| Hrana za grdeline | |
|
+12ĐEKO MONSTRUMO frickočak MI 2 DOMENICO CIBO F I N K O vrca Jack Sparrow lord189 Moćun DjordjeVet 16 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 07, 2011 5:51 am | |
|
Bog !!!!
Samo ti postavi maestro --naprotiv bilo bi dobro da vidimo
ako ima još koja biljka a da nije ode na spisku jer ovo je tek manji
dio trava što ptice jedu u prirodi !!!! negdi piše da gardelini jedu 150 vrsta
biljki i sjemena , pa ti vidi di smo mi sa ovih 40-ak što znamo za njih!!!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 3:48 am | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 3:56 am | |
| neznam kako da ubacim sliku i da ti pokazem šta ima unutra |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 4:05 am | |
| - skopski maestro je napisao/la:
- https://www.youtube.com/watch?v=O43JbGkHPrM
evo nešto što kod vas mislim da nema Kako ne, ima toga u nas koliko oćeš, raste u pustoši gdje baš nema čiste zemlje, nego je izmješana sa pjeskom i mrvljenim vapnencom... Nešto najgore za dugodlake pse, kad se osuši njegov plod zapinje im u dlaku.. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 4:33 am | |
| tačno tako brate markopxe
ali neznam odakle si ti jer moj prijatelj iz mostara mi je rekao da kod njih nije bilo ovih trnja |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 4:48 am | |
| Iz Hrvatske,Ima ima toga, samo nema na svim vrstama tla. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 5:30 am | |
| mnogo je korisno sada u zimu davati jer unutra ima dva zrna suncokreta i tko dalje jer neznam kako da vam objasnim |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 5:31 am | |
| neznam kako da ubacim sliku i da ti pokazem šta ima unutra |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 7:27 am | |
| Bog !!!!! Svak čast maestro --evo taman ja iman taj sikavac ""(mi rečemo sikavac sve šti ima bodlje) na balkonu !!!!! Ubra san par puta, ima toga , ali brate ne mogu tice otvoriti taj čičak -pretvrdo je!!!! Jedino ako im sam otvoriš ,pa izvadiš sjemenke i to je dobar način !!! Moraću uslikat svoju mišancu što ja dajen tićima ; ima tu sezama ,kima .anisa ,pinjola mali veliki ,češljuge, cikorije komurača,maka plavoga ,suncokreta oguljenog i ciloga ,heljde , bajama izmrvljenoga,i normalno Witte mollen mišanca za divlje ptice !!!!!! Sve ove sastojke san malo kupija ,malo ukupija i tako !!! Još mi samo fali sjeme šafranke i Foniopaddy (najbolje sjemenke protiv kokcidioze) !!! Fonipaddy- [img] [/img] Salu2 | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 7:41 am | |
| - Moćun je napisao/la:
Bog !!!!!
Svak čast maestro --evo taman ja iman taj sikavac ""(mi rečemo sikavac sve šti ima bodlje) na balkonu !!!!!
Ubra san par puta, ima toga , ali brate ne mogu tice otvoriti taj čičak -pretvrdo
je!!!! Jedino ako im sam otvoriš ,pa izvadiš sjemenke i to je dobar način !!! Moraću uslikat svoju mišancu što ja dajen tićima ; ima tu sezama ,kima .anisa ,pinjola mali veliki ,češljuge, cikorije komurača,maka plavoga ,suncokreta oguljenog i ciloga ,heljde , bajama izmrvljenoga,i normalno Witte mollen mišanca za divlje ptice !!!!!!
Sve ove sastojke san malo kupija ,malo ukupija i tako !!! Još mi samo fali sjeme šafranke i Foniopaddy (najbolje sjemenke protiv kokcidioze) !
svaka čast mešre stvarno ti sada vjerujem za sve što si dosada obesio na forumu..ima i kod nas toga još ali ja neznam kao se nazivaju naslikaču još po nešto ali neznam kako da objesim kao sliku!!
Fonipaddy-
[img] [/img]
Salu2 |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 7:42 am | |
| brate močune gde se moze ova hrana kupiti što si sasd naslikao |
|
| |
F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 10:56 am | |
| Koja je ovo spiza u vričici ? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 14, 2011 11:06 am | |
| - F I N K O je napisao/la:
- Koja je ovo spiza u vričici ?
poz i tebi brate finko nije spiza .nego je nešto drugo brate finko bolje je da nešto naučimo oko nečega od našega prijatelja močuna jer je numero jedan što se tiče nekih stvari |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto stu 15, 2011 2:00 am | |
| - skopski maestro je napisao/la:
- F I N K O je napisao/la:
poz i tebi brate finko
nije spiza .nego je nešto drugo brate finko
bolje je da nešto naučimo oko nečega od našega prijatelja močuna jer je numero jedan što se tiče nekih stvari Bože, kakve pizdarije pišeš u svakoj temi i uliječeš svima... |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto stu 15, 2011 2:43 am | |
|
Bog !!!
Ovo u vrićici je Foniopaddy ---još od 2001. se upotrebljava u prehrani ptica ,osobito
gardelina i ostalih fringilida!!!! Inače to je vrsta prosa koje raste samo u Africi , a ima ga za uzet u svim ptičarskim državama ""(španjolska,italija ,Grčka... osim normalno kod nas)))
Vrlo efikasan se pokazao ličenju kokcidioze ( vjerovatno najjači prorodni lijek) ,a
daje se ...... ??? to ćemo ako budemo nabavili !!!!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto stu 15, 2011 3:30 am | |
| - F I N K O je napisao/la:
oprosti brate finko nije bilo sa zlom namerom |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 28, 2011 1:35 am | |
| poz prikane močune https://www.youtube.com/watch?v=aJ1RlN_E92kevo još nešto što je još aktuelno kod nas ...još ovaj mesec neznam kako nazivate ovo kod vas mislim da je najbolji antibiotik za stomačne probleme kod svih tiča......a i ljudi ga koristu |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 28, 2011 4:32 am | |
|
Bog !!!
Maestro majsore to ti je Cikorija ---neizostavna i jedna od najglavnijih sjemenki
u prehrani gardelina !!!!Ja san misec dana skuplja i vadija sjemenke da bi jedva nakupija onu malu kutijicu od Fertivita ,muka božja ,ali gardelini je naprosto obožavaju!!!
Jebiga nije ovo španjolska ili italija da lipo daš 5 eura i kupiš kilogram cikorije ( a u kilu ima toga bogami podosta )) !!!!
Salu2
| |
|
| |
MI 2
Broj postova : 30 Points : 38 Join date : 09.06.2011
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto stu 29, 2011 5:25 am | |
| pozdrav.evo malo citam ovu temu pa eto samo da kazem,ja sam pred 2 tjedna uspio sakupiti jedno 2 kg cesljuge.neznam kako se jos zove ta biljka ali lako se nade ako se u google pretraznik upise cesljuga i progugla. | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 30, 2011 8:34 am | |
|
Bog !!!!
Evo dolaze zimska doba pa bi valjalo pripremit antibiotik(zlu ne tribalo)
Luk je nadaleko poznat prirodni antibiotik i kao takav je vrlo koristan u očuvanju
zdravlja kod naših ptica !!!!
Priprema ::: u 1,5 litara vode staviti 6 češnjeva luka (ne glavica) koje smo prije
isjekli na sitne komade !!
- držati 3 dana u frižideru - prociditi i spremiti u bocu Dodavati jednu malu žličicu na litru vode za piće More se dodavati i u vodu za kupanje (pokazalo se odlično u uklanjanju parazita)
Toliko .... Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 30, 2011 8:44 am | |
| Bravo mocune,
kažu da je jabucni ocat odlican ,par kapi u bicerin. |
|
| |
MI 2
Broj postova : 30 Points : 38 Join date : 09.06.2011
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 30, 2011 8:48 am | |
| bas tako kao sto kaze kolega Mocun, cesnjak je idealno univerzalno sredstvo protiv raznih parazita,a pogotovo crijevnih.ja ga isto tako koristim preventivno,a i u akvaristici ga redovno koristim kao antiparazitik za sve vrste tropskih riba.po nekim mojim iskustvima se cesnjak pokazao cak i ucinkovitijim od onih kupovnih preparata za suzbijanje crijevnih parazita. | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 30, 2011 10:28 pm | |
|
Bog !!
Za jabučni ocat Koce ::: Ja svojima dajen svakodnevno u bocu od dvi litre vode
staviš dva čepa jabučnog i eto !!!!!
Nema greške , jer ocat je zdrav a što je bitnije ubija Ph vode (kiseline)
Salu2
| |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto sij 03, 2012 9:58 am | |
|
Bog !!!!
Napokon sam nabavija šafranku (jednu od najvažnijih sjemenki u ishrani
gardelina , verduna i faganela !!!!
Sjemenka je slična bijelom suncokretu samo je dosta manja i tvrđa !!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto sij 03, 2012 10:50 am | |
| prikane močune
što je aktuelno sada u prirodu
mislim na trnje
|
|
| |