| Free Forum BATUDA Ptice pjevice fauna europe - Forum češljugar štiglec štiglic grdelin zelendur kanarinac konopljar cajzlić žutarica kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur, kringl, bastard, krstokljun, slavuj, egzote, zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanj |
|
| Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
+46bevanda DjordjeVet kolombar myki portulata Škuri tić mijo tomislav lorena1990 pele hipy roko gare Markan KOBAC JAMES BOND nicaze F I N K O brabus domo novavarosbl mig29 probiotik PESTI bošket Galeb lubinko PSIHO lord189 Baketina enver angjello prava zijada pujdo Tic_Bal. vrca frzelin ĐEKO ivica YOGI euzebio ivica.milanovic13 MONSTRUMO Gigo Moćun CIBO 50 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Tic_Bal.
Broj postova : 859 Points : 865 Join date : 18.01.2011 Age : 53 Lokacija : NICAZE OGRANAK-GLATKA-ZIJADA
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 12:14 am | |
| Gigo evo javio je se Božo učesnik takmičenja u Splitu koji je čini mi se nezadovoljan suđenjem još nekoliko ih je odustalo od takmičenja jer su nezadovoljni suđenjem. Mislim da bi organizatori trebali poraditi na suđenju takmičenja gdje bi neutralne sudije radile svoj posao a nezadovoljni takmicari bi mogli samo da šute ili da čestitaju pobjedniku . Ovako kako je bilo do sada suđenje nema smisla. Ovi što su bili na takmičenju neka se ne ljute pa čorav čovjek vidi da je razlog pojedini tičara što nisu došli SUĐENJE. ps. Evo tu se ne slazem sa dosta ljudi razlog tome su klanovi ja sam pristalica jednog klana ovi sto udaraju pod rebra su drugog i kad više protivnik ti pođe tražiti gramatičke greške a uz to još prijetiti policijom i interpolom onda se zna koliko je sati. Što kaže pesti tu sam da ova anarhija prestane i ja mislim isto tako samo sto sam ja na drugoj strani. Bilo bi lijepo kada bi se tičari počeli javljati sa nekim prijedlozima ,nedostacima na koje bi možda organizator reaogovao. Da se prestane sa nekim pogrdnim rijecima ciji je bolji grdelin to treba ostaviti sudijama. Da se nastavi u prijateljskoj cakuli | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 1:30 am | |
| - gare je napisao/la:
- koce je napisao/la:
- Poštovani,
sad kad su prestali napadi da i ja nešto kažem.
Na prvenstvo g.Selaka nikad nisam bio,niti sam ikad imao namjeru otici zbog ovih stvari;
1.Nedopustivo je da grdelin bez zijade osvaja visoke pozicije umjesto da bude diskvalificiran
2.Nedopustivo je da grdelin koji nastavlja osvaja visoke pozicije,cak bude i prvi.
Ovo je degradacija STP-a i totalno krivi put.
3.Nedopustivo je da su sudionici ujedno i sudije jer dolazi do klanova i namištanja.
BILI DIM je osmislio naš akademik arhitekta g.Dinko Kovačić iz vica prije par godina,
a ja sam ga sproveo u djelo kao druženje prijatelja, gdje se iz štovanja pozivaju stari
splitski ticari kao sudije ,a u biti im tim cinom zahvaljujemo na stvaranju STP.,i odajemo
im počast.BILI DIM je za sada zatvorenog karaktera,što znaci da vecina odlucuje ko može
prisustvovati.Ovo smo morali napraviti jer je previše zainteresiranih a optimalno je 15-20
ljudi.Toliko o tome,a sad ono najvažnije.
BILI DIM je u subotu 08.06 ,a nakon toga,u periodu od 09.06.pa do 15.08. POZIVAM
najprije sve BUKAČE koji su me napali iako nemaju nikakve veze sa ovim događajem,
niti su bili na prvenstvo g.Selaka niti su imali namjeru doci,da donesu grdelina jedan na
jedan,bez publike i sudaca ,pa da usporede šta pivaju moji grdelini a šta njihovi.Najprije
mislim na Cvoka,Pestija,Garu,Zadru,Stravu,žaka a zatim i na sve ostale.Ako necete
jedan na jedan ,povedite prijatelja pa cemo dva na dva,ali bez navijaca i publike.
Od 09.06. do 15.08.je tocno 67 ljetnih dana ,pa se nadam da ce te uvatit vrimena.Pozivam
kako sam vec rekao i sve ostale,znaci NE DOGODINE ,nego od 09.06 pa 67 dana,bez
klanova i namištanja,pa da usporedimo batudu,broj batuda,zijadu, cistocu i sve ostalo.
Imam samo dva uvjeta;NE DONOSITE NASTAVLJACE I GRDELINE BEZ ZIJADE jer to nije
STP, i drugi uvjet je da samo dvije osobe iz Sinja ne želim ni cut ni vidit na kilometar,ne
treba ih imenovat.
Ima dragih ljudi na koje se ovo ne odnosi, vec mogu doci kad ih je volja sa i bez grdelina
da procakulamo,jer osobe poput Gige,profe,Iće i slicni ne trebaju nikakav poziv.
Od ove Nedilje pa do Vele Gospe navalite,dođite me satrat u prijateljskoj cakuli,
kako kaže Gigo.
Koce crni koce kako imaš obraza nakon svega ovoga nekoga izazivati ? Pa ko ta shvaća ozbiljno??? Amo mi lipo ovako ,pošto je zadnje natjecanje ( bikijada )bila u ST ajde ti lipo dođi u sinj i evo ja prvi ću sa gušton iznit svoga tića protiv tebe !!!! Još da naglasin da nisan u nikakvin klanovima niti želim biti već jednostavno gledan stvari onakvima kakvim jesu; a to je da si se usra ka grlica i sada se pereš i lugon i vodon a bogami se nećeš tako lako oprati ! Opet te pozivam ne kao neprijatelja dapače još ću ti i peku spremit ali samo jedan jedini put dokaži nama neznalicama kako grdelin mora pivat !! POZDRAV OD GARE !! EVO GA , SVAKA CAST DOGOVORENO Gare, svaka cast šta si prihvatija, neces ti doli ,eto mene gori ,svejedno. Doci cemo ja i Jogi ,a docekajte nas ti i neki tvoj prijatelj. Obisimo po jednog ili dva grdelina svatko i guštamo uru ipo ,ne skidamo ih,neka pivaju SVE šta znaju.Sami nas cetvoro bez navijaca i sudaca. Peka nije potribna,ali je potribno nešto drugo, lipo predstavi sebe i prijatelja da znam di i kod koga idem,tu na forumu.Izaberi livadu di oces i sve ok. Cim to napraviš,pada dogovor koji dan i ura,evo ja predlažem iducu subotu u 17 30. PS.Gare ne donosi pletaše bez zijade i nastavljace jer cu skinit grdeline i idem doma,nismo na bikijadi. |
| | | YOGI
Broj postova : 1061 Points : 1081 Join date : 12.01.2011 Age : 60 Lokacija : SPLIT
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 1:41 am | |
| - pele je napisao/la:
- Ne mogu, a da ne napišem ,kako bog mu da pokoj duši pok. gospodin Boris Dvornik je bio pobjednik 2010 na (kako kaže yogi) BIKIJADI ;(a triba je sudit bili dim ).Molio bih g.Soptu da slika brokvu da svi forumaši vide da na brokvi je ispisano ime i godina kako opet nebi rekli da se manipulira .Ništa zlo namjerno ,ako se ko uvridi ,ja se izvinjavam.
Pozz pele ja se sijećam da sam pisa neki post ali koliko se sjećam ne vjerujem da sam reka da je borko pobjedija nego(to su njegove rijeći a pošto je nedavno preminuo pokoj mu duši)da je on moralni pobjednik jer je njegov grdelin bija naj bolji po njegovom mišljenju ali pošto se djele bodovi kako se djele da nije moga pobjedit.Ali to nije bitno jer i tad kao i ove godine sam ja zna da ni jedan grdelin nije vrijedan spomena a kamoli ocjene i po mom mišljenu su jedino dobro prošli oni grdelini koji nisu ni zapivali jer je bolji oni koji muči nego oni koji piva a ne valja. | |
| | | Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 2:20 am | |
| Poštovanje.
ČAKULA
Težina ocijenjivanja tiča kod kolega razlićiti ukusa zadovoljstva pisme grd. Pogledi sa veče distance kvalitete batude. Pogled cile pisme,ili šta želiš, kako ko. Primjer:Grdelin ispivava u nizu 10 do 12 batudi dupli pletiva vrlo vrlo dobri u spoju jačeg dometa kolumbar zijade oko 4 etvorke.Ostali dio pisme razbacan sa detaljima negativa često vezanih u verši raznolikoj. Primjer:Grdelin ispivava u nizu priko 20 desetak bat dupli pletiva solidni blizu 3 u spoju sa zijadom nelošom recimo solidno može proč.Ostali dio pisme kroz veršu raznoliku i zovova prilićito čist sa upotrebom manji negativa,poštapalica neprihvatljivih.
Šta uzest sebi,ko bolje proč,kojeg bi rađije kuči,nemoreš jare i pare,nema brisanja ovoga a pisanja onoga,nema ja bi od ova dva spojio pravog.
Ja ka ljubitelj boljih batudi pogotovo krune zijade sebi odabirem prvog tiča.
Na takmičenju po kriterijima lako možda drugi pobijeđuje.
Jedno je biti u kuči a jedno na prestavi u dvorani punoj.
Volili ili ne ako odaberemo pravilnik moramo ga i poštivat.
ŽIVILI. | |
| | | gare
Broj postova : 60 Points : 62 Join date : 25.09.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 3:06 am | |
| - koce je napisao/la:
- gare je napisao/la:
- koce je napisao/la:
- Poštovani,
sad kad su prestali napadi da i ja nešto kažem.
Na prvenstvo g.Selaka nikad nisam bio,niti sam ikad imao namjeru otici zbog ovih stvari;
1.Nedopustivo je da grdelin bez zijade osvaja visoke pozicije umjesto da bude diskvalificiran
2.Nedopustivo je da grdelin koji nastavlja osvaja visoke pozicije,cak bude i prvi.
Ovo je degradacija STP-a i totalno krivi put.
3.Nedopustivo je da su sudionici ujedno i sudije jer dolazi do klanova i namištanja.
BILI DIM je osmislio naš akademik arhitekta g.Dinko Kovačić iz vica prije par godina,
a ja sam ga sproveo u djelo kao druženje prijatelja, gdje se iz štovanja pozivaju stari
splitski ticari kao sudije ,a u biti im tim cinom zahvaljujemo na stvaranju STP.,i odajemo
im počast.BILI DIM je za sada zatvorenog karaktera,što znaci da vecina odlucuje ko može
prisustvovati.Ovo smo morali napraviti jer je previše zainteresiranih a optimalno je 15-20
ljudi.Toliko o tome,a sad ono najvažnije.
BILI DIM je u subotu 08.06 ,a nakon toga,u periodu od 09.06.pa do 15.08. POZIVAM
najprije sve BUKAČE koji su me napali iako nemaju nikakve veze sa ovim događajem,
niti su bili na prvenstvo g.Selaka niti su imali namjeru doci,da donesu grdelina jedan na
jedan,bez publike i sudaca ,pa da usporede šta pivaju moji grdelini a šta njihovi.Najprije
mislim na Cvoka,Pestija,Garu,Zadru,Stravu,žaka a zatim i na sve ostale.Ako necete
jedan na jedan ,povedite prijatelja pa cemo dva na dva,ali bez navijaca i publike.
Od 09.06. do 15.08.je tocno 67 ljetnih dana ,pa se nadam da ce te uvatit vrimena.Pozivam
kako sam vec rekao i sve ostale,znaci NE DOGODINE ,nego od 09.06 pa 67 dana,bez
klanova i namištanja,pa da usporedimo batudu,broj batuda,zijadu, cistocu i sve ostalo.
Imam samo dva uvjeta;NE DONOSITE NASTAVLJACE I GRDELINE BEZ ZIJADE jer to nije
STP, i drugi uvjet je da samo dvije osobe iz Sinja ne želim ni cut ni vidit na kilometar,ne
treba ih imenovat.
Ima dragih ljudi na koje se ovo ne odnosi, vec mogu doci kad ih je volja sa i bez grdelina
da procakulamo,jer osobe poput Gige,profe,Iće i slicni ne trebaju nikakav poziv.
Od ove Nedilje pa do Vele Gospe navalite,dođite me satrat u prijateljskoj cakuli,
kako kaže Gigo.
Koce crni koce kako imaš obraza nakon svega ovoga nekoga izazivati ? Pa ko ta shvaća ozbiljno??? Amo mi lipo ovako ,pošto je zadnje natjecanje ( bikijada )bila u ST ajde ti lipo dođi u sinj i evo ja prvi ću sa gušton iznit svoga tića protiv tebe !!!! Još da naglasin da nisan u nikakvin klanovima niti želim biti već jednostavno gledan stvari onakvima kakvim jesu; a to je da si se usra ka grlica i sada se pereš i lugon i vodon a bogami se nećeš tako lako oprati ! Opet te pozivam ne kao neprijatelja dapače još ću ti i peku spremit ali samo jedan jedini put dokaži nama neznalicama kako grdelin mora pivat !! POZDRAV OD GARE !!
EVO GA , SVAKA CAST
DOGOVORENO
Gare,
svaka cast šta si prihvatija,
neces ti doli ,eto mene gori ,svejedno.
Doci cemo ja i Jogi ,a docekajte nas ti i neki tvoj prijatelj.
Obisimo po jednog ili dva grdelina svatko i guštamo uru ipo ,ne skidamo ih,neka pivaju SVE šta znaju.Sami nas cetvoro bez navijaca i sudaca.
Peka nije potribna,ali je potribno nešto drugo,
lipo predstavi sebe i prijatelja da znam di i kod koga idem,tu na forumu.Izaberi livadu di oces i sve ok.
Cim to napraviš,pada dogovor koji dan i ura,evo ja predlažem iducu subotu u 17 30.
PS.Gare ne donosi pletaše bez zijade i nastavljace jer cu skinit grdeline i idem doma,nismo na bikijadi.
Ovako Koce, najprije pozdravljan tvoju volju za dolaskon ali ??????? sam sebi skačeš usta, kažeš da ćemo obisit tića , i da pivaju sve šta znaju a onda ultimatum bez nastavljanja bez ovoga bez onoga !?!? Neznan šta je tebi cilj , ja ne kažen da mi grdelin nastavlja ali ko zna šta će bit ?? Ajde se lipo s dogovori sam sa sobon šta oćeš pa mi javi !! P.S ; tić mi se malo razbio kada je bio potres ali nema veze ! A subota mi ne paše jer igran turnir balota u 6 popodne ,ajde nedilja ! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 3:30 am | |
| Gare svima sam jasan osim tebi,
najprije se PREDSTAVI da znam di idem,
dalje,grdelini su sad svima u top formi i moraju pivat 90% batude.
Batuda = pletivo + zijada ,ni više ni manje,valjda je to STP.
Obisit cemo ih uru ipo vrimena da istresu batude pa da cujemo i šta veršaju.
Jeli sad jasno.
Može i nedilja,još bolje. |
| | | pele
Broj postova : 268 Points : 295 Join date : 29.05.2011 Lokacija : sinj
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 3:59 am | |
| - YOGI je napisao/la:
- pele je napisao/la:
- Ne mogu, a da ne napišem ,kako bog mu da pokoj duši pok. gospodin Boris Dvornik je bio pobjednik 2010 na (kako kaže yogi) BIKIJADI ;(a triba je sudit bili dim ).Molio bih g.Soptu da slika brokvu da svi forumaši vide da na brokvi je ispisano ime i godina kako opet nebi rekli da se manipulira .Ništa zlo namjerno ,ako se ko uvridi ,ja se izvinjavam.
Pozz pele ja se sijećam da sam pisa neki post ali koliko se sjećam ne vjerujem da sam reka da je borko pobjedija nego(to su njegove rijeći a pošto je nedavno preminuo pokoj mu duši)da je on moralni pobjednik jer je njegov grdelin bija naj bolji po njegovom mišljenju ali pošto se djele bodovi kako se djele da nije moga pobjedit.Ali to nije bitno jer i tad kao i ove godine sam ja zna da ni jedan grdelin nije vrijedan spomena a kamoli ocjene i po mom mišljenu su jedino dobro prošli oni grdelini koji nisu ni zapivali jer je bolji oni koji muči nego oni koji piva a ne valja. Ode ja nepričam što si ti reka (već šta sam vidio na brokvi pobjednik godina ta i ta )znači da se takmičija, a pravilo je da nijedan pobjednik bez zijade se ne priznaje ,zato ti je reka da je moralni pobjednik,tako je rečeno svima prije takmičenja da grdelin koji ne otpjeva zijadu nemože bit pobjednik ,i listić sa naj više bodova se kida tako i sa najmanje ja neznam šta je tu nejasno ,izgleda da svi znaju šta nisu bili od onih šta su bili siti se samo svojih riči šta si pinio na mene samo zato (reka mi jedan čovik)a kojih se vi sad svi vatate,ako se ne varam tvoje je prasvilo dođi vidi pa pričaj pa bi te molio da se toga i pridržavaš,ako već tako misliš,a ne ja znam bez ćut.pozzzz yogi.mislim da si svatio. | |
| | | euzebio
Broj postova : 352 Points : 359 Join date : 01.08.2011 Age : 59
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 4:02 am | |
| Evo malo materijala dok se ohlade usijane glave. Definitivno ste pretjerali i to mnogi. Ali nisam sudac a vi koji uživate u svađi samo naprijed. Na you tubeu su dva video snimka mojeg grdelina. Očak, starost tri godine u mene još toliko vani sigurno. Snimano je mobitelom sa dva metra jer druge tehnike nemam a i ovo je sasvim dovoljno. Grdelin strogo odvaja verš i batude, kada batuda radi to u nizu od po pet, deset, dvadeset batudi. U punoj formi su ga lani slušali Koce i Jogi, batuda po deset petnaest minuta, to je taj grdelin oko kojeg je bilo malo polemike lani. Obećao sam ga snimiti i staviti. Teško ga je snimiti jer kada sam mu blizu samo se umiri i prestane pjevati. Slobodno komentirajte, ja ne zamjeram nikome ništa. Kada se učita i ovaj drugi snimak molio bi nekog od znalaca neka sve prebaci na forum. Ništa nije miksano, pozdrav svima https://www.youtube.com/watch?v=n77SzJ5dKTs | |
| | | euzebio
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 4:17 am | |
| | |
| | | gare
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 5:11 am | |
| - koce je napisao/la:
- Gare svima sam jasan osim tebi,
Jeli sad jasno.
Može i n edilja,još bolje. Ovako Koce ja san MARIO WOLF živin u brnazima kod sinja,netribaš ti meni objašnjavat šta je batuda ,samo ti meni to svoje (znanje ) dokaži!;; Obisimo po jednog ili dva grdelina svatko i guštamo uru ipo ,ne skidamo ih,neka pivaju SVE šta znaju.; Zbog te izjave mi nisi jasan! Može nedilja 5-6 sati kako ti paše !! jeli dozvoljeno snimanje ??? | |
| | | Markan
Broj postova : 93 Points : 93 Join date : 12.06.2012 Age : 30 Lokacija : Solin
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 5:14 am | |
| - Tic_Bal. je napisao/la:
- Molim da prestanemo sa gramatickim greskama teško neko da dobije prolaznu ocjenu
ps. Markice pa zar ne vidiš da cijelo vrijeme Splicani zovu da se čuju grdelini ali sumljam da bi ti mogao prisustovati takvom događaju.
Ostajeti jedino youtube ili da odeš pod balkon Yogijev jer si prošle godine i osluškivao Nebi doša na te događaje za ništa, za nikoje pare svita, jer ja znan šta pivaju jer san sluša i koliko to ljudi drži te mi to u startu nije interesantno, iman svoje, i to neželin nosat na ta mista, to mi je poniženje. P.S Pričaš pizdarije, ja neznan ni di Yogi stoji. | |
| | | gare
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 5:23 am | |
| - euzebio je napisao/la:
- Evo malo materijala dok se ohlade usijane glave. Definitivno ste pretjerali i to mnogi. Ali nisam sudac a vi koji uživate u svađi samo naprijed. Na you tubeu su dva video snimka mojeg grdelina. Očak, starost tri godine u mene još toliko vani sigurno. Snimano je mobitelom sa dva metra jer druge tehnike nemam a i ovo je sasvim dovoljno. Grdelin strogo odvaja verš i batude, kada batuda radi to u nizu od po pet, deset, dvadeset batudi. U punoj formi su ga lani slušali Koce i Jogi, batuda po deset petnaest minuta, to je taj grdelin oko kojeg je bilo malo polemike lani. Obećao sam ga snimiti i staviti. Teško ga je snimiti jer kada sam mu blizu samo se umiri i prestane pjevati. Slobodno komentirajte, ja ne zamjeram nikome ništa. Kada se učita i ovaj drugi snimak molio bi nekog od znalaca neka sve prebaci na forum. Ništa nije miksano, pozdrav svima
https://www.youtube.com/watch?v=n77SzJ5dKTs Pozdrav Euzebio , tica je po mom mišljenju više nego dobra,snimka puuuuuunnnooo krade ali je sve jedno za mene više nego dobar !! Svaka čast !! Pozdrav !! Volio bi ga čut uživo i mislin da bi bilo odlično !! | |
| | | mijo
Broj postova : 14 Points : 14 Join date : 13.05.2013
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 5:57 am | |
| - euzebio je napisao/la:
- https://www.youtube.com/watch?v=1wlSrsESQGw&feature=em-upload_owner
bravo za postavljeni snimak g euzebio.Ima dosta vrimena pratim ovi forum i vi ste mi jedna od pozitivnijih osoba na forumu,ali vam grdelina ne mogu pofalit. Da nije vrđolice u svakoj batudi to bi bija solidan grdelin.U svakoj batudi najprije otpiva vrđolicu pa iza toga nelošu zijadu.Ja čujem dva takta pa vrđola i odma nato jedan takt pa dobra zijada.šteta za vrđolu pozdrav | |
| | | gare
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 6:04 am | |
| - mijo je napisao/la:
- euzebio je napisao/la:
bravo za postavljeni snimak g euzebio.Ima dosta vrimena pratim ovi forum i vi ste mi jedna od pozitivnijih osoba na forumu,ali vam grdelina ne mogu pofalit. Da nije vrđolice u svakoj batudi to bi bija solidan grdelin.U svakoj batudi najprije otpiva vrđolicu pa iza toga nelošu zijadu.Ja čujem dva takta pa vrđola i odma nato jedan takt pa dobra zijada.šteta za vrđolu pozdrav Očeš mi ti naći ijednoga bez greške !! Čovik je postavio snimak po meni dobrog grdelina naravno da tu još ima rađe ali neka neko stavi boljega ! Bez provokacije !! Pozdrav !! | |
| | | mijo
Broj postova : 14 Points : 14 Join date : 13.05.2013
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 6:25 am | |
| - gare je napisao/la:
- mijo je napisao/la:
- euzebio je napisao/la:
bravo za postavljeni snimak g euzebio.Ima dosta vrimena pratim ovi forum i vi ste mi jedna od pozitivnijih osoba na forumu,ali vam grdelina ne mogu pofalit. Da nije vrđolice u svakoj batudi to bi bija solidan grdelin.U svakoj batudi najprije otpiva vrđolicu pa iza toga nelošu zijadu.Ja čujem dva takta pa vrđola i odma nato jedan takt pa dobra zijada.šteta za vrđolu pozdrav Očeš mi ti naći ijednoga bez greške !! Čovik je postavio snimak po meni dobrog grdelina naravno da tu još ima rađe ali neka neko stavi boljega ! Bez provokacije !! Pozdrav !!
Jesam li možda triba reć da mi je dobar kad tako ne mislin.Ja san razumija da čovik traži iskren komentar i ja sam ga da.meni ne može bit dobar grdelin koji ima vrđolu u batudi.I nije nikakva provokacija i nadan se da se g euzebio ne ljuti zbog iskrenosti.Ako je njemu drago čuti mogu ja reć da je odličan ali ne mislin tako. Možda jedino nisam triba komentirati ako se ko ljuti ja povlačin svoj komentar. pozdrav | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 7:00 am | |
| - gare je napisao/la:
- koce je napisao/la:
- Gare svima sam jasan osim tebi,
Jeli sad jasno.
Može i n edilja,još bolje. Ovako Koce ja san MARIO WOLF živin u brnazima kod sinja,netribaš ti meni objašnjavat šta je batuda ,samo ti meni to svoje (znanje ) dokaži!;; Obisimo po jednog ili dva grdelina svatko i guštamo uru ipo ,ne skidamo ih,neka pivaju SVE šta znaju.; Zbog te izjave mi nisi jasan! Može nedilja 5-6 sati kako ti paše !! jeli dozvoljeno snimanje ??? Da , a ja sam SEAN CONNERY ajde skini mi se |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 7:09 am | |
| Da, ja sam slušao profesorove grdeline i to je to,tako nekako su pivali i meni , ali moram priznat da puno bolje zvuci uživo. Postoji taj takt u sredini batude koji je problematican,ali to je ocacko pletivo,takvo je kakvo je. Profa svaka cast na videu, sad si nas posramija, ja cu stavit sigurno ovih par dana |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 7:32 am | |
| Kad smo ja i Jogi prošle godine slušali grdeline u Sinju kod par grdelinaša ,
imali smo priliku slušat i profine baš u ovoj prostoriji.
Na kraju balade smo se složli da je najlipša boja zijade bila u profinog grdelina,
nije nastavlja,tuka je batude,više ih je spaja nego na videu,ali to je to.
Necu ulazit u seciranje zijade,izvedena je,pristojne boje,prolazne dužine.
Ništa spektakularno,ali vridno poštovanja pogotovo danas.
Možda sam subjektivan ali mi je pet puti draža sridnja zijada lipe boje nego greza petica. |
| | | Gigo
Broj postova : 965 Points : 965 Join date : 26.05.2012 Lokacija : Dalmacija
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 7:40 am | |
| Dobra večer.
Pokušaj opisa Gosp. Markoviča grdelina,snimka prvog i drugog. Nije mi snimak baš posve čitak ali pokušat ču kako sam donekle čujo. Početak pletiva iz pretumbavanja,valjanja melodije je jako primjeren ukusan zatim tu di triba past pozitivna zijada pada negativ u večini istim načinom ispivan,poštapalica posve nerazumna možda radi snimka pari falsa negativna zija ili cjo. U ovom drugom detaljiču kračeg pletiva vezanog za prvim u kraju se uočuje domet vrsti zijade ali ne uvik iste.Batuda je kod tiča neredno postavljena u njegovoj pismi ako rečemo da je cili dio prvi i drugi jedna batuda.U slučaju da je i tako opet je neuredno neprihvatljivo sa guštom zbog spornog detalja ispivana u kraju prvog pristojnog pletiva. Bez ljutnje da čujem uživo bio bi puno precizniji sluša sam priko mali slušalica. Tič jedino se dojmio nema teži šporkica pa i skoro i nikakvih kod slušanja ovih snimki. Uporan je prema batudi ali koči ga segment negativni. POZDRAV. | |
| | | pele
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 7:56 am | |
| Hahaha lord, gare dupli nick,pa za nevirovat, čovik se prestavio kao Mario Wolf što je i istina stoji u Vučkovića zovu ga Fricko još jedna u nizu neistina i laži hahaha Fricko neka si ga izazva istina izlazi na vidjelo hahaha. | |
| | | pele
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 8:00 am | |
| Locirati,lažirati i izbaciti hahaha. | |
| | | pele
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 8:20 am | |
| Evo čitam da je čovik Yogiju iz prve ruke reka kako je tić otpiva ,a mene je stalno ,ako se sićate pita šta je poštar reka hahaha,jeli mu reka kako je njegov otpiva i ako ga je on slučajno sluša, da opiše šta je piva od tog dečka biće je nezadovoljan triba je dobit prvo misto,a koliko čujem da isti ide na bili dim neka se dobro pripreme za pobijedit ga hahahaha.pozzz
| |
| | | euzebio
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 6:54 pm | |
| Sve ono što je okačeno javno na forum podložno je kritici i svatko onaj tko stavlja grdelina mora biti na to spreman. Nije mi bila namjera pisati o svom grdelinu, jer sam očekivao kako će se rasprava povesti o zijadi o kojoj se može govoriti i iznijeti različita mišljenja. Međutim, rasprava je po mome dubokom uvjerenju otišla u sasvim krivom smjeru. Nekoliko je ljudi ustvrdilo kako se u batudi nalazi kratka zijada, vrđola. Smatram to teškom pogreškom komentatora i potpunim nerazumijevanjem pjesme grdelina.
U ona doba kada je Bog šeta po zemlji, moglo se čuti jake batudaše grdeline na različitim pozicijama. Na primjer, grdelini su u Imotskom polju kod Vinjana batudali na kratke batude koje su završavale tzv. zavrćanjem, nešto poput cicbliju nakon čega su zastajkivali i otpjevali zijadu. Postojala je i druga varijanta batude pletiva koja je išla sa onim tvit tvit tvit vliju, kratka pauza pa zijada. Krenite do duvanjskog polja, otiđite do Kućice i poslušajte: slična batuda sa debelim jakim dugim cvrkutom koji završava na zavrćanje, pauza pa zijada. Po meni najbolji grdelini su bili istinski guberski vizlaši koji su imali tri različite batude (tri različite batude su se mogle čuti i u skavolina) a jedna od te tri batude je bila ona famozna kratka „na zavrćanje“nakon koje su išla dva takta vizli vizli i zijada.
Očak kojeg slušate ima sličan kalup i način pjevanja. Ono što Gigo definitivno nije prepoznao je da grdelin u batudi slaže dva pletiva koja su lagano odvojena, što se pogotovo može prepoznati na drugom snimku. Na prvom snimku može se primjetiti kako ga u batudi ometaju drugi grdelini u pozadini. Otpjeva prvo kraće pletivo, upada mu grdelin sa strane svojim pletivom, očak za trenutak zastane a zatim nastavi tamo gdje je stao, drugo pletivo. Ovo drugo pletivo završava jednom od varijanti zavrćanja, nema tu nikakve vrzi ili vrđi. Zavrćanje je naglašeni kraj pletiva i u stvari priprema za zijadu, jer tu slijedi kratka pauza iza koje ide jedan takt (preko zime i dva) pa zijada. Naravno da se to ne mora svakome svidjeti, to je već stvar ukusa i gušta. Ali ako se nekome ne sviđa ne znači i da je pogrešno. Gigo je napisao kako je to „negativ“ koji koči grdelina. Gigo, slično ste svojedobno napisali i za one grdeline koje je okačio Đeko, tražeći u pjesmi nekakvo „cjo.“Poslušao sam i taj snimak, vratio ga par puta i nikakvi tu cjo cjo nema. Postoji jedno grdelinsko pjevanje koje sinjani različito interpretiraju kao sliju sliju ili vliju vliju. Sasvim sigurno to ne spada u nekakva falša ili šporka pjevanja i vrlo često je dio pjesme, čak i batude ponajboljih grdelina. A nešto slično se može čuti i na snimku Đekinog grdelina. Dakle nikakav falšet kako ga prezentirate. Već sam Vam naglasio koliko ste pogrešaka u procjenama napravili do sada a intrigantan je i sljedeći komentar: „Batuda je kod tiča neredno postavljena u njegovoj pismi ako rečemo da je cili dio prvi i drugi jedna batuda. U slučaju da je i tako opet je neuredno neprihvatljivo.“ Komentar je doista poseban, neredno postavljena batuda. Komu je to neredno postavljeno? A kako to izgleda uredno postavljena batuda? Je li uredno postavljena batuda u glatkih grdelina kod kojih se zijada stapa sa posljednjim taktom batude i doslovce izleti iz tog takta što onda vuče za sobom veliki problem početka zijade što su ljudi prepoznali, npr. Monstrumo. Ja i dalje stojim na stajalištu da su glatki grdelini solidne tice. Ne želim uspoređivati niti reći kako su moji bolji ili gori, moji su moji i ostati će moji, drugi me ne zanimaju. Ali, vi koji volite sekunde i mjerenja, možete usporediti dužinu cijele batude koju je očak ponudio. Još nešto moram reći. I Gigo i cijela skupina ljudi sebe smatraju znalcima, majstorima, hvale se dugogodišnjom tradicijom. Na pitanje imaju li kakvog grdelina za čuti, priznaju kako nemaju ništa iako su imali vrhunske grdeline. Kako to? Uz to silno znanje i majstorstvo uz vrhunske tice koje su imali sada nemaju ništa! Pa u čemu je majstorstvo?
Neki moji prijatelji uspjeli su sačuvati pjesmu više od dvadeset godina. Svake godine izbace po jednog ili dva mlada koji su u rangu učitelja.Održala se i skavolinska i guberska pjesma. Nije to lako jer su vani grdelini katastrofa. Ali ja te ljude smatram znalcima, jer nije znanje pincetom i otrovnim jezikom secirati taktove ili nijanse zijade a onda reći „nemam ništa, držim cvrljaše.“ Znanje je stvoriti kroz par godina respektabilne grdeline koji imaju glavu i rep u načinu pjevanja. Osobno ne tražim ludilo ali grdelin o kojem ćemo pričati trebao bi imati batudu sa okrenutom zijadom. O zijadi se možemo raspravljati, ali i tolerirati tuđa razmišljanja. Ipak zijada ne smije biti pretvrda i greza. Riz u granicama ću uvijek prihvatiti iako što manje riza to bolje uz snagu zijade. Ne želim više ni raspravljati ni pisati. Sasvim sigurno neko vrijeme neću pisati, ovo je jednostavno prenaporno. Svima želim puno uspjeha. Forum ću pratiti iako je on gotovo izgubio smisao.
| |
| | | enver
Broj postova : 96 Points : 96 Join date : 12.04.2011 Age : 57 Lokacija : kaštila
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 8:29 pm | |
| Evo i ja ću komentirat grdelina od uvaženog profe Euzebija. Pa šta je ono , vidi se da je namontirana snimka , tić ni da mrdne repom , ka da je finta. Moran malo bocnit jer vidim da je profa špiritan. Šalu na stranu, meni je ovo sasvim dobro i vraća me u neka davna pivanja. Možda je šjor Gigu zbunija oni grdelin sa strane, ćini se kao da dirigira sa očakom na onoj prvoj snimci. Ponavljam ka u onoj reklami: Sviđa mi se! | |
| | | Škuri tić
Broj postova : 203 Points : 204 Join date : 03.03.2011
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše pet lip 07, 2013 9:30 pm | |
| Pozz profesore.Meni se cini da u ovome pletivu i ja slicno cujen ka u smislu vliju ili sliju i smatran da to nije greska mada bi to tribalo uzivo cut.Ovakava pletiva je jako tesko privest na nas jezik za razliku od stekatnih pletiva.Dosta ocaka u prirodi ima ovakva pletiva i bas na ovakva pletiva i padaju najbolje zijade.Pletivo je melodicno i prilicno dugo.Ova zijada je mozda i najbolja ode na forumu sta san cuo.Pristojne je duzine i ono sta je najbitnije ispivana je kako triba i ima zvonkavost i caklenost u sebi sta krasi zijade.To je ono sto trazimo.Na sve 4 batude ispivaje jednu te istu zijadu sto je isto odlicno.Samo ocaci su dosta teski tici za radit s njima.Vjerojatno ako ga dovedete do 10 batuda kao da ste dobili na lotu to vi sami znate kako on dise.Eto za mene pristojan grdelin.Pozdrav
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
| |
| | | | Chat za grdelinaške rasprave i neslaganja sa temama.Što je ovdje dopušteno,drugdje se briše | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|