Broj postova : 268 Points : 295 Join date : 29.05.2011 Lokacija : sinj
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo uto vel 07, 2012 8:18 am
YOGI je napisao/la:
E moj koce misliš da ja nisam zna zašto im krepaju i zašto im se pušu grdelini,ali ja nisam tija govorit jer oni sve znaju a za koji misec će oni tebi držat predavanje.A znam i zašto ih šire ,prvo da bi se hvalili a drugo da se brže proda.A znaš li di će ti tići bit u 6 mjesec,bit će ih više od pola u modi.Pusti ljude neka šire i neka uživaju a tiće ko jebe neka krepaju
Ljudi već danima ,godinama, čekaju objašnjenje od stručnjaka, di su svi ti nestali šta ih meštri nisu zimi širili ,a tobože ovi su otišli u k...c molim objašnjenje ,a nadam se i velika većina sa ovoga foruma.pozzzz
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo uto vel 07, 2012 12:20 pm
pele prikane
ma za taj problem obratise veletu1 on ti je največi stručnjak ovde na forumu
vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pet vel 10, 2012 4:27 am
pele je napisao/la:
YOGI je napisao/la:
E moj koce misliš da ja nisam zna zašto im krepaju i zašto im se pušu grdelini,ali ja nisam tija govorit jer oni sve znaju a za koji misec će oni tebi držat predavanje.A znam i zašto ih šire ,prvo da bi se hvalili a drugo da se brže proda.A znaš li di će ti tići bit u 6 mjesec,bit će ih više od pola u modi.Pusti ljude neka šire i neka uživaju a tiće ko jebe neka krepaju
Ljudi već danima ,godinama, čekaju objašnjenje od stručnjaka, di su svi ti nestali šta ih meštri nisu zimi širili ,a tobože ovi su otišli u k...c molim objašnjenje ,a nadam se i velika većina sa ovoga foruma.pozzzz
Braco kako di?Izile ih maćke....
probiotik
Broj postova : 272 Points : 272 Join date : 22.01.2012
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 2:49 am
dajte stogod video klipa vi sta imate dobre tice da malo gustamo teorija je dosadila
kain
Broj postova : 185 Points : 200 Join date : 12.01.2011 Age : 58 Lokacija : HRBiH
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 7:27 am
probiotik je napisao/la:
dajte stogod video klipa vi sta imate dobre tice da malo gustamo teorija je dosadila
Evo jedan video u skladu sa ovom pričom iza tipkovnica Mnogi na forumu sviraju ku...,kao i ova dvojica.
P.S. Ako se netko prepozna,izvinjavam se nije mi namjera da nekog uvrijedim
vrca
Broj postova : 479 Points : 514 Join date : 03.02.2011 Age : 43 Lokacija : SPLIT
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 7:38 am
A Kaine đe ih nađe????
kain
Broj postova : 185 Points : 200 Join date : 12.01.2011 Age : 58 Lokacija : HRBiH
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 7:40 am
Vrca,imaš ih ovdje koliko hoćeš,samo nemaju sa čim svirati
nicaze
Broj postova : 84 Points : 82 Join date : 02.01.2012
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 7:47 am
hahahhaha nek batudaju ustima hahahhaa
baketin
Broj postova : 7 Points : 7 Join date : 27.12.2011 Age : 53 Lokacija : novi vinodolski
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 7:52 am
nemogu od smijeha!!!
arboret
Broj postova : 299 Points : 303 Join date : 02.05.2011
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 7:55 am
kain je napisao/la:
gospodine kaine nisam mogao ne reci ništa na vaš ovakav pristup tako je dosta nas nema sa cim svirati kako vi govorite.
samo za razliku od vas par naši kolega razumiju se u pjev grdelina vi imate tomsona a nemate bend i pratece vokale i sada razmislite kako to zvuci.
kain
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 8:02 am
arboret je napisao/la:
kain je napisao/la:
gospodine kaine nisam mogao ne reci ništa na vaš ovakav pristup tako je dosta nas nema sa cim svirati kako vi govorite.
samo za razliku od vas par naši kolega razumiju se u pjev grdelina vi imate tomsona a nemate bend i pratece vokale i sada razmislite kako to zvuci.
pravi se javio.
Ja sam Zoran Vukadin ,a kako se ti zoveš?
VELE1
Broj postova : 40 Points : 40 Join date : 11.01.2012 Age : 55 Lokacija : Split
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned vel 12, 2012 9:41 am
arboret je napisao/la:
kain je napisao/la:
A biće ti imaš gospodine arboret.Ate tvoje kolege su već odavno pročitane učemu su vješti ,i istina imaju cili bend a vi ste im gospodine arboret klistir za bolju probavu.
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pon vel 13, 2012 12:05 am
Bog !!!!
Ajmo na kulinarski forum ---ovi što začinjavat vole !!!!
Salu2
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 07, 2012 7:47 am
Polako ali sigurno tema širenja dolazi na svoje,
prolice zove,toplije je,
širitelji se bude,
a Bošket,šta ti kažeeš,
idemo liiiiiiii
bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 07, 2012 8:07 am
Samo vi ajdete.
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 07, 2012 8:09 am
Ajde ,ajde,
spremija sam ti katrigu i ladovinu,a bit ce i marenda,
da ne govorim o lipim zijadama koje ce plovit plavim nebom
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 07, 2012 8:16 am
Taman za šketabo ----- skoro haiku ---hahahha !!!!!
Salu2
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 28, 2012 5:23 pm
Evo ga,
01.05 je doša,
vrimena se stabilizirala,
širenje ide ,napokon.
Ja sam jucer prvi put na otvorenu livadu,onako na par metara razdaljine jedan od drugoga.
Grdelini su zrili,u škanciji su poceli spajat batude,to mi oni sami govore "idemo u polje".
Sad im polako smanjujem spizu,tako da 01.06 budu na par zrna mišance.
Prvi pokazatelji su dobri,bit ce nešto
Oko 15 .05., bi trebali bit u topu koji bi traja do 15.07.,
a to znaci da im je osnovno pivanje batuda u najboljem izdanju.
Moćun
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 28, 2012 8:57 pm
Teorija 5 ,Praksa - još nije zaključena ocjena !!!!
Salu2
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo sub tra 28, 2012 10:33 pm
praksa je praksa MOČUNE
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo uto svi 01, 2012 7:37 am
Evo malo prakse,
širenje se zalaufalo punom parom,svaki dan je poligon aktivan.
Još uvik su grdelini relativno blizu 5-6 metara,
tako ce bit još 10-15 dana,a onda idu na šire,bar desetak metara jedan od drugog.
Još uvik je faza razmištanja,ko s kim i ko livo ko desno,ko komu paše.
Mislim da ce 01.06. bit u topu.
Ala koji gušt
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo ned svi 06, 2012 2:25 am
Nakon par dana aktivnog širenja vide se promjene kod mladih grdelina.
Neki su teški na batudi,malo ih daju,
neki uopce malo pivaju u polju,
a neki pokazuju kvalitet i u pismi i u broju batuda.
Takve na kraju krajeva mi tražimo i upravo zato triba cekat 5mj. i 6mj.,raširit grdeline
u polju i onda vidit šta je za nas ,a šta ne.
Ovo govorim iz razloga što ni veljaca,ni ožujak nisu mjerodavni za krajnju ocjenu mladog
grdelina,jer tad još pivaju dobro a kad u svibnju izađu na livadu,osjete grdelina u prirodi
osjete parenje,toplinu,mnogo ih ode u ku...c.
Zato je pravo veselje kad je mladi grdelin u ovo doba sklon batudi i kad zadržava kvalitetu
te batude..
Ajmooooo u polje
euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pon svi 07, 2012 5:22 am
Malo ću se nadovezati na prijatelja Kocu. Polje će sada sve razotkriti. Sada kad osjete parenje i prirodu malo će ih ostati na onoj pjesmi što se slušalo preko zime. Sva ona pusta pletiva i velike zijade dolaze na ispit. Nema se izbora. Grdelini moraju vani. Sačuvati se ne mogu ni na kakav način. Ukoliko ih ostavite u škancijama ostaju na nekoj verši ili pjevaju jedni na druge, a ne valja ni jedna ni druga kombinacija. Mladac mora vani. Mora zvati bez obzira što mu je batuda. A batuda mu je ono čime zove. Ako sada čujete u mladca batudu koja završava zijadom koja nije sičena, odnosno ako je završena, imate se čemu nadati. To bi moglo biti dobro. Ako je vizi, ili vrci, ili nešto drugo, ajmo ispočetka. Samo na livadi će te znati što imate, ostalo je varanje samog sebe. Puno uspjeha tičari.
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pon svi 07, 2012 6:01 am
Nebi se slozijo u potpunosti sa našim profesorom, jer mi koji nemamo vrimena sirit u polju iz razno raznih razloga, mi slusamo grdelina u kući, stanu na balkonu u hodniku!!! Pa ko meni more otet moju sricu ako ja slušam 5-6 pletiva i vrhunske lirske zijade? Jebe se meni za livadu u tom slučaju! Ja nažalost nemogu rec da to iman, ali znam neke koji to imaju i mogu van rec sa 1000% sigurnošću da coviku u dnevnom boravku grdelin "lomi" zube od pivanja!!! Putevi su razliciti a cilj je isti!!! Ja ne kažem da ti grdelini u polju neće strapat, ali braco, budimo iskreni to je to di god pivalo samo neka piva!!!
Gost Gost
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo pon svi 07, 2012 7:36 am
Da,
kako ko voli,nek izvoli.
Meni je polje mjerilo,po starinsku,
jer grdelin koji u polju piva dobro,doma u kužini ili hodniku piva još bolje.
Grdelin koji je sklon kvalitetnoj batudi u polju,kad dođe doma ispivan,
u škanciji piva još kvalitenije.
Nisu naši stari bili blesavi.
Sponsored content
Naslov: Re: sirenje - trening, kada, kako, koliko dugo