| STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u | |
|
+60Sina BL bevanda macak Nemam nista! kukuljas novavarosbl hipy patrik Ante lubinko Markan pujdo Galeb lorena1990 lord189 ivica.milanovic13 Gigo prava zijada CIBO frzelin cicibli tlonk tlonk Grga Zlatoper gare PSIHO sole Altum Škuri tić Vedran ĐEKO MONSTRUMO bošket miro katic brabus faraon KOBAC DARKO-M DjordjeVet ivica portulata F I N K O eumox Tic_Bal. angjello nicaze probiotik frickočak domo PESTI arboret pele DOMENICO vrca kain Jandrek enver YOGI VELE1 Moćun euzebio 64 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Jandrek
Broj postova : 232 Points : 245 Join date : 29.09.2011
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u sub sij 21, 2012 9:24 am | |
| | |
|
| |
arboret
Broj postova : 299 Points : 303 Join date : 02.05.2011
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u ned sij 22, 2012 2:45 am | |
| - pele je napisao/la:
- Ti si gosp.arboret u ovome jako nevažan,samo da pojasnim da si pisa da je Nardi drža tvoje škartove ,a svi znamo da se zove Nardijevo pivanje ,tako da mi nije jasno o čemu ti pričaš, s obzirom da te nitko nikada nije vidio ni čuo ,a pok. Nardija smo znali ka dica i može te bit stid i sram šta lažeš i spominješ ikonu tičarstva ,i stavljaš ispod sebe!Upravo sa takvim kao što si ti Splićani gube autoritet šta se tiče tičarstva. Sa tobom smatram da sam završio nemoj se javljat molim te.
a moj gospodine pele onda bi se trebali i mene sjecati jer ja i nardi smo uvjek bili skupa i još vam jednom govorim moje ptice a ne kako vi obrazlažete svoja neka nagađanja. mene nema šta biti sram jer nikada nisam lagao ali vas i mora bit jer vi još uvjek ne znate niti ce te ikada znati. | |
|
| |
pele
Broj postova : 268 Points : 295 Join date : 29.05.2011 Lokacija : sinj
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u ned sij 22, 2012 3:09 am | |
| Onda što se bunite kada vam spomenem Ljilju,jer ste dobri i sa njim ,a onda znam ko ste i što ste i šta držite, a to ja da neznam zovnite me kod sebe pa me razuvjerite.pozzz. | |
|
| |
DOMENICO
Broj postova : 338 Points : 348 Join date : 01.02.2011 Age : 47
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u ned sij 22, 2012 4:22 am | |
| Iman jedan prijedlog u vezi nekog budućeg takmicenja (po kojoj god verziji ono bilo), lipo neka nagrada za pobjednika bude 5000€ pa ćete vidit da će svi navalit sa ticima! predlažem da glatki budu sponzor takmicenja s obzirom na to da su najuspješnijih u transakcijama | |
|
| |
arboret
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u ned sij 22, 2012 7:55 am | |
| - pele je napisao/la:
- Onda što se bunite kada vam spomenem Ljilju,jer ste dobri i sa njim ,a onda znam ko ste i što ste i šta držite, a to ja da neznam zovnite me kod sebe pa me razuvjerite.pozzz.
ha ha ha pa valjda ja znam šta vrijedi od onoga šta ne valja meni ne trebaju pusti savjetnici jer nisam u nijednom ministarstvu. ako slucajem nekakvih okolnosti budem imao priliku da imam savjetnika zvati cu vas budite bez brige samo necete moci imati povlaštenu mirovinu. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u ned sij 22, 2012 11:20 am | |
| gospodine arboret
valjda ti nisi ko ja da tako lako pada na provokacije od ponekih AMATERČIČA
koi znaju kako izgleda grdelin....a neznaju što je pravi grdelin |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u ned sij 22, 2012 11:20 am | |
| gospodine arboret
valjda ti nisi ko ja da tako lako pada na provokacije od ponekih AMATERČIČA
koi znaju kako izgleda grdelin....a neznaju što je pravi grdelin |
|
| |
frickočak
Broj postova : 38 Points : 42 Join date : 31.08.2011 Lokacija : sinj
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u pon sij 23, 2012 1:46 am | |
| Skopski maestro, stvarno si više dopizdio sa svojim ispadima da ne kažen komentarima jer to šta ti ovde prosipaš i blebećeš je stvarno postalo gadljivo!! Ne smeta mi toliko kada sipaš bisere una neku drugu temu ali na STP ili DTP ,pa ja bi te ispalio na misec odakle si i pa,a to da neke ljude na ovome forumu nazivaš amaterčićima ili već kako, eee moj maestro a diii sii onda tek TI ????????Naj pametnije bi ti bilo da baniraš sam sebe na neodređeno vrime,bar dok ne skužiš o čeme se ovde radi! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u pon sij 23, 2012 2:35 am | |
| prijatelju znam o čemu se radi
jedno se piše a drugo se ima |
|
| |
Jandrek
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u pon sij 23, 2012 3:28 am | |
| - skopski maestro je napisao/la:
- prijatelju znam o čemu se radi
jedno se piše a drugo se ima ma maestro je obiša sve kuće u Dalmaciji tako da poznaje sta ko ima i ko s čin raspolaže | |
|
| |
Jandrek
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u sri sij 25, 2012 10:32 pm | |
| a štaje ovo mi se cibaši ponadali da će se nešto napravit po pitanju legalizacije tradicije i svega ostaloga a kad ono sve utihnulo vatra trajala par dana i ugasila se ..ajmo "organizatori" trgite se malo jeste li sastavili spisak ,čujen na velike se spominju imena raznih za uvrstit na tu listu,jel bar to napisano..pa zna li se išta..??? | |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u sri sij 25, 2012 10:37 pm | |
|
Bog !!!!
Puno imena ,a samo 11 igrača u prvom timu
nije lako biti trener --- u prva liga ...i tako dalje --haha(što bi
reka maestro) !!!
Salu2
| |
|
| |
Jandrek
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u sri sij 25, 2012 10:48 pm | |
| - Moćun je napisao/la:
Bog !!!!
Puno imena ,a samo 11 igrača u prvom timu
nije lako biti trener --- u prva liga ...i tako dalje --haha(što bi
reka maestro) !!!
Salu2 ima njih još moj moćune i to još većih legendi od nekih na ovom spisku | |
|
| |
probiotik
Broj postova : 272 Points : 272 Join date : 22.01.2012
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 2:28 am | |
| standard je......cvrkut pletivo zija tocka......jedino bi mogli jos dodat tome da se svako pletivo ne boduje isto ili zijada... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 4:44 am | |
| i još nešto treba da postoi u standardu pjeva grdelina.........ovo se odnosi na takmičarsku ocensku listu
a to je ...koi glasovi su nedozvoleni i dozvoleni u pjev jer kod nas ima i dozvolene i nedozvolene glasove
nedozvolene se smatraju diskvalifikaciom grdelina
a u dozvolene negativne glasove se minusiraju bodovi...a to zavisi sve od vas koi su se dogovorili svi za tu ocensku listu bodovanja pjeva grdelina
poz sastavljačima ocenske liste pjeva grdelina........nisam u toku još ovde možda je vi i imate tu ocensku listu |
|
| |
vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
| |
| |
nicaze
Broj postova : 84 Points : 82 Join date : 02.01.2012
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 6:44 am | |
| Voli skopski puno stp i nemoze bez njega | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 6:48 am | |
| tačno tako nicaze....ali najviše zijadu stp |
|
| |
DOMENICO
Broj postova : 338 Points : 348 Join date : 01.02.2011 Age : 47
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 6:52 am | |
| - probiotik je napisao/la:
- standard je......cvrkut pletivo zija tocka......jedino bi mogli jos dodat tome da se svako pletivo ne boduje isto ili zijada...
Mestre, zaboravijo si namistanje pa zijada! | |
|
| |
VELE1
Broj postova : 40 Points : 40 Join date : 11.01.2012 Age : 55 Lokacija : Split
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 7:28 am | |
| Ajde evo i mene da se javim postom ,a pri tom da nikome ne proturječim, odnosno da napišem nešto konstruktivno za boljitak budućnosti tićije kao tradicije i hobija(mislim isključivo na zaštitu grdelina i na standarnizaciju pjeva istih).Svakako podržavam ideju ali, ali smatram da u njoj trebaju učestvovati svi grdelinaši sa foruma ivan njega.Prestanimo se nabacivat i prepucavat ko zna više i ko je u pravu a ko u krivu .Najlakše je nekoga demantirat i to pravdati čistom ljubavlju prema grdelinovom pjevu,to može svako jer dosadašnje rasprave su pokazale da se sve svodi na sukobe ukusa i klanova .Ajmo napravit nešto zajednički , nešto šta je vrlo bitnije od famoznog standarda.Evo mi smo članovi ovoga foruma koji je tili mi to ili ne javni medij i svaka napisana rič na otvorenom postu ima svoju težinu.Zato predlažem da se ovaj otvoreni dio za javnost ne koristi za neke interesne sukobe i neka dokazivanja "istina" ,ispravnosti , veličanja itd.,te stvari ostavite za chat ili raspravu u četiri oka .Evo prvi zadatak kako se usaglasiti o susretu ,pa makar i predstavnika skupina ,grdelinaša da se interno ,znači ne javno, dogovorimo šta nam je radit za budućnost tićije uopće.Svi znamo da težimo pjevu ipak divljih ptica pa neka nam to bude prva točka kojom ćemo pokrenuti neke stvari koje vode na kraju i ka tom standardu.Evo konkretno ja bez ikoga i bez ičije pomoći već rovarim i tražim način na opće zadovoljstvo grdelinaša već možda oko godinu dana i vidim da postoje argumenti i šanse da krucijalne stvari šta se tiče grdelinaštva dovedemo u našu korist ,ali doša sam do točke di više ne mogu sam triba mi pomoć ,ali ne samo dijela ,nego sveukupnog auditorija tićara ,da ideju u zajedničkom interesu privedemo kraju naravno sve u cilju i same zaštite divljih ptica kao takvih.Razmislite o ovoj natuknici,jer o detaljima ne bih još javno istupija .Kontaktirajte se između sebe i i pokušajmo se barem nać da stvari pokrenemo a i na kraju dovoljno je da kontaktiram samo sa određenim osobama koje imaju svoju težinu u ovom svjetu pa da se ideja raširi od uva do uva brzinom munje i siguran sam da će svi koji nisu u prolazu pristat na moj plan.TIĆARI POZDRAV! | |
|
| |
vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 8:54 am | |
| .
[21:23:52] vrca : nek napisu oni nesto,vole ljudi tradiciju,znaju o njoj puno,bit ce mi ćast naućit nešto.
[21:24:23] VELE1 : pa ko ne voli tradiciju.
[21:24:42] vrca : ja sam samo mali tićarćić od dva petka koji nista nezna.
[21:24:49] vrca : svi mi volimo vele.
[21:25:23] VELE1 : samo trdicija nije samo pivanje nego ulaznica za dalje.
[21:25:45] vrca : nego oni spominju te dotične legende splitske tičije,čak su im i tiće slusali.red je da onda oni o tom pisu.
[21:26:05] vrca : a ja bi volija o tom malo naućit.
[21:26:45] vrca : bila bi mi čast.
[21:27:11] VELE1 : ma nije bitno šta čovik donese sa sobom nego šta ostavi za sobom.
[21:27:29] vrca : je,je to se slazem.
[21:27:54] vrca : oni zasad pokazuju da ce puno ostavit za sobom.
[21:29:02] VELE1 : za sada su od cile tradicije ostavili samo folklor ili su im ovi šta se zovu nihovim mladcima loše uvatili pismu.
[21:29:16] vrca : hahahahaha.
[21:29:29] vrca : al njihovi mladci staju vele.
[21:29:35] vrca : nemoj tako.
[21:29:35] VELE1 : nisu uspili savladat zijadu.
[21:29:54] VELE1 : ostali su čisti pletaduri.
[21:30:46] VELE1 : doduše čast par iznimaka kojima ni ka ljudima ni ka tićarima ne mogu donit vode.
[21:31:02] vrca : al staju vele.
[21:31:08] vrca : toćkaju.
[21:31:46] VELE1 : ali znaš i sam da oni koji su skroz uvatili pismu ne nose se u lov u želandu.
[21:32:18] vrca : je vele u pravu si.
[21:32:27] vrca : reka bi pele.
[21:32:38] vrca : pismu mare jablanove.
[21:32:47] VELE1 : a ovi kojima fali zija samo viču , galame batudaju bota bota bez stat ne trade.
[21:32:48] vrca : .
[21:33:13] VELE1 : oni su samo za želandu.
[21:33:26] VELE1 : nisu za učit mladce.
[21:34:01] VELE1 : jer mladci su im sve gori i gori izbaštardali se.
[21:34:12] vrca : a je pusa majko moja.
[21:35:20] vrca : a ti i ja smo bar posteni.
[21:35:42] vrca : lipo tili bi se druzit na livadi.
[21:35:49] vrca : al niko nesmi.
[21:36:01] vrca : jel tako.
[21:36:27] VELE1 : ja sam samo tićar i trudim se bez reklame.
[21:36:47] VELE1 : savladaću ja i zijadu.
[21:37:23] VELE1 : bolje i to nego da me nose u lov u želandu na onu ledinu.
[21:38:18] vrca : haha.
[21:38:32] VELE1 : pa stalno moram predat ,ako ne pivam probiće me nogom ako pivam neću vidit sokolića ajme.
[21:38:33] vrca : pa da te stave kraj arboreta.
[21:39:29] VELE1 : i na kraju arboret čisti proliv mora bi se natuć maka.
[21:43:30] VELE1 : e to ti je moj vrca moje tumačenje STP-a ,živija STP ,JER SAMO JE ON ISTINA ka i maskenbal .na kraju svakog maske se skidaju
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 8:59 am | |
| - probiotik je napisao/la:
- standard je......cvrkut pletivo zija tocka......jedino bi mogli jos dodat tome da se svako pletivo ne boduje isto ili zijada...
najbiže istini |
|
| |
arboret
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 9:44 am | |
| da li ste razmišljali da zijadu uklonite iz pjeva grdelina jer i onako nitko od vas koji ste predstavili svoje ptice putem video snimki ne odgovara stvarnosti tradicije zijade. sada ce te vi raditi nekakav standard a još uvjek nema te potreban materijal za obraniti takav rad.koliko sam mogao zakljuciti iz vaših tekstova niste još sigurni kakva zijada treba biti,nema te ni pticu za postaviti na video da mogu druge kolege koje ne mogu shvatiti naš tradicijonani izvorni pijev vidjeti u praksi kako bi to trebalo zvucati.na žalost moju i vašu vjerujte mi da sa takvim pristupom i sa takvom cinjenicom ne može se poceti pisati nikakav standard pjeva kod grdelina.sve ovo danas o cemu vi pricate i od vas koji ste ovdje na forumu malo ljudi zna kako treba biti pravi batuder i dobra zijada. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 12:03 pm | |
| arboret prikane dobro si ih pitao .....ali nažalost oni ti nemogu odgovoriti
a za tu zijadu što sam čuo ovde na forumu za moj ukus bolju nisam čuo od baritonovog grdelina .... SINA MESI....... kako ga on naziva
ono što je lepo i bogu je drago |
|
| |
Jandrek
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u čet sij 26, 2012 9:32 pm | |
| ...ha SMIJEŠNO..!!
dva "no name" će pričat o tome šta i kako triba bit | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: STANDARD PJEVA GRDELINA PO STP-u | |