| Free Forum BATUDA Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj |
|
| Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva | |
|
+28brabus hipy zdenab emirgrdelin13 lubinko domo prava zijada probiotik supergirl ivica.milanovic13 portulata euzebio Škuri tić arboret frzelin GRANDE Tic_Bal. F I N K O lord189 miro katic Markan YOGI Gigo Moćun MONSTRUMO pujdo ĐEKO CIBO 32 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 10:26 am | |
| Poštovana gospodo mene samo zanima jedan odgor od svih prisutnih tičara , poznavaoca pjesme , genetike itd , pitanje glasi : ZAŠTO MLADAC STAR TRI DO PET MISECI IZVODI BATUDE I ZIJADE U BESPRIJEKORNOM TONALITETU , ZIJADE DUŽE OD UČITELJEVIH , PLETIVA ŠTEKATIJA , USTVARI MLADAC ZA POŽELIT , i onda taj isti mladac od 6 miseci starosti pa dalje dođe do neprepoznatljive ptice , koja nije ni za poklonit od sramote , jer jednostavno nevalja ništa , postane gori od ijednog sa grane , ETO MOLIM VAS DA MI NBA TO PITANJE NEKO ODGOVORI , usput da napomenem , bilo da radiš na način da ga neširiš , škuraš , bilo na način da ga pustiš prirodnim tokom , bilo da ga širiš cilu zimu , znači u svim opcijama ode u nepovrat , hahaha šta bi to moglo bit reka bi jedan moj prijatelj , pozzzzzzzzzzzz. | |
| | | YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 5:52 pm | |
| - ivica je napisao/la:
- Poštovana gospodo mene samo zanima jedan odgor od svih prisutnih tičara , poznavaoca pjesme , genetike itd , pitanje glasi : ZAŠTO MLADAC STAR TRI DO PET MISECI IZVODI BATUDE I ZIJADE U BESPRIJEKORNOM TONALITETU , ZIJADE DUŽE OD UČITELJEVIH , PLETIVA ŠTEKATIJA , USTVARI MLADAC ZA POŽELIT , i onda taj isti mladac od 6 miseci starosti pa dalje dođe do neprepoznatljive ptice , koja nije ni za poklonit od sramote , jer jednostavno nevalja ništa , postane gori od ijednog sa grane , ETO MOLIM VAS DA MI NBA TO PITANJE NEKO ODGOVORI , usput da napomenem , bilo da radiš na način da ga neširiš , škuraš , bilo na način da ga pustiš prirodnim tokom , bilo da ga širiš cilu zimu , znači u svim opcijama ode u nepovrat , hahaha šta bi to moglo bit reka bi jedan moj prijatelj , pozzzzzzzzzzzz.
Ja mislim zadro da ti na ovo pitanje ne bi moga odgovorit ni znanstvenik Đikić a kamoli ovi naši tićarski stručnjaci za GMO | |
| | | MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 7:14 pm | |
| Zadro, odgovor na tvoje pitanje je jako lagan, mlada ptica od 3 miseca je beba, malo djete od 4-5 godina starosti. E sada, jesi ti vidija kako su dica dobra, slušaju cacu i mater, oponasaju ih i žele bit ko oni. Ptica od 6 miseci je već nešto sasvim drugo, to je period kada donja udari u gornju, testosteron je na vrhuncu, mladi Grdelin nezna šta bi od ludila, isto ka i dječak u pubertetu a? Jel se sicas? Počne bestimat, neslusa nikoga vise, uzor mu vise nisu roditelji, jednostavno ode u krivo! | |
| | | frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 8:12 pm | |
| Evo sad znam zašto po prirodi nema zijadi i tako dobrih oćaka ka nekad sve zbog toga šta se više ne pare u srodstvu jer izgleda da nestanu svi brača i sestre,matere i sinovi,očevi i kčerke i tako redom didovi i unučadi svaka čast na ovome otkriču ipak više ne idem u prirodu otvorili ste mi oči. | |
| | | euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 8:17 pm | |
| - MONSTRUMO je napisao/la:
- Zadro, odgovor na tvoje pitanje je jako lagan, mlada ptica od 3 miseca je beba, malo djete od 4-5 godina starosti. E sada, jesi ti vidija kako su dica dobra, slušaju cacu i mater, oponasaju ih i žele bit ko oni.
Ptica od 6 miseci je već nešto sasvim drugo, to je period kada donja udari u gornju, testosteron je na vrhuncu, mladi Grdelin nezna šta bi od ludila, isto ka i dječak u pubertetu a? Jel se sicas? Počne bestimat, neslusa nikoga vise, uzor mu vise nisu roditelji, jednostavno ode u krivo! Bravo Dačo | |
| | | hipy
Broj postova : 18 Points : 18 Join date : 19.01.2013
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 8:58 pm | |
- Zadro, odgovor na tvoje pitanje je jako lagan, mlada ptica od 3 miseca je beba, malo djete od 4-5 godina starosti. E sada, jesi ti vidija kako su dica dobra, slušaju cacu i mater, oponasaju ih i žele bit ko oni.
Ptica od 6 miseci je već nešto sasvim drugo, to je period kada donja udari u gornju, testosteron je na vrhuncu, mladi Grdelin nezna šta bi od ludila, isto ka i dječak u pubertetu a? Jel se sicas? Počne bestimat, neslusa nikoga vise, uzor mu vise nisu roditelji, jednostavno ode u krivo! Da,ali znate li što učiniti da do toga ne dođe. | |
| | | prava zijada
Broj postova : 185 Points : 185 Join date : 20.09.2012 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 9:07 pm | |
| Teško je to izbjeći sa uhvaćenim grdelinima sa različitih pošta pa onda pritiskanim sa učiteljom kojeg mi odredimo.Prihvate kao nedorasli ali kad ih uhvati špirit adio naučeno jer se gen divljne probudi. | |
| | | YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 9:29 pm | |
| - hipy je napisao/la:
- MONSTRUMO je napisao/la:
Ptica od 6 miseci je već nešto sasvim drugo, to je period kada donja udari u gornju, testosteron je na vrhuncu, mladi Grdelin nezna šta bi od ludila, isto ka i dječak u pubertetu a? Jel se sicas? Počne bestimat, neslusa nikoga vise, uzor mu vise nisu roditelji, jednostavno ode u krivo! Da,ali znate li što učiniti da do toga ne dođe. Pa to je onda lako zvat ćemo Đikića da im izvadi testosteron | |
| | | hipy
Broj postova : 18 Points : 18 Join date : 19.01.2013
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva ned oľu 24, 2013 10:05 pm | |
| - YOGI je napisao/la:
- hipy je napisao/la:
- MONSTRUMO je napisao/la:
Ptica od 6 miseci je već nešto sasvim drugo, to je period kada donja udari u gornju, testosteron je na vrhuncu, mladi Grdelin nezna šta bi od ludila, isto ka i dječak u pubertetu a? Jel se sicas? Počne bestimat, neslusa nikoga vise, uzor mu vise nisu roditelji, jednostavno ode u krivo! Da,ali znate li što učiniti da do toga ne dođe. Pa to je onda lako zvat ćemo Đikića da im izvadi testosteron Najprije bi trebalo znati šo je to testosteron i da li se uopće može izvaditi | |
| | | ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva pon oľu 25, 2013 12:31 am | |
Ptica od 6 miseci je već nešto sasvim drugo, to je period kada donja udari u gornju, testosteron je na vrhuncu, mladi Grdelin nezna šta bi od ludila, isto ka i dječak u pubertetu a? Jel se sicas? Počne bestimat, neslusa nikoga vise, uzor mu vise nisu roditelji, jednostavno ode u krivo! Ali Damijane te teorije drže vodu u jednoj mjeri , sad mi reci kako onda stabilna tica trogodišnja , ili četvorogodišnja , pa čak i očaci koji su se izradili u prirodi , skroz znaju skrenit, ja mislim da leži odgovor u nečem drugom , dali je to hrana , način držanja , dali ptice prihvaćaju dominantniju pticu kao svoj uzor , dali jednostavno postoji period kad bi tica trebala bit sama , dali postoji period kad ptica uči , sklona je mijenjati se , ja mislim da na to kaD NAĐEMO ODGOVOR , PUNO ĆE TOGA BIT JASNIJE , POZZZZZZZZZZ | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva pon oľu 25, 2013 1:01 am | |
| Zadro, dao si sam sebi odgovor u pitanju! Pa naravno da ptice znaju i u 5-6 godini, čak i ocaci znaju uzet pismu ili dio od mladog kad se zaljubi u njega, zna se stari tic prisaltat na dominantnijega. Zato smo mi tu da sve šta nije u rangu učitelja da na vrime maknemo, to i radimo zar ne?! Svaki je gardelin individua, ima ih koji cili život ubacuju nešto u pismu, ima ih koji se nedaju okrenut, uvik pivaju cacino, ko ce znat šta in je u glavurdi! | |
| | | Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva pon oľu 25, 2013 1:47 am | |
| Živili.
Je Monstrumo tako je manje ali puno više kako si i rekao. Citirat ču starijeg meštra iz Makar. ,gigo ovo je fakultet i kad misliš da dosta znaš nikad uhvatit kraj.Uvik se uči pokoji noviji detalj spoznaje u tičarstvu.Ruku nasrce nemam znanje po pitanju genetike a i ovo što saznajem s više strana priča ,nedajemi sigurnost sto posto ispitanosti za reči pronašao sam siguran unčikovit recept rada. Očito sve je još u balunu pa stoga i jest borba i rad i dalje veča ispiracija kombiniranja više vrsta načina rada za doči do savršena sigurna rezultata.
POZDRAV. | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva pon oľu 25, 2013 2:33 am | |
| Hahaha, kako ce postojati 100 posto siguran način kad je cila ova materija u povojima? Kao prvo postoji vise od desetak podvrsta grdelina, koje imaju različit pjev, drugo, premalo ptica se uzgaja u cibama, znaci uzorak je premali za neke ozbiljnije rasprave i zaključke. Kad bi, se sada uvatila neka veća grupa ljudi, sa recimo jedno stotinjak parova, onda bi u toku desetak i vise godina kroz selekciju došlo do nekih konkretnijih pomaka i spoznaja. Samo za inoformaciju, selekcija kanarinaca pisme se radi već stotinama godina i još uvjek traje i još uvik izlaze nove stvari. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto tra 02, 2013 12:52 am | |
| |
| | | pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto tra 02, 2013 3:05 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 8:17 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto tra 02, 2013 7:18 pm | |
| [quote="koce"]Kad nece balta da stavi ,ja cu PRVI MLADI u našeg Balte, nikad ranije. Bravo meštre https://www.youtube.com/watch?v=nNLyF_BA4xYNisam komadante htjeo stavljati zbog loseg snimka. Evo zamjenicu snimak sa ovim jer mi se cini kvalitetniji snimak. ps. Đeko koji je muški da znam za sigurno | |
| | | Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto tra 02, 2013 7:41 pm | |
| Živio.
Bravo Tic Bal,neko če reći lako je to,nebi reka puno toga se triba poklopit da bi jih se sad več u ovom vrimenu ovako lipo vidilo.Reci mi balta dali je ženka smotala u novu koficu materijal ili recimo več na jajima druge kovade leži. Vidiš kod mene lani kod verduna kad bi tiči bili ovolike veličine ona bi uvijek več ležala na jajima slijedeče kovade.
POZDRAV | |
| | | Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto tra 02, 2013 7:49 pm | |
| Gigo nisam bas iskusan u uzgoju ali da budem iskren volio bi da zenka ne nosi jaja dok mladi sami ne pođu da jedu.
Još uvijek nisam ni staro jedino gnjezdo izvadio da ga ocistim tako da planiram to uraditi ovi dana.
Muzijak pomaze na nacin da zenku hrani i onda ona brze hrani mlade.
pozz. | |
| | | Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto tra 02, 2013 8:22 pm | |
|
Svaka čast Balta !!!
Salu2
| |
| | | ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva uto tra 02, 2013 8:59 pm | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
Evo zamjenicu snimak sa ovim jer mi se cini kvalitetniji snimak.
ps. Đeko koji je muški da znam za sigurno
Svaka cast BALTA Gladtki Princu I ovaj snimak nije bas ko sto treba neveidise bas najbolje al ko sto sam mogo da vidim DVA su 1000 posto muski onaj drugi i treci na stapicu poz GLADTKI PRINCU | |
| | | pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri tra 03, 2013 3:01 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 8:17 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| | | | Tic_Bal.
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri tra 03, 2013 3:38 am | |
| Pujdo nek ti je sa srecom ps. Pujdane primjetio sam jednu mrljicu ali kada sam malo bolje pogledao nije mrlja na tvojim parilicama vec je moj LCD bio prljav | |
| | | CIBO
Broj postova : 227 Points : 245 Join date : 08.01.2011 Age : 62 Lokacija : SINJ
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri tra 03, 2013 5:09 am | |
| ....fenomenalno pujdo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva sri tra 03, 2013 5:33 am | |
| Pujdo šta je u parilicama,
grdelini od pisme ili nešto drugo. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva | |
| |
| | | | Uzgoj grdelina isključivo zbog pjeva | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|