Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Free Forum BATUDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Free Forum BATUDA

Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  Login  

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše

Go down 
+46
bevanda
DjordjeVet
kolombar
myki
portulata
Škuri tić
mijo
tomislav
lorena1990
pele
hipy
roko
gare
Markan
KOBAC
JAMES BOND
nicaze
F I N K O
brabus
domo
novavarosbl
mig29
probiotik
PESTI
bošket
Galeb
lubinko
PSIHO
lord189
Baketina
enver
angjello
prava zijada
pujdo
Tic_Bal.
vrca
frzelin
ĐEKO
ivica
YOGI
euzebio
ivica.milanovic13
MONSTRUMO
Gigo
Moćun
CIBO
50 posters
Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 24 ... 28  Next
Autor/icaPoruka
Tic_Bal.

Tic_Bal.

Broj postova : 859

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 1:41 am

Gigo je napisao/la:
Živio Tič Bal.

Za mene je prošla zijada glatkih nešto specifične izvedbe u početku,
ne naj idealnije ali dalje ona ide jako pristojno do u kraj.

Evo Gigo opise onako kako cuje i to mi je sasvim Ok jer slicnost mogu prepoznati.

Nemogu da se slozim nikako sa TVCJIII TVCJUU i sa ovom sto Pesti pise da nema ni pocetka ni sredine.

Tamo neko na onom forumu je napisao da nemaju ni pocetak ni kraj.

Bio sam pripremio ovdje neki video ali sam onda skontao da nema smisla .

Jednostavno neko čuje drugaćije i kako on mene ili ja njega da ubjedim  u suprotno.

Pozz.
[Vrh] Go down
PESTI

PESTI

Broj postova : 251

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Empty
PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 4:32 am

Balta, vidio sam ti onaj mali video-užas ,još čudnija dzijada nego smo je opisivali.Grdelin ti baš lipo stoji u ćibi , super skoći .Very Happy
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 4:33 am

PESTI je napisao/la:
Balta, vidio sam ti onaj mali video-užas ,još čudnija dzijada nego smo je opisivali.Grdelin ti baš lipo stoji u ćibi , super skoći .Very Happy

Tako je PESTI !

PESTI kao sto sam rekao nema smisla dalje raspravljat.

Vrati se koji post unazad i pogledaj sta si pisao za snimak koji je indentican tvome Smile

Dali je zato sto ga je postavio neko drugi pa si mu htjeo pokakiti tića a da si malo bolje poslusao vidio bi da je indentican tvome SOKOLU.

Vjerujem da nisi ni prepoznao slicnost  cheers

lol!
[Vrh] Go down
pujdo

Broj postova : 368

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 5:39 am

Sleep 

Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 9:00 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
PESTI

PESTI

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 6:11 am

Tic_Bal. je napisao/la:
PESTI je napisao/la:

Tako je PESTI !

PESTI kao sto sam rekao nema smisla dalje raspravljat.

Vrati se koji post unazad i pogledaj sta si pisao za snimak koji je indentican tvome Smile

Dali je zato sto ga je postavio neko drugi pa si mu htjeo pokakiti tića a da si malo bolje poslusao vidio bi da je indentican tvome SOKOLU.

Vjerujem da nisi ni prepoznao slicnost  cheers

lol!

Balta, koliko se sjećam , tamo te Damjan počastio da si gluvaš , a ja ti ponavljam -krivo te učilo pa se vrtiš u krug.geek

[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 7:25 am

PESTI je napisao/la:

PESTI ne samo da si ga vidio vec si ga postavio na svoj FORUM i iskrenuo si smisao moga POSTA Sad

Napisao si u smislu kako sam ja htjeo postaviti snimak gdje mi tić BATUDA a bio je smisao moga posta snimak ublizu 1 batude da bi se zijada mogla čitati .

PESTI,PESTI Shocked

[Vrh] Go down
PESTI

PESTI

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 7:37 am

Ti moj balta svugdje mene vidiš .
Bolje gledaj što piše i tko je tvoj video postavio .
Bez obzira na sve , ti si moj najdraži glatki .Very Happy
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 7:50 am

Pa Pesti stvarno je za nevirovat koliko te zanima glatko pivanje,

izgleda da ti iz glave ne izlazi.

Pa šta lipo ne pitaš,

e ne sve okolo kole,pa vaki,pa naki,pa lipo skoci,

pitaj bez straja.

Dvadesetak grdelinaša goji ovo pivanje,sigurno ce bit jedan za tebe.

Evo sam skoro zaboravija poruku od Jogija,

danas i sutra je cili dan u Zadru,on i Socrates.

Cili dan je u Pošti t-com na Boriku,radi u kancelariji.

Ko god oce neka ga potraži sa grdelinom na porti i on izlazi sa Socratesom .

Sve vas pozdravlja.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 7:53 am

Svi ste vi ista klapa a MONSTRUM je kolovođa Smile

Moram i ja vas staviti u jedan koš jer i vi nas ste strpali samo još ne znam kako da vas nazovem  tongue

Zadnja promjena: Tic_Bal.; pet lip 28, 2013 7:54 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
PESTI

PESTI

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 7:54 am

koce je napisao/la:
Pa Pesti stvarno je za nevirovat koliko te zanima glatko pivanje,

izgleda da ti iz glave ne izlazi.

Pa šta lipo ne pitaš,

e ne sve okolo kole,pa vaki,pa naki,pa lipo skoci,

pitaj bez straja.

Dvadesetak grdelinaša goji ovo pivanje,sigurno ce bit jedan za tebe.

Evo sam skoro zaboravija poruku od Jogija,

danas i sutra je cili dan u Zadru,on i Socrates.

Cili dan je u Pošti t-com na Boriku,radi u kancelariji.

Ko god oce neka ga potraži sa grdelinom na porti i on izlazi sa Socratesom .

Sve vas pozdravlja.

Znaći , pivaju glatki i u Zadru .
[Vrh] Go down
PESTI

PESTI

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 8:04 am

Tic_Bal. je napisao/la:
Svi ste vi ista klapa a MONSTRUM je kolovođa Smile

Moram i ja vas staviti u jedan koš jer i vi nas ste strpali samo još ne znam kako da vas nazovem  tongue

Mogao si se balta i izviniti sad kad znaš da ti ja nisam video tamo stavljao ,komentirao ili pokušavao izokrenuti smisao onoga što si sam želio napraviti .Idea
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 8:33 am

Jedini jedan uvjet postoji da bi dobija glatkoga,

makni ovu GODZILU iz kuce ako je još slucajno u tebe (daj ga MONSTRUMU - GODZILA MONSTRUMU)

https://youtu.be/UWUVxslp-_Y

Sve mi je Pesti jasno,ali kako ovo možeš stavit na YOU TUBE,

pricate o pletivima,a šta ovo plete,

pricate o zijadi,a šta je ovo,rikanje vola,tuljenje bizona,nilski konj za parenje ili ranjeni slon.

Ajde pokušaj ovome tvome godzili opisat zijadu,

kad tako zdušno opisuješ glatke zijade,

a pokušaj i pletiva ako možeš.

Baš me zanima.

A sad ti evo jedan od mojih grdelina,iste godine snimak ka i tvoj pa uspoređuj pletiva i zijadu.

https://youtu.be/j2YMPI4CMvQ

I tvoj valja ,a moj glatki nevalja ,

E blaženi sluh i uvo,

a Balti govorite, i to ko ,monstrumo,kojega zijada ne interesira nego PJEV (izjava za ludnicu)

uvatite se podruku ti i monstrumo pa ucite sa ovom godzilom,

jer ili vam je slon prnija u uvo ili vam je ova godzila od grdelina zapivala batudu na uvo (dođe na isto)

[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 9:01 am

Pesti ti si meni najdraži od ovi neznam kako da nazovem.

Samo da ti kažem da te krivo uče a mogao bi biti pravi glatki Smile

Pesti ako si od ove GODZILE dobio SOKOLA svaka ti čast.scratch

[Vrh] Go down
ĐEKO

ĐEKO

Broj postova : 731

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 10:25 pm

Tic_Bal  e to si upravu kad si napiso da su ti najdrazi i najpreći ljudi nego grdelini ..isto ko i MENE kad sam se sa jednim forumasima raspravljao oko zijade dal je imam ili nemam..jedan je  reko kada je budem imao ON CE POJEST KOMPJUTER a drugi forumas je reko da će POJEST 30 METARA KABLA ...e sad ja da izgubim ljude zbog grdelina E TO NECU NIKAD URADITI i zbog tog razloga  bolje da nemam ZIJADU nego da imam...barem cu imat skim se Basketball Basketball 

poz mestri

Zadnja promjena: ĐEKO; pet lip 28, 2013 10:41 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypet lip 28, 2013 10:33 pm

Evo i prigodna pisma;

Co to mas, co to mas

Ref. 2x
Co to mas medj nogami
co to mas monstruma
co to mas medj nogami
to nje dlakenjko to suma

Na pjescanoj obali
ljubav ste probali
ti i jedan mali Ceh
on naveo te na grijeh

Bilo je dobro je i je
dok nisi skinula gacenke

Ref. 2x

Co to mas medj nogami

Monstruma

A ja se bojim je i je
bojim se strasne sumenke

Ref.

To nje dlakenjko to suma

Co to mas, co to mas

https://youtu.be/OIi22TucBy0
[Vrh] Go down
pujdo

Broj postova : 368

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptysub lip 29, 2013 2:03 am

Sleep 

Zadnja promjena: pujdo; uto tra 22, 2014 8:59 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptyned lip 30, 2013 5:44 am

koce je napisao/la:

https://youtu.be/OIi22TucBy0

Govorio sam uzalud MONSTRUMO ,MONSTRUMO izgubit češ se u šumi drunken
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptyned srp 07, 2013 3:58 am

Jedna sitnica koja se tice Jogija,

ovo mu je neki rod,

Jogi,Jogi,malo ti je osvojit Bili dim,

nego još i ovo🇳🇴 No No 

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Dsc0001ba
[Vrh] Go down
YOGI

YOGI

Broj postova : 1061

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptyned srp 07, 2013 10:47 pm

koce je napisao/la:
Jedna sitnica koja se tice Jogija,

ovo mu je neki rod,

Jogi,Jogi,malo ti je osvojit Bili dim,

nego još i ovo🇳🇴 No No 

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Dsc0001ba
A šta misliš zašto su promjenili pravila da se alkar mora rodit u sinjskom rodilištu.Tako i sad kod nekih ima pravilo da grdelin može nastavljat i natezad zijadu i da ne treba ni batude spajat.Nego di su oni snimci ja više ne mogu držat zatvorena usta.
[Vrh] Go down
Baketina

Baketina

Broj postova : 24

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypon srp 08, 2013 8:35 am

Koje usporedbe?
Alka?
Tice?
Sramota!
Šta je još pod nogama??
Reka bi pokojni Mladen Delić ‘ljudi moji jeli to moguće‘
[Vrh] Go down
myki

Broj postova : 17

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptypon srp 08, 2013 8:50 am

Pati,pati Yogi,valjda će se netko pojaviti sa snimkom da se malo ispucaš
[Vrh] Go down
pele

pele

Broj postova : 268

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptyuto srp 09, 2013 12:38 am

Kako li je tek bilo čekat izazivača:lol: Shocked What a Face 
[Vrh] Go down
Gost
Gost
Anonymous

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptyuto srp 09, 2013 1:50 am

YOGI je napisao/la:
.

Nego di su oni snimci ja više ne mogu držat zatvorena usta.

Nema Jogi snimke,pouzdano,

zna se u milimetar di i u koga šta piva ,di je šta krepalo i di se šta pokvarilo.No No No 

Deset batudi od kolpa bez nastavka možeš samo sanjat,Sleep Sleep Sleep 

a da ne govorim dvedeset-trideset,

osim u Stobrecu na glatkodromu i jednom mistu u Sinju u potkrovlju.Question Question Question 

Još ti je Jogi jedina šansa za koji dan ,jer su se 01.07. otvorile neke škurice pa možda netko od tih nešto izvadi:lol!: lol! lol! 
[Vrh] Go down
Gigo

Gigo

Broj postova : 965

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptyuto srp 09, 2013 8:02 am

Dobra večer.

Evo ja bi se uključio u čakulu kako je teško nači tiča da
ispuca bar deset pa i više čistih batudi u nizu.Tijo bi reči
nije da pojedine kolege nemaju baš niko ništa jer samo ja
di poznajem manji dio kolega dolazim do spoznaja da ima
kolega koji imaju jako pristojnu batudu sa jako dobrom čistom
zijadom ali( večina tiča) kod tih kolega nije tip tiča da ispivava
priko 6,7 batudi u nizu.Jer to ipak znači da pojedinci u manjini
imaju tiča koji čara lipotom svoje batude ali teško tiča navest
da postane zvani batadur oču reči da sipa popriličan broj batudi
u nizu.Tako je to i u prirodi ako je više upče i moguče naiči, teško
da tič ijako ima jako dobru batudu ide u niz priko par komada,pogotovo
još ako je batuda i puno jačeg dometa u kvaliteti.I tako se uvik vodila
borba kako uspit sa takvim tičem mladca pokojeg navesti na pismu
većeg pregršta ispivani u nizu batudi, malo čakule živili.

POZDRAV.
[Vrh] Go down
Tic_Bal.

Tic_Bal.

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Emptyuto srp 09, 2013 8:35 am

Gigo je napisao/la:
Dobra večer.

Evo ja bi se uključio u čakulu kako je teško nači tiča da
ispuca bar deset pa i više čistih batudi u nizu.Tijo bi reči
nije da pojedine kolege nemaju baš niko ništa jer samo ja
di poznajem manji dio kolega dolazim do spoznaja da ima
kolega koji imaju jako pristojnu batudu sa jako dobrom čistom
zijadom ali( večina tiča) kod tih kolega nije tip tiča da ispivava
priko 6,7 batudi u nizu.Jer to ipak znači da pojedinci u manjini
imaju tiča koji čara lipotom svoje batude ali teško tiča navest
da postane zvani batadur oču reči da sipa popriličan broj batudi
u nizu.Tako je to i u prirodi ako je više upče i moguče naiči, teško
da tič ijako ima jako dobru batudu ide u niz priko par komada,pogotovo
još ako je batuda i puno jačeg dometa u kvaliteti.I tako se uvik vodila
borba kako uspit sa takvim tičem mladca pokojeg navesti na pismu
većeg pregršta ispivani u nizu batudi, malo čakule živili.

POZDRAV.

Gigo sve te razumijem. Taj tic što spaja i 5-6 batudi i njega treba pripremati, održati jer ako od ti 5-6 batudi zija zavarira onda znaći da tiću nešto fali.

Naj bitnije je kada tićar pročita tića i ustanovi mu dijagnozu study 

Znaš Gigo ponekad nije dobro svakome iznjet tića da ga čuje (ako je u špiriti) jer ljudi ne znaju čitat tića .

Neki tićari misle ako imaju tića sa zijadom da če on cijele godine pijevat zijadu kako treba  Smile  da ne govorim da spaja po 5-6 sa zijom da je dobra study
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše   Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše - Page 21 Empty

[Vrh] Go down

Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše
[Vrh] 
Stranica 21 / 28.Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 24 ... 28  Next
 Similar topics
-
» Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše.
»  Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše