su zijade bile 95 posto zastupljene caklene.
Pozdrav od GIGE.
Gost Gost
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pon stu 26, 2012 7:08 am
Opa,
grdelinasi svaka cast,
ovo je vec grdelinaski fakultet.
Moram se slozit sa monstrumom i jos dodat da i baritonske zijade mogu imat lirike
u sebi,sto bi znacilo da ne smiju rizit,biti greze ni osorne,a iako dolaze iz nizeg tonaliteta
od lirske,ako su fine u izvedbi mogu bit fenomenalne za uho.
Svi bi trebali težiti takvim zijadama.Iako su lirske zijade najcjenjenije isto kao sto su
tenori i lirski tenori u svitu muzike,ni baritonska zijada nije za bacit,ako je fina,liricna.
Lipo je slusat i vrhunske svjetske baritone.
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pon stu 26, 2012 7:31 pm
angjello je napisao/la:
Meni grdelin ipak triba PIVAT...otvarat kljun....mora imat neka pletiva,udarat,klapat,"tuć batude" kad je vrime forme...i da ima šta bolju,ispravniju zijadu(naravno kad je u formi,a poželjno i u verši)...a nikako lošu...To je moje nekakvo poimanje pjeva grdelina... Eto Gigo ,nadam se da si me razumija... pozzz
Fala bogu da nisam sam i vidim da ima mestara sto znaju kako treba biti jedan kompletni grdelin..BRAVO MESTRE VINKO
angjello
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sri stu 28, 2012 11:58 pm
Jučer san sa Maton malo besidija...i bogami se Mate u ćakuli sa mnom zainteresira za "biznis sa tićima"....hhahahha....da je "čuja da je to skupo".... Za one koje neznaju evo o kojem se Mati radi...
a za one koji znaju ,lipo se prisjetit...ja san ovo gleda sto puta i svaki put su mi suze na oči od smija...a još čovika znan...
ps usput Gigo da te upitan šta ti misliš o onima šta vole tića "malo jeftinije kupit,a skuplje prodat"
gare
Broj postova : 60 Points : 62 Join date : 25.09.2011
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari čet stu 29, 2012 12:13 am
Ma Mate je čovik i po!! Da je kojon srićon više vakih svima bi bilo dobro!
Sponsored content
Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari