| makedonsko prilepska tradicija | |
|
+9adebisi munjeni frzelin F I N K O Gigo MONSTRUMO Moćun pujdo dragan 13 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 12:35 am | |
| I ja mislim da je ovo CD |
|
| |
dragan
Broj postova : 68 Points : 78 Join date : 10.08.2013
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 12:48 am | |
| ce bidam dobar i gledam deka nekoi sakaat da naucat i da imaat dobri ptici i ce vi ispratam cd a ne ova tic bal sto go pustil i drzi predavajne a ne znae deka dzav dzav e diskvalifikacija pa mu predlagam da dojdi tuka vo kpd prilep ima uste edno mesto slobodno vo paralelkata kade sto sum jas profesor za da nauci nesto oti ima golema zelba za sudija site trosoci ce bidat plateni od kpd prilep | |
|
| |
Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 1:35 am | |
| Živio Balta ijako nemam grdel.volim popričati,dati svoje mišljenje. Htio sam se osvrnuti na onaj snimak prijašni kojeg sam opisao uz dopust kolege Đeke.Tu primječujem da po tebi nebi ni jedna zijada prošla gdje kažeš ne mogu iči ispod praga,ka i spomen ne uočava se kolumbar.Kao prvo imaš pravo na svoj stav šta želiš.Ja bi ovde drugačije krenuo na tretiranje zijade,pa bi rekao ovako.Prvo dali je pozitivna pa taman trojka da bude .Nebih odma iša visoko a sad bi se osvrnuo samo na zijadu( na prvoj ispivanoj batudi.)Mislim da mi je u ušima ostala kao pozitivna pristojne dužine,prvog tenora,blage parabole u visini luka,nespada pod tip ravne a nema ni formu modela dubljih kolumbar zijadi.Ipak ta zijada se ne odbacuje po meni prolazi a dali sam sa njom zadovoljan i kakvu bi volio to je druga priča.
ŽIVIO. | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 3:47 am | |
| - dragan je napisao/la:
- hahaha vakvi cd kaj nas ima vo sekoja kanta za gjubre
Dobro si primjetio da je CD. Primjeti se da dobro čuješ. | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 3:48 am | |
| - Gigo je napisao/la:
- Živio Balta ijako nemam grdel.volim popričati,dati svoje mišljenje.
Htio sam se osvrnuti na onaj snimak prijašni kojeg sam opisao uz dopust kolege Đeke.Tu primječujem da po tebi nebi ni jedna zijada prošla gdje kažeš ne mogu iči ispod praga,ka i spomen ne uočava se kolumbar.Kao prvo imaš pravo na svoj stav šta želiš.Ja bi ovde drugačije krenuo na tretiranje zijade,pa bi rekao ovako.Prvo dali je pozitivna pa taman trojka da bude .Nebih odma iša visoko a sad bi se osvrnuo samo na zijadu( na prvoj ispivanoj batudi.)Mislim da mi je u ušima ostala kao pozitivna pristojne dužine,prvog tenora,blage parabole u visini luka,nespada pod tip ravne a nema ni formu modela dubljih kolumbar zijadi.Ipak ta zijada se ne odbacuje po meni prolazi a dali sam sa njom zadovoljan i kakvu bi volio to je druga priča.
ŽIVIO. Gigo dobro si primjetio to je moj stav. Nije ni blizu praga . pooz. | |
|
| |
pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 4:24 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 7:28 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
pujdo
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 5:32 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 7:28 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
dragan
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 6:10 am | |
| prijateli ve pozdravuavam asite znam deka zabeleskite sto gi kazuvate se vo red znam dobro kako treba da pee treba i dobri krmi i dobro vricii isto i treba da bide koampletno a kompletna ptica ce slusnite na cd ce vi ispratam a video snimka vo maj a ova ptica e uste rano ja pustiv za druzba | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 6:52 am | |
| Živio Pujdo.
Možda nisam dobro shvačen jer i ja kao i svi ostali nedajem prolaznost tiča ni u jednoj dionici pisme batude.Ja sam se samo dirnio zijade u prvoj batudi koja bi se i provukla u vrst pozitiva, jer mi se čini di sam je čujo da ima poćetak i kraj. Drugo sve kod pisme nebi se ima di mašit za uzet nešto zguštom pozitivno.Ijako i ta zijadica nije bogata iz više pogleda provuka bi je prolaznom.
BOG PUJDO. | |
|
| |
pujdo
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 8:50 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 7:29 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
dragan
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 10:21 am | |
| za da ima zaednicki kriteriumi treba sekoj da znae deka ima i drugi sto imaat znaejne i e mnogu loso ako mislis deka si najdobar togas si najslab | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 10:29 am | |
| Tića ni na vidiku a kriteriji sve strožiji! Opet sve po starom. Makedonci seru po baltinom tiču a Balta po njihovom, samo mislim da, ako me nevaraju oci, tema se zove "makedonska tradicija pjeva". S obzirom da su samo Makedonci kompetentni za ocjenjivanje svoje tradicije pustite ih neka gustaju, sta vas svrbi ta mala vrđola, vama nevalja, njima je odlično i svi sretni. Glupo je pricat o tome kad su jedni u špade a drugi u kope. | |
|
| |
dragan
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 10:54 am | |
| za da ima zaednicki kriteriumi treba sekoj da znae deka ima i drugi sto imaat znaejne i e mnogu loso ako mislis deka si najdobar togas si najslab | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 6:47 pm | |
| Dragane, kod nas ni u selu nema isti kriterij a kamoli šire. Sve se vrti oko €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€ a moze i $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$! | |
|
| |
pujdo
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 6:53 pm | |
|
|
| |
pujdo
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 8:03 pm | |
|
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 10:16 pm | |
| - MONSTRUMO je napisao/la:
- Tića ni na vidiku a kriteriji sve strožiji! Opet sve po starom. Makedonci seru po baltinom tiču a Balta po njihovom, samo mislim da, ako me nevaraju oci, tema se zove "makedonska tradicija pjeva". S obzirom da su samo Makedonci kompetentni za ocjenjivanje svoje tradicije pustite ih neka gustaju, sta vas svrbi ta mala vrđola, vama nevalja, njima je odlično i svi sretni. Glupo je pricat o tome kad su jedni u špade a drugi u kope.
Dačo sam si rekao mala vrđola. Tako sam je i ja čuo. Ništa drugo nisam ni komentarisao osim sto sam rekao Gigi da je moj stav da ova vrđola je daleko od praga prolazne zijade. Evo tić koji zasluzuje pažnju mislim da je on iz Makedonske tradicije https://www.youtube.com/watch?v=_0LZW44hFg0Mislim da ovj čovjek i osvaja prva mjesta u Makedoniji po njihovoj tradiciji. | |
|
| |
Gigo
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 10:56 pm | |
| Živili.
Pošto mislim da ovaj snimak upučuje na M.kriterij prema kvaliteti mogao bi reči da ovaj tič je naj bolji.Dosta osobina pozitivni i za kriterij Dalmacije tič savršeno ispunjava.Tu se uočuje da raspolaže sa par kombinacija pletiva kao duplo i troduplo di svaki dio pletiva iz taktova nosi pristojnu dužinu a pogotovo povezano u duplo i troduplo. Tič ima lipu boju glasa,nema škeraca i u večini je u pletivima.S obzirom da tič nije batuder po kriteriju Dalmacije več tipični( pletadur) iz samo kombinacija pletiva vezani iz koraka,taktova zaslužuje veliku pažnju. I kod nas bi se ovo držalo( jako zadovoljavajuče) uz borbu naprijed kako usaditi novim naraštajima zijadu pozitivnu na kraju.Tu se dobro uočuje da troduplo pletivo zna izlaziti i do 15 taktova ,što je več i kraj traženja dužine u pletivima,u večini pletiva su jako solidna ka pojedinačna i imaju svoju lijepotu kroz izvedbu.Vidi se da je tič spreman nosi ga želja za pismom,brzina kod izvođenja pletiva. Svaka čast gazdi jer mislim da je postigao čemu teži.
ŽIVILI. | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija pon tra 14, 2014 11:53 pm | |
| Tic je potpuno "čist" osim one male pljunute zijadice, false batude. Meni osobno iako je sve super čisto u dva i u tri pletiva, smeta mi bastardska boja glasa i tempo pisme. Prije bi reka da piva bastard nego grdelin. To je moj pogled, manje mu zamjeram to sto nema zijadu nego ta boja glasa i nacin pivanja. | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija uto tra 15, 2014 2:09 am | |
| Dačo malo si prestrog ! Mislim da ovo jedno pletivo te asocira na bastarda ali kako sam ja skontao to kod Makedonaca je cijenjeno i zove se ŠTRAKANJE. Posluso sam snimak od pocetka do kraja nigdje nisam uocio pljunutu zijadicu. Čuje se na par mijesta nakon pletiva tić se javi ali malu ziju nisam čuo | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija uto tra 15, 2014 2:49 am | |
| | |
|
| |
pujdo
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija uto tra 15, 2014 3:43 am | |
|
Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 7:30 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija uto tra 15, 2014 4:15 am | |
| | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija uto tra 15, 2014 4:31 am | |
| Kako Balta necujes ono na kraju kombinacije pletiva? Od 1:13 pa dalje ima dvi "batute" sa "cju" na kraju. Sta je to ngo falsa zija? | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija uto tra 15, 2014 4:34 am | |
| Nema tu ljutnje niti omalovažavanja, imamo drugačiji pogled i to je tako. Svako nek drži sta voli i kako mu paše, neće ni moji tici njima valjat niti ja hoću da valjaju svima, moraju meni valjat. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: makedonsko prilepska tradicija | |
| |
|
| |
| makedonsko prilepska tradicija | |
|