Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

veliki tici i ticari

Go down 
+25
frzelin
Markan
pujdo
MONSTRUMO
Gigo
rico
PESTI
DOMENICO
F I N K O
Jandrek
bošket
enver
Tic_Bal.
pele
ivica.milanovic13
ivica
euzebio
YOGI
GRANDE
ivica.p
Vedran
arboret
vrca
Moćun
DjordjeVet
29 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
Autor/icaPoruka
Moćun

Moćun

Broj postova : 977

veliki tici i ticari - Page 5 Empty
PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypet ruj 23, 2011 8:41 am

Bog !!

Tema je prva liga ::samo nastavi Koce --nadam se da će se još

ko priključiti ----- bar oko toga se ne triba svađati , di ćeš lipšega

štiva za čitat nego o tićima i tičarima !!!!!! Samo naprid !!!

Salu2
[Vrh] Go down
bošket

bošket

Broj postova : 348

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypet ruj 23, 2011 8:52 am

Svaka čast za šjor Borisa!
I čovik i tičar!
[Vrh] Go down
enver

Broj postova : 96

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypet ruj 23, 2011 8:56 am

Jeli neko zna štoriju o tiću Enveru , mislin da je to tić rekorder po broju vlasnika.
Do večeras sam mislija da ih je ima pet a sad se ispostavilo da je prominija sedan vlasnika.
PS Sad sam iz konobe , turnjali smo crno vino, satrali su me u spiki o vinu, u spiki o ženama sam ispa papučar i kad sam mislija da me nećedu satrat u spiki o tićima ispa sam i tu tić ludaš i rekli su mi da sam samo nosija fagote velikim tićarima i da mi je glava velika jer su me frnjokali zbog krivog voltavanja i da još neznan pravu istinu. Od bisa se nemogu smirit i moran popit još po litre.
[Vrh] Go down
euzebio

Broj postova : 352

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypet ruj 23, 2011 8:53 pm

Envere majstore sinjanine.
[Vrh] Go down
enver

Broj postova : 96

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypet ruj 23, 2011 10:54 pm

Nisam sinjanin ali volin arambašiće, neznam jesa li dobro napisa jer san još malo vinetan od sinoć.
Enver je tić od meštra šjor Brace, po meni najmarljiviji tić na svitu za razliku od mene linćine. Postavlja se pitanje zašto je minja toliko vlasnika?
Jeli mu pisma bila toliko dobra da je nije moga savladat niti jedan učenik ili je bija vrhunski učitelj pa je izbaciva puno mladi pa su ga vlasnici željeli dobro unovčit dok je bija još u formi.
Stvarno bi volija da neko napiše neka svoja saznanja o ovom tiću.
[Vrh] Go down
euzebio

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptysub ruj 24, 2011 3:35 am

Envere baš me briga za tića i kako je pjeva. Sviđa mi se jednostavnost i iskrenost u postovima koje pišete. I humor koji se da primjetiti, onaj jednostavni, nenamješteni nenategnuti, nerizeći, onaj što teče ko mlijeko, starinski, kakav se još može čuti u jednom selu iza Kukuzovca. Pozdrav Envere sinjanine. Kad naiđeš kroz Cetinsku krajinu, ljuto ćeš nam se zamjeriti ako se ne javiš. Moramo viditi tu glavu nateklu od frnjoka.
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptysub ruj 24, 2011 4:22 am

Bog !!!!

Ljudi moji otkad nisan čuja FRNJOK , odma san se sitija lipih dana

a bogami i velikih jata !!!!

Samo naprid !!

Salu2

[Vrh] Go down
Vedran

Vedran

Broj postova : 54

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptysub ruj 24, 2011 8:21 am

Dosadna večer bez mog prijatelj Yogija velikog meštra i profesora.Mora da je umoran.
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptyned ruj 25, 2011 11:52 pm

Moram spomenit još jednog velikog grdelinaša koji nije iz moga grada.

Ante tica iz Trilja,prvo veliki čovik,a onda i veliki ticar.

Davne devedesete godine,možda i godinu-dvi prije sa grdelinom od želande

je uspija stvorit jako kvalitetne grdeline.Batudaši sa duplim pletivom i vrlo dobrom

zijadom.E to su pletiva,ja ih još nisam cuja bolja zadnjih godina.Svaki takt kada

macon tuceš.Kako su u Ante dolazili svi splitski ticari,(još uvik dolaze),a

posebno je nerazdvojan bio sa pok.Velom B.i dan danas sa Antom N.,tako

je i njegovo gojenje grdelina tipicno splitska škola.Grdelini se šire i pivaju

iskljucivo u osmi ,deveti i deseti misec,znaci škurica obavezna.

Svoju školu pivanja održava i dan danas ,iako su mu najkvalitetniji grdelini bili

devedesetih godina i negdi do 2005-e.

Još uvik održava pivanje i ima pristojne grdeline,evo priko dvadeset godin,

a sve je pocelo sa jednim jedinim grdelinom.

O takvim grdelinašima ja govorim,

skidam mu kapu do poda i čast mi je bit njegov prijatelj.

Dogodine i on ide na uzgoj.Bravo Ante.
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 12:04 am

Bog !!!

Eto zbog takvih i sličnih primjera triba održavat ovaj hobi ,a s tim

i ovaj forum !!!!! Jadno je da se priko ptica rješavaju stari

dugovi i razmirice !!!!

Salu2

[Vrh] Go down
euzebio

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 6:16 am

Što se tiče uzgoja i odgoja, poguravanja i leženja, što je postala nekakva moda u Splitu, samo napomena da poznajem više od trideset sinjkih ptičara koji imaju ispred ili oko kuće velike volijere ogromnih ali i manjih dimenzija ali nitko manje od pet puta dva metra, a ima ih dužih od kuća u kojima ljudi žive.Evo nekih imena:Brane, Sena, Bada, Mikula, Ićo, Bruno, Ja, Baščevan, Jadrijević, Jenjić, Vuko, Lapić, Gugić, Vlade B., ...
Ima i dosta ljudi za koje sam čuo ali ih ne znam osobno. Volijere su uređene, u njima je osim svih mogućih vrsta stabala u kojima se ležu grdelini i kamenica iz koje izvire voda itd. Ljudi su to uredili u svojim vrtovima, ispred volijera se nalaze veliki stolovi i stolice gdje se popodne pije kava i uživa u pogledu na majku prirodu. Ova tradicija traje više od deset godina, ko želi može pogledati u Brane Matića, vulkanizera na Jakinom guvnu kako to doista izgleda. Možete i u Iće, na otvorenome su, možete ih i čuti i vidjeti. Ovdje ne spominjem ptičare koji goje kanarince, njih ima također dosta. Selo ima svojih prednosti, očito. Jedina je razlika što to ljudi naprave za svoju dušu, ne pate od reklama, ne pozivaju na nekakvu revoluciju u odgoju, oni uživaju i sve manje love. Doduše, da bi bili priznati odgajivači trebala bi im dozvola, ali koga briga za to, sinjani nikada nikoga nisu kopirali a i neće. Gospodo moja, tradicija grdelinaštva počiva u Sinju, bilo vam to drago ili ne.
[Vrh] Go down
Moćun

Moćun

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 6:58 am

Bog !!!!

Eto ga :: to je to , umjeren i argumentiran odgovor

na tvrdnje o korijenima uzgoja gardelina !!!!!! Bez

vriđanja , svojatanja itd.

Salu2

[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 7:00 am

euzebio je napisao/la:
Što se tiče uzgoja i odgoja, poguravanja i leženja, što je postala nekakva moda u Splitu, samo napomena da poznajem više od trideset sinjkih ptičara koji imaju ispred ili oko kuće velike volijere ogromnih ali i manjih dimenzija ali nitko manje od pet puta dva metra, a ima ih dužih od kuća u kojima ljudi žive.Evo nekih imena:Brane, Sena, Bada, Mikula, Ićo, Bruno, Ja, Baščevan, Jadrijević, Jenjić, Vuko, Lapić, Gugić, Vlade B., ...
Ima i dosta ljudi za koje sam čuo ali ih ne znam osobno. Volijere su uređene, u njima je osim svih mogućih vrsta stabala u kojima se ležu grdelini i kamenica iz koje izvire voda itd. Ljudi su to uredili u svojim vrtovima, ispred volijera se nalaze veliki stolovi i stolice gdje se popodne pije kava i uživa u pogledu na majku prirodu. Ova tradicija traje više od deset godina, ko želi može pogledati u Brane Matića, vulkanizera na Jakinom guvnu kako to doista izgleda. Možete i u Iće, na otvorenome su, možete ih i čuti i vidjeti. Ovdje ne spominjem ptičare koji goje kanarince, njih ima također dosta. Selo ima svojih prednosti, očito. Jedina je razlika što to ljudi naprave za svoju dušu, ne pate od reklama, ne pozivaju na nekakvu revoluciju u odgoju, oni uživaju i sve manje love. Doduše, da bi bili priznati odgajivači trebala bi im dozvola, ali koga briga za to, sinjani nikada nikoga nisu kopirali a i neće. Gospodo moja, tradicija grdelinaštva počiva u Sinju, bilo vam to drago ili ne.
Ponovo se slažem s mojim kolegom da u sinju POČIVA grdelinaštvo ubili su boga u njemu na mrtvo ime .
[Vrh] Go down
Vedran

Vedran

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 7:05 am

Yogi to si u pravu da ste vi u četvrtoj ligi
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 7:12 am

euzebio je napisao/la:

Eto ,

i šta fali ovom tekstu,neka se zna,zato forum i služi.
[Vrh] Go down
euzebio

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 7:18 am

Gospodine Yogi, napisao sam da počiva tradicija, a to je velika razlika.
Baritone, iako se nekada ne slažem sa vama, moje poštovanje. Vjerujem da su vam ozbiljne namjere oko uzgoja grdelina.
[Vrh] Go down
Vedran

Vedran

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 7:21 am

Moj Euzebio mukte ti je ćoravom namigivat i gluvom šapljat
[Vrh] Go down
GRANDE

GRANDE

Broj postova : 533

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon ruj 26, 2011 9:03 am

bariton je napisao/la:
Moram spomenit još jednog velikog grdelinaša koji nije iz moga grada.

Ante tica iz Trilja,prvo veliki čovik,a onda i veliki ticar.

Davne devedesete godine,možda i godinu-dvi prije sa grdelinom od želande

je uspija stvorit jako kvalitetne grdeline.Batudaši sa duplim pletivom i vrlo dobrom

zijadom.E to su pletiva,ja ih još nisam cuja bolja zadnjih godina.Svaki takt kada

macon tuceš.Kako su u Ante dolazili svi splitski ticari,(još uvik dolaze),a

posebno je nerazdvojan bio sa pok.Velom B.i dan danas sa Antom N.,tako

je i njegovo gojenje grdelina tipicno splitska škola.Grdelini se šire i pivaju

iskljucivo u osmi ,deveti i deseti misec,znaci škurica obavezna.

Svoju školu pivanja održava i dan danas ,iako su mu najkvalitetniji grdelini bili

devedesetih godina i negdi do 2005-e.

Još uvik održava pivanje i ima pristojne grdeline,evo priko dvadeset godin,

a sve je pocelo sa jednim jedinim grdelinom.

O takvim grdelinašima ja govorim,

skidam mu kapu do poda i čast mi je bit njegov prijatelj.

Dogodine i on ide na uzgoj.Bravo Ante.

Svaka čast Anti jednom sam ima priliku poslušat njegove tice!!!!!!!!!!!!!!
[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon lis 10, 2011 6:44 am

Evo igrom slućaja sam u petak radija u trilju i baš slučajno kod kuće Ante tice,tako da smo se upoznali i malo poprićali o tićima(a o ćemu drugo).I znate šta sam odma skužija,da se ćovik razumi u tiće da zna dosta o tićima ali ne ćudi me ništa to jer je on Splitska škola .On je ućija od velikih splitskih tićara.Pozdrav Anti tici
[Vrh] Go down
euzebio

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptypon lis 10, 2011 7:19 am

Svi vi koji ste slušali ptice u Ante Tice kako ga zovete, recite mi kakve ste zijade čuli u čovjeka?
[Vrh] Go down
Jandrek

Jandrek

Broj postova : 232

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptysri lis 12, 2011 12:36 am

euzebio je napisao/la:
Svi vi koji ste slušali ptice u Ante Tice kako ga zovete, recite mi kakve ste zijade čuli u čovjeka?

to i mene zanima scratch
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptysri lis 12, 2011 6:17 am

euzebio je napisao/la:

Evo spomenuto je prije, čuli su vrlodobre zijade scratch
[Vrh] Go down
Jandrek

Jandrek

Broj postova : 232

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptysri lis 12, 2011 7:47 am

markoxp neboj se nećeš dobit odgovor od arambaša
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptyčet lis 13, 2011 1:48 am

Obzirom da Ante tica nikad nikog nije potira ,a grdelini su mu sad u topu,

možete gosp. Eusebio kad god hocete poslušat .Samo ga kontaktirajte da ce te

doci i problema nema.To su njegove rici.
[Vrh] Go down
euzebio

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Emptyčet lis 13, 2011 5:55 am

Zahvaljujem Baritone. Bio sam jednom davno, a ako stignem posluša bi drage volje. Ovaj tjedan sigurno ne, možda idući tjedan. Pozdrav.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: veliki tici i ticari   veliki tici i ticari - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

veliki tici i ticari
[Vrh] 
Stranica 5 / 11.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» gajbe za tići
» Ticari pjevaju batude .