| Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|
+35enver Sina BL angjello ivica pele domo GRANDE ssarava1 arboret sole ivica.milanovic13 KOBAC DOMENICO bošket žuti lord189 Škuri tić vrca KLAPA SINJ BOCKA zoran ptice pjevice Moćun F I N K O marko Grga Zlatoper frzelin YOGI Tič_Bal grgo PSIHO kain PESTI Tic_Bal. ATOMIC DjordjeVet 39 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 06, 2011 10:11 am | |
| Danima i tjednima se potencira murterska pjesma i murterski grdelini. Evo ovako. Skreneš sa magistrale lijevo prije Biograda. Ideš prema Tisnom. Prijeđeš jedan most. Skreneš lijevo. Šumarak, voda. Tu su bili prvi murterani. Spustiš se prema polju. Ide nekoliko cesta, poljskih. Bili su na različitim mjestima. Njihova je propast bila voda u polju, koju su ljudi našli. Ne tjerajte me da opišem što se tu dogodilo. Odmah će me izbacit sa foruma. Ali dobro opremljeni Splićani. Bili su kvalitetni grdelini. različiti u pjesmi. Od onih sa dva takta i zijadom do onih sa puno pletiva i dobrom zijadom. Meka pletiva, relativno brza i neponovljiva na usta ljudi. Ali imali su i mana. I male zijade i strilavanja. Meni su osobno puno draži i kvalitetniji bili petnaestak kilometara dalje ali od mora. Pletaduri se još mogu naći oko Vrane. Vrhunske zijade ste mogli čuti i oko Benkovca, ali tada je toga bilo svuda. Tada se moglo birati koju ćeš pjesmu. Puno sinjskih ptičara je puno više cjenilo bosanske ptice. Jači glas, jače zijade. | |
|
| |
euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 06, 2011 10:16 am | |
| Slažem se Baritone. Ako nemaju ništa drugo osim onoga što se može čuti na snimku, za današnja vremena dobro. pozdrav | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 06, 2011 5:45 pm | |
| - euzebio je napisao/la:
- Evo redom, na televiziji po običaju nema ništa.
G. Bariton. Različiti su nazivi u različitim mjestima. Čitao sam i prijašnje rasprave oko potpivavanja i slično. Ja npr. ne znam što je to pirlit u terminologiji vas splićana. Ali to dokazuje nešto drugo. Pjesmu grdelina i pravila u pjesmi su razaznali neovisno jedni o drugima i sinjani i splićani. To što različito nešto zovemo ne znači da na različite načine kvalificiramo. Ono što ne valja u sinju ne valja ni u splitu a mislim da je tako i u drugim gradovima bez obzira kako to tko zvao. greške su greške ma kako ih zvali.A grdelin po meni ima grešaka. ja sam ih naglasio, a naglasio sam i ono što mi se sviđa. G Euzebio sve je meni jasno,da mi rezlićito zovemo neke izraze u pivnju tića i ja se u potpunosti slažem oko toga,ali ima jedna velika stvar oko koje se ne slažem,to je ono gdje kažete ;ono šta ne valja u sinju ne valja i u splitu.E tu se ne slažem jer u sinju vi niste ni ćuli za nategnutu zijadu i uvjek ste je držali po ćibama.Ja to znam jer sam radio po sinju od 85 g pa do dan danas.Znali su me zvat da ćujem PRAVU zijadu a ja dođem i ćujem NATEGNUTU zijadu srednje dužine.E vidite g euzebio takve nategnute zijade se nisu gojie po splitu.A ti šta su me zvali danas drže meni i svima drugima predavanja po forumu.A i kad nebi dugo bija u nikoga u sinju ja pitam Milana Maslešu šta ima u sinju jesi li šta sluša,a on meni kaže a šta će bit moj jole nategnute zijade a šta drugo.Eto tako bi odgovorija i polu sinjanin ali koji je ućija splitsku školu držanja tića.Budite pozdravljeni i nemojte šta zamjerit za rezliku od drugih sinjana s vama se slažem oko dosta stvari a ove šta se ne slažem sam vam rekao iskreno bez zle namjere | |
|
| |
DOMENICO
Broj postova : 338 Points : 348 Join date : 01.02.2011 Age : 47
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 06, 2011 7:40 pm | |
| A kod kojih sinjana si slusa grdeline 85-95? daj lipo napisi koji su ti ljudi | |
|
| |
YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari sub kol 06, 2011 11:55 pm | |
| Znaju oni sami domeniko na koga ja mislim.Ali da ne ispadne da ja iman nešto protiv Sinja evo demant.Negdi 89 g u gospodina O hare(samo ga znan pod tim nadimkom)je bija grdelin s odličnom zijadom,livanjski grdelin sa lipom zijadom.Negdi 94 g možda i prije u gosp.Zviri(mislim da se preziva Barač)isto je bija jedan grdelin s vrlo dobrom zijadom(malo je bila u ravno nije bila završena ali lipe boje) | |
|
| |
DOMENICO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 12:17 am | |
| Ok yogi sad mi je jasnije! Možda ima nade za tebe !!!! O'hara je ima monstrume i postoje i neke snimke od tih grdelina. Još je nekoliko ljudi u Sinju imalo takve tiče: npr. Jenjic, Keba, lakic, pele i još neki | |
|
| |
bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:02 am | |
| - DOMENICO je napisao/la:
- A kod kojih sinjana si slusa grdeline 85-95?
daj lipo napisi koji su ti ljudi Ajde Domenico kaži ti nama što si ti sluša uživo? I koji su bili najbolji' Malo je neozbiljno da pričaš i zapitkuješ o tićima ,koji su pivali kad si ti ima 8 godina. Ja sam ih čuja dosta.U to doba.nažalost nekim ljudima iz tog doba više se ne sjećam imena.Ali znam da mi se najviše svidija tić od gosp. Jenjića.Bio je dosta kratak sa odličnom dzijom. | |
|
| |
ivica.milanovic13
Broj postova : 122 Points : 125 Join date : 01.02.2011
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:16 am | |
| To je bošket bija najači zijader
U pletivima je bija škrt ali šta se tiče zijade bija je teški mudonja
Ja san dosta mlad i kasno san se rodija ali san ima sriće i slušat neke od tih grdelina
Još se ježim kad ih se sitim | |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:22 am | |
| Pa i ja sam ćuja za tog gospodina jenjića da još uvik ima najbolje u sinju i da to nema veze sa onim grdelinima koji poćinju batudu sa nekim krćanjem .Znate ono kad idete ušaltat u brzinu aniste dobro stisnuli kumplug.Zamolija bi ostale tićare da daju komentar o tom a pogotovo one koji analiziraju temeljito svaki segment | |
|
| |
DOMENICO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:23 am | |
| - bošket je napisao/la:
- DOMENICO je napisao/la:
- A kod kojih sinjana si slusa grdeline 85-95?
daj lipo napisi koji su ti ljudi Ajde Domenico kaži ti nama što si ti sluša uživo? I koji su bili najbolji' Malo je neozbiljno da pričaš i zapitkuješ o tićima ,koji su pivali kad si ti ima 8 godina. Ja sam ih čuja dosta.U to doba.nažalost nekim ljudima iz tog doba više se ne sjećam imena.Ali znam da mi se najviše svidija tić od gosp. Jenjića.Bio je dosta kratak sa odličnom dzijom. Heheheheheh, slusa san ja slusa moj prijatelju, da ti se govno zaledi u guzici od zijade! Samo nisu svi trgovci, ne eksponiraju se svi kao neki!!! To je jedno, a drugo moj prijatelju dragi, da u pravu si, ima san 8 godina 88, hehehhe ali gospodin O'hara je snimio na VHS pa iman danas makar uspomenu na ono šta ste vas većina sjebala tamaneci do iznemoglosti! I tog jenicevog iman snimak, poslat ću vam ako ocete! Pozzzz | |
|
| |
bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:28 am | |
| Nisi odgovorio na pitanje!¨ A gosp.Ohara je bio svetac.Njemu su očaci sami ulazili u čibu? | |
|
| |
bošket
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:30 am | |
| Za razliku od tebe te sam tiće sluša uživo. Jenjićevi su bili bolji. | |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:34 am | |
|
Bog !!!!!
Odakle vam tolika kuraža
Da se sprdate sa svim i svačim što nije po tradiciji"""
Salu2
| |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:36 am | |
|
BOg !!
Sorry ---kriva tema !!!!!
Tribalo je pod drugu - Povijest....... !!!
Salu2
| |
|
| |
DOMENICO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:43 am | |
| - bošket je napisao/la:
- Za razliku od tebe te sam tiće sluša uživo.
Jenjićevi su bili bolji. Heheheh, prijatelju ako hoćeš ja ću te odvest di još ima isto to pivanje tako da vidiš da sam i ja slusa uživo. nemoj nikad podcjenjivat druge ljude znaš, jer..::: nikad neznas! Gosp. Jenic je moj veliki prijatelj i dalje netriban govorit , da ima dobre tiče, prekasna pletiva i zijade hehehehe ko je reka da je ohara svetac? Nemojmo spominjat ljude koji nisu tu | |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:46 am | |
| Domeniko nisi mi komantira i odgovorija na pitanje | |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 7:58 am | |
| Nije vrag da to nisi primjetija,a to je tako velika greška da se nemože ne primjetit | |
|
| |
ivica.milanovic13
Broj postova : 122 Points : 125 Join date : 01.02.2011
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 8:01 am | |
| Pa jeli domenico to sluša jel zna na šta misliš | |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 8:07 am | |
| Zna on ivo vrlo dobro ali no coment,ali ništa zato ćekan ostale profesore iz redova skavolina a mogu i ostali tićari.Iako mene više smeta zijada od getribe. | |
|
| |
DOMENICO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 8:10 am | |
| Yogi, nisam skonta sta si me pita sorry!!!
| |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 8:13 am | |
| Jesi li sluša batudu od skavolina koji je stavljen na internet? s ćim poćima ta batuda | |
|
| |
DOMENICO
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 8:25 am | |
| Evo ovako, skavoline ne držim, ne zato šta ne vride nego tako šta eto nemogu drzat bas sva pivanja na svitu !!! Šalin se. Slusa san u bade u 12 misecu, 6 grdelina, jedan mi se posebno dopao, lipa "glatka" zijada (pitaj baritona) duga, u tri batude u kojima kombinira "cvrkute" i poznato skavolinsko pletivo! Versa isto lipa, uvik mores nać nešto ali to je bilo zanemarivo, I još nešto nije nastavlja! Za ovoga sa video klipa neznam na kojega misliš? Na peletovog? Pa već san reka i peletu da mi nije po gustu ima zijadu duguuuuuuu ali ja volin nešto drugo i tako to malo znaš ono kako bi ti reka.......... | |
|
| |
bošket
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 9:02 am | |
| - DOMENICO je napisao/la:
- bošket je napisao/la:
- Za razliku od tebe te sam tiće sluša uživo.
Jenjićevi su bili bolji.
Heheheh, prijatelju ako hoćeš ja ću te odvest di još ima isto to pivanje tako da vidiš da sam i ja slusa uživo. nemoj nikad podcjenjivat druge ljude znaš, jer..::: nikad neznas! Gosp. Jenic je moj veliki prijatelj i dalje netriban govorit , da ima dobre tiče, prekasna pletiva i zijade hehehehe ko je reka da je ohara svetac? Nemojmo spominjat ljude koji nisu tu Domenico zajeban si igrač.Opet nisi odgovorija. Stalno nešto prcukaš,a nikad ne daš nešto konkretno. Gore navedenog gospodina ti si prvi špomenuo i naveo za primjer. | |
|
| |
YOGI
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 9:07 am | |
| Evo možda će pele odgovorit kako se zove ono krćanje getribe kad klasa od skavolina ide na batudu.Može i sinjski naziv nije bitno pa ćemo mi prevest na splitski | |
|
| |
pele
Broj postova : 268 Points : 295 Join date : 29.05.2011 Lokacija : sinj
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari ned kol 07, 2011 9:11 am | |
| Moj krči ,a šta je sa tvojim. U tebe šutnja je bogom dana, niko nezna šta imam, mogu pričat šta oću,ali ne dokle oćuHAHAHAHA
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
| |
|
| |
| Snimci i video klipovi - ocjene i komentari | |
|