| Free Forum BATUDA Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj |
|
| skolovanje - kada, kako, koliko dugo | |
|
+31Gigo MONSTRUMO probiotik Grga Zlatoper Jandrek arboret Škuri tić gare KOBAC ivica.p bošket Vedran euzebio PESTI vrca enver pele DOMENICO Altum ivica lord189 Moćun marko PSIHO frzelin GRANDE car YOGI Tic_Bal. kain DjordjeVet 35 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 12:19 am | |
| Kad sam rekao cudna godina tici kasne sa mitarom.(nema vlage u zraku i jutra nisu svjeza ).
Nisam mislio samo na svoga tica vec vidim i po drugim ticarima da idu malo kasnije u modu.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 12:29 am | |
| Da se nadovežem na Gigin post koji je odlican.
Ova godina je specificna po tome što je od 01.06 do 01.09. vrime izuzetno stabilno.
Obicno oko Vele Gospe budu promjene vrimena,nevere koje grdeline potiraju u modu.
Suho,toplo i stabilno vrime drži grdeline u pjevu,dalje,
poznata je cinjenica da grdelin (vrdun,faganel),što god se više širi,što god više piva,
naravno da ce dulje i trajat.
Kod mene je jedan stari grdelin vec skoro gotov sa modom,a drugi još piva u top formi,
iako su podjednako krenuli.Da pojasnim,
Prvi grdelin je konstantno širen u polju i ispivavan ,ali to možda i nije glavni razlog,vec
to što sam ga ja 01.08.primistija u drugu prostoriju,zbija i "bacija ga u modu".
Drugi grdelin Murinjo je od 01.04 sa ženkom,povremeno bi ga izvadija i nosija u polje,
ali nedovoljno da se ispiva.Poznato je da grdelin kad pari (bar kod mene),nedovoljno
kolicinski piva,odnosno piva najcesce ujutro rano i navecer .
Murinjo je od 01.08 u malu cibu i uci mlade ,a piva isto ko da je šesti misec,evo danas
je 01.09.,a po špritu nece još 10 dana u modu.
Mislim da je upravo ta neispivanost (parenje) i stabilno vrime ucinili da je Murinjo
produžija misec dana top formu.
Inace je 15.08.,Vela Gospe,malo doli,malo gori,termin da grdelini koji nisu bili u škuro
idu u modu. |
| | | frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 12:31 am | |
| | |
| | | MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 1:45 am | |
| Hahahah jesi me nasmija, pa da ti odmah kažem kako me neide Parenje: 30 komadi mladih izlezenih svake godine pa tako i ove. Samo ja se ne hvalim s time jer neman potribu nikome se dokazivat osim samo sebi. I nebi se ostavio nikad tica, uvjek ću pokusavat makar i ne uspilo, ali neću nikad sebe zavaravat šta iman. Meni je drago da si ti bolji u tim stvarima možda me naucis nešto iako dosad nisam ništa od vas svih naučio. Imat ćeš priliku da me poducis u 10 misecu. Unaprijed se zahvaljujem. | |
| | | frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| | | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 3:09 am | |
| | |
| | | Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 6:39 am | |
| Dobra večer evo primječujem iz čakula da ništa nepoznato u novijim pisanjima(sviju nas) nije rečeno. Evo ja ču spomenuti nešto šta je rijetkost uočiti ili vidjeti. Možda je sigurno još neko to primjetio ali rijetko kroz svoj staž bavljenja tičima,jer takvih je malo prigoda za vidjet. Prije petnestak god iša sam sa prijateljima na mlade i na poziciji postavljenoj za prevaru preko nas leti očak koji cipa dva pletiva sa zijadom više puta kroz putanju leta.Ma to je svima poznato ali da u letu izvodi akrobacije zvane šišmiš tučući pijevom batude to se viđa veoma rijetko.Nikad to nebi povirovao da nisam i sam se uvijerio gledajuči u njega,datum je bio kraj osmog miseca. Drugi slučaj svega sam se susreo četri puta ijako sam uvijek vezan pračenjem i pogledom na tiče,uočio sam da verdun stari koji je prominio perije več na datum deseti devetog miseca ne samo da piva odlično več se vrti kao šišmiš svojim akrobacijama ponavljajuči ture batudi,to se neviđa često. Znači neki tiči odma idu(stariji nabrijani)u pismu pa stoga i nije čudno kad se vrate u prolječe da su stari tiči več navijeni ka sat u žestini pijeva.Eto malo da nije dosadno kad otvoriš laptop da je ipak neko pisa,(valja nevalja).
Pozdrav od GIGE. | |
| | | MONSTRUMO
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 6:51 am | |
| Ma svaka čast gospon Gigi!!!! Vi ste zakon na ovom forumu | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo ned ruj 02, 2012 7:19 am | |
| To se uz more,
u Dalmaciji cesto cuje,
evo primjer;
negdje pola devetog miseca,u Stobrecu,
ocak,vjerovatni stari pas,tuce batude bota bota,
tek iz mode,narancin kruna.
Kasnije on naravno padne u pjevu (jedanaesti misec),ali ako je deveti misec pa i deseti
topal kako zna bit zadnjih godina,tici pivaju u prirodi,pogotovo stari ocaci.
Nema tu puno filozofije,sve ove price o pjevu grdelina,top formama,su usko vezane
sa vrimenom,toplinom,temperaturom koja sve diktira.
Evo recimo tici iz škura,dignuti kroz osmi i deveti misec u top,pivaju,šire se,a
ako ih se kojim slucajem nocu držu vani kad promine vrime kroz deseti misec,
znaju momentalno past u pjevu i uc u modu,iako bi tribali pivat do Božica.
Ako je bila dobra škurica,uz svitlo i toplinu tici mogu pivat dok god želimo.
Najduže ih je zna držat pokojni Galama,
svratija bi u njega u prvi misec,vanka bura ,led,a on bi u hodnik raširija vrdune(odlicne)
a oni vicu,pa kako,cili se stan tresa.Bog mu da pokoj,od kad nema njega i pokojnoga Vele
nisam vidija paket tici po zanatu. |
| | | probiotik
Broj postova : 272 Points : 272 Join date : 22.01.2012
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo pon ruj 03, 2012 4:12 am | |
| ujme je batudate stalno o batudama a pricate a kad cujem snimke razocaram se,nisu to batude vec batudice loše loše za take mestre | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo pon ruj 03, 2012 6:11 am | |
| Mladi ucenici iz prve kovade su se obukli skoro pa skroz.Verša im je indenticna, uciteljova,
odnosno oceva.
U ovo doba to još ne znaci ništa ali je lipi pokazatelj. |
| | | F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo pon ruj 03, 2012 10:53 pm | |
| Ako stavim grdelina koji minja perje sa grdelinima koji su izašli iz škurice,oče li to išta škodit ovima drugima ? Živili.... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo uto ruj 04, 2012 12:06 am | |
| Finko,
to ti nije pametno jer škurica i top forma u ovo doba nije prirodno stanje grdelina,
a moda jeste,tako da grdelini šta su u modi vrlo lako mogu povuc ove iz škurice
da minjaju perje.
Ne bi bilo prvi put.
Moj ti je savjet da ih odvojiš i to ne u red poviše ili ispod ,nego u drugu prostoriju. |
| | | Gigo
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo uto ruj 04, 2012 5:57 am | |
| Dobra več Po mom saznanju i iskustvu nespajati ih skupa. Dešavalo se više puta u pojedinih tičara di tiči spojeni sa tičima u mitarenju povuču od njih nagon na mitarenje.Znači nikako skupa u isti red.
Pozdrav Finko od GIGE. | |
| | | F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo uto ruj 04, 2012 6:37 am | |
| Ok,zahvaljujem. Neće bit skupa ! | |
| | | frzelin
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo uto ruj 04, 2012 7:11 am | |
| | |
| | | probiotik
Broj postova : 272 Points : 272 Join date : 22.01.2012
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo uto ruj 04, 2012 8:07 am | |
| ujme najbolje ti ih je puscat ca ujme tako nes falit ujme | |
| | | ivica
Broj postova : 198 Points : 199 Join date : 17.01.2011 Lokacija : 17. o9. 1976
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo čet ruj 13, 2012 9:16 pm | |
| Evo malo da se javim , mladci se oblače , neka to ide ovako , cvrljaši se čuju , ja zadovoljan sa malo , skromnost je moja vrlina , pozzzzzzzzzzzzzz iz zadra . | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo čet ruj 13, 2012 9:30 pm | |
| Svaka cast zadro,
ja sam ih vec nekoliko škarta,
a poneki idu dobro,za uciteljem.
Mladi iz prve i duge kovade su se obukli,a ovi zadnji ce skoro. |
| | | euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo pet ruj 14, 2012 9:11 pm | |
| evo pitanje. zašto je od mladaca koji se školuju uvijek najbolji onaj koji stoji zadnji u redu, na kraju kutije ili škancije, a ne onaj koji se nalazi uz učitelja? Ako izlaze, izlaze dva sa dva kraja stalaže. Ili griješim? | |
| | | YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo pet ruj 14, 2012 10:37 pm | |
| - euzebio je napisao/la:
- evo pitanje.
zašto je od mladaca koji se školuju uvijek najbolji onaj koji stoji zadnji u redu, na kraju kutije ili škancije, a ne onaj koji se nalazi uz učitelja? Ako izlaze, izlaze dva sa dva kraja stalaže. Ili griješim? Sad znam zašto meni izađe po 7,8 mladih zato jer ja uvik rotiram mlade i uvik mi budu na kraju stalaže | |
| | | ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo pet ruj 14, 2012 10:59 pm | |
| Za to rotiranje što kažete pa valjda se zna kad i što i zašto se rotira jer sve zavisi što su naućili ili kolko ste zadovoljni od pjeva vaših mladih grdelina | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo sub ruj 15, 2012 12:49 am | |
| Đeko,
ovde ric o rotiranju mladaca dok su cibaši,odnosno dok još ne znamo šta koji piva.
Ja ka i Jogi godinama vec svaki dan zarotiram mlade za jedno misto,tako da su stalno u
pokretu,vrte se oko ucitelja.
Dok ih nisam rotira,puno mi se puta desilo da najbolje nauci zadnji u redu koji je najudaljeniji
od ucitelja,što kaže profa.
Debate smo imali na racun toga,da li je to slucaj,ili kako kažu drukcija putanja zvuka,ili
zadnji mladac drukcije cuje i doživljava pivanje ucitelja.
Nemam pojma,ali je istina.
Cinjenica je ,da otkada vrtim mlade oko ucitelja imam puno bolje rezultate,nego kad su
mi bili fiksirani na jedno misto.
I ne samo tamo,nego ih jednom u deset dana totalno ispremješan ,tako da nisu stalno
isti mladi jedan do drugog. |
| | | Gigo
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo sub ruj 15, 2012 12:55 am | |
| Dobar dan evo i ja bi se malo na ovu temicu nadoveza. Po mom iskustvu kod učenja mladih di je učitelj u sridi kod mene pa i u drugih tičara kod ovakog načina učenja bi u večini vatali bolji dio pisme,pa i komplet večinom tiči bliži učitelju uz njega s live i desne strane. A evo vidim da ovde kolegi su uhvatili zadnji u redu, znači nema tvrdih sto posto pravila.
Pozdrav od GIGE. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo sub ruj 15, 2012 1:17 am | |
| Slušajte ovo, Dva brata izležena u petom misecu kod mene,potpuno obucena,veršaju, jedan je isti otac Murinjo,ali baš isti,a drugi nikakve veze nema sa ovim pivanjem,ni ci ci . Iako ništa drugo nije sluša,a mama mu je isto od ovog pivanja i to druga generacija. Eto to su gušti ticije,nikad neznaš šta te ceka |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: skolovanje - kada, kako, koliko dugo | |
| |
| | | | skolovanje - kada, kako, koliko dugo | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|