Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše

Go down 
+46
bevanda
DjordjeVet
kolombar
myki
portulata
Škuri tić
mijo
tomislav
lorena1990
pele
hipy
roko
gare
Markan
KOBAC
JAMES BOND
nicaze
F I N K O
brabus
domo
novavarosbl
mig29
probiotik
PESTI
bošket
Galeb
lubinko
PSIHO
lord189
Baketina
enver
angjello
prava zijada
pujdo
Tic_Bal.
vrca
frzelin
ĐEKO
ivica
YOGI
euzebio
ivica.milanovic13
MONSTRUMO
Gigo
Moćun
CIBO
50 posters
Go to page : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Next
Autor/icaPoruka
ĐEKO

ĐEKO

Broj postova : 731

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysub ruj 21, 2013 10:29 am

Moćun je napisao/la:

Živili  moćuni  --prije  30 godina!!!!!

Salu2

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy 
[Vrh] Go down
pujdo

Broj postova : 368

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysub ruj 28, 2013 12:52 am

Ako išta mrzim u životu,onda su to """REKTALNI ALPINISTI"""
i ljudi bez svog stava,koji se mijenjaju,onako kako vjetar duva!!!

Fuj
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptypon lis 07, 2013 10:45 am

Pobogu ljudi jer netko cuo za doktora GIGO dal je ziv Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy odavno ga nema sta bi sa nasim cenjenim doktorom bounce bounce bounce bounce 
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri lis 09, 2013 6:28 am

Živ je Gigo i zdrav i što je najvažnije zadovoljan je s vrdunima:cheers: cheers 
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri lis 09, 2013 9:45 pm

koce je napisao/la:
Živ je Gigo i zdrav i što je najvažnije zadovoljan je s vrdunima:cheers: cheers 
Koce jesil mislija da je zadovoljan sa SEZONCIMA ,valjda se nece naljutit doktor sto sam napisa SEZONCI:D Very Happy Very Happy Very Happy 
[Vrh] Go down
frzelin

frzelin

Broj postova : 583

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptyuto stu 12, 2013 6:51 am

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Zenica6

Gledam sliku i razmišljan dali je nekad ovde bilo zijade....
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

Broj postova : 859

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 4:37 am

Slika sa  HOTELA INTER Smile
Frzo svaki ovaj kesten na bulevaru sto se vidi uz rijeku Bosnu je prije rata imao jedno gnjezdo grdelina Sad
Sada na cijelom bulevaru možda nekoliko Sad
Vidi frzo ovaj park sto se vidi lijevo preko rijeke Bosne.
U tom parku su bile okrenute zijade ali izgradnja Arene i šoping centra je malo poremetila jer su sasjećena stabla na kojima su tići tokom cijelog dana se oglašavali.
Nekoliko Zenićki nemarni tićara su isto doprinjeli gubitku tića jer  su pohvarttala stare tiće Sad

Naš naj cjenjeniji pijev u Zenici je se nalazio na drugome mjestu kod vojnog garnizona gdje je se nalazila kožara  70-80-ti godina..
Mi smo taj pijev zvali   "kožarski"  
Svi stari Zenićki tićari mogu potvrditi da su ti tići i zije imali.
Naj više je se cijenilo kod kožarski tića glasnoča, duga perlutanja,zovovi ,imali su jako lijepa pletiva bili su čisti tići..
Šteta što toga više nema Sad
[Vrh] Go down
bevanda

Broj postova : 23

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 4:51 am

Pozdrav baltic
samo da se nadovežm na tvoj post ako je sve tako
zašto su svi ti stariji tičari dolazili kod nas i kupovali grdeline ?????
Pozzzz
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 5:06 am

Znam samo jednog Zeničana što je prije rata kupovao iz Dalmacije grdeline.

Pitaj ako ikada sretneš hrvatskog sudiju timbradosa Željka Čakarić on je stari Zenićki tićaar.
Samo ga pitaj za "kožarski" pijev .
Bevanda pa poznato je da ste vi iz Dalmacije pohodili Bosnu zbog grdelina koji su imali zijadu.
Valjda su kod nas tako pijevali po parkovima Wink
90-ti sam imao 2 grdelina sa Pala oba su  bili od batude i imali ziju .
Čuo sam da su neki slućajno gledali neku emisiju Lepa Brena intervju na Palama a u pozadini se cuje zijada doduše izvedba malo na kolinac Smile
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 5:39 am

Evo i ja da se ukljucim

Jasam cuo da u dalmaciju nisi znali sta je zijada dok nije doso jedan TERENAC iz BIH --MOSTARA koi je bio terenski radnik e sad neznam tacno u koi dio dalmacije ili grada je on radio...kao on donio svoje tice da cuju sta je zijada koi do tad nisu znali kako zvuci prava zijada ..otprilike je to bilo pre 70 ili 80 godina ...

tako sam cuo mozda da gresi taj sto mi je reka al cisto sumnjam
cheers cheers 
[Vrh] Go down
bevanda

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 5:52 am

Takoje Baltic išlo se svudi tako i u Bosnu samo što tamo dije bilo zijade
tičari nisu imali forum pa da nauće i ćuju prave(dobre) zijade
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

Broj postova : 855

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 6:22 am

Hahahahah šta je ovo ljudi moji?????? Jesu ovo neke šale???
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 7:18 am

Monstrumo zajedno smo slušali grdeline prije izgradnje šopinga u ovome parku sa slike.

Znalo je se gdje god sa visoki topla čuiti okrenuta zijada.

Naravno da prije rata je bilo sigurno zijadi ali tada a i danas to kod mnogo ljudi nije prioritet u pijevu grdelina.
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 7:27 am

Istina Balta, ono jednom smo čuli tamo lipa pletiva od ocaka, čisto, ali ode jaro pod oblake!
[Vrh] Go down
frzelin

frzelin

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 7:35 am

ĐEKO je napisao/la:
Evo i ja da se ukljucim

Jasam cuo da u dalmaciju  nisi znali sta je zijada dok nije doso jedan TERENAC  iz BIH --MOSTARA koi je bio terenski radnik  e sad neznam tacno u koi dio dalmacije ili grada je on radio...kao on donio svoje tice da cuju sta je zijada koi do tad nisu znali kako zvuci prava zijada ..otprilike je to bilo pre 70 ili 80 godina ...

tako sam cuo mozda da gresi taj sto mi je reka al cisto sumnjam
cheers cheers 
Đeksone nemoj se više uključivat u ni jednu raspravu uključi se tamo na mostarce to ti je moja preporuka.
Sigurno češ upoznat toga mostarca velikog znalca pa se lipo ispričajte koliko vas volja.
Vidim ovaj vaš video koji je stavija ovaj tvoj prika to je izgleda vaša tradicija i tu se ubaciji dodaji,nadopunjaji više se ostavi STP i naše tradicije.
Puno pozdravi toga terenca ako ga upoznaš......
[Vrh] Go down
bevanda

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 7:49 am

Makarska je 80tih imala poznati burek po jednom Skopljancu inaće tičar od tradicije...
Dava je cilu tepsiju bureka za cjacavca, biće nosio doli ko zna......
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 7:59 am

Ljudi ne treba ni jednu tradiciju ponižavat .

Vidim đeko spominje đavku kako u Makedoskoj nesmije biti.. Kako sam mogao razumiti jednog Mostarca i on mi je objasnio da ta đavka može proći samo na jednom mjestu. Đavka nije klasicna izvedba đav đav u Mostarskoj tradiciji je to dosta sporije i samo takva prolazi.
Ovaj grdelin sto je stavljen u Makedonsku tradiciju bi trebao da razdvaja ture da bi se znalo šta pijeva.
Tić ima lijepi pletiva ali dali ce on vikati na ta pletiva a ono ostalo zanemariti je pitanje Smile

Meni licno se naj vise sviđa Stp ali to nije razlog da ne poštujem ostale tradicije .

[Vrh] Go down
F I N K O

F I N K O

Broj postova : 393

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 8:17 am

OVO JE ČUDO JEDNO,SVE SE IZMIŠALO. JADNA ST TRADICIJA.confused 
[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 11:40 am

Grdelin je grdelin i nemore bit nesto drugo,dal ovde ili kod nas ili bilo gde ON gore dolje isto pjeva e sad kako ko voli ili trazi da mu pjeva .nekom nesto smeta nekom ne ..razlika je u tome sto mi iz MK ticari trazimo mnogo vise nego vi ilii ostali ..sa nasom tradicijom se more MERIT samo sa spanjolcima marokancima alzircima tunizanima KOI su pre nas pa jedno 500 godina a gde smo mi svi skupa AL nekad ce mo ih ustic {MALO MORGRN} usporedzivat ...a inace da je samo ta jedna batuda TO bi imalo kod nas na KILU na pijaci al necemo da uprospastavamo ticu zbog 2 glasa Sad Sad Sad zalosno .....nemojte me pogresno razumit FRZO ti i dalje teraj svoje Very Happy Very Happy Very Happy mimimi cicici vicijuuuuu uhhhhhhhhh koja parabola za ovo se dobija 70 bodova prosto nevjerovatno

Nekad ce te me spominjat al da vi nebude kasno sta je đeko spominja....revolicija moj FRZOOOOOOO kad tad

POZ TRADICIONALISTI nemojte ovo ozbilno svatit ja se pomalo salimmm ako nema malo zaebancije i sale nije interesantno:D Very Happy cheers cheers 
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptysri stu 13, 2013 8:42 pm

Đeko, bilo bi najbolje da organizirate izvoz batudasa u Split posto ih imate toliko, pa da se zabogatite. Svaki ti je najmanje 500€!!! Pa ti računaj. Smile
[Vrh] Go down
Sina BL

Sina BL

Broj postova : 70

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptyčet stu 14, 2013 2:49 am

ĐEKO je napisao/la:
a inace da je samo ta jedna batuda TO bi imalo kod nas na KILU na pijaci al necemo da uprospastavamo ticu zbog 2 glasa Sad Sad Sad zalosno .....nemojte me pogresno razumit FRZO ti i dalje teraj svoje Very Happy Very Happy Very Happy mimimi cicici vicijuuuuu uhhhhhhhhh koja parabola za ovo se dobija 70 bodova prosto nevjerovatno  
Toooooooooo prikane Djeko! Nek si im reko!

Vidis kako je to sve jednostavno, nedavno je Koce izjavio da porucim jednom spancu da se kojim slucajem u Splitu trazi ono sto spanac drzi, onih 4-5 + strila + isprdak od zijade da bi Koce bio prvak svijeta i da bi takvih grdelina mogao 100 u godini dana izbaciti... Smile

Evo sad ti kazes da ovo sto Splicani traze ti mozes na pijaci kupiti Smile

Naravno, ja da kazem bilo kojem od vas da napravite TO sto drugi traze i imaju a vi im se podsmijevate, vi biste rekli da vam to nije gust i da necete to da drzite, da nazadujete itd...

Pozdrav svima i svako dobro! cheers 

Naleticu opet kad uhvatim vremena!

Zivi bili!
[Vrh] Go down
MONSTRUMO

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptyčet stu 14, 2013 3:08 am

Import-Export firmu triba otvorit, pa'š vidit euriće!
[Vrh] Go down
Sina BL

Sina BL

Broj postova : 70

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptyčet stu 14, 2013 4:38 am

MONSTRUMO je napisao/la:
Import-Export firmu triba otvorit, pa'š vidit euriće!
Ja sam za to isto!

Evo ja mogu prenositi tice po evropi, Dublin-London-Pariz svakako putujem bar jednom mjesecno, a mogu otvoriti liniju i za Madrid Smile

Djeko nek donosi skart sa makedonskih pijaca u Split, od njih nek preuzme skart koji je za izvoz u Evropu i donese u Zadar, ja iz Dablina imam direktan let i pola sata fore do povratka...

Posto je tvoja ideja, fer je da dijelimo po 25% + na kraju godine meni za troskove puta...

Je l moze?

ps. Balta, je l moze mail adresa na PP? Hocu nesto da te pitam oko ovih odlazaka u Svicu, al ovo je bez zajebancije (ako je istina da ides cesto i ako je istina kojim povodom?)

Pozdrav i svako dobro! cheers
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptyčet stu 14, 2013 4:56 am

Je da je prelijepa zemlja ali naj veći povod svi Evropljana što dolaze u Švicu raditi su pare .
Preko 100 000 Njemaca je došlo da radi u CH.
Sina ako te nešto ozbiljno interesuje pitaj na privat.

poz..
[Vrh] Go down
frzelin

frzelin

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Emptyčet stu 14, 2013 6:28 am

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 1005385_769093323117417_1454711376_n

Ovo su mi rekli makedonci kako vidit jeli muški grdelin.Baš sam danas upozna jednog iz makedonije na terenskom radu u SPLITU PA MI JE ON OVIM RIČIMA OPISA KAKO RASPOZNAT MUŠKO OD ŽENSKE.Citiran ga u cjelosti.....
Samo ticari koi se bave s kanarincima gledaju na taj nacin dal je zensko ili musko .dok basteri i stiglici nemora po tim da se obaziru ima i drugih propozicija da se otkrije tacan pol.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 24 Empty

[Vrh] Go down

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše
[Vrh] 
Stranica 24 / 28.Go to page : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Next
 Similar topics
-
» Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše.
»  Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše