| Free Forum BATUDA Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj |
|
| priče iz kafića | |
|
+42faraon pujdo probiotik Gigo MONSTRUMO prava zijada nicaze VELE1 arboret frickočak balojaxx Grga Zlatoper CIBO DjordjeVet brabus kain angjello pele euzebio DOMENICO Jandrek lord189 Moćun bošket KOBAC vrca ivica ivica.milanovic13 pavao Tic_Bal. ziko KLAPA SINJ car PSIHO GIMPEL F I N K O bizar YOGI frzelin BATUDA PESTI GRANDE 46 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: priče iz kafića pon lis 29, 2012 12:11 am | |
| - prava zijada je napisao/la:
- Ko to voli da mu zija rizi ili kako kaže GIGO rašpa ? Svi vole da je zija što lipše izvedena i da je fina.Samo što takvih malo ima a skoro bi mogle nestati i rašpe jer kvalitet opada u prirodi i u ćibi.
Ne bi se baš složija s tobom,ima tićara koji su izjavili da vole da im malo na kraju zarže,zarizi,zaruzina,zarašpa,itd itd.prema tom to je ispravak krivog navoda. | |
| | | Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: priče iz kafića pon lis 29, 2012 12:54 am | |
| Dobar dan,mala čakula bez prepucavanja. Svima nama u velikoj (večini) naj bolje su zijade (caklene) i to niko ne poriče ama baš (nikad).Mene su neki krivo shvatili stekli su krivi dojam da sam ja ljubitelj rašpani zijadi. Prvi put od kad ranim tiče mi je u kuči neki batuderčič sa rašpanom zijom,s kojim ja nisam zadovoljan,pa na račun toga ispada da ja hvalim rašpane zijade (ni slučajno).Zna se koje su naj bolje, ali htio sam reči poznajuči dosta tičara da se več i prihvačaju zijade blažih rašpi ili rašpica.To bi značilo da voljeli ili ne voljeli prihvačat čemo i batude di su im zijade u blažim rašpicama otpijevane. Mislim a valda (negriješim) da tako je razmišljanje večine tičara u pogledu na batude,po pitanju zijadi sa rašpom.Molio bi da me ispravite ako ste sto posto sigurni da ja nisam u pravu.A ako sam ja u pravu da većina gleda kako sam i pisa onda prihvatimo večinu mišljenja tičara,ne radi (mene)već ostalih sviju tičara (znalaca) koji su u večini takog mišljenja. I sa otim zatvorimo zauvijek ovo poglavje o zijadi s malim trzavicama,različitog pogleda.
Pozdrav od GIGE.
| |
| | | Gigo
| Naslov: Re: priče iz kafića pon lis 29, 2012 2:35 am | |
| Dobar dan. Svaka čast Gosp. Prava Zijada dosta ste (realni) u vašim pisanjima, jako dobro uočavate situaciju i stanje u kakvom se nalazimo i kakvo nas u prirodi če unaprijed SNAČI. Sve manje i manje kvalitete.
Pozdrav objektivnom Meštru Prava Zijada | |
| | | VELE1
Broj postova : 40 Points : 40 Join date : 11.01.2012 Age : 55 Lokacija : Split
| Naslov: Re: priče iz kafića pon lis 29, 2012 8:16 am | |
| - Gigo je napisao/la:
- Dobar dan,mala čakula bez prepucavanja.
Svima nama u velikoj (večini) naj bolje su zijade (caklene) i to niko ne poriče ama baš (nikad).Mene su neki krivo shvatili stekli su krivi dojam da sam ja ljubitelj rašpani zijadi. Prvi put od kad ranim tiče mi je u kuči neki batuderčič sa rašpanom zijom,s kojim ja nisam zadovoljan,pa na račun toga ispada da ja hvalim rašpane zijade (ni slučajno).Zna se koje su naj bolje, ali htio sam reči poznajuči dosta tičara da se več i prihvačaju zijade blažih rašpi ili rašpica.To bi značilo da voljeli ili ne voljeli prihvačat čemo i batude di su im zijade u blažim rašpicama otpijevane. Mislim a valda (negriješim) da tako je razmišljanje večine tičara u pogledu na batude,po pitanju zijadi sa rašpom.Molio bi da me ispravite ako ste sto posto sigurni da ja nisam u pravu.A ako sam ja u pravu da većina gleda kako sam i pisa onda prihvatimo večinu mišljenja tičara,ne radi (mene)već ostalih sviju tičara (znalaca) koji su u večini takog mišljenja. I sa otim zatvorimo zauvijek ovo poglavje o zijadi s malim trzavicama,različitog pogleda.
Pozdrav od GIGE.
Pozdrav gigo. S obzirom da se iz tvojih opisa da zaključit da si ajmo reć tićar s uvom ili ti ga kompetentan da ocjenite ,a samim i tim i ocjenite zijadu , a s obzirom da vas ne poznajem uljudno bi vas zamolija da prije nego što zatvorite ovu temu o opisu zijadi (rašpica i caklenih )bar stavite nešto od prije ako imate snimljeno pa da nam zaokružite cilu stvar u svezi boje zijade.Nadalje molija bi vas da se s obzirom na vaše bogato iskustvo i poznavanje grdelinske pisme opišete i ostale segmente koje jedna zijada sadrži .Unaprid hvala, biće mi čast ako mi odgovorite na moju zamolbu s obzirom da ste vi autoritet i znalac koji čak i imentuje i znalce odnosno one koji vas jedini i mogu pratit .Još jedan put hvala. | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: priče iz kafića pon lis 29, 2012 9:33 am | |
| Dobra večer Vele1. Što se tiče snimki za stavit ja jih sad i nemam jer prije se to pospremalo na kazetama,a ja sam se toga riješio. Inače nisam simpatizer CD.ijako na nekima imam dobrih caklenih zijadi,ali nebi jih zna staviti na forum i to su tuđi snimci.Segmente koje jedna zijada sadrži sam več spominjao u nekim prijašnim pisanjima sporednih tema,ali evo dat ču neki opis ukratko o segmentima zijadi iz mog kuta gledanog. Zijada da bi bila bar pozitivna sad mislim i na caklene i rašpane (blaže) treba imati početak i kraj uredan završetak a dakaklo i da se može čitat njena putanja dok traje.Govorio sam na dva tipa ispijevanosti zijadi (prihvačena) kolumbar i ravna zijada. Obe dvije moraju uredno biti završene bez sasičenosti, koja češče prati tip ravne zijade.Zato opet ponavljam da ravne zijade koje završavaju na slovo I moraju u kraj za sobom vuči više slova I di se više nebi stekao dojam da je presičena (negativna).Također zijade uredne se mogu poistoviječat i sa glasovima u klapi,pa znamo reči zijada od baritona,lirska,tenorska itd,također zijade imaju svoje( raspone) mislim poz. zijade različiti raspona lukova u kolumbar i dužina kod ravnih.To je važan faktor u kriteriju davanja ocijene zijadi.Zasad toliko.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | VELE1
| Naslov: Re: priče iz kafića uto lis 30, 2012 8:54 am | |
| - Gigo je napisao/la:
- Dobra večer Vele1.
Što se tiče snimki za stavit ja jih sad i nemam jer prije se to pospremalo na kazetama,a ja sam se toga riješio. Inače nisam simpatizer CD.ijako na nekima imam dobrih caklenih zijadi,ali nebi jih zna staviti na forum i to su tuđi snimci.Segmente koje jedna zijada sadrži sam več spominjao u nekim prijašnim pisanjima sporednih tema,ali evo dat ču neki opis ukratko o segmentima zijadi iz mog kuta gledanog. Zijada da bi bila bar pozitivna sad mislim i na caklene i rašpane (blaže) treba imati početak i kraj uredan završetak a dakaklo i da se može čitat njena putanja dok traje.Govorio sam na dva tipa ispijevanosti zijadi (prihvačena) kolumbar i ravna zijada. Obe dvije moraju uredno biti završene bez sasičenosti, koja češče prati tip ravne zijade.Zato opet ponavljam da ravne zijade koje završavaju na slovo I moraju u kraj za sobom vuči više slova I di se više nebi stekao dojam da je presičena (negativna).Također zijade uredne se mogu poistoviječat i sa glasovima u klapi,pa znamo reči zijada od baritona,lirska,tenorska itd,također zijade imaju svoje( raspone) mislim poz. zijade različiti raspona lukova u kolumbar i dužina kod ravnih.To je važan faktor u kriteriju davanja ocijene zijadi.Zasad toliko.
Pozdrav od GIGE. Gigo zahvaljujem na iscrpnom odgovoru i vašem trudu da mi udovoljite djelomično mom zahtjevu .Sve ovo šta ste vi napisali u ovom vašem izlaganju već i većina forumaša zna teoretski jednako dobro opisati.s obzirom da niste u stanju prezentirati nekog vašeg grdelina a naveli ste da posjedujete neke kazete bila bi mi čast zajedno sa vama poslušat neki od tih snimaka i da zajedno prokomentiramo iste ,naravno ako mi kažete odakle ste i neki mogući kontakt.VESELI mi bili. | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: priče iz kafića uto lis 30, 2012 9:06 am | |
| Dobra večer Vele 1. Vidim iz Splita ste pa smatram da nije potreba van matičnog jata tražit bolji uvid po pogledu zijadi i različiti vrsta snimljenih CD.Imate doma u Splitu koljevki tičarstva pregršt snimaka a i živih tiča kvalitetni u nešto manjem broju,kolege če vam u Splitu rado pokazati na uvid što želite.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | VELE1
| Naslov: Re: priče iz kafića sri lis 31, 2012 9:05 am | |
| - Gigo je napisao/la:
- Dobra večer Vele 1.
Vidim iz Splita ste pa smatram da nije potreba van matičnog jata tražit bolji uvid po pogledu zijadi i različiti vrsta snimljenih CD.Imate doma u Splitu koljevki tičarstva pregršt snimaka a i živih tiča kvalitetni u nešto manjem broju,kolege če vam u Splitu rado pokazati na uvid što želite.
Pozdrav od GIGE. Dobro večer Gigo.Eto ja sam iz splita pa ne znam to šta ti znaš u svezi kvalitetnih tića, pa eto kad bi me ti moga uputit kod nekoga bija bi ti zahvalan.Pozdrav. | |
| | | Gigo
| Naslov: Re: priče iz kafića sri lis 31, 2012 9:23 am | |
| Dobra večer Vele1. Ono što ja znam o tićima isto tako zna i ovde na forumu jedan broj tičara iz Splita,pa valda znaš nekoga sigurno če ti pomoči tvoj mještani. Reklo bi se. A koče kome nego svoj svome.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: priče iz kafića uto stu 20, 2012 7:43 am | |
| Veceras je bilo izrazito lipo u Kalaharija, nikad vise ticara,mislim rekord, svi stolovi puni ,a kao slag na tortu , posjet grdelinasa iz Livna. Atmosfera odlicna kako i dolikuje grdelinaskoj eliti Veliki pozdrav Livnu |
| | | Gigo
| Naslov: Re: priče iz kafića uto stu 20, 2012 8:26 am | |
| Dobra večer,a šta mogu reći svaka vam čast na prijateljskom druženju,meni ostaje žao što nisam bliže i ja bi rada svratio na čakulu.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | brabus
Broj postova : 50 Points : 54 Join date : 15.01.2011 Age : 48 Lokacija : Split-Livno
| Naslov: Re: priče iz kafića uto stu 20, 2012 9:18 am | |
| Koce daj koju sliku, slikava si cilo vrime, valjda imas nesto | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: priče iz kafića sri stu 21, 2012 8:04 am | |
| - brabus je napisao/la:
- Koce daj koju sliku, slikava si cilo vrime, valjda imas nesto
ocu bozo,sigurno |
| | | Gigo
| Naslov: Re: priče iz kafića sub pro 01, 2012 1:22 am | |
| Živio Koce,šta ima nova u kafiču na čakuli,lipi je to ventil oduška.Ima li koji kolega štogo da veseli bar sad a unaprijed kako bude.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: priče iz kafića sub pro 01, 2012 3:38 am | |
| Uvik ima novoga Gigo,
Mario ima cetiri mlada,kazu da idu odlicno,
Tone car ima grdelina u cetiri pletiva,ceka mu zijadu,
Mate je kralj gmo,
Strava nikad jaci,
glatkih je iz dana u dan sve vise,
itd.,itd,
drugim ricima ,
u caffeu uvik veselo. |
| | | ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: priče iz kafića ned pro 02, 2012 9:55 am | |
| HAHAHA moj Koce, daj malo pojasni ovaj izraz čeka mu zijadu , kako se to čeka , kako triba stajati , jel triba se sakrivati , šta se radi kad se ČEKA ZIJADA , POZZZZZ | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: priče iz kafića ned pro 02, 2012 7:09 pm | |
| Ocu zadro, Car ima grdelina kojemu je cuja zijadu prije mode,i to u tri pletiva, sad nakon mode je necuje,versa,zaleti se,ali nema zijade, Svi cekamo i navijemo za Tonu Cara. Reka je profa, cudni su putevi gospodnji. |
| | | ivica.milanovic13
Broj postova : 122 Points : 125 Join date : 01.02.2011
| Naslov: Re: priče iz kafića pon pro 03, 2012 1:03 am | |
| Ma zijada će doć samo triba čekat to je najlakši dio pisme hi hi hi | |
| | | Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: priče iz kafića pon pro 03, 2012 8:51 pm | |
|
Listaj listaj nadoće -- !!!
Salu2
| |
| | | frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: priče iz kafića sri pro 05, 2012 7:45 am | |
| Gigo zahvaljujem u ime svih tičara iz Kalaharija na gesti koju si učinija. Drugi put kad te put nanese javi se moga si usput svratit i poslušat kojeg tiča meni prolaziš kraj zgrade tako da ne možeš falit.Pozdrav Gige... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: priče iz kafića sri pro 19, 2012 8:15 am | |
| - bariton je napisao/la:
- Moram ponovno pohvalit mlade grdeline Mate R.
Danas smo ponovno slušali snimak u kalaharija i to je fantazija.
Verša cista,a kroz veršu svaku malo batuda.Pletiva me toliko ne zanimaju,
grguricka originalna stakata,ali zijadu moram malo više prokomentirat.
Izvedena,fina,meka sa krajem koji polako nestaje .Kroz cilu zijadu se cuje lirika
i tuga .Inace se vrlo teško prinese boja i liricnost priko aparata,ali ovo je
je za naježit se.Jedva cekam cut uživo i svim srcem navijam da ih dovede
do kraja.
Bravo Mate splitsko dite Evo trazija sam ovi stari post jer sam jucer slusa grdelina Matinoga ,ovoga istoga i to snimak od sedam minuta. Znaci grdelin je druga godina,ima je nekih problema sa zdravljem ovo lito,ali sad je sve OK. Sad o snimci, jednom rjecju FANTAZIJA, sve ,ama bas sve je odlicno, a zijada svjetska klasa,lirika,melodicnost,finoca,boja,izvedba. Nema se sta kazat nego ponovno bravo Mate splitsko dite |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: priče iz kafića sri pro 19, 2012 9:14 am | |
| haha ha,
puno teških pitanja cvok,
ja ga nisam sluša uživo,
ali nekoliko ljudi iz caffea ga je slusalo.
Pricekat cemo lito da svi gustamo,
a snimak je originalan sigurno ,ne prekidan,sa svim manama i vrlinama. |
| | | MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: priče iz kafića sri pro 19, 2012 9:18 am | |
| - koce je napisao/la:
- bariton je napisao/la:
- Moram ponovno pohvalit mlade grdeline Mate R.
Danas smo ponovno slušali snimak u kalaharija i to je fantazija.
Verša cista,a kroz veršu svaku malo batuda.Pletiva me toliko ne zanimaju,
grguricka originalna stakata,ali zijadu moram malo više prokomentirat.
Izvedena,fina,meka sa krajem koji polako nestaje .Kroz cilu zijadu se cuje lirika
i tuga .Inace se vrlo teško prinese boja i liricnost priko aparata,ali ovo je
je za naježit se.Jedva cekam cut uživo i svim srcem navijam da ih dovede
do kraja.
Bravo Mate splitsko dite
Evo trazija sam ovi stari post jer sam jucer slusa grdelina Matinoga ,ovoga istoga
i to snimak od sedam minuta.
Znaci grdelin je druga godina,ima je nekih problema sa zdravljem ovo lito,ali sad je sve OK.
Sad o snimci,
jednom rjecju FANTAZIJA,
sve ,ama bas sve je odlicno,
a zijada svjetska klasa,lirika,melodicnost,finoca,boja,izvedba.
Nema se sta kazat nego ponovno
bravo Mate splitsko dite Znaci Koce povlacis svoju tezu da se na "umjetan" način od nule ne može stvorit svjetska klasa??? Ajde neka si i ti to napokon prizna! Mate udri, samo naprid, jedan je meni idući kojega naucis, obeca si mi!!!! Pozzzz svim GEMO mestrima! | |
| | | MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: priče iz kafića sri pro 19, 2012 9:46 am | |
| Je Cvokooko, Mate ti je odličan covik, iako san ja čujo nedobre stvari za njega dok ga nisan poznava, a onda san vidijo da ljudi seruckaju zbog ljubomore! | |
| | | brabus
Broj postova : 50 Points : 54 Join date : 15.01.2011 Age : 48 Lokacija : Split-Livno
| Naslov: Re: priče iz kafića sri pro 19, 2012 10:03 am | |
| Dobra veče svim ljudima dobre volje...
Evo da se ukratko izjasnim po pitanju pjeva Matinog grdelina Kao prvo da usmjerim pozornost na grdelina, a ne na nikakva prepucavanja,kontradiktornosti i itd! Grdelin koji je gosp. Koce slušao jeste grdelin star 1 god i 6 mj,naučen je preko aparata (audio opreme)...znači od svoga 10-tog dana starosti gnijezdo od 4mlada grdelina je odvojeno od ženke i nastavljeno je sa pitanjem (odhranjivanjem) u teškoj izolaciji, a kad kazem teskoj izolaciji onda mislim da za njih osim covjeka i opreme nitko drugi nije postojao.... Kako je vrime odmicalo a tići odrastali tako se radila selekcija, znači odvajanje ženki i razdvajanje muzijaka... Nakon 5 mjeseci starosti mladi su pokazali sto su naucili, tu se odmah vidjelo sta je sa pjesmom, dva su grdelina naucila ama bas sve u takt, a druga dva su izostavili zijadu... Nakon 8 mjeseci samo jedan je ostao na toj zijadi kakvu je gosp.Koce opisao, a drugi je isto pjeva ali ne kao mu brat njegov! Pošto je u ovom svijetu grdelinaštva najučestalija stvar da ti se baš nesto dogodi najboljem tiću, e u ovom slučaju se dogodilo baš tom tiću, razbolio se...pa povuci potegni i izvuče se živa glava, trajalo je to dugo dok se to sve vratilo u normalu,zahvaljujuci veterinarima iz Zagreba, jer da je ostalo u Splitu, davno bi bio pokojni... Sada je tica zdrava i pjeva bas onako kako je pokazivala na pocetku...Detalje vam ne mogu pisati, jer nemam baš tolika autorska prava;) Znaci, tica ima veršu, javljanje,zov, batudu sa zijadom... Zasto sada pisem sta sve tic ima, zato da napomenem da je tic kompletan, znaci GRDELIN je, sa čistim grdelinskim glasom bez ikakvih prizvuka baštarde ili slično...iako ih mnogi zovu GMO vjerujte da to nikad nebi primjetili jer nisu ni kutijaši a ne boje se ni prirode:-) Da se vratim na pjesmu tog tića Verša= čista-najčistija, takvi skoro da nisu ni postojali. Javljanje= klasično grdelinsko Zov= klasicno grdelinsko Batuda= pletivo u 8 taktova sa zijadom 5+ Bez: strilavanja, cjacjavanja, špondi,krrrrr, grrrr...ili šta već još!
Sad ce se mnogi pitati zašto taj snimak koji naravno postoji i ( audio i video) kao i što postoji živi tić,ne postavite na forum... E pa moji dragi forumaši ja ću vam najiskrenije reći da se takve stvari ( snimke) ne dilaju po youtubu... A kad bi vam poceo pisati o razlozima, onda bi mi tribalo jos jedno 3 sata da provedem za kompj, da to napisem...mislim da je nepotrebno, kako se ono kaže ( pametnome je i jedna dosta) Kad se oformi ocjenska lista i takmičenje, tada ce tog grdelina moci svatko čuti...a do tada samo normalni ljudi sa sluhom:-)
Pozzz
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: priče iz kafića | |
| |
| | | | priče iz kafića | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|