| Hrana za grdeline | |
|
+12ĐEKO MONSTRUMO frickočak MI 2 DOMENICO CIBO F I N K O vrca Jack Sparrow lord189 Moćun DjordjeVet 16 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto lis 18, 2011 5:30 am | |
| Bog !!! Ajmo lekcija broj 2 :: 1. cikorija :[img] [/img] 2.crikvina:[img] [/img] 3.rikola ili riga ;[img] [/img] 4.čičak:[img] [/img] Evo za danas malo bilja koje moremo trenutno brati !!! Salu2 | |
|
| |
Moćun
Broj postova : 977 Points : 1017 Join date : 09.02.2011 Age : 56 Lokacija : Dalmazia
| Naslov: Re: Hrana za grdeline uto lis 18, 2011 9:16 pm | |
| Bog !!! 1.Trputac-B,C,mineralne soli ,željezo,kalij [img] [/img] 2.Kopriva (svi znamo kako izgleda) A,C,K,E- željezo ,kalcij,silicij,acetna kiselina,folna kiselina -- Nabrati mladu koprivu potopiti priko noći u vodu i sutra dati ticama da se kupaju u toj vodi , isprskati kaveze jer uništava nametnike !!! 3.Tucanj -A,C,E-mineralne soli kalij [img] [/img] 4.Mišjakinja- kraljica"-A,B1,B2,B3,C- željezo,magnezij,mangan,kalij,cink,selen,kobalt [img] [/img] Salu2 | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri lis 19, 2011 10:56 pm | |
| Bog !!!! Evo još par korisnih ::: 1.Cardillo seranus... [img] [/img] ---trenutno krcata polja !!! 2.Štir :: ----- trenutno za branje !!! 3.Zečina ::[img] [/img] -spremna za branje !!!! Ajmo sad svi u polje --hahahah . neka naberete ovih 10 -ak to je dovoljno (za prvu ruku ), iako je to malo naspram 150 raznih biljki ,korova i sjemenja koliko naši ljubimci imaju na raspolaganju vani !!! Za danas dosta !!! Salu2 | |
|
| |
CIBO
Broj postova : 227 Points : 245 Join date : 08.01.2011 Age : 62 Lokacija : SINJ
| Naslov: Re: Hrana za grdeline čet lis 20, 2011 1:20 am | |
| legendo | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline čet lis 20, 2011 9:13 pm | |
| Bog !! Ajmo dalje ::: !. Češljuga --ima ga sad ( pet dana već biran sjemenke ,za poludit) ali gardelini ih obožavaju !! [img] [/img] 2.Sikavica ( mi te sve biljke sa bodljama nazivamo sikavac) trenutno za ubrat [img] [/img] 3.Srčanik --- [img] [/img] Još jedan savjet na kraju : vjerovatno svi znaju za lovorov list staviti u vriću sa hranom protiv podstanara"" ,a li evo vidin da se more stavit i češnjak za ist namjenu !!! Toliko za danas !! Salu2 | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pet lis 21, 2011 10:21 pm | |
| Bog !!! Idemo dalje : 1.Alfa alfa ----[img] [/img] 2.sikavac -- ima ga sad ---[img] [/img] 3.Pelin -- odličan insekticid (recept naknadno)[img] [/img] 4.Jarebika -trenutno brati --[img] [/img] Dosta .... Salu2 | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sub lis 22, 2011 7:15 am | |
| To Mocune,pogodija si temu
ja dajem sve i svašta a u ovo doba najviše rige,skupa sa listovima i cvitom.
A pokojni dida im je dava samo crikvinu koja je rasla iz zidova starih kuca. |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline ned lis 23, 2011 12:53 am | |
| Bog !!!! Ajmo :: 1.Magareći trn -- odlični pupovi puni sjemenki !![img] [/img] 2.Rusomača (srcolika ja je zoven) još misec dana i biće je za brat ,odličan izvor vitamina ..... ![img] [/img] 3.Blaženi čkalj -još jedna vrsta sikavca --ptice obožavaju pupove !! [img] [/img] Eto toliko za sada !!!! Svi u polje ---- neće tribat likarije "" Salu2 | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline ned lis 23, 2011 11:45 pm | |
|
Bog !!!
Malo o vitaminima ::
-Vitamin A (retanol) --rast kostiju i kože (trputac,mišjakinja,kopriva...) vitamin B1 -sadrži tiamin za prijenos živčanih impulsa (trputac,repica bila,rusomača..)
vitamin B2 (riboflavin)- za jačanje crvenih krvnih zrnaca(mišjakinja,potočarka..)
vitaminE -za obrambeni sustav,reprodukciju(tucanj,kopriva,štavelj..)
vitaminD-kalcij u kostima, ( grit , ljuska jajeta,repica bila,štavelj)
Toliko za sada!!!!
Salu2
| |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline ned lis 23, 2011 11:54 pm | |
|
Bog !!
Još par prijedloga za prirodne insekticide::
1. Pelim---1 kg biljke (listova ,stabljike) na 1l kišnice, kuhati 30 min. i pustiti da stoji cili dan !! Nanositi svakih 10-15 dana preventivno !!!
2.Češnjak- 100g luka potopit u 2 žlice lanenog ulja na 12 sati, dodati parafin,uliti 1 litru vode,procidit, ostaviti tjedan dana !!!Prskati razrijeđeno 5% !!!
Kopriva -- Potopiti 1kg lišća u 1l kišnice i ostaviti 24 sata ,prociditi i prskati kaveze , staviti pticama za kupanje (kad ulaze u kadicu ptice prvo probaju vodu tako da se napiju i usput unište grinje dišnih puteva!!
Ima toga još --- a što bi bilo da van sve odma otkrijem --hahahaa!!
Salu2
| |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri lis 26, 2011 1:24 am | |
| Bog !!!! 1. Kotan --- ima ga sad ,ali već pomalo prolazi [img] [/img] 2.Prilijepača---[img] [/img] 3.Lisičina -[img] [/img] Toliko toga ima trenutno u polju i zato tko ima vrimena pravac ljekarna" Salu2 | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri lis 26, 2011 11:30 pm | |
| Bog !!!! 1.Kopitnjak-[img] [/img] 2.Kantius spinisium (sve je to sikavac)[img] [/img] -trenutno za ubrat !!! Jedna zanimljivost ::-[img] [/img]--- Dimne tablete za čišćenje voljera i svih prostora di stoje ptice !!!! Evo kako izgleda na djelu ---[img] [/img] Ptice prije upotrebe izvadit van---da ne bi bilo nisan zna --hahaha Salu2 | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sub lis 29, 2011 12:25 am | |
|
Bog !!!
Malo o nedostatku vitamina ::
D vitamin -deformacije kostiju , poremećaj u rastu E - malaksalost , drhtavica ,padovi i ataksija K - zgrušavanje krvi i smrtnost ptića B2 - slabost , upala očiju i mrežnice B1 - poremećaj metabolizma. opća slabost ,astenija i nervoza B6 - zaostatak u razvoju ,upala kože ...
Eto za danas toliko !!!!
Salu2
| |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sub lis 29, 2011 5:17 am | |
| Bog !!! Mora san ovo stavit za malo oči pariti !!!! Da je ode ući sa par tisućica eurića (još su promotivne cjene) gušta i gotovo !!! [img] [/img] [img]
[/img] [img] [/img] [img] [/img] i još jedan prilipi gardelin ---a još bolja ideja za noćno svitlo !! [img] [/img] Salu2 | |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 02, 2011 5:33 am | |
| Bog !!! Ajmo ... Vezano uz lavandu ,pošto je vrime mode (već skoro gotovo ) .za iduću evo jedan dobar sistem za olakšat tićoma to stresno razdoblje :: Na komadić krpe ili pamuka nakapati 4-5 kapi lavandina ulja i staviti u kavez ispod podnice ili na sam kavez !!! To će ptici uvelike olakšati vrime mode !!!! Ponavljati 2-3 puta tjedno !!!!! [img] [/img] Salu2 | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 02, 2011 5:44 am | |
| [quote="Moćun"] Bog !!! Ajmo ... Vezano uz lavandu ,pošto je vrime mode (već skoro gotovo ) .za iduću evo jedan dobar sistem za olakšat tićoma to stresno razdoblje :: Na komadić krpe ili pamuka nakapati 4-5 kapi lavandina ulja i staviti u kavez ispod podnice ili na sam kavez !!! To će ptici uvelike olakšati vrime mode !!!! Ponavljati 2-3 puta tjedno !!!!! [img] [/img] pozdrav močune nemate odavno da se malo nemoj da se kriješ .daj ti nešto drugo ostavi travu drugome .. daj da vidimo šta imaš od tica i njihovu pjesmu |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 02, 2011 8:40 am | |
|
Bog !!!!
Maknite ovo sprdalo od spama ,uništi mi lipu temu !!!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 02, 2011 9:16 am | |
| [quote="Moćun"] Bog !!!! oprosti prikane st sam te malo samo ti nastavi sa tvoim travama mozda nekom pomogne ,da nadze poneki lijek za zdravlje ,,,nemoj se ljutiti ,,, pa pozdrav dalmacinska legendo do idudzeg puta |
|
| |
CIBO
Broj postova : 227 Points : 245 Join date : 08.01.2011 Age : 62 Lokacija : SINJ
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 02, 2011 5:52 pm | |
| ostavi prika moćuna na miru lipo je čitat i gledat ove postove.Ja sam nešta od ovoga i pripozna al se u većinu ne razumin ništa neka je puna ledina oko mene.Svaka ti čast moćune na ovim biljkan i travan puno se može i naučit | |
|
| |
DOMENICO
Broj postova : 338 Points : 348 Join date : 01.02.2011 Age : 47
| Naslov: Re: Hrana za grdeline sri stu 02, 2011 7:13 pm | |
| Alal ti vera sto si domaćin, svaka ti čast! Čestitam | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline čet stu 03, 2011 4:18 am | |
| - CIBO je napisao/la:
- ostavi prika moćuna na miru lipo je čitat i gledat ove postove.Ja sam nešta od ovoga i pripozna al se u većinu ne razumin ništa neka je puna ledina oko mene.Svaka ti čast moćune na ovim biljkan i travan puno se može i naučit
nije bilo namerno izvinjavamse močune burazeru samo sam hteo naterati ga da predze na glavno ,, a znase sta znaci ovaj forum i zašto smo tu mi svi |
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pet stu 04, 2011 8:25 am | |
|
Bog !!!!!
Ajde ne piši više ova sranja ode u ovu temu !!!!!!
Salu2
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pet stu 04, 2011 11:13 am | |
| [quote="Moćun"]
Bog !!!!!
Ajde ne piši više ode u ovu temu !!!!!!
pa dobro bre dalmacinski maestro . kako bi te naterao da se i ti pojaviš ako nebi ja ovako pokušao da te nateram več jednom da se ti više ne kriješ,,,oprosti burazeru ako sam te snečim povredijo
|
|
| |
Moćun
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 07, 2011 2:05 am | |
| Bog !!!!! Ajmo dalje !!!! 1.Svetolin--[img] [/img] 2.Crni sljez--[img] [/img] 3.Dimnjača-- [img] [/img] Evo danas kiša cili dan ,na sriću san jučer nabra zelenjave za 7 dana i usput da rečen da je počela kraljica (mišjakinja) puštat prve listove ,tako da će je biti !!!! Salu2 | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hrana za grdeline pon stu 07, 2011 5:24 am | |
| pozdrav močune brate samo da znaš da sam i za ovo ,,,br1,,, samo dok se uhvatim aparata .da ti i ja nesto naslikam mislim na sadašnju vrstu prirodne trave za štiglice koja je kod nas aktuelna |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Hrana za grdeline | |
| |
|
| |
| Hrana za grdeline | |
|