| Free Forum BATUDA Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj |
|
| Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|
+35enver Sina BL angjello ivica pele domo GRANDE ssarava1 arboret sole ivica.milanovic13 KOBAC DOMENICO bošket žuti lord189 Škuri tić vrca KLAPA SINJ BOCKA zoran ptice pjevice Moćun F I N K O marko Grga Zlatoper frzelin YOGI Tič_Bal grgo PSIHO kain PESTI Tic_Bal. ATOMIC DjordjeVet 39 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet srp 22, 2011 8:04 am | |
| Svi ovi zadnji grdelini postavljeni na videu su jako dobri.
Pivaju batude,nemaju mana,kvarova,grešaka ni prije ,ni posli batude,a ni u batudi.
Ne nastavljaju.
Sve po STP-u.
Jedine razlike su u zijadama,ali je vrlo bitna ova cistoca pivanja i uredna batuda,
a to ovi grdelini imaju.
I baš guštam šta se u jako kratko vrime može poslušat više potpuno razlicitih
batuda i grdelina.To je bogastvo.
A sad ,neko voli ovakvu,a neko voli onakvu zijadu,pa ko šta voli neka goji,
bitno je da se još uvik može cut ikakva. |
| | | Grga Zlatoper
Broj postova : 120 Points : 122 Join date : 27.01.2011 Age : 61 Lokacija : Split
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet srp 22, 2011 5:50 pm | |
| bitno je da se još uvik može cut ikakva. | |
| | | Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet srp 22, 2011 8:20 pm | |
|
Bog !!!!
Napokon da se i ja složim sa gore napisanim :::
...neko voli ovakvu ,a neko onakvu ........ ko što voli neka goji !!!
Samo tako more se naprid --ipak ne bi ja bija ja da ne nemam
"prigovor na amandman""" -hahhahha ,a to je ovaj izraz GOJI -- brate meni to ne
stoji uz ptice nikako ,više uz neke domaće životinje !!!!!
Salu2
| |
| | | YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet srp 22, 2011 11:19 pm | |
| Evo da nebi mislili da sam ja u nekim KLANOVIMA ja se opet nebi složija s mojim prijateljom kocom.to šta se stavlja po internetu to se prije nije držalo a kamoli snimalo i mislilo da je to dobro.Bio sam neki dan malo tražit mlade vrlo blizu Splita i oćak tuće batude,nešta ovako;ci kli vrđuu.I sad sam ga ja moga uvatit snimit ako zapiva i stavit na internet jer nije ništa lošiji od puno njih na internetu.Zato koce rađe ću držat baštardu sa lipom ispravnom zijadom nego vrđole i grđole.Zdravi i veseli bili. | |
| | | lord189
Broj postova : 433 Points : 451 Join date : 21.02.2011 Age : 31 Lokacija : solin
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet srp 22, 2011 11:21 pm | |
| duže cici nego zijada | |
| | | Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 2:14 am | |
|
Bog !!!!
Ma ipak je najbolje birati i držati ptice po svom guštu ,ali ( opet ALI) dakako
da triba težiti što boljem ( pritom nikako ne mislim KUPITI- ponavljam po mom mišljenju)
I tek kad se dođe blizu boljeg" onda more na video ,pa onda prepucavanje
i klanje" ima nekoga smisla !!!! Ovako blidi tema ,a i nekadašnji bolji"
pomalo prelaze u monotoniju !!!
I na kraju :: dabogda svi koji zaslužuju imali makar jednoga boljega" pa da
se imamo oko čega klati """"
Salu2
| |
| | | YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 2:34 am | |
| Ja sam samo tija reć da u nas nema klanova,ja ako se ne slažem u nećemu ja ću to reć .Ako se slažem i to rećem odma se misli a to je isti klan.Ja još nisam ćuja nikoga od mojih neistomišljenika da su rekli svo prijatelju,kumu ćekaj malo ja se ne slažem s tobom.Mani se ona zijada ćini lipšom od tvoje.Meni se ona zijada ćinu dužom od naše,ma ke ovdi je isto ka i u saboru svi iz hdz ko je za;svi ko je protiv;svi iz oporbe protiv.Prema tome nemojte mi više spominjat klanove prvo pogledajte sebe i svoje prijatelje pa onda bacajte kamenje na druge.Ja i moji prijatelji se samo slažemo da su nam draže lipe zijade od nategnutih a oko dosta drugih stvari se i ne slažemo. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 7:59 am | |
| |
| | | DOMENICO
Broj postova : 338 Points : 348 Join date : 01.02.2011 Age : 47
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:21 am | |
| A jeli moguće da i ta glatka zijada bude neispravna??? I da ta malo greza bude ispravna??? Ili jedno isključuje drugo??? | |
| | | YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:26 am | |
| Domeniko moje mišljenje je da i glatka može bit neispravna ali i da greza nikad ponavljam NIKAD ne može bit ispravna.Ponavljam to je moje mišljenje. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:31 am | |
| - DOMENICO je napisao/la:
- A jeli moguće da i ta glatka zijada bude neispravna??? I da ta malo greza bude ispravna???
Ili jedno isključuje drugo??? Damiane,ne okrici, pitanje je jednostavno, kod dva grdelina batudaša sa istim pletivima i istom dužinom zijade, kojega bi izabra,sa čistom,finom zijadom ili sa grezom,rizecom. |
| | | DOMENICO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:45 am | |
| Hahahhahaha, ja to nisam pita! znaš ti dobro ta san ja pita! | |
| | | PESTI
Broj postova : 251 Points : 259 Join date : 09.01.2011 Age : 54 Lokacija : ZADAR
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:58 am | |
| - YOGI je napisao/la:
- Evo da nebi mislili da sam ja u nekim KLANOVIMA ja se opet nebi složija s mojim prijateljom kocom.to šta se stavlja po internetu to se prije nije držalo a kamoli snimalo i mislilo da je to dobro.Bio sam neki dan malo tražit mlade vrlo blizu Splita i oćak tuće batude,nešta ovako;ci kli vrđuu.I sad sam ga ja moga uvatit snimit ako zapiva i stavit na internet jer nije ništa lošiji od puno njih na internetu.Zato koce rađe ću držat baštardu sa lipom ispravnom zijadom nego vrđole i grđole.Zdravi i veseli bili.
Zajeba si se malo puno Yogi! Split je od davnina poznat po dobrim grdelinima a dzijade tih ptica u jednom djelu postoje i na snimkama.Poslušaj malo stare snimke i reci kakve dzijade čuješ. Nitko nije budala pa da ne razlikuje finu dzijadu od greze ali nisu fine dzijade koje ocjenjuješ visokim ocjenama(od tvojih prijatelja) nego LIŠE---lišo bez punta. Daleko je to od finoće, a to što fali slova nikako ne komentiraš. Stvoriti dobrog batudaša nije nikad bilo lako ,danas tice pivaju umisto pletiva par taktića ali bitno je da se dzijada brani zubima i noktima . Složio bi se sa kocom da su svi grdelini postavljeni na videu DOBRI TIĆI ,danas je teško preći prag DOBROG GRDELINA . Kad bi se ja ravnao prema grdelinima koje sam nekad imao ,danas ne bih imao nijednog u kući ,a onaj koji je zaglavio u prošlosti i sjećanjima neka gušta SAM U TOME ,meni ničija sječanja ne trebaju a vjerujem ni mnogima na ovom ili bilo kojem forumu. I ne lovaj očake,stvori nešto bez toga . | |
| | | YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 9:10 am | |
| Ne znam di sam se zajeba i ne znam koje si ti snimke sluša,a drugo moraš znat s čim se prije snimalo i ko je snima.nije se ni čistilo ni produživalo zijade.Kako možeš govorit da niko nije budala da ne razlikuje zijade kad svaki dan se vide sasvim različita mišljenja o istoj zijadi | |
| | | PESTI
Broj postova : 251 Points : 259 Join date : 09.01.2011 Age : 54 Lokacija : ZADAR
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 7:37 pm | |
| - YOGI je napisao/la:
- Ne znam di sam se zajeba i ne znam koje si ti snimke sluša,a drugo moraš znat s čim se prije snimalo i ko je snima.nije se ni čistilo ni produživalo zijade.Kako možeš govorit da niko nije budala da ne razlikuje zijade kad svaki dan se vide sasvim različita mišljenja o istoj zijadi
Bilo je po forumu snimki od nekih grdelina gdje dzijade nisu dirane ,najbolje zna onaj tko je imao priliku čuti takvog u živo .Snimalo se svakako,danas se snima mobitelima i naprednijom tehnikom pa opet sva čuda ovog svjeta ne mogu snimiti dzijadu u ,,originalu,,-vidi se razlika izmedju snimke i dzijade u originalu. Zvonjava dzijade nisu višak slova ,danas se takve dzijade zove ,,grezače,,....hahahahaha ,da mi je znati ,,doktora ,,koji je to proglasio grezačom.(Opiši zvuk zvona pa će ti biti sve jasno) Dzijade bez toga su goli kurac i ne čuju se metar ,ko loše pletivo su a to je daleko od ,,krune,,jednog pjeva. Ima 5-6 različitih dzijadi na forumu i sve su ,,grezače,,......hahahahahahaha ,ili natezače ,ma zamisli. Koce je u zadnje vrime počeo pisati onako kako ljudi razgovaraju izmedju sebe, puno realnije ,svakome razumljivije ,totalno različito od tebe ,a ja baš zbog toga tvrdim da se ti inatiš kad govoriš o svačijim grdelinima osim od ,,glatke ekipe,,. Na kraju krajeva ,razumljivo je svakome da drži što voli ,to mu se svidja i gušta u tome ,ali preko toga ići pa vrijedjati tuđe jer ,,moje je bolje,,...mačku o rep. Od boljeg uvjek ima bolje,drugačije,zanimljivije,modernije ili kako god tko želi ,...to treba svakome biti jasno.(TREBALO BI BITI) | |
| | | F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 7:44 pm | |
| Ja sam ovde promatrač i slušač i mogu reč da je Pele ludilo grdelin. Svakome grdelinu se može nać mana,pogotovo kad se ne sluša uživo. Pogotovo šta se tiće zijade jer na snimci pari da pri kraju pada pa se opet diže Peleu je najveća mana šta je iz Sinja. Inaće ne pripadam nikakvome klanu i kad slušam grdelina slušan ga čisto,bez da mislin na Kalahari,Split ili Sinj ! PS neka mi neko od vječnih kritičara napiše koje su mane Pelea ! | |
| | | frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:45 pm | |
| - F I N K O je napisao/la:
- Ja sam ovde promatrač i slušač i mogu reč da je Pele ludilo grdelin. Svakome grdelinu se može nać mana,pogotovo kad se ne sluša uživo. Pogotovo šta se tiće zijade jer na snimci pari da pri kraju pada pa se opet diže Peleu je najveća mana šta je iz Sinja. Inaće ne pripadam nikakvome klanu i kad slušam grdelina slušan ga čisto,bez da mislin na Kalahari,Split ili Sinj !
PS neka mi neko od vječnih kritičara napiše koje su mane Pelea !
Pazi se ti nama finko danas je jugo čuvaj brod i turiste na njemu lako čemo mi za kritičare. kritičari su svi dobri ljudi i posal im je davat kritike. Pozdrav našem kapetanu finku... | |
| | | vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:48 pm | |
| Ala koja drama,svi se uvatili zije,zija,zija i samo zija Svi se slazu da je ona kruna pjeva,normalno da joj svi tezimo,al da je samo ona bitna,odnosno da se zbog jedne,dvi,ili pet ispivanih zija dnevno grdelinu oprastaju sve mane,ali bas sve to mi nikako nije jasno.Pa ljudi moji o cemu se ovdi radi?Bibli vidju i ostala sranja,niko ni necuje....
Ja san ima cast slusat Peletovog grdelina u par navrata.I sta reci o tiću koji batuda po cili dan,pletivo zija,tocka.....Vise Peletiv grdelin otpiva batudi s odlicnom zijom u 2 dana,nego 5 tića od pojedinih tićara u godinu dana.I to je ralnost i istina.Sve ostalo su price za malu dicu i budale.Sad ko voli ovu ziju ili onu ziju stvar je ukusa.Za Peletovu mogu samo jedno rec i to je provjereno da se cuje daleko,daleko,daleko....... | |
| | | Moćun
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 8:59 pm | |
| Bog !!!!
Slažem se u potpunosti :::: Nije dobro prvenstveno za kritičare,a onda i
za sve ostale ptičare svaku različitost" ( ne nužno i bolju ) trpati u koš nazvan
grezače( neodređen pojam), a pjevati hvalospjeve maloj, neargumentiranoj
skupini ili paru ptica (opet samoprozvanih glatkih) !!!!!
Da bi netko ili nešto sebe predstavljao samim vrhom pjesme gardelina
triba dobiti potporu ili potvrdu barem većeg ( ako več ne sveg) dijela
ljubitelja pjesme!!!!
Ili more sto godina biti "prvak dvorišta" i nosom parat nebo ako je to cilj!!!
Salu2
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub srp 23, 2011 11:48 pm | |
| Pesti,
grezača i natezača je grezača i natezača prije i sad,
a lipa zijada je lipa zijada prije i sad,niko to nije izmislija,tako je bilo 85 g.,
95 g., i 2005 g.,.
Uvik je bilo onih koji su gojili ove i one.
Ja sam se samo presta karat,a i dalje mislim isto,gojite šta volite i to je to.
Dok smo krajem osamdesetih išli u cafe Legis,kriteriji su bili još strožiji,
mogle su proc ovkave rizle,kako da ne.
Tribali ste jedan put naic u kafic ili pri širenju (svaki dan se širilo),pa bi vidili
šta bi ste doživili sa ovakvim grdelinima.
Ispljucali bi i vas i grdeline,zato šta je onda bilo zijadi i svi smo imali lipu zijadu
i batudu,i uvik se mogla cut na heliodrom,bar od ove naše skupine,neki su
i pokojni. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned srp 24, 2011 12:02 am | |
| Moga si pokojnome Brunu i Bilome donit ovakog grdelina,kako da ne.
Masle je ima uvik ciste zijade,pa je jedva prolazija kod Bruna.Kompa je izbacija
mladog sa lirskom zijadom,plakala je,meka,fina.Milini i Jogijevi Murterini,
pa Jogijevi Vodicani koji su bili još finiji u izvedbi od Murterana.
Pa grdelini iz Bosne šta su ih imali Novak,Filipić,Braco,Bili,kukuruzi,Vele,Boris itd.
Vecinu sam sluša,i prijatelji , nije baš bilo rizli ,ni grezača,zijada je mogla bit
punija,ali liša i glatka.Zato nemojte govorit da smo mi glatki izmislili lipu
zijadu.
Lipo je lipo a grezo je grezo i sad bi u neimaštini grezo tribali bit lipo,
radije necu gojit ništa. |
| | | YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned srp 24, 2011 12:35 am | |
| Prvo da odgovorim onom koji je pita za grdelina pelea,ima samo jednu manu a to je nategnuta zijada.Drugo mene nikad niste čuli da govorin (greza,malo rizi)to je samo nategnuta zijada.ono šta je koce reka je u pravu to se nikad nije gojilo i bilo bi te samo tako ispljucalo da doneseš nešta tako.Mislim da je dosta ljudi zalutalo u tićarstvu i nemaju pojma šta govore. | |
| | | YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned srp 24, 2011 12:54 am | |
| I zaboravija sam odgovorit da meni nije važno odakle je koji tičar ja samo slušam grdelina i ocjenjivam kako bi vam ih ocjenili svi oni tićari koje je koce nabrojia a ima ih još dosta.A da odgovorim i onom koji je pita za zijadu ko je to izmislija.To su izmislili stari spličani a zijadu je utvrdija pokojni Mario Marasović legenda Splitske tićije.Sa 80 godina je ćuja ka mladić i dava ocjene.Moga si njemu donit natezaču kako da ne | |
| | | PESTI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned srp 24, 2011 4:26 am | |
| Naravno da ,,glatki,, nisu izmislili LIPU DZIJADU ,jer današnji ,,glatki,, su LIŠI ako gledamo praktični dio . Vidi se iz priloženog što danas postoji u tičara ,to je stvarnost .
| |
| | | DOMENICO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned srp 24, 2011 5:05 am | |
| - bariton je napisao/la:
- Moga si pokojnome Brunu i Bilome donit ovakog grdelina,kako da ne.
Masle je ima uvik ciste zijade,pa je jedva prolazija kod Bruna.Kompa je izbacija
mladog sa lirskom zijadom,plakala je,meka,fina.Milini i Jogijevi Murterini,
pa Jogijevi Vodicani koji su bili još finiji u izvedbi od Murterana.
Pa grdelini iz Bosne šta su ih imali Novak,Filipić,Braco,Bili,kukuruzi,Vele,Boris itd.
Vecinu sam sluša,i prijatelji , nije baš bilo rizli ,ni grezača,zijada je mogla bit
punija,ali liša i glatka.Zato nemojte govorit da smo mi glatki izmislili lipu
zijadu.
Lipo je lipo a grezo je grezo i sad bi u neimaštini grezo tribali bit lipo,
radije necu gojit ništa. U pravu si bariton 100%! Tic mora pivat lipu "čistu" zijadu, bez ruzine! Ali isto tako čisto i jasno mora i pletiva pivat jer inače ima "nategnuta" pletiva i nevalja! Mislim da su sve te bosanske ocake šta si ih nabroja krasila lipa razgovjetna pletiva bez ruzine i čega već! Dakle, nevaljana pletiva, nevaljan gardelin! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
| |
| | | | Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|