| Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|
+37Grga Zlatoper grk enver lastavica bevanda lubinko adebisi keyser soze brabus Nemam nista! F I N K O GRANDE Baketina roko euzebio DjordjeVet emirgrdelin13 myki roko prč KOBAC kolombar Sina BL ĐEKO pujdo MONSTRUMO PESTI ivica prava zijada Gigo nicaze pele YOGI frzelin lorena1990 domo Tic_Bal. CIBO 41 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sri kol 07, 2013 1:11 am | |
| Živili.
Evo Adebisi malo ču se naslonit na tvoj tekst uz normalnu čakulu.Postoje dva tretmana pogleda na vrednovanje pisme a u ovom slučaju batude.Ako smo u nekom društvu prijateljskom uz čakulu ovaj drugi tič kako ga opisuješ nebi bio obezvrijeđen,ponižen ijako nosi i neprimjerene dijelove pisme,tio sam reči da za pojedine batude bi ga se cijenilo i spominjalo kroz čakule kolega.Dok ipak ako se nađemo u poziciji takmičenja(prihvačenog bodovanja i poz. i nega.)vrijednost tiča može biti i neuočena zbog negativni dijelova koji ruše u krajnosti pozitivne bodove.I sad se dešava da čišći tič donekle pozitivni batudi sa više ispijeva pobijeđuje u krajnosti tiča težeg u pismi koji ima samo bolju batudu cijelokupnu, ali malo je upotrebljava.Sve je stvar postavljena kriterija a opet poseban pogled samog pojedinca što bi rađe želio.Za mene puno znači koliki je razmak kvalitete na različitim batudama jer u slučaju da teži tič dosta biži po vrijednosti komplet batude od drugog ja bi se ipak mašio za kvalitetu batude,kraljice zijade.
POZDRAV.
| |
|
| |
prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sri kol 07, 2013 7:36 am | |
| Grdelinska godina ide ovako.Dva miseca utroši na minjanje perja a idučih 6-8 miseci na korištenje uglavnom verša da bi uzanju sija na batudu 2-3 miseca.Ako grdelin nakon izveršavanja od po godine nemore batudat dva miseca onda to nije za ovu zadovoljit našu tradiciju a ko more istrpit da mu se grdelin drži veraša i u vrime kad mora batudat neka gušta u njemu jer mi to nemoremo.A batuda kvalitetna ili nekvalitetna je određena po sluhu jer zija mora bit u minimumu sridnja pa naviše ako je ispod sridnje onda nevaja.G.Gigo to zove zija negativna kad je ispod sridnje a zijada pozituvna kad je naviše ali dođe na isto samo se igramo ričima.Vrlo je jednostavno za razumit i brzo se sporazumimo kod slušanja uživo jer su odstupanja u maksimali po ocjene gori doli. | |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sri kol 07, 2013 8:11 am | |
| Zijada u buduče češ moć pričat ovakve stvari kad staviš grdelina na brokvu ili na You Tube do tada si falša zijada..... | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari čet kol 08, 2013 7:03 pm | |
| Poz Ticarima i Pticarima Nije me dugo bilo na forumu i na ostalim i forumima al ko sto vidim nista nisam propustio..dakle da se nadovezem MISLIM DA NETKO MJESA BABE I ZABE poneki forumasi...jos neznaju sta je i dalje ili kako bi izgledala BATUDA necu da spominjen koi od clanova mjesa babe i zabe ...HTEO SAM DA KAZEM BATUDA NIJE BATUDA AKO POSLE ZIJADE IMA NASTAVAK .. Poz svima sretno al okrenite se na pravi put RAZLIKUJTE BABE OD ZABE:cheers: | |
|
| |
kolombar
Broj postova : 49 Points : 49 Join date : 01.07.2013
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet kol 09, 2013 1:15 am | |
| a moj đeksone znas li ti sta ja zijada hi | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet kol 09, 2013 3:09 am | |
| - kolombar je napisao/la:
- a moj đeksone znas li ti sta ja zijada hi
A kako da neznam sta je zijada:!: pa to bi u prevodu znacilo JEDNA LASTA NECINI PROLECE:D ..a sad za ziju u tvog grdelina da ti recem pravo ona nije po vasem standardu a bogami ni po moim ,ko sto bi jedan ovde reka mnogo ti e GUSTA I NIJE EKOLOSKA:D POZ KOLOMBARCICU I SVE NAJBOLJE:cheers: | |
|
| |
kolombar
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari pet kol 09, 2013 3:19 am | |
| | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 10, 2013 1:28 am | |
| Obećanje ludom radovanje.Šta je ovo di su obećani snimci,nema niko ništa.Reka sam vam ja teško će ko pobjedit sokratesa ali niste mi vi vjerovali.Evo sam ova dva dana bija malo po sinju i vidija neke svoje prijatelje,popili piće malo porazgovarali .Odmah se zove na marendu ,svaka ćast mom prijatelju ali nisam nikako moga doć jer sam ima puno posla ali ima u Boga dana ima vrimena. | |
|
| |
prava zijada
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 10, 2013 6:46 am | |
| Eto lipe vjesti o druženju i marendevanju tićarskih kolega. | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 10, 2013 10:45 am | |
| | |
|
| |
prava zijada
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 10, 2013 11:10 pm | |
| Preslušavajući razne video snimke pjeva grdelina evo jedan koji mi se svidio jer zija ima smisla tj. iako se primjeti kolinac u ziji ipak je za mene jedna od boljih zbog finoće u izvedenosti.Ne mogu tvrditi dali su pletiva i ostalo neki mix ali zija je sigurno u originalu. https://youtu.be/KirPtLAzaMY | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 1:18 am | |
| Živio Prava Zijada.
Moj pogled na ovaj snimak. Odlučio sam komentirati više iz iskustva pogotovo jer sam se kroz ovaj hobi načujo masu zijadi svakakvih. Što se tiče pletiva sakupljenih do odgovarajuči dužina, presnimjeni ,možda baštardini dijelova jako su primjerena, zadovoljavajuča posve ukusna na sluh.A šta reći o ovakom tipu zijade ja nikad uživo kod tiča nisam čujo ovaku izvedbu zijade, ipak je ovo nešto drugačije od zijade što nazivamo kolinac,al dobro svak opisuje kako umije.Ova zijada kao nešto pozitivno nosi u večini bistrinu,kraj nije posve primjeren ne uočuje se posve čitko silazak zadnji slova (JU ),dužina i prolazi po vidu priko srednjeg kolumbara, ali onaj čudnovati zalom kod sredine zijade je posve neprimjeren za mene odbojan,neukusan.Taj nazvaču ga faling nailazi u putanji kolumbara pari posve normalno, kao ne kolinac več kao zijada ispivana u kolpu,ali on je neprimjeren za sve žive zijade prirodne jer remeti dojam lipote zijade. Možda naj vjerojatnije je montaža zijade a ako je sluhista je loše posložio, rastegao dužinu kolumbara i u sridi napravio jako neprimjerenu grešku za zijadu da bi bila zadovoljavajuča. Samo moje mišljenje.
POZDRAV. | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 1:38 am | |
| Gigo, ovo je original snimka domina jednog bivšeg grdelina, nije montaza. Taj je Grdelin završio kod Balte našega, zvali su ga masni. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 2:13 am | |
| Bog Monstrumo.
Nisam mislio reč da je izvedba nemoguča več da je tič učio možda sa snimka pismu batudu pa tako i ovu zijadu kroz sredinu čudnovato neprirodno ispvava.
Prova bi dvi riči reči na opis riječi kolinac. Uočio sam i takvih zijadi i to u jako primjerenim dugim kolumbarima,za mene bi davale uviđaj na sluh kao prelom koji čak ima obavezno minimalnu stanku u dvaju dielova zijade a uočuju se večinom kod ispijeva 75 posto zijade sa večinom loma nazvanog kolinac u gornjoj zoni,opis pučki kao na pračenju rada srca di naglo crta odskače u vis i zatim opet vrača u normalu,recimo mig u kartama ramenom trzaj pokaz konj bata,znači izbačaj iz ravnoteže u ovom slučaju zijade.Bez obzira čijeg tiča opisujem uvijek iznosim samo svoje viđenje,reči ču nemoram ni ja biti u pravu.
POZDRAV. | |
|
| |
kolombar
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 3:27 am | |
| | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 4:23 am | |
| Živio Kolumbar.
Ako je ovo ajme majko recimo za nekoga,možda je u pogrešnoj disciplini upisan,ali sve se da popraviti.
POZDRAV. | |
|
| |
nicaze
Broj postova : 84 Points : 82 Join date : 02.01.2012
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 6:11 am | |
| | |
|
| |
bevanda
Broj postova : 23 Points : 23 Join date : 02.08.2013 Lokacija : Ma-torcida
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 6:27 am | |
| Bog Gigo Nasluša si se pravih u Brelima. Živio | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 6:29 am | |
| Dobra večer.
Gosp. Nicaze riječ MASNI mi nadam se daje spoznaju o čemu se radi,pa tko voli nek izvoli, Šta tko voli,kolko zna,i za kolko se mašit ostavljam pojedincu koji bira,uzima.Nebil se želio dublje miješat.
POZDRAV. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 6:37 am | |
| Živio Bevanda.
Teško je reči više ali dikojjeg da kao komplet tiča, dok puno više solidni.Što se tiče samo zijade bilo je vrlo dobrih u kolumbaru posve kristalni a isto tako i u drugim mistima kod drugih kolega uvik bi se našao pokoji jako vrijedan tič.Sad iđem baš na bevandu u jedno lipo društvo mlado,pisma nosi svoje pa kako završi.
POZDRAV. | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 7:58 pm | |
| - Gigo je napisao/la:
- Dobra večer.
Gosp. Nicaze riječ MASNI mi nadam se daje spoznaju o čemu se radi,pa tko voli nek izvoli, Šta tko voli,kolko zna,i za kolko se mašit ostavljam pojedincu koji bira,uzima.Nebil se želio dublje miješat.
POZDRAV. MASNI je dobio ime po tome sto je prvu godinu uvijek izgledao kao da je mokar. Ustvari on je lucio nesto sto je se odražavalo na perije. MASNI nije nikad nikome prodam ! Promjenio je nekoliko vlasnika ali sve na poklon. Ovaj grdelin prvu godini je bio dosta dobar i onda je poslje druge mode jednostavno malo drugacije pijevao . Pozz. | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 8:09 pm | |
| Gigo živio ! Svaka čast tvome kao i uvijek realnom opisu. Htjeo bi se nadovezati na tvoj komentar gdje kraj zijde nije jasan (JUU). Ovaj tic je imao dominantno i uočljivo na sluh (JUU). Oko sredine zijade se da primjetiti da je izvedba kao čudna ili izvedena na kolinac ali ovakve zijade bi dosta bile interesantne mnogim tićarima jer mladi bi to mogli vrlo lako bolje izvesti . ps.Gigo onako samo moje mišljenje oko kraja zijade na tvoj komentar mi je zapao za oko (JUU). Živio Gigo | |
|
| |
lastavica
Broj postova : 11 Points : 11 Join date : 05.08.2013
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 8:50 pm | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
MASNI nije nikad nikome prodam ! Promjenio je nekoliko vlasnika ali sve na poklon.
Ovaj grdelin prvu godini je bio dosta dobar i onda je poslje druge mode jednostavno malo drugacije pijevao .
Pozz. Zašto je promijenio nekoliko vlasnika kao poklon? Indikativno je to što naglašavaš da nije nikome prodan,zar ne? Kao i činjenica zašto to naglašavaš.
Zadnja promjena: lastavica; ned kol 11, 2013 10:05 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
kolombar
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 9:20 pm | |
| zija od tog masnog je totalno neispravna | |
|
| |
prava zijada
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 11, 2013 10:08 pm | |
| Naravno da je indikativno što taj grdelin nikad nije prodavan a prominio je nekoliko vlasnika po kazivanju G.Tic Bal .Ali to nas upučuje na te ljude koji nisu prodajice nego grdeline iz očito drugih razloga drže.U pitanju su ljudi a ne grdelin. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
| |
|
| |
| Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|