kanarinka
Broj postova : 22 Points : 30 Join date : 16.04.2011
| Naslov: Birdwatching čet tra 21, 2011 11:14 pm | |
| Pošto sam obožavateljica promatranja ptica ili kako bi englezi rekli birdwatching mogli bi malo o tome.. Ja npr. imam u mobitelu zvukove ptica koje žive na mom području u g.kotaru te puštam da vidim koja ce mi se ptica odazvati. Najčešće se crvendać javlja na odaziv.. Meni jedna od najdražih ptica je vatroglavi kraljić..najviše zbog izgleda..kao da ima plamen na glavi..malena ptičica..i fascinantno je kako to sitno stvorenje preživi surovu zimu g.kotara | |
|
KOBAC
Broj postova : 249 Points : 272 Join date : 03.03.2011
| Naslov: Re: Birdwatching pet tra 22, 2011 2:00 am | |
| Bravo kanarinka,predivna tema jer mnogi uživaju promatrati ptice,kao i ja.Ovdje će mo moći ćakulati o zapažanjima ptica u prirodi bez ćibi,gajbi,krletki i letarki. | |
|
kanarinka
Broj postova : 22 Points : 30 Join date : 16.04.2011
| Naslov: Re: Birdwatching pet tra 22, 2011 8:52 am | |
| Super Eto..danas se je odazvao Zvizdak..zujio oko mog auta..nije mu bilo jasno gdje je druga ptica Uglavnom..najcesce ptice koje srecem u obilasku sumom jesu svakako crvendac..njegov pjev nemoguce je ne cuti..toliko je glasan,velika sjenica, kukmasta,plavetna,crnoglava,jelova, brgljez,zeba,onda neizostavan kos. Vidjela sam ovih dana i par crnih roda, jako skrovita i rijetka ptica, zatim zelendur,zimovka...itd. Ima ptica kolko oces Sta prevladava kod vas u dalmaciji?? | |
|
bošket
Broj postova : 348 Points : 356 Join date : 19.03.2011 Lokacija : najlipši grad na svitu
| Naslov: Re: Birdwatching pet tra 22, 2011 8:59 am | |
| Najviše zebovke,strnadice,grmuše a od sjenica parus major-velika. | |
|