| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+46bevanda DjordjeVet kolombar myki portulata Škuri tić mijo tomislav lorena1990 pele hipy roko gare Markan KOBAC JAMES BOND nicaze F I N K O brabus domo novavarosbl mig29 probiotik PESTI bošket Galeb lubinko PSIHO lord189 Baketina enver angjello prava zijada pujdo Tic_Bal. vrca frzelin ĐEKO ivica YOGI euzebio ivica.milanovic13 MONSTRUMO Gigo Moćun CIBO 50 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub ruj 21, 2013 10:29 am | |
| | |
|
| |
pujdo
Broj postova : 368 Points : 372 Join date : 23.04.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sub ruj 28, 2013 12:52 am | |
| Ako išta mrzim u životu,onda su to """REKTALNI ALPINISTI""" i ljudi bez svog stava,koji se mijenjaju,onako kako vjetar duva!!!
Fuj | |
|
| |
ĐEKO
Broj postova : 731 Points : 729 Join date : 12.02.2012 Age : 53 Lokacija : Skopje MK
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pon lis 07, 2013 10:45 am | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 09, 2013 6:28 am | |
| Živ je Gigo i zdrav i što je najvažnije zadovoljan je s vrdunima:cheers: |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri lis 09, 2013 9:45 pm | |
| | |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše uto stu 12, 2013 6:51 am | |
| Gledam sliku i razmišljan dali je nekad ovde bilo zijade.... | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 4:37 am | |
| Slika sa HOTELA INTER Frzo svaki ovaj kesten na bulevaru sto se vidi uz rijeku Bosnu je prije rata imao jedno gnjezdo grdelina Sada na cijelom bulevaru možda nekoliko Vidi frzo ovaj park sto se vidi lijevo preko rijeke Bosne. U tom parku su bile okrenute zijade ali izgradnja Arene i šoping centra je malo poremetila jer su sasjećena stabla na kojima su tići tokom cijelog dana se oglašavali. Nekoliko Zenićki nemarni tićara su isto doprinjeli gubitku tića jer su pohvarttala stare tiće Naš naj cjenjeniji pijev u Zenici je se nalazio na drugome mjestu kod vojnog garnizona gdje je se nalazila kožara 70-80-ti godina.. Mi smo taj pijev zvali "kožarski" Svi stari Zenićki tićari mogu potvrditi da su ti tići i zije imali. Naj više je se cijenilo kod kožarski tića glasnoča, duga perlutanja,zovovi ,imali su jako lijepa pletiva bili su čisti tići.. Šteta što toga više nema | |
|
| |
bevanda
Broj postova : 23 Points : 23 Join date : 02.08.2013 Lokacija : Ma-torcida
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 4:51 am | |
| Pozdrav baltic samo da se nadovežm na tvoj post ako je sve tako zašto su svi ti stariji tičari dolazili kod nas i kupovali grdeline ????? Pozzzz | |
|
| |
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 5:06 am | |
| Znam samo jednog Zeničana što je prije rata kupovao iz Dalmacije grdeline. Pitaj ako ikada sretneš hrvatskog sudiju timbradosa Željka Čakarić on je stari Zenićki tićaar. Samo ga pitaj za "kožarski" pijev . Bevanda pa poznato je da ste vi iz Dalmacije pohodili Bosnu zbog grdelina koji su imali zijadu. Valjda su kod nas tako pijevali po parkovima 90-ti sam imao 2 grdelina sa Pala oba su bili od batude i imali ziju . Čuo sam da su neki slućajno gledali neku emisiju Lepa Brena intervju na Palama a u pozadini se cuje zijada doduše izvedba malo na kolinac | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 5:39 am | |
| Evo i ja da se ukljucim Jasam cuo da u dalmaciju nisi znali sta je zijada dok nije doso jedan TERENAC iz BIH --MOSTARA koi je bio terenski radnik e sad neznam tacno u koi dio dalmacije ili grada je on radio...kao on donio svoje tice da cuju sta je zijada koi do tad nisu znali kako zvuci prava zijada ..otprilike je to bilo pre 70 ili 80 godina ... tako sam cuo mozda da gresi taj sto mi je reka al cisto sumnjam | |
|
| |
bevanda
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 5:52 am | |
| Takoje Baltic išlo se svudi tako i u Bosnu samo što tamo dije bilo zijade tičari nisu imali forum pa da nauće i ćuju prave(dobre) zijade | |
|
| |
MONSTRUMO
Broj postova : 855 Points : 851 Join date : 10.02.2012
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 6:22 am | |
| Hahahahah šta je ovo ljudi moji?????? Jesu ovo neke šale??? | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 7:18 am | |
| Monstrumo zajedno smo slušali grdeline prije izgradnje šopinga u ovome parku sa slike.
Znalo je se gdje god sa visoki topla čuiti okrenuta zijada.
Naravno da prije rata je bilo sigurno zijadi ali tada a i danas to kod mnogo ljudi nije prioritet u pijevu grdelina. | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 7:27 am | |
| Istina Balta, ono jednom smo čuli tamo lipa pletiva od ocaka, čisto, ali ode jaro pod oblake! | |
|
| |
frzelin
Broj postova : 583 Points : 629 Join date : 13.01.2011 Age : 51 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 7:35 am | |
| - ĐEKO je napisao/la:
- Evo i ja da se ukljucim
Jasam cuo da u dalmaciju nisi znali sta je zijada dok nije doso jedan TERENAC iz BIH --MOSTARA koi je bio terenski radnik e sad neznam tacno u koi dio dalmacije ili grada je on radio...kao on donio svoje tice da cuju sta je zijada koi do tad nisu znali kako zvuci prava zijada ..otprilike je to bilo pre 70 ili 80 godina ...
tako sam cuo mozda da gresi taj sto mi je reka al cisto sumnjam
Đeksone nemoj se više uključivat u ni jednu raspravu uključi se tamo na mostarce to ti je moja preporuka. Sigurno češ upoznat toga mostarca velikog znalca pa se lipo ispričajte koliko vas volja. Vidim ovaj vaš video koji je stavija ovaj tvoj prika to je izgleda vaša tradicija i tu se ubaciji dodaji,nadopunjaji više se ostavi STP i naše tradicije. Puno pozdravi toga terenca ako ga upoznaš...... | |
|
| |
bevanda
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 7:49 am | |
| Makarska je 80tih imala poznati burek po jednom Skopljancu inaće tičar od tradicije... Dava je cilu tepsiju bureka za cjacavca, biće nosio doli ko zna...... | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 7:59 am | |
| Ljudi ne treba ni jednu tradiciju ponižavat . Vidim đeko spominje đavku kako u Makedoskoj nesmije biti.. Kako sam mogao razumiti jednog Mostarca i on mi je objasnio da ta đavka može proći samo na jednom mjestu. Đavka nije klasicna izvedba đav đav u Mostarskoj tradiciji je to dosta sporije i samo takva prolazi. Ovaj grdelin sto je stavljen u Makedonsku tradiciju bi trebao da razdvaja ture da bi se znalo šta pijeva. Tić ima lijepi pletiva ali dali ce on vikati na ta pletiva a ono ostalo zanemariti je pitanje Meni licno se naj vise sviđa Stp ali to nije razlog da ne poštujem ostale tradicije . | |
|
| |
F I N K O
Broj postova : 393 Points : 400 Join date : 17.01.2011 Age : 53 Lokacija : Komiža
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 8:17 am | |
| OVO JE ČUDO JEDNO,SVE SE IZMIŠALO. JADNA ST TRADICIJA. | |
|
| |
ĐEKO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 11:40 am | |
| | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše sri stu 13, 2013 8:42 pm | |
| Đeko, bilo bi najbolje da organizirate izvoz batudasa u Split posto ih imate toliko, pa da se zabogatite. Svaki ti je najmanje 500€!!! Pa ti računaj. | |
|
| |
Sina BL
Broj postova : 70 Points : 70 Join date : 11.02.2011 Age : 45 Lokacija : Dublin-BL
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet stu 14, 2013 2:49 am | |
| - ĐEKO je napisao/la:
- a inace da je samo ta jedna batuda TO bi imalo kod nas na KILU na pijaci al necemo da uprospastavamo ticu zbog 2 glasa zalosno .....nemojte me pogresno razumit FRZO ti i dalje teraj svoje mimimi cicici vicijuuuuu uhhhhhhhhh koja parabola za ovo se dobija 70 bodova prosto nevjerovatno
Toooooooooo prikane Djeko! Nek si im reko! Vidis kako je to sve jednostavno, nedavno je Koce izjavio da porucim jednom spancu da se kojim slucajem u Splitu trazi ono sto spanac drzi, onih 4-5 + strila + isprdak od zijade da bi Koce bio prvak svijeta i da bi takvih grdelina mogao 100 u godini dana izbaciti... Evo sad ti kazes da ovo sto Splicani traze ti mozes na pijaci kupiti Naravno, ja da kazem bilo kojem od vas da napravite TO sto drugi traze i imaju a vi im se podsmijevate, vi biste rekli da vam to nije gust i da necete to da drzite, da nazadujete itd... Pozdrav svima i svako dobro! Naleticu opet kad uhvatim vremena! Zivi bili! | |
|
| |
MONSTRUMO
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet stu 14, 2013 3:08 am | |
| Import-Export firmu triba otvorit, pa'š vidit euriće! | |
|
| |
Sina BL
Broj postova : 70 Points : 70 Join date : 11.02.2011 Age : 45 Lokacija : Dublin-BL
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet stu 14, 2013 4:38 am | |
| - MONSTRUMO je napisao/la:
- Import-Export firmu triba otvorit, pa'š vidit euriće!
Ja sam za to isto! Evo ja mogu prenositi tice po evropi, Dublin-London-Pariz svakako putujem bar jednom mjesecno, a mogu otvoriti liniju i za Madrid Djeko nek donosi skart sa makedonskih pijaca u Split, od njih nek preuzme skart koji je za izvoz u Evropu i donese u Zadar, ja iz Dablina imam direktan let i pola sata fore do povratka... Posto je tvoja ideja, fer je da dijelimo po 25% + na kraju godine meni za troskove puta... Je l moze? ps. Balta, je l moze mail adresa na PP? Hocu nesto da te pitam oko ovih odlazaka u Svicu, al ovo je bez zajebancije (ako je istina da ides cesto i ako je istina kojim povodom?) Pozdrav i svako dobro! | |
|
| |
Tic_Bal.
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet stu 14, 2013 4:56 am | |
| Je da je prelijepa zemlja ali naj veći povod svi Evropljana što dolaze u Švicu raditi su pare . Preko 100 000 Njemaca je došlo da radi u CH. Sina ako te nešto ozbiljno interesuje pitaj na privat.
poz.. | |
|
| |
frzelin
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše čet stu 14, 2013 6:28 am | |
| Ovo su mi rekli makedonci kako vidit jeli muški grdelin.Baš sam danas upozna jednog iz makedonije na terenskom radu u SPLITU PA MI JE ON OVIM RIČIMA OPISA KAKO RASPOZNAT MUŠKO OD ŽENSKE.Citiran ga u cjelosti..... Samo ticari koi se bave s kanarincima gledaju na taj nacin dal je zensko ili musko .dok basteri i stiglici nemora po tim da se obaziru ima i drugih propozicija da se otkrije tacan pol. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
|
| |
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|